Król Strzelców La Liga - Strona 9

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Kto Twoim zdaniem będzie najlepszym strzelcem sezonu 2008/2009 w La Liga?

Samuel Eto'o
25
39%
Ruud van Nistelrooy
10
16%
David Villa
10
16%
Frederic Kanoute
0
Brak głosów
Luis Fabiano
1
2%
Diego Forlan
6
9%
Sergio Aguero
4
6%
Raul Tamudo
3
5%
Raul
3
5%
ktoś inny
2
3%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 sie 2007, 0:38

Tak się jeszcze zapytam z ciekawości po czym wnosisz Esparza, że tak właśnie się potoczy kariera Bojana :>

Esparza
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Esparza » 08 sie 2007, 0:51

Mentor pisze:Tak się jeszcze zapytam z ciekawości po czym wnosisz Esparza, że tak właśnie się potoczy kariera Bojana :>
Z czystej ludzkiej zawiści. ;)
RealFan pisze: Soldado został raz wypożyczony i wrócił. Może jeszcze być z niego wielki pożytek bo chłopak ma "sznutę". Trzeba tylko na niego stawiać.
Ja o tym doskonale wiem! Sam pamiętam jak prowadziłem statystyki strzelców na pewnym serwisie piłkarskim, wypożyczony do przeciętniuchnej Osasuny strzelił przecież aż dziesięć bramek w lidze. Z tym, że przynajmniej w obecnym sezonie pożytku Real miał z niego nie będzie - w klubie jest i Javier Saviola, i RvN, i Raul, i Robinho. Dodatkowo ciągle słyszy się o tym, że poszukiwany jest nowy snajper (nie wiem w koncu, czy to już tylko plotki). Gdzie tu miejsce dla Soldado?
olek j pisze:Przyznaję - Zigic nie jest wybornym napastnikiem. Nie gra w mocnym klubie.
Jednak jego gra głową i warunki fizyczne pozostawiają w tyle jego wszystkie mankamenty.To jest typowy piłkarz do wykańczania powietrznych akcji, a takiego brakuje w kilku mocnych hiszpanskich klubach(a ponoć te Zigiciem się interesowały). Do 31 sierpnia jeszcze troche czasu, wiec moze jesli jeszcze przejdzie do lepszego klubu to moze powalczyc o korone króla strzelcow
Z takimi warunkami to do Premiership. Albo najbidniej do Serie A. Ja Żigicia w roli czołowego snajpera PD zwyczajnie nie widzę.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 08 sie 2007, 0:55

Esparza pisze:w klubie jest i Javier Saviola, i RvN, i Raul, i Robinho. Dodatkowo ciągle słyszy się o tym, że poszukiwany jest nowy snajper (nie wiem w koncu, czy to już tylko plotki). Gdzie tu miejsce dla Soldado?
Robinho będzie grał na skrzydle, a spośród pozostałych tylko Ruud jest w stanie systematycznie strzelać bramki. Raul jest w większości spotkań kompletnie niewidoczny, a Saviola robi dużo wiatru swoim bieganiem i marnuje sporo okazji. Obok van Nistelrooya jeden Soldado jest w stanie strzelać sporo bramek i mam nadzieję, że Schuster zdaje sobie z tego sprawę. Nowego napastnika nie będzie. To bajka.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 08 sie 2007, 10:19

olek j pisze:Jednak jego gra głową i warunki fizyczne pozostawiają w tyle jego wszystkie mankamenty.
zadnych innych umiejetnosci nie posiada :] Bozia dala 2 metry, kwadratowa glowe, ktora wie gdzie ma sie wsadzic :shock: toz to niehigieniczne :!:
Esparza pisze:Z takimi warunkami to do Premiership
ja nie wiem czemu, ale caly czas Premiership jest postrzegane jako walenie pilki na afere i walka w powietrzu :roll: to jak z wloskim catenaccio.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 08 sie 2007, 10:39

Berik pisze: ja nie wiem czemu, ale caly czas Premiership jest postrzegane jako walenie pilki na afere i walka w powietrzu Rolling Eyes to jak z wloskim catenaccio.
Też to zauważyłem i do tego dochodzi ten ciągły komentarz że w Anglii piłka jest piękna bo się gra twardo i dużo walczy. W innych ligach nie ma walki ?

