Kto bedzie mistrzem Hiszpanii? - Strona 12

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Kto Twoim zdaniem zostanie mistrzem Hiszpanii w sezonie 2007/2008?

FC Barcelona
33
43%
Real Madryt
29
38%
Valencia
6
8%
Sevilla
2
3%
Atletico
3
4%
Saragossa
1
1%
Villareal
0
Brak głosów
Inny klub
2
3%
Awatar użytkownika
Makaveli
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makaveli » 04 sie 2007, 17:03

rkoeman

Z kolei można tez odwrócić Twoje pytanie w czym Barcelona jest lepsza od Realu?
Moim zdaniem Real wbrew temu co napisałeś wyżej nie jest słabszy niż w poprzednich rozgrywkach. A jeżeli dojdzie ktoś z dwójki Ballack, Robben to może być nawet mocniejszy.
Barcelona wzmocniła defensywe duży plus. Zmiany w przodzie nie będą aż tak bardzo zauważalne (Henry za Eto'o nie jest to moim zdaniem ogromny skok jakościowy). Wielkim minusem Katalończyków w dalszym ciągu jest bramkarz. Szkoda, że w Barcy nadal tak slepo wierzą Valdesowi.

Podsumowując moim zdaniem mistrza zdobędzie ktoś z dwójki Real,Barca ale kto dokładnie nie jestem w stanie teraz powiedzieć. Trzecia bedzie imo Sevilla

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 04 sie 2007, 17:05

Makaveli pisze:Wielkim minusem Katalończyków w dalszym ciągu jest bramkarz. Szkoda, że w Barcy nadal tak slepo wierzą Valdesowi.
:shock: a ile razy widziales Valdesa? z Liverpoolem i Valencia? :o Valdes to jeden z najlepszych graczy Barcelony poprzedniego sezonu. I gadanie, ze jest beznadziejny jest cholernie dalekie od rzeczywistosci :angry2:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 sie 2007, 17:41

B4rtuS pisze:Trzeba zwlaszcza w tak silnej i wyrownanej lidze jaka jest hiszpanska stworzyc drozyne skladajaca sie z 22 rownych dobrych zawodnikow zamiast z 5 gwiazdeczek grajacych na wlasny wizerunek
Sugerujesz, że Barcelona to pięć gwiazdeczek grających dla własnego wizerunku a nie silny, wyrównany skład :> Ciekawe.

Berik, ja bym już nawet nie poruszał kwestii Valdesa bo niektórych nikt i nic nie przekona. Walka z wiatrakami.

Awatar użytkownika
Makaveli
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makaveli » 04 sie 2007, 18:00

Berik pisze:
Makaveli pisze:Wielkim minusem Katalończyków w dalszym ciągu jest bramkarz. Szkoda, że w Barcy nadal tak slepo wierzą Valdesowi.
:shock: a ile razy widziales Valdesa? z Liverpoolem i Valencia? :o Valdes to jeden z najlepszych graczy Barcelony poprzedniego sezonu. I gadanie, ze jest beznadziejny jest cholernie dalekie od rzeczywistosci :angry2:
Nie widziałem go w znacznie większej ilości spotkań i w dalszym ciągu twierdze, że zespół pokroju Barcelony stać na lepszego bramkarza.

Awatar użytkownika
carekk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carekk » 04 sie 2007, 18:21

ja swój głos oddałem na Barcelone z wiadomych względów jestem jej kibicem i po roku w którym nic nie wygrali będą mieli coś do udowodnienia. Skład został wzmocniony na pozycje które nieco szwankowały. Tak więc myśle ze ten sezon bedzie nalezał do Barcelony. Chociaz po ostatnim sezonie na pewno nie bede lekceważył rywali.

Się tak czepiacie Valdesa , a co wczoraj Iker zrobił :?:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 sie 2007, 18:33

carekk pisze:Się tak czepiacie Valdesa , a co wczoraj Iker zrobił
Iker zlekceważył piłkę i źle ją przyjął. W okresie przygotowawczym się mu wybaczy :P

Ja się Valdesa nie czepiam, bo uważam, że jest niezłym bramkarzem. Są lepsi, ale nie jest też jakiś słaby, żeby robić z tego tragedię i szukać na siłę innego. Do reprezentacji się na pewno nie przebije, lecz nie ma sensu przesadzać. A nawet jakby był słaby to w czym by mi on przeszkadzał? :P Jak nie będzie w Barcelonie lepszego to przecież są to same pozytywy, chociaż gdzieś będzie zawodnik nie będący wśród światowej czołówki na swojej pozycji :D

Awatar użytkownika
rafinho93
Ja tu tylko nabijam

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rafinho93 » 04 sie 2007, 19:18

Królować będzie Barca i tylko Barca!!! Z Henrym, Eto'o , Messim i Ronim w ataku nie ma innego wyjścia z takiej sytuacji

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 319

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 04 sie 2007, 20:36

Rok temu tez nie bylo innego wyjscia :]

