RUNDA I: Grupa 1

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Czas głosowania minął 08 sty 2013, 2:08

Filadelfia
16
19%
Blow
8
9%
Fargo
5
6%
Gladiator
19
22%
Piąty element
2
2%
Rambo
9
10%
Byliśmy żołnierzami
4
5%
Dzień próby
6
7%
O dwóch takich co poszli w miasto
4
5%
Sin City - Miasto grzechu
13
15%
Awatar użytkownika
Josse_BG
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Josse_BG » 06 sty 2013, 2:08

ODDAJEMY CZTERY GŁOSY

Filadelfia
Obrazek

Blow
Obrazek

Fargo
Obrazek

Gladiator
Obrazek

Piąty element
Obrazek

Rambo
Obrazek

Byliśmy żołnierzami
Obrazek

Dzień próby
Obrazek

O dwóch takich co poszli w miasto
Obrazek

Sin City - Miasto grzechu
Obrazek
Ostatnio zmieniony 06 sty 2013, 2:22 przez Josse_BG, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Josse_BG
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Re: RUNDA I: Grupa 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Josse_BG » 06 sty 2013, 2:17

A więc zaczynamy kolejną rundę, tutaj już wszystkie filmy wrzucone są do jednego worka.
_________________-

Moje głosy w tej grupie wędrują do:

GLADIATOR - uwielbiam ten film pomimo nadmiernego patosu, który nie razi tak jak chociażby w "Szeregowcu Ryanie". Historia zrobiona jest z rozmachem, pojedynki na arenie robią wielkie wrażenie, a ściezka dźwiękowa do dzisiaj jest jedną z moich ulubionych. Nie mogę nie zagłosować na ten tytuł.

FARGO - według mnie drugi najlepszy film braci Coen. Wszystko w tym filmie jest perfekcyjne. Narracja, scenariusz i kreacje aktorskie. Ci którzy nie zagłosują na ten film wierze, że będą mieli tylko jedno usprawiedliwienie - jeszcze go nie widzieli.

SIN CITY - MIASTO GRZECHU - uwielbiam komiksowe klimaty, a tutaj mamy tego prawdziwe apogeum. Jedna z najlepszych ekranizacji powieści graficznych. A ten zabieg z biało-czarnymi zdjęciami, na tle ktorych co jakiś czas pojawia się kolor jest przedni. Znakomite kino!

FILADELFIA - nad czwartym głosem się zastanawiałem. Ostatecznie wybrałem "Filadelfie" zamiast "Dnia próby". W tym i w tym gra jeden z moich ulubionych aktorów, do tego jest wspomagany Tomem Hanksem, który gra tutaj jedną z dwóch najlepszych kreacji. I to właśnie dla nich głos, no i dla świetnych utworów Springsteena.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”