Reprezentacja Hiszpanii (zbiorczy) - Strona 9

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP
el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 01 cze 2006, 11:56

z as.com i z mojej strony na której jestem newsmanem atletico.boo.pl gdzie napisalem o tym news (użytkownik _maciek_)

co do pomocy to szkoda że nie gra Joaquin za Senne bo z tego co wiem to Senna jest slaby, przydałby się Xavi lub Xabi Alonso, Cesc powinien pozostać a Raul na ławe

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 01 cze 2006, 12:19

Jakoś nie bardzo mi się chce w to wierzyć. Nie dość, że i źródło mało wiarygodne (AS) :wink: to jeszcze sama koncepcja raczej samobójcza, jak zauważyłeś, Niggaz. Brak skrzydeł, tak naprawdę trzej nominalni środkowi obrońcy (z tym, że Ramos wystawiony na prawj stronie) i gra systemem 4-1-2-1-2 z kreującymi grę Raulem :shock: i Fabregasem. A Joaquin, Reyes, Garcia, Xavi, Iniesta na ławce. I nie chce mi się wierzyć, aby Aragones już zakończył ustalanie składu, a nawet jeśli, aby pozwolił dowiedzieć się o tym jakimś pismakom. Czyli raczej znowu "AS" się popisał :wink:
Niggaz napisał:
Bez Vicente i Joaquina.
Przecież Vicente nie ma w kadrze

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 01 cze 2006, 13:35

AS sobie jaja zrobił raczej. Przynajmniej mam taką nadzieję bo mimo, że Hiszpanom nie kibicuję to jednak mogliby zagrać ze 2-3 ładne mecze a w takim zestawieniu to raczej niemożliwe. Nie miałby po prostu kto grać.
el_nino pisze:co do pomocy to szkoda że nie gra Joaquin za Senne bo z tego co wiem to Senna jest slaby
Senna nie jest słaby. Jest bardzo dobry w tym co robi, a jego zadaniem jest raczej gra w destrukcji tak więc powinien grać Senna albo Albelda, ale nie razem.
iceald pisze:Przecież Vicente nie ma w kadrze
Wiem o tym i pisałem tak ogólnie. Vicente nie ma w kadrze a Joaquin według AS-a ma być tylko rezerwowym a więc Aragones rezygnuje ze skrzydeł.

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 01 cze 2006, 14:18

Niggaz pisze:AS sobie jaja zrobił raczej. Przynajmniej mam taką nadzieję bo mimo, że Hiszpanom nie kibicuję to jednak mogliby zagrać ze 2-3 ładne mecze a w takim zestawieniu to raczej niemożliwe. Nie miałby po prostu kto grać.
nie rób sobie nadzieji, to rawda może jeszcze cos zmieni ale as.com to Hiszpańska strona prowadzona przez redaktorów gazety sportowej AS więc to nie są żarty, jak Janas powoływał piłkarzy na MS też wszyscy mogli uważać że były to żarty!
Ostatnio zmieniony 01 cze 2006, 14:19 przez el_nino, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 cze 2006, 14:19

Jaja jak nic bo po pierwsze to jest sklad jaki gral podczas gierki z mlodziezowka Valenci a nie sklad na MS :lol: Jeszcze trzeba wiedziec co sie komentuje.

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 01 cze 2006, 14:21

Messi E2 Ronaldinho mylisz się, jeśli nie znasz hiszpańskiego to spróbuj sobie to przetłumaczyć tranzlatorem

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 cze 2006, 14:24

Jak narazie to to sklad conajwyzej Asa a nie podany przez Lusia, a zostal stworzony na podstawie gierki z mlodziezowka Valenci i tyle na temat. A el podaj mi linka do tego news w asie, bo zbytnio nie ptrafie go znalezc, albo inaczej nie potrafie znalezc ze jest to 11 Luisa Aragonesa...

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 01 cze 2006, 14:29

tutaj masz do niego link: http://www.as.com/articulo/futbol/Luis/ ... /20060601d

na asie jest napisane że po meczu z mlodziezowa Valencia Aragoneses zmienił taktykę 4-3-3 którą grał w meczach z Rosją na 4-4-2 po meczu z mlodziezowa Valencia

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 cze 2006, 14:55

moze to glupie ale ta stronka nie chce mi sie otworzyc?!

