FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 99

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
danon
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: danon » 23 mar 2006, 12:35

Bobohawk pisze:Barcelona w tym sezonie przewyższa pozostałych rywali o kilka klas
nie ma w tych słowach żadnego kłamstwa..
Bobohawk pisze:Osasuna to średniak który jeśli utrzyma obecną pozycję to będzie to ogromny sukces
już jest to ogromny sukces... przecież był moment kiedy byli na pierszwym miejscu! są teraz wiceliderem i naprawdę mają szansę zamieszać w La Liga jeśli utrzymają formę przez jeszcze kilka kolejek...

welcome
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: welcome » 23 mar 2006, 13:10

Mistrz może być tylko jeden. Etoo w Levante zapoczątkował lata hegemonii.

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 23 mar 2006, 13:17

danon pisze:już jest to ogromny sukces... przecież był moment kiedy byli na pierszwym miejscu! są teraz wiceliderem i naprawdę mają szansę zamieszać w La Liga jeśli utrzymają formę przez jeszcze kilka kolejek...
Sukces jest wielki, jednak żeby po sezonie nie zrobiony w Osasunie sklepu, bo wtedy cały wysiłek z tego sezonu pójdzie na marne ;)
Kto wie czy czasem Barca nie zdobędzie również w tym sezonie Ligi Mistrzów, bo według mnie gra najładniej spośród wszystkich zespołów. Eto'o zdobędzie króla strzelców PD Barca zdobędzie główne trofea. Jednak wiadomo, najważniejsza jest Liga Mistrzów, a tu czeka teraz mecz z Benficą która potrafi sprawić niespodziankę ;)

Awatar użytkownika
Woju83
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Woju83 » 23 mar 2006, 14:36

I 3-1 z Getafe.... :P Wreszcie świetny występ Eto'o, postarał się na jubileusz. Aby się tak zawsze starał :) Real zgubił punkty na Saragossie, z którą wsześniej uległ 6-1 :twisted: A inny rywal-Valencia pogubiła się na Villarrealu. Co sądze o meczu?Dosyć ciekawy, kibice nie powinni narzekac na nudę, w końcu zobaczyli 4 bramki i wielka Blaugranę 8) Najpierw gol z zaskocznia, piłkarze Rijkaarda jeszcze nie wczuli sie dobrze w mecz a tu Nano pokonuje Valdesa i po jeden. Później tylko barcelona rządziła na Nou Camp :P Dwie bramy Eto'o, 200 mecz Puyola no i najważniejsze-kolejne punkty aby w maju śpiewać "Campeones, Campeones" :wink: Niedługo Benfica i chłopaki też nieźle muszą się zmotywować :wink: W końcu to LM 8)

Visca el Barca!!![/b]

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 23 mar 2006, 14:57

No to widze że w Hiszpanii naprawde wszyscy kochaja Barce, a szczególnie madrytczycy i mieszkańcy Valencii. Przewaga ciągle rośnie i nie ma żadnych wyraźnych oznak, aby przestała. Aż poprostu nie moge się doczekać Gran Derby na Camp Nou. To będzie pogrom (przynajmniej taką mam nadzieję:P). A co do Samuela to on chyba ma zegar biologiczny nastawiony na "włączanie" dobrej formy w czasie, kiedy rogrywany jest mecz z Realem. Osasuna wraca na należne im w tym sezonie miejsce, czyli fotel wicelidera. Jeszcze pare kiepskich wyników i Real z Madrytu będzie mógł się pożegnać z LM, bo spadli już na 3 miejsce.

Awatar użytkownika
Youth Mesiash
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Youth Mesiash » 23 mar 2006, 17:29

No i Barca znowu pokazuje kalse. Jak pisał mój przedmówca Gran Derby sie zbliżąją a wraz z nimi forma zawdoników Barcy :wink: Byleby tak dalej. Po pierwszej połowie trochę się martwiłem bo jak Barca grała tak nijako...Ale druga połowa to już majstersztyk :twisted: Ronnie w swoje 26 urodziny zaliczył asyste i też zafundował sobie drobny prezent. Dobrze że nie tak jak w tamtym roku.. Jeśli dobrze pamiętam rok temu kiedy Brazylijczyk miał urodziny graliśmy z Betisem a on za wszelką cenę chciał strzelić bramkę i udało mu się to jakoś pod koniec meczu. Z wolego :wink: . Teraz czekamy Na GranDerby i Benficę :twisted:

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 23 mar 2006, 18:33

biorąc wszystko na logikę- Real nie ma z nami żadnych szans ;> od dawna nie zdarzył nam się mecz, w którym wynik byłby 0:0, za to Real pierwszy raz od trzech spotkań strzelił gola. grają ostatnio fatalnie i w dodatku mają młyn przez nowego prezesa... podsumowując ja myślę, że gramy teraz o 100% lepiej niż oni i chociaż w piłce wszystko jest możliwe- jestem prawie pewna, że przy takiej mobilizacji jak na mecz z Realem, wygramy niemal bez problemów.

Awatar użytkownika
Woju83
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Woju83 » 23 mar 2006, 18:52

ZameR pisze:Na GranDerby i Benficę

ja tak samo :twisted: nie moge sie doczekac się doczekac meczów z Realem :twisted:

Biorąc pod uwage formę Realu i Barcy wszystko jest napisane czarno na białym-jedynym faworytem jest Barcelona. Właściwie u buków mozna strzelić jedyneczkę. Real zremisował trzy ostatnie spotkania, ostatnie wyjątkowo szczęsliwie. A Barca kolejne zwycięstwa, Eto'o sie rozstrzelał, po za tym jeszcze z ławki może wejść Larsson, który jest ostatnio w kapitalnej formie 8) I dobra wiadomość-Messi wykuruje sie na GD. A więc koncząc mogę powiedzieć jedno-Barca faworytem.

