El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF - Strona 525

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
65
49%
Remisem
19
14%
Zwycięstwem Realu
48
36%
Awatar użytkownika
Duma Katalonii
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 125
Kibicuję: FC Barcelona nr 1

El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duma Katalonii » 11 sty 2026, 23:17

Xabi i RM to flash back czasów Mourinho.

Enviado desde mi RMX3363 mediante Tapatalk

Awatar użytkownika
Precel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 239
Kibicuję: TSW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 12 sty 2026, 6:38

Ja pienie ale Lewy to jest dzik żeby w tym wieku tak robić obrońców Realu Madryt, nie Betis nie Oviedo - Madryt, nie mam słów. Na marginesie dodam, że fakt że Superpuchar Hiszpanii nie jest rozgrywany w Hiszpanii to jest pięść w twarz dla kibiców obu klubów moim zdaniem, rozumiem jakiś Puchar Towarzyski ale rozgrywki krajowe? Masakra. No i wybronili kuzwa ten wynik, niesamowite, byłem przekonany że to się nie skończy w 90 minut. Czyli Real zostaje bez tytułu bo ligę też bierzemy ;) wielki trener Szabi rozgromiony przez Generała Flickena. Piękny wieczór to był, długo go nie zapomnę, Visca el Barca i Visca Catalunya.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 12 sty 2026, 8:20

O postawie Realu powiem tylko tyle ze Milan zagralby wczoraj z Barca podejrzewam dokladnie tak samo i nie jest to dla krolewskich komplement.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2056
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 12 sty 2026, 8:26

to samo sobie pomyslalem ogladajac mecz.

Nie widzialem meczu ligi hiszpanskiej od paru lat, a ogladajac to wczoraj to mialem wrazenie, ze trenerem Madrytu jest Mourinho. Blizej poziomu gry Milanu i betonu na lawce, a nie los galaktikos z Mekambe w skladzie.
cloner pisze:
11 sty 2026, 22:43
Z przeżywania emocji nigdy nie powinno się wyrastać.
Moze i niepowinno, ale ja ogladajac nasz mecz, czy jak patrze Milan to robie to wlasnie jakos bez emocji. juz mnie niespecjalnie to przejmuje, irytuje calosciwo. Jakos jestem pogodzony z tym, ze sie kopia po czole, robia transfery na wariata co sie przeklada na slaba jakosc boiskowa i nie oczekuje fajerwerjkow od druzyny.

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 1074

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 12 sty 2026, 8:37

Robercik zbliżył się do wyniku di Stefano w statystyce najstarszych strzelców gola w El Clasico. Rekord trochę zakurzony, bo z 1963 roku, ale musiałby Polak strzelić jeszcze w najbliższym bezpośrednim meczu, w maju. Wówczas będzie największym dziadezem, który strzelił w realowo-barcelońskiej rywalizacji.

Może ktoś wspominał, ale nie chcę mi się czytać wszystkiego :ozob:

Awatar użytkownika
Precel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 12 sty 2026, 22:21

A jeszcze wczoraj czytałem teksty Madridistów na fb, że przynajmniej Barca nie zwolniła nam trenera, trochę źle się zestarzało. I w sumie przypomniało mi się, jak kibice Realu śmiali się, żeby Xavi został itd., ale powinni pamiętać jedno. Xavi przychodził od pasterzy z Kataru, po czym objął Blaugrane kompromitującą się co mecz, będąca na 8 miejscu w tabeli, ograł Real 4-0 na Bernabeu, wygrał Superpuchar i Majstra. Narzekali na Carlo i wyczekiwali tego Xabiego czy innego Raula jakby miał być pierwszą gwiazdką. I co? Mamy styczeń i ten trenerski mastermind już poleciał, a za niego wjeżdża ulubieniec Pique. Mam nadzieję że Twitter zapłonie jak za dawnych lat. Fajnie jako strażak trochę wleciałby teraz Klopp, ale przypominam, że w Liverpoolu on wygrał cokolwiek dopiero w czwartym sezonie po wydaniu setek milionów funtów. Coś czuję że powrót Zidana na ławkę jest bliżej niż myślimy.

WKB
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1584

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WKB » 12 sty 2026, 22:35

Precel pisze:
12 sty 2026, 22:21
Coś czuję że powrót Zidana na ławkę jest bliżej niż myślimy.
zidane zawdzięcza swoje 3 LM świetnemu trio w pomocy, liderom w obronie, cristiano "liga mistrzów" ronaldo i przede wszystkim - mental. w obecnej drużynie nic takiego nie ma. jest klaun vinicius mentalnie na poziomie 13 latka, gwiazdor mambeppe, drewno w pomocy, bellingham który gra tylko dlatego że musi i miał bardzo dobry tylko pierwszy sezon. myślę że byłaby weryfikacja potężnego zidana.

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 981

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 12 sty 2026, 23:10

Jeżeli w Realu są ludzie twierdzący, że Tchouameni to dobry pomocnik, to żaden trener nie pomoże. Nie rozumiem jak ktoś może opierać zespół aspirujący do zwyciężania w Lidze Mistrzów na tym drewnie.

Awatar użytkownika
Precel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 13 sty 2026, 11:48

Obrazek

Za ucho chama

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”