El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF - Strona 9

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
65
49%
Remisem
19
14%
Zwycięstwem Realu
48
36%
Awatar użytkownika
Barça_Hincha
Ja tu tylko nabijam
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Barça_Hincha » 11 mar 2007, 12:38

Bonso pisze:każdy kibic Barcy powie Ci, że sędzia jest szmatą i nie umie sędziować, po kazdym meczu który Barca nie wygra Laughing tak to już jest Krzywy
Żebym Ci czegoś o kibicach Realu nie powiedział :?

To nie zmienia faktu iż po raz kolejny defensywa Barcy gra słabo. Dani Alves jak najbardziej do Barca na prawą stronę! Oleguer sobie nie radzi.
I Valdes zagrał dobrze! Żeby nikt sie go nie czepiał znowu :?
Liczmy na dzisiejsze potknięcie Sevilli :) Upragniony remis by się przydał ;)

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 11 mar 2007, 12:47

assurbanipal pisze:drugi mecz po tym z Bawarią
co to był za mecz? a nie z Bayernem? albo jak już coś to z Bawarczykami? co z całym landem grać się raczej nie da :P
Barça_Hincha pisze:Każdy kibic Realu tak powie
ja nie jestem kibicem Realu i też uwarzam, że powinien byc karny. Kartka to już zbyt dużo za ten faul. Co do tego ile czerwonych powino być to przez cały mecz pracował na nią Diarra, a Ramos powinien IMO dostać czerwo za faul na Dinho w pierwszej polowie.
A co do meczu to naprawdę swietne widowisko, w pierwszej połowie szaleńcze tempo, duża nieskuteczność Barcy która powinna objąc co najmniej dwubramkowe prowadzenie, ale Eto'o uznał, że lepiej wypróbować Ikera, czy ten umie bronić. Pokazał, że umie :P . Real grał z kontry i strzelał bramki. W drugiej połowie tempo siadło trochę, ale mecz nadal przedni. Ta połowa należała do Realu, wiadomo mieli jednego zawodnika więcej. I tutaj to Real powinien prowadzić tak z 2 bramkami :wink: Ładna bramka Ramosa, myślałem, że może nie wpadnie, ale jednak :P . Ostatnich 8 min nie oglądałem bo neostrada [']['][']['] razy n. Przerwała połączenie i nie chciała ponownie się połączyc przez 10 min.

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 11 mar 2007, 13:08

dawno mnie żaden mecz tak nie trzymał w napięciu i nie tylko dlatego, że GD to GD. po prostu nawet one tak emocjonujące od dłuższego czasu nie były. a remis wydaje mi się wynikiem sprawiedliwym, oba zespoły miały lepsze i gorsze momenty, świetnych bramkarzy, strzelały gole i marnowały dobre sytuacje, myliły się w obronie... generalnie liczyłam na takie widowisko, udało się obu jedenastkom [odejmując Oleguera ;)] je stworzyć i jestem usatysfakcjonowana.

VISCA EL BARCA! czuję tytuł, bo Sevilla bezbłędna nie jest ;)

TS borys IFC
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 74

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 11 mar 2007, 13:11

girlfromipanema pisze:świetnych bramkarzy
moze i valdes wczoraj nie zagral zle ale uwierz mi swietny to on nie jest.nie jest nawet bdb dla mnie to przecietniak

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 11 mar 2007, 13:25

TS borys IFC pisze:
girlfromipanema pisze:świetnych bramkarzy
moze i valdes wczoraj nie zagral zle ale uwierz mi swietny to on nie jest.nie jest nawet bdb dla mnie to przecietniak
Nie chce mi sie znowu na ten temat dyskutowac. Powiem tylko, ze wczoraj zarowno Valdes jak i Casillas pokazali klase.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 mar 2007, 14:14

assurbanipal pisze:Wracam rano a Jarzi jak to Jarzi dalej bredzi o statystyka, chce cytatów, karnych ........ jaj sedziego z cebula podanych na patelni.

Skoro twierdzisz, ze cos zwalam na sedziego...
Jakich kurna karnych... nie wiem, bo mam słaba pamiec, ale nie wspominałem o zadnych chyba karnych, przynajmniej, ze sie Barcelonie nalezał, ale moze Bonso cos zacytuje co podobnie jak ty świetnie zinterpretowal....

Karny dla Realu, to chyba nikt nie ma watpliwoscie, ze był i sie nalezał i raczej z tego co czytałem nikt pretensji o jego podyktowanie nie ma.