Ciekaw jestem strasznie jak to liga przebiegac bedzize, i jak beda sie sprawowac wzmocnienia spoza wielkiej 2, szczegolnie Atletico.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 sie 2007, 21:13

rafinho93 pisze:Z Henrym, Eto'o , Messim i Ronim w ataku nie ma innego wyjścia z takiej sytuacji
Ja bym bardzo chciał, żeby wszyscy oni grali razem. Naprawdę :]

***M&M***
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ***M&M*** » 04 sie 2007, 21:17

Jestem za Barceloną. Nie ma co argumentować tego, że Barca jest faworytem zdobycia Mistrzostwa czterema fantastycznymi piłkarzami. Niech sobie przypomne Real w 2003 roku kiedy był 'nie do pokonania' z Zidanem, Figo, Raulem, Ronaldo i Beckhamem w składzie. Różnica polega na tym, że w Realu peraz stawiał tylko na atak a w obronie grali piłkarze pokroju Pavona. Teraz jest inaczej. W Barcelonie mają bardzo wyrównany skład. Genialni zawodnicy grają i w ataku i w obronie gdzie od nowego sezonu będzie występował Abidal, Puyol, Milito i Zambrotta.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 05 sie 2007, 11:30

RealFan pisze:
carekk pisze:Się tak czepiacie Valdesa , a co wczoraj Iker zrobił
Iker zlekceważył piłkę i źle ją przyjął. W okresie przygotowawczym się mu wybaczy :P

Ja się Valdesa nie czepiam, bo uważam, że jest niezłym bramkarzem. Są lepsi, ale nie jest też jakiś słaby, żeby robić z tego tragedię i szukać na siłę innego. Do reprezentacji się na pewno nie przebije, lecz nie ma sensu przesadzać. A nawet jakby był słaby to w czym by mi on przeszkadzał? :P Jak nie będzie w Barcelonie lepszego to przecież są to same pozytywy, chociaż gdzieś będzie zawodnik nie będący wśród światowej czołówki na swojej pozycji :D

dlaczego sie nie przebije?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 05 sie 2007, 11:38

Bo zdaniem kibiców Realu (przynajmniej części) Valdes jest zaledwie dobrym i to max. co może z niego być.

Są też tacy co twierdzą, że lepszy od Valdesa jest nawet Diego Lopez.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 05 sie 2007, 12:06

rkoeman pisze:dlaczego sie nie przebije?
Bo nie wygryzie ani Casillasa, ani Reiny, na których w reprezentacji się stawia. Może co najwyżej być trzecim bramkarzem. Są rzeczy oczywiste, o które pytać się nie powinno.

Edit:

Jarzinho - To nie w tym rzecz. Nie jestem przeciwnikiem Valdesa, ale stwierdzanie, że powinien grać w reprezentacji to jest sztuczne podnoszenie jego możliwości, albo zaniżanie możliwości innych. Wyraźnie widać na kogo stawia selekcjoner. Casillas i Reina - obaj są świetnymi bramkarzami i Valdes się nie przebije bez zaistnienia sytuacji losowych.
Ostatnio zmieniony 05 sie 2007, 12:14 przez Kluchman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 05 sie 2007, 12:08

Skończmy już z Valdesem... bo jego przeciwnicy przynajmniej w liczbie 90% maja do powiedzenia to co pokazali w 3 minutowym serwisie sportowym po Wiadomosciach w TVP1.

Kto bedzie mistrzem, Barcelona. Jasna sprawa wg. mnie, że Barcelona przegrała poprzednie rozgrywki przez frajerstwo i brak koncentracji przez 90 minut. Gdzieś tam dalej zmeczenie czy kontuzje... Wszystkie słąbe widoczne punkty zostały wzmocnione, brak lewego obroncy- Abidal, dziura przed obroną- Yaya, brak zmiennika w napadzie- Henry, potrzeba wsparcia dla Puyola- Milito. Czego chciec wiecej, Barcelona ma juz pełana kadre i teraz wystarczy to zgrać.
Trudno mi wierzyć w dwa seozny podobne do tego, w ktorym Real zdobył mistrzostwo. Bedzie inna Barca, aReal ten sam, choć kilku zmian tam jest. Tylko jest "lekka" rożnica miedzy Barca a Realem. Real grał to co potrafił, a Barca nie. Barcelona nie ma juz luk do wypełniena Real tak. Obrona lewa, rozgrywajacy, skrzydłowi. itp.
Mocna bedzie nadal Sevilla, choć zobaczymy co bedzie z Alvesem, dalej Valencia i być może wreszcie zisci sie sen kibicow Atletico i oni takze dołacza do walki choćby o LM, Saragossa takze powinna być mocna mimo straty kapitana.

Awatar użytkownika
rafinho93
Ja tu tylko nabijam

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rafinho93 » 06 sie 2007, 21:46

Berik, mi nie chodziło o to że to będą gwiazdy w przyszłym sezonie, ale że to są kolesie, którzy mogą sprawić miła niespodzianke kibicom w przyszłym sezonie gdy zawodnicy pierwszego zespołu będą pauzować lub mieć kontuzje, a mogą się też dużo nauczyć bo w tym seoznie właśnie po to idą do zespołu

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”