Reprezentacja Hiszpanii (zbiorczy) - Strona 8

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP
herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 28 maja 2006, 12:06

Szkoda, że Hiszpania tylko remis. Cieszy 45 minut Xavi'ego oraz Iniesty. Ciekawi mnie jak obaj zagrali. Myślę, że remis to tylko wypadek przy pracy i Hiszpania pokaże wszystko dopiero na MŚ. Jeśli ma ktoś skrócik z tego meczu, to wrzućcie, bo chciałbym zobaczyć Iniestę w akcji.

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 28 maja 2006, 12:12

Hiszpania na MŚ powinna zagrać taktyką 1-4-4-2. Bramkarz oczywiście Casillas, dalej, dwóch obrońców którzy będą wychodzić do ofensywy i szybko się wracać, na takiej pozycji powinien grac Del Horno i Ramos; pomoc - dwóch defensywnych i ofensywnych pomocników w defensywnej pomocy powinien grać Baraja i Xavi a w ofensywie Joaquin i Luis Garcia, atak dwóch piłkarzy ustawionych równo czyli Torres i Villa.

W grupie H będziemy widzieć ciekawe mecze bowiem grają drużyny w ogóle innymi stylami i z innych zakątków świata. Arabia będzie chciała poprawić swój bilans na MŚ, bo poprzednie MŚ były bardzo słabe, w tych mistrzostwach będą chcieli wyjść z grupy co dla nich będzie bardzo trudnym zadaniem.

Ukraina - potrafią grać dobre mecze, jak każda z drużyn ich celem jest wyjście z grupy, mają pewniaka w drużynie którym jest zawodnik AC Milan, Adrij Szewczenko który będzie nadawał tempo gry Ukraińców.

W grupie Hiszpanie są faworytami, jednak nie zawsze wygrywają drużyny które mają najwięcej gwiazd a w tej grupie niewątpliwie oni mają najwięcej gwiazd, mój typ na grupę H to:

1. Hiszpania
2. Ukraina
3. Tunezja
4. Arabia Saudyjska

Sorra za wcześniejsze pisanie krótkich postów czyli przepraszam za nabijanie, więcej się to nie będzie powtarzać

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 maja 2006, 12:22

Hiszpania na MŚ powinna zagrać taktyką 1-4-4-2. Bramkarz oczywiście Casillas, dalej, dwóch obrońców którzy będą wychodzić do ofensywy i szybko się wracać, na takiej pozycji powinien grac Del Horno i Ramos; pomoc - dwóch defensywnych i ofensywnych pomocników w defensywnej pomocy powinien grać Baraja i Xavi a w ofensywie Joaquin i Luis Garcia, atak dwóch piłkarzy ustawionych równo czyli Torres i Villa.
Mam spore zastrzeżenia co do tej taktyki. Jeżeli obrońcy mają się angażować w akcje ofensywne skrzydłami to Sergio raczej nie pasuje tutaj. On jeżeli ma grać to raczej na środku a jeżeli na prawej to i tak bardzo defensywnie. Del Horno za czasów gry w Bilbao pokazywał dobrą piłkę, ale od momentu jego transferu do Chelsea spadł dość nisko i obecnie ja nie widzę dla niego miejsce w reprezentacji.
Xavi nie jest defensywnym pomocnikiem i nie będzie tak grał. Może (a nawet powinien IMO) grać w pierwszym składzie i nadawać tempo grze. Od czarnej roboty muszą znaleść kogoś innego. Co do obsady ataku to akurat się zgadzam. Torres i Villa to chyba jedyne wyjście.

Grupę mają prostą więc raczej wyjdą, ale czy przed Ukraińcami to nie byłbym pewien.
Ostatnio zmieniony 28 maja 2006, 12:28 przez Mentor, łącznie zmieniany 2 razy.

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 28 maja 2006, 12:27

Hiszpania praktycznie ma lepszy skład niż Ukraina, jeśli chodzi o moją tabele to tylko taka moja propozycja :D ale oczywiście moze byc innaczej, Hiszpania raczej nigdy nie była zbyt silna na MŚ, Hiszpania może dojść do finału w którym może wygrac bo stać ich na to, jednak musieli by popracować nad skutecznością której nie mieli w meczu z Rosją

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 maja 2006, 13:42

el nino pisze:w defensywnej pomocy powinien grać Baraja i Xavi
Szczegolnie Baraja ma spore szanse na gry na MS......

