Najlepszy Transfer W Primera Division - Strona 15

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 02 paź 2006, 5:06

guru pisze:Przeczytaj wczesniejsze posty Niggaz i wtedy raczej nie bedziesz twierdzil ze Aguero bedzie najlepszym :wink:
Co mnie obchodzi jakis Niggaz ( z calym szacunkiem ), ale to jego opinia i ma do niej prawo, zreszta ja nie napisalem ze bedzie to najlepszy transfer tylko ze na to licze, bo chlopak ma wielki talent w dzsiejszym spotkaniu mogl zostac bohaterem, ale przekombinowal, a jedynym sposobem Realu na powstrzymanie go byl faul, jednak on ma dopiero 18 lat i sporo czasu na miano najlepszego w PD. AUPA ATLETI !!!

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 02 paź 2006, 15:45

Niggaz pisze:A to niby dlatego, że najlepszy transfer to taki z którego klub ma największe korzyści w stosunku do wydanych pieniędzy. Żeby transfer uznać za doskonały musimy mieć doskonałe występy danego piłkarza a do tego trzeba jeszcze wziąć pod uwagę cenę za jaką został sprowadzony. Aguero kosztował wielkie pieniądze.

Glownie o to chodzi :wink:

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 02 paź 2006, 19:45

Asteniu pisze:bo chlopak ma wielki talent w dzsiejszym spotkaniu mogl zostac bohaterem, ale przekombinowal, a jedynym sposobem Realu na powstrzymanie go byl faul, jednak on ma dopiero 18 lat i sporo czasu na miano najlepszego w PD. AUPA ATLETI !!!
Saviola, Robinho, Cavenaghi, Quaresma itd. itd.
Ile bylo tych "wielkich talentow"? Saviola jest gdzie jest i prezentuje poziom jaki prezentuje. Robinho na razie tylko i wylacznie obrasta mchem i pleśnieje na lawce Realu, Quaresma na Camp Nou gral tak beznadziejnie, ze az szkoda slow....ile bylo tych talentow?i dlaczego z Aguero ma niby byc inaczej?
Nie mowie, ze nic z niego nie wyrosnie ale najpierw niech cos pokaze. W koncowce meczu z Realem na razie pokazal, ze bardziej sie liczy efektownosc i marzenia dla niego,niz chlodna kalkulacja. Koles sie musi jeszcze wiele nauczyc.

Don Juan
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Don Juan » 02 paź 2006, 20:24

Z ocenami transferów powinno się poczekać nieco dłużej niż kilka pierwszych kolejek Rolling Eyes
No właśnie... w takim razie dlaczego z góry zakładasz, że Aguero nie będzie najlepszym transferem?

Awatar użytkownika
carlitos
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carlitos » 06 paź 2006, 22:20

Niggaz napisał:
A to niby dlatego, że najlepszy transfer to taki z którego klub ma największe korzyści w stosunku do wydanych pieniędzy. Żeby transfer uznać za doskonały musimy mieć doskonałe występy danego piłkarza a do tego trzeba jeszcze wziąć pod uwagę cenę za jaką został sprowadzony. Aguero kosztował wielkie pieniądze.

Glownie o to chodzi Wink
Lecz jest to inwestycja długoterminowa

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 08 paź 2006, 2:21

ile razy widziales kuna w druzynie atletico?

Awatar użytkownika
carlitos
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carlitos » 09 paź 2006, 7:42

ile razy widziales kuna w druzynie atletico?
to do mnie? :shock:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 09 paź 2006, 11:28

Narazie najlepszym transferem La Liga jest Oliver Kapo z Levante :]

A co do El Kun'a to 100% po stronie Niggaza. Przeciesz jeszcze nic nie pokazał. Mało to "złotych dzieci" zardzewiało ? Ma wszystko by stać sie gwiazda ale powoli narazie to papiery na gre. To że strzelił na 3:1 gdy było po meczu jak mnie pamiec nie myli - to za mało. Sam trener Atletico mówi że on ma czas itd czyli jest świadomy tego że narazie nie wiele da on drużynie w meczach o prawdziwa stawke.
Berik pisze:Quaresma

Tego "Smoka" szkoda, bo zapowiadał sie kozacko ale rozczarował chyba nawet siebie - nie podołał presi ale co gorsza by odejśc podpisał podobny kontrakt co Simao [pakt z diabłem :P] czym teraz zamyka sobie dziwi, teraz gdy dojrzał.

Z Robsonem też bym narazie sie wstrzymał. Bo teraz ze strony Katalończyków - to takie rzucanie kamyczków do ogródka Madrytu gdzie Capello sądzi tam trawe zamiast kwiatów :P Nie gra bo nie gra ale też masz czas... - trudno mówić że tylko on zawodził, jak zawodził cały Real ...