Widze, ze spore zastrzezenia sa wobec osoby Diarry, a przedewszystkim starcia Malijczyka w polu karnym z Ronaldinho. Chetnie zobaczyłbym powtorke z innych ujec, bo nawet nie wiem, czy Diarra trafil w pilke, a live wydawało mi sie, ze tak, wiec nie wspominałem o tej sytuacji. Jesli nie to karny powinien byc, niby w podobnej sytuacji podyktowany został karny w środe w spotkaniu Bayern-Real...
Ostatnio zmieniony 11 mar 2007, 16:01 przez Jarzinho, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 11 mar 2007, 14:21

Ma ktoś może linka do jakiejś strony ze statystykami po meczu? Byłbym wdzięczny.

llcooljay
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: llcooljay » 11 mar 2007, 14:47

brylancik pisze:Ma ktoś może linka do jakiejś strony ze statystykami po meczu? Byłbym wdzięczny.
statystyk na pewno ma

mecz przepiekny. nie wiem czy nie najlepszy jaki widzialem przez osatni rok, moze dluzej. po prostu kosmos, nic nie moze sie z tym rownac.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 11 mar 2007, 16:02

staty z meczu niestety po hiszpańsku (choć przy odrobinie deduckji da sie połapać o co chodzi

http://www.as.com/futbol/crr/partido.ht ... _0003_0013

trzeba kliknąc na zakłądke Est Partidos dla stat z meczu

albo est jugadores dla statów poszczególnych graczy

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 11 mar 2007, 16:04

Musimy wrocic do ustawienia 4-3-3, bo to wczorajsze ustawienie nie wychodzi nam na dobre.
Z tego co słyszłem to Rijkaard nadal chce grać trójką w obronie bo wierzy, że w następnych meczach wypali to lepiej :P

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 11 mar 2007, 16:29

Noty portalu goal.com poszczególnych graczy wczorajszego 'clasico'
(po angielsku) najleszym aktorem meczu Messi i obaj bramkarze

link:
http://goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=254047

grabek
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grabek » 11 mar 2007, 16:55

girlfromipanema pisze:dawno mnie żaden mecz tak nie trzymał w napięciu i nie tylko dlatego, że GD to GD. po prostu nawet one tak emocjonujące od dłuższego czasu nie były. a remis wydaje mi się wynikiem sprawiedliwym, oba zespoły miały lepsze i gorsze momenty, świetnych bramkarzy, strzelały gole i marnowały dobre sytuacje, myliły się w obronie... generalnie liczyłam na takie widowisko, udało się obu jedenastkom [odejmując Oleguera ;)] je stworzyć i jestem usatysfakcjonowana.

VISCA EL BARCA! czuję tytuł, bo Sevilla bezbłędna nie jest ;)
zgadzam się GD to GD ale mecz był cały od pierwszych sekund do ostatnich emocjonujący. Barca będzie mistrzem bo Sevilla poprostu niewytrzyma.Visca el Barca! visca el Catalunya

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 11 mar 2007, 17:41

Ale niedosty mialem wczoraj po meczu. Przed spotkaniem pewnie remis wzialbym w ciemno, ale byla niesamowita szansa na ogranie Barcy i to bynajmniej nie 3-2 :/ No ale coz, trzeba sie cieszyc ze obejrzalem najlepszy mecz w tym sezonie i niech sie schowaja wszyscy milosnicy innych lig :P

Po stronie Realu swietny mecz Gutiego. RvN niby strzelil dwie bramki, ale powinien zapewnic zwyciestwo, bo w takim meczu sytuacji sie nie marnuje... Ogolnie Real zagral lepiej niz sie spodziewalem, a Barcelona dokladnie tak jak sie spodziewalem. Szkoda, ze nie skonczylo sie 8-8 :lol:
Ale uczciwie trzeba przyznac, ze remis w tym meczu byl najbardziej sprawiedliwym wynikiem. Chociaz szkoda tej 90 minuty ;)

A frustracja na BO siega zenitu :shock: :lol2: :spoko:
Szacunek, naprawde. Widac, ze ktos sie za bardzo podpalil na zwyciestwo :roll:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 mar 2007, 18:27

Na początek chciałbym pozdrowić Sikora, który polecał grać u buków Barcelonę za większe pieniądze.

Na taki mecz warto czekać pół roku :] Kibice obydwu drużyn są chyba nieco niezadowoleni z końcowego wyniku, ale generalnie remis to względnie sprawiedliwy wynik. O przebiegu meczu nie będę pisał bo sporo zostało już powiedziane a poza tym mam duże luki i najlepiej będzie jak obejrzę go jeszcze raz :roll: :lol:

Messi... :rydzyk:

Jarzinho :roll: :/

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 mar 2007, 18:51

Mentor pisze:Jarzinho

Jesli masz cos ciekawego do napisania lub do zarzucenia pisz... chyba, ze emoty mjaa wyrazac twoja elokwencje.

PS. Zawsze miło po GD trafić na pozycje lidera tabeli :P 8)

....

Mozesz usunac wszystkie posty, bo liczba ich i tak mnie zbytnio nie interesuje...
Głupoty. tzn... czy tylko pieprzysz :lol:
Ostatnio zmieniony 11 mar 2007, 19:01 przez Jarzinho, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”