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 01 cze 2006, 15:03

nie rób sobie nadzieji, to rawda może jeszcze cos zmieni ale as.com to Hiszpańska strona prowadzona przez redaktorów gazety sportowej AS więc to nie są żarty, jak Janas powoływał piłkarzy na MS też wszyscy mogli uważać że były to żarty!
Widać jakie masz rozeznanie w hiszpańskiej prasie :lol:

Fakt, Bild, AS - ten sam poziom. Jeżeli traktujesz AS-a jako wyrocznię to czeka Cię wiele rozczarowań jeszcze.

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 01 cze 2006, 15:12

Obrazek
Już nie tylko "AS" o tym pisze. Jeżeli to faktycznie prawda, to chyba ponownie przyjdzie się szybko pożegnać Hiszpanii z Mundialem :?
P.S Grafika z "El Mundo Deportivo" - Tutaj jest artykuł z którego pochodzi. Choć treści artykułu nie znam, bo po hiszpańsku to ja "nie abla", więc równie dobrze może tam pisać, że tym ustawieniem na pewno nie zagrają :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 01 cze 2006, 15:18

Aragones zrobił miejsce dla Raula :lol2:

W dalszym ciągu to nie musi być ustawienie na Mundial. Póki co trener szuka rozwiązań. Tym razem mu niewątpliwie nie poszło :lol:

Brak mi słów po prostu. Zero szans dla Hiszpanów na ugranie czegokolwiek w takim zestawieniu. Dobrze, że mają łatwą grupę i mogą liczyć na drugie miejsce za Ukrainą.

Parodia [']

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 cze 2006, 17:14

Ciagle twierdze ze to 11 przygotowana na podstawie gierki z mlodziezowka Valencii i nigdzie nie jest zaznaczone ze jest to pfocjalny sklad podany na MŚ przez trenera! No chyba ze tajniki hiszpanskiego sa mi az tak obce, co innego sklad jest taki bardzo mozliwy szczegolnie bramkarz, obrona i napad, ale nie chce mi sie wierzyc ze zagraja z 3-1 w pomocy bo to malo realne no ale coz jezeli zagra trzech tak naprawde malo kreatywnych pilkarzy w srodku to slabo to widze!. Ale takze prawde mowiac kto ma byc kreatywny Iniesta bez doswiadczenia, xavi po kontuzji, Cesc takze bardziej wg. mnie defensywny, ale najlepszy bedzie Raul wg. tego ustawienia to ma sie chyba krecic w kolko :lol: A tak naprawde chlopak moze odnajdzie forme, bo z ta co ma to.. :pogrzeb:
Ale nadal twierdze ze to sklad raczej na Egipt, inna sprawa ze podobno :?: Xabi ma jakas mala kontuzje i do MŚ bedzie juz w pelni sprawny :!:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 01 cze 2006, 17:31

Messi E2 Ronaldinho pisze:Ale takze prawde mowiac kto ma byc kreatywny Iniesta bez doswiadczenia, xavi po kontuzji, Cesc takze bardziej wg. mnie defensywny, ale najlepszy bedzie Raul wg. tego ustawienia to ma sie chyba krecic w kolko
Iniesta ma większe (ewentualnie porównywalne) doświadczenie niż Cesc. Xavi po kontuzji? To prawda, ale gra dobrze a Raul też miał kontuzję jakiś czas temu i nie gra nic więc ja pytam gdzie tu logika? Takie tłumaczenie wyboru Aragonesa jest bez sensu.

Podobnie jak Ty jestem prawie pewien, że nie jest to ustawienie na Mundial. Roszady pewnie jeszcze będą.

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 01 cze 2006, 17:36

Niggaz pisze:Widać jakie masz rozeznanie w hiszpańskiej prasie Laughing

Fakt, Bild, AS - ten sam poziom. Jeżeli traktujesz AS-a jako wyrocznię to czeka Cię wiele rozczarowań jeszcze.

akurat temu wierze co nie znaczy że zawsze jest to prawdą, ale na różnych stronach obcojęzycznych o MŚ2006 też to pisze więc ja tak uważam, możecie mieć zdania podzielone na temat tego czy to jest prawda czy nie ale jesteście w błędzie sądząc że as podawając taktykę taką a nie inną żartował
Niggaz pisze:Brak mi słów po prostu. Zero szans dla Hiszpanów na ugranie czegokolwiek w takim zestawieniu. Dobrze, że mają łatwą grupę i mogą liczyć na drugie miejsce za Ukrainą.
nie wiem dlaczego nie masz aż takiego nie przekonania do jedenastki Hiszpanii, ja też jak to poraz pierwszy zobaczyłem byłem bardzo zaskoczony i myślę nadal że mają mniejsze szanse, ale Aragoneses chyba wie co robi i dlatego póki co to ufam jego ustawieniu

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”