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 09 paź 2006, 13:41

Simao - a jakie to sa wymagania wobec Sabrosy zeby odzsedl z Benfici? przeciez jego transfer do Valencji rozbił sie tylko o kwestie finansów dla zwodnika. Moze o czyms nie wiem :wink: :?:

Zaza pisze:A co do El Kun'a
Narazie to co pokazał El Kun jest odpowiednikiem debiutu Robinho w meczu z Cadiz rok temu. Argentynczyk jeszcze sie na pewno rozwinie, ale bohaterem juz mogl zostac w derbach madyrtu(zimnej krwi zabraklo)

Robinho temat rzeka, narzie ma czas dobije do 25 i bedzie grał tak jak teraz to mozna powiedziec ze to niewypal na miare Denislona

Najlepszy transfer do La Liga hmm... Kapo na pewno, pobal mi sie jeszcze Maniche, ale jak narazie:

stosujac taki miernik
guru pisze:klub ma największe korzyści w stosunku do wydanych pieniędzy. Żeby transfer uznać za doskonały musimy mieć doskonałe występy danego piłkarza a do tego trzeba jeszcze wziąć pod uwagę cenę za jaką został sprowadzony.
Reyes, darmowe wypożycznie :wink:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 09 paź 2006, 14:26

Vakabayashi ale to nie chodzi o "sume odstepnego" ale własnie o kontrakt. Wymaganie - Obaj mają agenta [agencja menadzerską] który wykupił ich karty z Dumy Kataloni. I mają taki zapis w umowie że ten agent ma 50% w razie transferu ale nie od sumy która zaoferuje ten nowy klub ale od zarobków :shock: Valencia ma tzw. limit płac - 2,5 miliona euro, nikt wiecej nie zarabia na Mestalla - I Simao zgodził by sie na 2,5 tylko ile wtedy by dostał :roll: A Ches nie dali mu 4 za sezon by mógł wyjśc na czysto.

Trzeba też przypomnieć że Francuz Kapo jest chyba nadal własnością Starej Damy, pewnie do czasu - on ma kłopoty ze sercem :? ale Levante zaufało mu. :wink:

Awatar użytkownika
Valencianista
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Valencianista » 09 paź 2006, 14:38

Zaza :arrow: płacowy deadline w Valencii wynosi 1,8 mln Euro.To,że Simao miał dostać więcej to był poważny problem.Przy czym kontrakt miał mieć tak skonstruowany,że zarobiłby 1,8 mln za sezon plus kolejna kasa w przypadku zaliczenia pewnej liczby spotkań w Ches i zdobycia pewnej liczby goli.Razem z bonusami miało wyjść 2,5 mln.Osobiście jestem zadowolony,że Sabrosa nie przyszedł (właśnie z powodu limitu zarobków-mogły być z tego poważne konflikty).
Póki co Kapo rzeczywiście daje podstawy do dobrej oceny tego transferu (a raczej wypożyczenia).No i jeszcze Nikola Zigic :arrow: póki co 3 bramki.Też może sie okazać strzałem w 10

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 09 paź 2006, 14:49

Valencianista tylko pytanie czy ta agencja dostała by też od "premii" % ? Bo ja wiem że działacze z Mestalla chcieli to obejśc w taki sposób jak mówisz ale nie zarabia teraz wiecej w Benfice a agent dostał by od następnego transferu % - na tym polegał ten interes - nie jeden piłkarz z Superligi jest w taki położeniu. Tak by sie włączył Liverpool czy ktoś jeszcze ale narazie zaden z klubów nie postawi tyle na Simao. Zreszta jak sam piszesz nie żałujesz. To jest mafia :? I o dziwo ona nie działa w Hiszpani Angli [no ostatni głośno] czy Włoszech ale własnie Portugali Argentynie itd. Dobry kontrakt = ryzykowny kontrakt :wink:

W sumie racja "długopis" Zigic też sie spłaca. On sie wydaje taki wolny ślamazarny - ale jak te 202 centymetry sie rozpedza to trudno to powalić a co dopiero zatrzymać.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 09 paź 2006, 14:54

Zaza akurat o dzialności agencji nie slyszalem odnosnie transferu Sabrosy :shock:

Zaza pisze:Zigic też sie spłaca
A tu jestem zaskoczony dobra postawa, w sumie cena tez byla niska chyba za Nikole-dobry transfer rak na razie

No i Sobis z Betisu tez na plus po tych kolejkach ktore sie odbyly 8)

Awatar użytkownika
Valencianista
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Valencianista » 09 paź 2006, 15:19

Pewności nie mam czy dostałby prowizję od bonusu (choć raczej nie).To zdaje się była przyczyna.Sam Simao stwierdził,że te warunki finansowe go nie satysfakcjonują.I nie dziwię mu się.Dostałby przy dobrych wiatrach 1,6 mln wliczając w to bonus (warunkiem było rozegranie minimum 25 spotkań).

A jeśli idzie o Zigicia to serb nieźle zaczął ten sezon.3 bramki w la Liga i bodaj 2 trafienia dla kadry narodowej.Może być dla Racingu takim piłkarzem jak swego czasu Kovacevic dla RSSS.

Awatar użytkownika
Cai
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cai » 09 paź 2006, 17:31

Szczerze, to nie słyszałem o żadnych takich zapisach w kontrakcie Simao, o ile pamiętam, to na przeszkodzie transferu Portugalczyka na Mestalla stanęły... podatki. Nie wiem dokładnie jak zapis ten wyglądał, ale słyszałem coś, że w przypadku gdy jakis obcokrajowiec mieszkał w Hiszpanii kilka lat, wyjechał z niej, a później znów przyjechał, musiałby oddać fiskusowi łącznie 40% swoich zarobków. Nie wiem ile w tym prawdy, ale z taką wersją spotykałem sie nacześciej przegladając hiszpańskie witryny.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”