najlepsza 11 rep. hiszpanii - Strona 13

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 26 gru 2006, 13:57

Nie chcę się już wykłócać o swoje, ale jestem pewien że Fabregas jest lepiej wyszkolony od Senny. Miałem okazję obserwować przez pewien czas poczynania Marcosa i niczym nadzwyczajnym się nie wyróżniał. Poza tym Cesc jest obecnie w lepszej formie niż Xabi Alonso. O Albeldzie się nie wypowiem ponieważ w tym sezonie widziałem go w akcji zaledwie kilka razy. Z Iniestą się zgodzę jeżeli miałeś na myśli obecną formę :P A Xavi to wiadomo- Francesc będzie musiał ciężko pracować aby osiągnąć taki poziom :]

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 gru 2006, 14:29

guru pisze:Obraza pilkarza. Pisanie nazwisk z malej litery + NAPINKA= rkoeman. Oczywiscie moderatorzy nawet nie kiwna na to palcem. Chloap k sobie bezkarnie lamie regulamin i nie dostaje za to 'prezentow' Rolling Eyes Poza tym moja obecna range by idealnie do niego pasowala.
Aktualnie jesteśmy w trakcie wymyślania nowej rangi dla Ciebie bo obecna nie w pełni odzwierciedla Twoją osobę. W wolnej chwili skumaj też, że kuman w ogóle nie używa wielkich liter co jest uwzględnione w regulaminie. Jeżeli dalej jesteś zdenerwowany to zmocz główkę zimną wodą.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 26 gru 2006, 15:50

RóżA, ale senna to typowy def pomocnik a nie osoba na pozycje cesca - to pilkarz grajacy jak albelda i majac obok siebie np inieste badz xabiego alonso (ktory rowniez oferuje wiecej jezeli chodzi o gre w obronie) nie umie spelniac zadan brazylijczyka z hiszpanskim paszportem

cesc nie asekuruje wychodzacych bocznych obroncow a albelda czy senna owszem :P

stad te nazwiska

ustawienie 4-3-3 powoduje ze nie da sie zmiescic wszystkich pilkarzy w pomocy bo wymagane sa scisle okreslone cechy jakie musza reprezentowac. dlatego nie da sie zmiescic np cesca, xaviego i inieste obok siebie bo nie ma to wiekszego sesnu (o ile mowimy o powaznym meczu z silnym rywalem)

ps - kogo ja obrazilem :o nie obrazalem zadnego pilkarza poza tym ze napisalem nazwisko w wersji uzywanej przez szwajcarow niemieckojezycznych. a zrobilem to nie zastanawiajac sie bo obie foarmy sa uzywane w szwajcarii :)

EDIT - mysle ze kazdemu chodzilo o co innego :D ja rozpatrywalem ogolne ustawienie 3 pomocnikow a ty poszczegolnch graczy z osobna
Ostatnio zmieniony 26 gru 2006, 16:00 przez rkoeman, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 26 gru 2006, 15:57

Być może, ja w tym momencie wziąłem pod uwagę umiejętność rozgrywania, nie patrząc tym samym na grę w destrukcji. Ale czy takie ustawienie wyszłoby na dobre reprezentacji Hiszpanii :roll:

adach
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adach » 11 kwie 2007, 20:25

-------------------------------Casillas---------------------------------
Ramos---------Lopez---------------Puyol--------------------------------Del- Horno
Iniesta----------------Xabi Alonso----Fabregas---------------Angel---------------

----------------------------Toress------Villa-----------------------------------------

The Football Player
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: The Football Player » 04 maja 2007, 20:54

---------------------Valdes------------------------
Ramos-----Puyol--------Lopez-----Del Horno

Iniesta------Xavi--------Fabregas---------Angel

-------------------Torres-------Villa---------------
Ostatnio zmieniony 04 maja 2007, 21:04 przez The Football Player, łącznie zmieniany 1 raz.

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 04 maja 2007, 20:59

The Football Player pisze:Ramos-----Puyol--------Marquez-----Del Horno

Nie żebym się czepiał ale Marquez jest Meksykańczykiem :roll:

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 04 maja 2007, 21:34

Jeżeli chodzi o mój skład to prezentuje się on następująco:

Bramka: Íker Casillas - od dobrych paru lat prezentuje równą, dobrą formę w Realu. Na rezerwe dałbym Valdesa i jako trzeci bramkarz Reina.

Obrona: Prawa obrona Ramos, który jeszcze nie pokazał pełni umiejętności, środek to Puyol podpora defensywy, Albiol - młody aczkolwiek obiecujący, a na lewej stronie jeszcze pół roku temu postawiłbym na Pernie, ale teraz mam niemały problem. Na pewno nie Del Horno, którego nie widziałem w akcji już od pół roku (?). Trzeba by się skonsultować z asystentem.

Pomoc: Defensywny pomocnik to oczywiście Xabi Alonso, nie Fabregas, dlatego że nie ma on tak dużego doświadczenia i ogrania jak Alonso. Lewa flanka to Vicente lub Silva ze wskazaniem na tego drugiego i to nie dlatego, że lubię Valencię, tylko dlatego że nikogo innego nie widzę po lewej stronie pomocy. Prawa strona to oczywiście Joaquin. I pozostał ofensywny pomocnik, kiedyś Valeron, teraz Xavi, a wypróbowałbym na tej pozycji Iniestę.

