Copa del Rey - Strona 3

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
weasel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: Copa del Rey

Post Wyświetl pojedynczy post autor: weasel » 11 lis 2009, 18:32

W telexpressie też mówili, że Barca teraz będzie grać z pogromca Realu :mrgreen:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 lis 2009, 18:58

To tylko źle o nich świadczy.

Oczywiście nie jest wykluczone, że zagramy właśnie z nimi, ale to rozstrzygnie dopiero losowanie. Ja wciąż uważam, że par jeszcze nie znamy.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 11 lis 2009, 19:09

widocznie w Hiszpanii losuja juz cala drabinke od 1/16
takie cus znalazlem :D
http://en.wikipedia.org/wiki/2009%E2%80 ... pa_del_Rey

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 11 lis 2009, 19:57

w poprzednim sezonie losowanie calej drabinki zaczelo sie od 1/8.
Poza tym cala prasa by piala o ewentualnym meczu Barcy z Realem.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 11 lis 2009, 20:36

Dokładnie, gdyby była możliwość GD w 1/8 Copa del Rey to na 100% byłby o tym jakiś artykuł przed meczami Barcy i Realu, do tego jeszcze mobilizowanie piłkarzy z Madrytu żeby sprawili kibicom dodatkowy dwumecz tych drużyn w sezonie. Tzn może źle sie wyraziłem, bo możliwość była, ale chodziło mi o to że gdyby losowali już dalszą część drabinki to wtedy od razu ktoś by to zauważył.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 73

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 11 lis 2009, 21:05

A mnie się wydaje, że po pierwszym meczu Alcorcon - Real, ukazał się pewien artykuł o pierwszej z drużyn. Pisano w nim chyba, że obecny sezon może być dla nich najwspanialszym w historii klubu. Pisano, że jeżeli Alcorcon obroni zaliczkę z pierwszego starcia, to po Realu Madryt na ich drodze stanie właśnie Barcelona, że walka z dwoma największymi klubami Hiszpanii to wielki zaszczyt itd...
Tylko teraz to już sam nie wiem czy ten artykuł ukazał się na prawdę, czy mi się kiedyś po prostu przyśnił...
Ba... Teraz to jestem wręcz pewien, że jeszcze przed tymi meczami mówiono po cichu, że w następnej rundzie prawdopodobnie Barca zagra właśnie z Realem. Ale już nic nie wiem.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 17 lis 2009, 23:30

Dzień po wygranym przez Barcelonę rewanżu z Cultural Leonesa, polskie media hucznie ogłosiły, że kolejnym rywalem drużyny Guardioli będzie pogromca Realu Madryt, Alcorcón. Informacje te nie miały oczywiście nic wspólnego z prawdą, bowiem losowanie 1/8 finału, ćwierćfinałów i półfinału odbędzie się w siedzibie Hiszpańskiej Federacji Piłkarskiej (RFEF) 1 grudnia o godzinie 13.

Zespoły, które awansowały do tej fazy rozgrywek to: Barcelona, Sevilla, Atlético Madryt, Villarreal, Valencia, Deportivo, Getafe, Málaga, Mallorca, Racing de Santander, Osasuna (Primera Division), Celta, Hérculés, Rayo Vallecano, Recreativo Huelva (Segunda) i Alcorcón. Ten ostatni jest już jedynym przedstawicielem Segunda B na tym etapie Pucharu Króla.

W losowaniu nie będzie rozstawionych drużyn. Wiadomo jedynie tyle, że jeśli trafią na siebie przedstawiciele dwóch różnych klas rozgrywkowych, pierwszy mecz zostanie rozegrany na boisku zespołu występującego w niższej lidze.
http://www.fcbarca.com/index2.php?goto=komm&news=29625

czyli tak jak mowilem. losowanie zaczyna sie od 1/8

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 18 lis 2009, 8:51

Na stronce Atletico ktoś w komentach przedstawił te pary i wszyscy posrani że gramy z Sevillą. Nawet turbodynamomen się posrał (tyle że półtora razy), a ja nie, bo wiedziałem że na tym etapie nie ma czegoś takiego że zanim się wszystkie spotkania rozegra to już są losowania.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 18 lis 2010, 19:32

1/8 finału Copa del Rey:

Valencia - Villarreal
Barcelona - Athletic Bilbao
Cordoba - Deportivo La Coruna
Getafe - Betis
Almeria - Mallorca
Sevilla - Malaga
Real Madryt - Levante
Atletico Madryt - Espanyol

Atletico nie trafilo zle,a Bilbao jest niestety w bladej dupie. Na czarnego konia rozgrywek typuje swietnie spisujacy sie w Segunda - Betis.

