Antonio Puerta nie żyje - Strona 2

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 28 sie 2007, 17:03

Już w komentarzach napisałem że świeczek stawiał nie będę. Kilka osób z tego forum doskonale wie dlaczego.

W każdym razie: spoczywaj w pokoju Antonio. Teraz pozostaje tylko pytanie- dlaczego pozwolono Ci grać w piłkę :roll: ?

DJ Spox :)
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DJ Spox :) » 28 sie 2007, 17:06

Dam świeczkę taką realniejszą. Jutro około godziny 16:30 zapalę świeczkę. Wy zróbcie to samo.

[img]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... _stole.jpg[/img]
Ostatnio zmieniony 28 sie 2007, 17:08 przez DJ Spox :), łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 28 sie 2007, 17:06

Leczenie jest objawowe i polega na oszczędzającym trybie życia. Przeciwwskazane jest uprawianie sportu i unikanie każdego większego wysiłku fizycznego. Ponadto leczone są zaburzenia rytmu. W schyłkowym okresie choroby należy rozważyć transplantację serca.
Nie potrafię zrozumieć jak oni mogli tego wcześniej nie wykryć :(

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 28 sie 2007, 17:08

W Milanie pewnie nie miało by to miejsca :( (przykład Ronaldo)

SpY
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SpY » 28 sie 2007, 17:13

Szkoda go, zapowiadal sie na swietnego pilkarza :(

Trzeba bedzie jutro zapalic swieczke.

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 28 sie 2007, 17:21

Mam wiele wersji napisania tutaj, jednak żadnej nie potrafię rozwinąć. Piłkarzem "był" :( :( nietuzinkowym. Jednym z wielkich ojców sukcesów w Sevilli. Jego walka z Adriano o miejsce w składzie czymś wspaniałym.

Co mi się pierwsze nasunęło dzisiaj gdy to przeczytałem to że nigdy już nigdy nie przeprowadzi takich rajdów jak choćby ten który doskonale zapadł mi w pamiętam:
Antonio Puerta wielki piłkarz Już nigdy nie zobaczymy takich rajdów Antonio... :(

SPOCZYWAJ W POKOJU...

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 28 sie 2007, 17:39

Pokój jego duszy :cry: Ludzie, co to się dzieje w tej piłce.

Obrazek

Obrazek

a teraz ...

Obrazek

[']['][']

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 28 sie 2007, 17:39

ehhhh w sobote po tym calym zajsciu myslalem ze sie wywinie a tu kolejna smierc na boisku - w tym akurat przypadku moze nie tak doslowna

Wielka strata dla futbolu jak i samego klubu, bo jak wielu podkreslilo juz pilkarzem byl nietuzinkowym. W sumie baczac na jego chorobe to i tak dlugo wytrzymal na takim obciaeniu, nakladzie treningow i meczow.

Moze to i lepiej ze tak sie skonczylo, niz mialby lezec do konca swych dni jak jarzynka, uwieziony w wlasnym ciele - jakis czas temu podano ze zaistniale zmiany w mozgu beda zapewnie nieodwracalne -

PS. Moze to i niezbyt dobry moment ale ... show must go on ... W takim razie nikt w Sevilli nie bedzie miec glowy do transfery Alvesa i jego odmowwa gry na nic sie zdala

koń
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: koń » 28 sie 2007, 18:04

Wielka strata dla światowego footballu.

[*]

Awatar użytkownika
Dorian_VeB
Trampkarz
Trampkarz
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dorian_VeB » 28 sie 2007, 18:05

ja jestem naprawde w szoku.. szkoda chłopaka bardzo..

[*] [*] [*]

;( :(

Awatar użytkownika
Bruno Banani
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bruno Banani » 28 sie 2007, 18:06

Może i chorował. Może nie powinien uprawiać zawodowo sportu, ale na pewno kochał futbol. Szkoda, że za swoją miłość do tego sportu musiał zapłacić tak wysoką cene.

MEMENTO MORI

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 sie 2007, 18:14

Kiedy schodził o własnych siłach myslałem, ze to nic poważnego. Teraz keidy dochodziły wiadomosci nawet o 5 zawałach, to naprawde ciezko było wierzyć, ze człowiek moze przejsc w okresie kilkunastu godzin taka tragedie. Naprawde ogromna tragedia, człowiek z takim wiekiem, pilkarz o takich umijetnosciach, a wszystko zakończyło sie w kilka godzin.

Inna sprawa, ze działacze Sevilli głosili, ze podczas badań nie było zadnych problemow.To jest odrebna sprawa i mam nadizje ze nikt nie zostawi rodziny Puerty.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 sie 2007, 18:33

Najgorsze jest to, że w takim momencie nie wiadomo co napisać. Kiedy w czasie zlotu otrzymałem info o jego omdleniu to liczyłem jednak na to, że wszystko skończy się dobrze. Nie wyobrażałem sobie innej opcji a już na pewno nie takiej, że Antonio umrze. To się nie powinno wydarzyć. Przecież informacje o jego chorobie jednoznacznie wskazują, że narażał się na niebezpieczeństwo. Trudno mi się z tym pogodzić, że już go nie zobaczę. Początki kariery w reprezentacji. Żona. Dziecko w drodze. Tylko 22 lata. W momencie kiedy rozpoczynał walkę o życie ja bawiłem się z osobami w podobnym wieku do Puerty. To mi dość dobrze uzmysławia jak bardzo młody był i jak wiele miał przed sobą. To się nie powinno wydarzyć.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 28 sie 2007, 19:03

Z tego co wyczytałem, to objawy tej choroby mogą pojawić się nagle i kończyć się śmiercią. Tak jak w przypadku Antonio. Dlatego niemożliwe było jej wykrycie.

Niech spoczywa w pokoju. Ciężko mi to zrozumieć.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 28 sie 2007, 19:08

Z tego co wyczytałem, to objawy tej choroby mogą pojawić się nagle i kończyć się śmiercią. Tak jak w przypadku Antonio. Dlatego niemożliwe było jej wykrycie.
Właśnie podobno jemu pół roku temu też ustała akcja serca. Potem przeszedł normalne badania i lekarze pozwolili mu grać. Ciężko to wszystko wyjaśnić jak to się stało :(

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”