najlepsza 11 rep. hiszpanii - Strona 10

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 10 gru 2006, 9:30

To nie zmienia faktu, że argumenty które podałeś wcześniej są bezsensowne :wink:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 10 gru 2006, 11:14

nie? cesc jest slabszy technicznie i jak pisalem fizycznie (wydolnosc, gra cialem, trzymanie sie na nogach - choc yo nie dziwi bo jest mlodszy). ma gorsza wizje gry i gra malo odpowiedzialnie (dyskutujemy o rep hiszpanii)

ma oczywiscie wielki talent ale jeszcze potrzebuje czasu. iniesta w obecnej formie jest jednym z najlepszych pilkarzy swiata. wiem, zaraz kibice arsenalu mnie zjedza jak moge nie wielbic cesca nalezycie - otoz moge. bo jego gra pozostawia wiele do zyczenia jak na razie

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 10 gru 2006, 11:19

rkoeman pisze:(dyskutujemy o rep hiszpanii)

Czyli twierdzisz że Cesc ma inne warunki fizyczne oraz techniczne gdy gra w reprezentacji? :lol2:

A może to nie zależy od Jego umiejętności a od zgrania z partnerami? Od przybranej przez Reprezentację Hiszpanii taktyki? Pisanie że Cesc jest pod każdym względem gorszy od Iniesty mija się z celem z prostego powodu- jest to nieprawdą :wink:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 10 gru 2006, 12:36

i gra malo odpowiedzialnie (dyskutujemy o rep hiszpanii)
dosc latwe zdanie mysle :P

i wytlumacz mi co jest nieprawdziwego w stwierdzeniu iz 'cesc jest w obecnej chwili gorszy pod kazdym wzgledem od iniesty' ?

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 10 gru 2006, 12:42

Fabregas w chwili obecnej jest jedynie w nieco gorszej formie od Iniesty. To że nie strzela bramek dla Arsenalu wcale nie świadczy o kiepskiej grze. Jest wręcz przeciwnie. Cesc gra w tym sezonie bardzo dobrze, dyktuje tempo gry, rozprowadza piłkę po całym boisku, dużo asystuje. To, że Jego koledzy z zespołu nie potrafią wykorzystać doskonałych podań to już inna sprawa.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 10 gru 2006, 13:23

ale ja nie pisze o golach. chodzi o sama wizje gry, skutecznosc, procent celnych podan, etc, etc

wiem ze arsenal gra inaczej niz barcelona ale wiem tez jak gra bo ogladam wszystkie mecze tej druzyny. i stwierdzam - inieste jest pilkarzem lepszym niz cesc. i to we wszystkim - w czym napisalem. napisalem rowniez ze chodzi o chwile obecna bo chyba o tym dyskutujemy - o najlepszej 11 rep hiszpanii na chwile obecna

nieprawdaz? dlatego nie uwazam ze napisalem cos zdroznego i nieprawdziwego :P

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 10 gru 2006, 13:25

rkoeman pisze: i stwierdzam - inieste jest pilkarzem lepszym niz cesc. i to we wszystkim - w czym napisalem
Błądzisz i to w dodatku gdzieś w głębiach Stumilowego Lasu.
rkoeman pisze:napisalem rowniez ze chodzi o chwile obecna bo chyba o tym dyskutujemy
Jeżeli chodzi o chwilę obecną to napisałem- Inesta jest w lepszej formie. Nic poza tym.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 10 gru 2006, 13:56

napisz z czym bladze bom wielce ciekaw...

w czym cesc jest lepszy od iniesty poza tym ze gra w gorszej druzynie.

-lepiej prowadzi gre?

-jest lepszy technicznie?

-ma lepsza wizje gry?

-lepiej gra w odbiorze?

-jest silniejszy fizycznie?

bo dyskusja w stylu - bladzisz a racja jest bardziej mojsza niz twojsza nie ma sensu

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 10 gru 2006, 14:04

rkoeman pisze:w czym cesc jest lepszy od iniesty poza tym ze gra w gorszej druzynie.

W którym miejscu napisałem że Fabregas jest lepszy od Iniesty? Jak znajdziesz to daj znać :] A ta próba napinki na mnie jakoś nie zadziałała, miernie.
rkoeman pisze:-lepiej prowadzi gre?
-jest lepszy technicznie?
-ma lepsza wizje gry?
-lepiej gra w odbiorze?
-jest silniejszy fizycznie?