Napad: David Villa - as Valencii, człowiek od ,,brudnej" roboty. Co do drugiego napastnika to po raz kolejny mam nie mały problem. Torres, który kiedyś przez jednego z użytkowników był porównywany jako lepszy od Eto'o nie w formie. Tak, więc decyduje się postawić na... Raula! ;) Zawodnik wg. mnie przez Capello nie potrzebnie wystawiany na pomocy lub po prostu za rzadko gra. Dałbym mu szansę, bo o to że potrafi strzelać gole bym się nie martwił ;P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 maja 2007, 21:56

Moofasa pisze:Nie żebym się czepiał ale Marquez jest Meksykańczykiem
:rotfl4:
Nie żebym się czepiał, ale Marquez jest Meksykaninem a nie 'Meksykańczykiem' :roll:

Awatar użytkownika
Fler
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fler » 04 maja 2007, 22:28

Casillas

Puyol-Ramos-Lopez-Del Horno

Jouaqium-Xabi Alonso-Fabregas-Vicente

Villa---Torres

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 04 maja 2007, 23:25

Puyol jako boczny obronca? Ciekawe rozwiazanie :) Ale patrzac na jego ofensywne wejscie na mundialu, kto wie :p

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 05 maja 2007, 10:28

Nie rozumiem, po co tu piszą ludzie, jeżeli większość podaje taki sam skład z niegrającym od pół roku Del Horno, z fatalnym (nie boje się użyć tego słowa) Torresem? I w dodatku podadzą jedenastkę i nawet nie uzasadnią?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 05 maja 2007, 12:21

Najlepsza "11" na dzien dzisiejszy to
Casillas - od dawna pewny punkt w reprezentacji Hiszpanii, choć tak na dzień dobry nie potrafie sobie przypomniec meczu, który Iker "wygrał" dla Hiszpanów.

Ramos- zdecydowanie bardziej przydatny na boku obrony, gdzie radzi sobie bardzo dobrze, tym bardziej, ze wielkich pilkarzy ostatnio na prawej stronie Hiszpania nie posiada. Jako zastępca taki Arbeloa, ktory dobrze radzi sobie w Liverpoolu.
Puyol- jeden z tych bez których trudno sobie wyobrazić reprezentacje Hiszpanii. Prezentuje od kilku sezonów równą wysoką formę.
Javi Navarro - tak naprawde do miana partnera Carlesa może kandydować kilku piłkarzy min. Juanito, Marchena, Albiol czy ostatnio dobrze grający Pique. Navarro to podpora defensywy Sevilli, w której gra bardzo dobrze, a i ma spore doświadczenie.
Capdevila- bardzo dobry zaowdnik, choć raczej niedoceniany. Pewny w obronie i zazwyczaj spełnijący wymagania. Oczywiście po powrocie do formy Del Horno chętnie własnmie Asiera widziałbym na tej pozycji.

David Albelda - defensywny pomocnik świetnie rozumiejacy sie z kolegami z Ches, których w reprezantacji jest kilku. Preznetuje klasę światowa i jest niezbedny w sukcesach Hiszpanów. W rezewie pozostaje Senna, Alonso czy nawet Zapater.
Xavi- takze od dawna pewny punkt nie tylko w reprezentacji Aragonesa. świetnie łączy ofensywe i defensywe, prawdziwy pracuś na boisku.
Iniesta- po wypadnieciu Luisa Garcii został sprawdzony przez Aragonesa i odwdzieczył sie mu kilkoma świetnym i występami. Świetnie współpracuje z zawodnikami Ches i oczywiscie Barcy :P W rezerwie oczywiście Ivan de la Pena.
David Silva- jak wiekszosc świetne zrozumienie, pewność sibie na boisku, wyrachowanie, technika, bierze udział takze w defensywie. Szybki rozwój talenu już neidługo może stać sie postacia nr.1 w reprezentacji.

David Villa- najlepszy obecnie hiszpański napstnik. Nie trzeba go nikomu przedstawiać.
Fernando Morientes- jego najwiekszym argumentem jest to fakt, ze gra w Valenci i dzięki temu świetnie rozumie się z Villa, Silvą, Albeldą itp.
Osobiście chetniej widziałbym obok Davida Villi Raula Tamudo, który nigdy w reprezentacji nei zawiódł czy jego partnera Luisa Garcie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 05 maja 2007, 12:57

lisek_chz pisze:Nie rozumiem, po co tu piszą ludzie, jeżeli większość podaje taki sam skład z niegrającym od pół roku Del Horno, z fatalnym (nie boje się użyć tego słowa) Torresem?
Napisał lisek_chz, które w swojej wizji składu zaproponował Raula w ataku :rotfl4: Jeżeli Torres gra fatalnie to jak gra Raul? Lepiej? :lol: Proponowałbym raczej przypomnieć sobie nazwisko Morientes.

bunio122
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bunio122 » 29 maja 2007, 19:43

Casillas
Ramos-Pablo-Puyol-Torres. M
Joaquin-Xavi-Fabregas-Silva
Villa-Torres

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”