Awatar użytkownika
Inferno
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 62

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Inferno » 18 lis 2010, 20:38

Dr.Football1 pisze:Atletico nie trafilo zle,a Bilbao jest niestety w bladej dupie.
Źle to nie trafiła Barcelona... jak uda wam się wyeliminować dosyć dobrze spisujący się w tym sezonie Espanyol, trafiacie na Real, jeśli też szczęście dopomoże to w półfinale czeka ktoś z trójki Valencia/ Villarreal/Sevilla, a jeśli nawet to nie będzie dla was przeszkodą to zapewne w finale zapewne spotkacie się Barceloną.
Dr.Football1 pisze:Bilbao jest niestety w bladej dupie.
W bladej dupie to jest Valencia, w każdej kolejnej rundzie czeka przeciwnik z uznaną marką, po kolei Villarreal, Sevilla, Atletico/Real, Barcelona. Na miejscu Unaia odpuściłbym już 1/8 bo tylko szkoda czasu, lepiej niech się skoncentrują na PD i LM.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 lis 2010, 20:41

Z tym umieszczaniem Barcelony w finale bym się wstrzymał. Oczywiście drabinka wygląda dla nas dobrze, ale pod warunkiem wyeliminowania Bilbao. Zapewne zagramy rezerwami więc Baskowie na pewno nie są bez szans w dwumeczu. Pytanie tylko jak poważnie podchodzą do tych rozgrywek.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 18 lis 2010, 21:14

Źle to nie trafiła Barcelona... jak uda wam się wyeliminować dosyć dobrze spisujący się w tym sezonie Espanyol, trafiacie na Real, jeśli też szczęście dopomoże to w półfinale czeka ktoś z trójki Valencia/ Villarreal/Sevilla, a jeśli nawet to nie będzie dla was przeszkodą to zapewne w finale zapewne spotkacie się Barceloną.
Nie sadze aby Atleti powtorzylo sukces sprzed roku. Kadra jest zbyt szczupla,a priorytet to zajecie miejsca w pierwszej czworce PD gwarantujace wystep w eliminacjach LM. Hierarchia moim zdaniem jest taka: PD>LE>CdR.
Pytanie tylko jak poważnie podchodzą do tych rozgrywek.

Z tego co widzialem bardzo powaznie. W pierwszym spotkaniu z Alcorconem Caparros wystawil niemalze optymalna jedenastke z Llorente,Susaeta i Martinezem na czele,a przeciez mogl dac szanse dla bandy wielce utalentowanych mlodych wilczkow,ktorych na San Mames jest obecnie bez liku.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 19 lis 2010, 6:13

Gdyby takie losowanie trafiło się rok temu to aż tak bardzo pesymistycznie do tego nie podchodził, ale w ten rok to zupełnie co innego. Po pierwsze Espanyol gra bardzo dobrze w tym sezonie, chociaż tylko na własnym stadionie. Katalończyków myślę że wyeliminujemy. Po drugie Jose Mourinho który jak widać CdR traktuje dość poważnie, więc wątpię aby na Atletico wystawił gorszy skład niż na Real Union.

Ja osobiście stawiam tak wartość rozgrywek PD>CdR>LE.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 21 sty 2011, 15:15

Pary półfinałowe:
Sevilla FC - Real Madryt
FC Barcelona - UD Almería

Ale słodko to wygląda :twisted:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 21 sty 2011, 15:34

kaczy pisze:Pary półfinałowe:
Sevilla FC - Real Madryt
FC Barcelona - UD Almería
Czyżby Real i Barca miały zagrać kolejne GD? Miejsca rozegrania finału chyba jeszcze nie wyznaczono, prawda? No zobaczymy jak to się wszystko rozstrzygnie. Jakby jeszcze ogarnęły finał LM, to byłby niewiarygodny sezon...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”