A teraz trochę o Portugalczykach. Zajmują obecnie trzecią lokate w lidze, tuż za Sportingiem i Porto. Ostatnio wyeliminowali LFC co było ogromną sensacją. W LM grają świetnie, wygrywają z najlepszymi zespołami, a w lidze nie idzie i najlepiej, remisują z zespołami z którymi powinni wygrać. Zespół pokazał juz, że jest silny, zgrany. Wiec nie wolno ich zlekceważyć.

Visca el Barca!

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 23 mar 2006, 18:58

Co do grania u buków na GD to kurs na Barcelonę pewnie będzie niski. Można zagrać, że Eto'o strzeli bramkę. Coś koło 1,70 może 1,80 będzie. W poprzednich GD był ładny kurs na Blaugranę.

Awatar użytkownika
Youth Mesiash
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Youth Mesiash » 23 mar 2006, 19:02

Woju83 pisze:dze nie idzie i najlepiej, remisują z zespołami z którymi powinni wygrać
No właśnie.... :warrior: Benfica chyba za bardzo nakr eciła się na Lige Mistrzów idlatego przegrywają z zespołami które są w środku tabeli.. Widać że [chyba] nawet dla nich jest to niespodzianka że zaszli "aż" tak daleko i traz chcą zajść jeszcze wyżej kosztem rodzimej ligi...Ale w sumie nie jest tak źle wkońcu w Portugalskiej I Lidze zawsze na czele tabeli jest któryś z Gigantów tej ligi :lol: [czyt. Sporting , Benfica or Porto]. Ale już 29 marca zawodnicy Blaugrany pokażą im że lepej było patrzec na świat realnie i nie zpominać o bożym świecie :twisted:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 mar 2006, 16:55

Rijkaard postanowił, że Ronaldinho odpocznie przed LM i GD :] Z Malagą zagramy bez Puyola, Marqueza, Edmilsona, Ronaldinho, Xaviego, Messiego. Co nie zmienia faktu, że jestem pewien zwycięstwa. O samym meczu nie chce mi się pisać bo nie daje praktycznie żadnych emocji i jest praktycznie nieważne. Oby tylko nikt nie zarobił czerwa od Santiago Rodrigueza (tak tak to właśnie ten znajomy Santiago co dał czerwo z dupy dla Dinho - już wiemy czemu nie gra :] ) coby na GD wszyscy byli gotowi. Ciekawy jest fakt iż na boisku nie wystąpi żaden z trójki kapitanów drużyny (Puyol, Xavi, Dinho) i ciekawe kto będzie nosił opaskę. IMO Dekunio, ale fajnie by było zobaczyć Oleguera z opaską kapitana Barcelony :P

Awatar użytkownika
Youth Mesiash
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Youth Mesiash » 24 mar 2006, 17:12

Niggaz pisze:żadnych emocji i jest praktycznie nieważne
Właśnie Niggaz to że zagramy bez zawodników których wymieniłeś dodaje smaczku temu meczowi :twisted: Teraz okaże się jak grają nasi zmiennicy i czy są oni wartościowi. Oczywiście zawodnicy tacy jak E2 czy Deco nie muszą tego udowadniać bo grają [prawie] co mecz :D Fajnie jakby w tym meczu Ryjek dał szanse gry....Dos Santos'owi :P Młody dobry chłopak a w dodatku Rijkaard ał mu słowo że w tym sezonie zadebiutuje w barwach Blaugrany :wink: Czemu nie w nadchodzącym meczu.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 mar 2006, 17:21

Ja tam smaczku żadnego nie wyczuwam. Absolutnie żadnego. Konfrontacja osłabionej Barcelony z najgroszą drużyną La Liga na ich stadionie. Debata sejmowa będzie bardziej emocjonująca. Jeżeli spotkanie z Malagą ma być wykłądnikiem jak bardzo wartościowi są zmiennicy to fajniutko :]

Dos Santosowi? Po co tak wcześnie? W drużnie miejsca i tak mało dla takich zawodników a już miałby wchodzić? Nie widzę potrzeby. Za dwa lata niech zacznie. Powoli.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 24 mar 2006, 17:31

Niggaz pisze:ciekawe kto będzie nosił opaskę
Pewnie Motta..walczak , dlugi staz w Barcie...czemu nie? :wink: choc Oleguer tez by zly nie byl :wink:
Co do Twojego ulubienca Deco to jednak on jest dopiero 2 sezon no i Barcelona to Katalonia wiec pewnie ktorys z katalonczykow zalozy opaske. Wcale tez bym sie nie zdziwil jesli VV ja zalozy, a to dlatego, zeby dodac mu otuchy za te wpadki.Jednak opaska na Camp Nou do czegos zobowiazuje i jest to rzecz swieta :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 mar 2006, 18:03

A Dinho to niby jak mi staż w Barcelonie :> Też krótki a opaskę nosi kiedy nie ma Puyola czy Xaviego. Jeżeli Dinho może nosić to Deco też :P Co do Valdesa to bardzo możliwe ze względu właśnie na ilość rozegranych spotkań. Motta na pewno nie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”