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 09 sie 2007, 3:22

Największe szanse daje Ruudowi. Zależy też jak będzie grał Real pod wodzą Schustera. Jeśli dużo piłek będzie zagrywanych do Holendera to ma on największe szanse na powtórzenie wyczynu z ubiegłego sezonu. Powalczyć z nim może Eto'o. Oczywiście jeśli Kameruńczyka nie będą nękały kontuzje i będzie skutecznie wykańczał akcje pod bramką rywali :] Kluczowy jest też wyjazd na PNA :roll: W samej czołówce może się znaleźć Villa oraz Forlan. Jeśli Henry strzeli koło 12 bramek to będę zadowolony. Ronaldinho skupi się bardziej na asystowaniu, ale pewnie pokona bramkarzy rywali ponad 10 razy. Messi podobnie :] Liczę też na co najmniej 10 goli Aduritza :P :wink:

Awatar użytkownika
MATEOZ
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MATEOZ » 09 sie 2007, 9:02

Królem strzelców może zostać Messi, jednak w Barcelonie jest zbyt dużo osób od strzelania bramek aby on mógł strzelić wystarczającą ilość goli do zdobycia tego tytułu. Duże szanse daje Nistelrooyowi i Villi.

Awatar użytkownika
olek j
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olek j » 09 sie 2007, 17:05

No koledzy, Zigic jednak w Valencii ! Drapacz chmur w zestawieniu z szybkim Villą to może być klucz do strzelania wielu goli.Tymbardziej , że Valencia ma strzsznie mocne skrzydła, więc Zigic moze liczyć na dośrodkowania wprost na głowę xD Będzie ciekawie ...

Awatar użytkownika
karolus25-95
Tak - jestem nabijaczem

Post Wyświetl pojedynczy post autor: karolus25-95 » 13 sie 2007, 21:44

Hmmm... Mnie się wydaję , że może Ronaldinho.Albo zobaczymy czy znowu Van Nistelrooy ujży ten tytuł.No on to jest niezły :lol: :lol: dużo razy czynił to w premiership , a teraz zaczyna parade strzelecką w lidze hiszpańskiej!! 8) 8) 8) a może Henry 8) 8) 8)

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 13 sie 2007, 21:47

karolus25-95 pisze:.Albo zobaczymy czy znowu Van Nistelrooy ujży ten tytuł.No on to jest niezły

Może i tak , ale będzie mu trudniej niz w zeszlym sezonie .
Za Capello Real grał 4-2-3-1 , a w tym sezonie jak już zapowiadał Schuster Ruud bedzie miał partnera u boku ;)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 13 sie 2007, 21:54

kaczy pisze:Za Capello Real grał 4-2-3-1 , a w tym sezonie jak już zapowiadał Schuster Ruud bedzie miał partnera u boku
:shock: Za Capello Real najczęściej grał 4-4-2 z dwójką DM'ów. To, że Raul był nieco cofnięty nie oznacza, że graliśmy jednym napastnikiem.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 13 sie 2007, 21:55

karolus25-95 pisze:dużo razy czynił to w premiership
:shock:
Ruud został królem strzelców Premiership tylko raz.

Thierry przeszedł do La Liga tylko po to aby odebrać pichichi Van Nisterlooy'owi :P .

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 13 sie 2007, 22:26

RealFan pisze:
kaczy pisze:Za Capello Real grał 4-2-3-1 , a w tym sezonie jak już zapowiadał Schuster Ruud bedzie miał partnera u boku
:shock: Za Capello Real najczęściej grał 4-4-2 z dwójką DM'ów. To, że Raul był nieco cofnięty nie oznacza, że graliśmy jednym napastnikiem.
Raul , jak i skrzydłowi byli napastnikami .. 8) hehe o tym systemie to akurat wiem bardzo wiele , gdyz caly poprzedni sezon go wałkowaliśmy ... Wiesz na czym polega przesów przy 4-2-3-1 ? :P

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 13 sie 2007, 22:32

Tak zwłaszcza Beckham był napastnikiem :lol:
kaczy pisze:Wiesz na czym polega przesów przy 4-2-3-1 ?
Wytłumacz mi, pośmieję się.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 13 sie 2007, 22:39

Raul grał ofensywnego rozgrywającego , a RVN był na 'szpicy' ... Wszystko co nawiązuje do tego o co mi chodziło wyjaśniłem ...

Dalej nie zamierzam z tobą dyskutować na ten temat bo żeby sie zrównać z tobą to musiałbym swoją poprzeczke zakopać

"Było sobie raz jajko mądrzejsze od kury. Kura wyłazi ze skóry, Prosi, błaga, namawia: "Bądź głupsze!" Lecz co można poradzić, kiedy ktoś się uprze?..."

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”