Zaczynamy. Według mnie Cesc lepiej prowadzi grę od Bladej Twarzy. Już praktycznie drugi sezon to na Fabregasie spoczywa ciężar rozgrywania oraz obsługiwania napastników w Arsenalu. Radzi sobie z tym świetnie. Z techinką już tak dobrze nie jest, nie jestem w stanie jasno określi który z nich jest pod tym względem lepszy, być może Inesta. Gra w odbiorze, hmmm... to nie jest Jego działka, na nim spoczywa ciężar rozgrywania. Siła fizyczna? Sądzisz że gdyby nie był wystarczająco silny fizycznie to by sobie nie poradził w Premiership? Z tym większych problemów Francesc nie ma :wink:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 10 gru 2006, 14:13

to ze nie ma wiekszych problemow nie oznacza ze jest lepszy fizycznie od iniesty. gorzej trzyma sie na nogach i przez to gorzej wychodzi mu gra w odbiorze. ja wiem ze to nie jego rola ale w nowoczesnej pilce pomocnik musi umiec walczyc o pilke. na tym polega wspolczesna gra. iniesta od 2 sezonow rowniez prowadzi gre - musi grac miedzy liniami oraz regulowac tempo gry. to dosc kluczowa pozycja w schemacie barcelony i wymaga wielkich umiejetnosci. asyst i podan kluczowych iniesta ma wiecej od mlodszego kolegi z la masii.

jak bedziesz mial okazje to przyjrzyj sie dobrze iniescie - ten sam styl biegania i poruszania sie po boisku z tym ze iniescie wychodzi to na razie lepiej. osad swoj opieram na ogladaniu obu w grze. nie jest to moja wizja ale proba realnej oceny obu pilkarzy

ps - nie chce cie jako fana arsenalu denerwowac ale porownaj sobie ich gre w finale LM. wiem ze inna sytuacja, gra w 10 na 11, wejscie na zmeczonego rywala - cesca mecz przerosl. iniesty nie. opd wzgledem dojrzalosci nie ma nawet porownania

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 10 gru 2006, 14:19

Nie orientuję się ile Iniesta ma asyst, wiem jedynie że Fabregas pod tym względem przoduje w Premiership. Podobieństwo biegania, podań, itp. obu graczy jest oczywista, w końcu szkolili się w tej samej szkółce :wink: Godna uwagi jest też różnica wieku, w tym przypadku 2 lata jest ogromną różnicą. Fabregas mimo bardzo młodego wieku już potrafi udźwignąć ogromny ciężar rozgrywania piłki. Teraz może być tylko lepiej :wink: Jak już wcześniej mówiłem, umiejętności tej dwójki są porównywalne i błędem jest pisanie o wyższości jednego nad drugim.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 10 gru 2006, 14:26

owszem - wspomnialem o wieku jak i o talencie cesca

mam jednbak wrazenie ze w anglii zacznie rozwijac sie w innym kierunku przez co zatraci swoje naturalne walory i coraz mniej bedzie przypominal dzielo z la masii

a tak z ciekawosci - barcelona ma teraz w swojej szkolce 2 perelki ktora za kilka lat moga rzadzic w europie - krkic i alcantara. wspomnicie moje slowa. krkica znacie na pewno (2 gol w drugim kolejnym meczu w barcelonie b - a gra z kolesiami starszymi o 2 lub wiecej lat) a o drugim niebawem uslyszycie

koniec offotpa

..::Blanco::..
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ..::Blanco::.. » 15 gru 2006, 21:25

--------------------------Casillas--------------------------
------------------Ramos------------Puyol-----------------
---Salgado-----------------------------------Del Horno--
-------------------------Fabreagas--------------------------
----Joaquin--------------------------------Reyes---------
---------------------------Guti-----------------------------
-----------------Raul---------------Villa-------------------

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 gru 2006, 21:32

O nieźle :lol: Królewskie zestawienie :lol2:

Konia z rzędem temu, który racjonalnie wytłumaczy mi obecność w składzie takich tuzów jak Guti, Raul, Del Horno, Salgado wobec nieobecności Xaviego, Iniesty, Xabiego Alonso, Perni czy Torresa.

Hala!

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 15 gru 2006, 21:35

:lol:

zadam wiec pytania:

- za co raul?

- za co salgado?

- za co anna maria guti?