Optymalny srodek Hiszpanii to Xabi-Xavi

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 28 maja 2006, 14:22

aha, no tak. Zapomnailem o Xabim Alonso, jest pewniakiem w druzynie i to on z Xavim albo Barają, moga być różne opcje bo wielu piłkarzy może grać na różnych pozycjach więc trudno wybrać przedewszystkim pomoc Hiszpanii

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 maja 2006, 14:59

Ciekawe na ile powazna jest kontuzja Del Horno, ostatnio mowilo sie ze moze nie wziasc udzialu w MŚ, teraz nadal cicho w tej kwesti, moze sie wykuruje. Choc i tak w 11 grac bedzie A. Lopez, ktory zdecydowanie jest w tym sezonie w wyzszej dyzspozyjci i cieszy sie wiekszym zaufaniem Luisa.
Co do taktyki to pewne jest ze Hiszpania zdecydowanie grozniejsza bedzie w ustawieniu 1-4-4-2 z Reyesem i Joaquinem na bokach pomocy ewentualnie z Luisem Garcia i w napadzie z 2 Villa - Torres. A tak wogole Hiszpania ma lub bedzie miala bardzo mloda 11, Ramos, Lopez, Xavi Xabi Villa, Torres.....

PS> el nino twoja niewiedza jest poprostu przytlaczajaca, ty wogole masz pojecie co komentujesz czy tak walisz ze swojej glowy?

Baraja to moze sobie pograc w MS jedynie w World Cup Fifa

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 28 maja 2006, 15:09

Messi E2 Ronaldinho pisze:el nino twoja niewiedza jest poprostu przytlaczajaca, ty wogole masz pojecie co komentujesz czy tak walisz ze swojej glowy?

Baraja to moze sobie pograc w MS jedynie w World Cup Fifa
pomyliło mi się, nie został powołany na MS, myslalem ze jedzie zamiast Iniesty, widać się pomyliłem i to już nie pierwszy raz

kowal71
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kowal71 » 29 maja 2006, 14:37

witam
Uwazam hiszpańską lige za najlepszą ale jeżeli chodzi o reprezentacje to tu juz jest problem.Niby wielcy piłkarze znane nazwiska a reprezentacja na dużych imprezach gra tak sobie.Zawsze trzeba się z nią liczyć i uwazac za groznego rywala ale jak pokazują wyniki zawsze brakuje tego czegoś.Moze teraz chociaz nie sądze aby Hiszpania osiągnęła jakiś szczególnie dobry wynik.Chociaż kto wie dopóki piłka w grze ....
pozdrawiam :D
REAL MADRYT
KLUBEM ŁODZI JEST ŁKS

Awatar użytkownika
Szymek89
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Szymek89 » 31 maja 2006, 21:48

Mam małe pytanie kto zastąpił Del Horno, Pernia czy Capdevilla.Tak na marginesie to szkoda Asiera jest w miare młody zebrałby doświadczenie a tak musi wracać do domu

:?

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 31 maja 2006, 21:55

Pernia - http://www.pilka.pl/index.php?mid=1&sho ... &sid=40527
Nie jestem tylko pewien, czy tej zamiany nie musi jeszcze "klepnąć" FIFA, która w każdym takim wypadku musi otrzymać raport stanu zdrowia piłkarza i dopiero na tej podstawie zatwierdzić zamianę w kadrze. Chyba tak wygląda cała procedura...

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 01 cze 2006, 10:57

Szymek89 pisze:Mam małe pytanie kto zastąpił Del Horno, Pernia czy Capdevilla.Tak na marginesie to szkoda Asiera jest w miare młody zebrałby doświadczenie a tak musi wracać do domu

:?
no tak szkoda Del Horno, jest młody i naprawde szkoda że nie wystąpi na mundialu, gdyby nie dopadła go ta kontuzja teraz by się cieszył z wyjazdu, byłby pewniakiem w drużynie Hiszpani, co do tego kto zastąpi Del Horno to myślę że tutaj będzie trudno wybrać ale z tych co napisał Szymek89 to stawiałbym na Capdevilla który grał już w rep. Hiszpanii na ME2004 i chyba na MŚ2002, ma zaufanie trenera więc raczej to on a nie Pernia który dopiero co zyskał obywatelstwo Hiszpańskie i dopiero co będzie mógł grać dla Hiszpanii

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 01 cze 2006, 11:09

Pernia miał za sobą dobry sezon i dobrze, że pojedzie. Grał dużo lepiej od Del Horno, który w Chelsea nic nie prezentuje. Reprezentacja nie ucierpi na tym.

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 01 cze 2006, 11:38

11 Hiszpanii jaką będą grać w 90 % na MŚ wygląda tak:

Obrazek

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 01 cze 2006, 11:45

:zgon:

To pograli :lol2:

Kolejne mistrzostwa w plecy dla Hiszpanów. Dlaczego mnie to nie widzi :lol:

Aragones chce grać bez skrzydeł. Spoko. Bez Vicente i Joaquina. Bez bocznych obrońców, którzy zastąpią skrzydłowych w razie czego.

Dwóch walczaków w środku (Albelda i Senna) i tylko jeden kreatywny zawodnik (Cesc), który sam nie udźwignie gry. Za to Xavi i Iniesta już się nie nadają :lol2:

Torres i Villa to najlepsze możliwe zestawienie ataku.

A obecność Raula można skwitować na kilka sposobów :arrow:
:lol: :rotfl: :rotfl2: :lol2: ]:-> :roftl3: :rotfl4: :zgon:

Parodia ogólnie [']

Skąd to masz :>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”