Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 2018

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Czy Carlo Ancelotti powinien pozostać na stanowisku trenera Realu w sezonie 2023/24?

Tak, zasługuje by dać mu jeszcze szanse
11
69%
Nie, czas na kogoś nowego
5
31%
Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Reputacja: 2321
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 25 sty 2018, 22:03

Z wywiadu Ramosa.
Szatnia jest dalej z Zidane'em? Cóż, zawsze powtarzam, że przyszłość trenera to nie są nasze decyzje.
Wow, zamiast oklepanego "jesteśmy w 100% za ZZ" dostajemy taką odpowiedź. Może wreszcie coś ruszy.
Zidane powinien zostać na kolejny sezon niezależnie od wyniku z PSG? Takie decyzje podejmuje się na górze, więc nie mam odpowiedzi.
Tu podobnie. Może jest nadzieja, że w przyszłym sezonie na ławce będzie siedział w końcu normalny trener.

I niczego nie umniejszając Zidane'owi, bo osiągnięcia na przestrzeni sezonów 15/16 i 16/17 ma świetne, ale obecny doskonale obnaża wszystkie braki najlepszego kumpla Karima.
Brak stylu, często przegrywane mecze jeśli idzie o taktykę (jak choćby z Kogutami), faworyzowanie swoich dwóch ziomków - Pięknego i Coco.
Ten sezon to coraz mocniejsze pokazanie, że Zidane to bardziej dobry wujek, a nie dobry trener. ZWOLNIĆ.

Aa, i jak byłem przeciwny nowej umowy Ronaldo tak teraz (zresztą tak samo jak i z Zidane'em) wychodzi na moje. No ale to Chemik nie miał racji, bo jak to tak Ronaldo strzela to jak go można krytykować (a no strzelał, z główki, do pustaka lub z karnych - zero jakiegokolwiek wpływu na grę), Casillas w sumie był dobrym bramkarzem, a ja się uwziąłem na legendę, Zidane to dobry trener i każdy szkoleniowiec musi mieć trochę szczęścia ([ch**] z tym, że jego w co drugim meczu ratował Morata lub Ramos). W każdym z tych trzech przypadków miałem rację. Został jeszcze Perez, ale ten też z biegiem czasu staje się strasznie nijaki - niech chociaż wejdzie z przytupem w najbliższe okienko.

Pieprzonym obowiązkiem na sezon 18/19 MUSI być odejście Ronaldo (zrobić mu naprawdę wielkie pożegnanie, mimo mojej antypatii w stosunku do niego od wielu lat zasłużył), wypierdolenie Benzemy (bo inaczej nie da się tego ująć), zmiana trenera i nowy bramkarz. Rewolucja jest potrzebna, bo inaczej najbliższą ligę wygramy w okolicach 2022.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 27 sty 2018, 18:18

Wychodzi na to, że zgodnie z moimi nieśmiałymi przewidywaniami, powrót BBC faktycznie dobrze drużynie zrobił. Nawet jeśli wynik jest wyższy niż rzeczywista przewaga z gry i można się trochę czepiać o grę w obronie. Po tak ważnym zwycięstwie nie ma sensu szukać dziur. Po raz pierwszy od dawna można napisać: brawa dla chłopaków, bo w ważnym meczu na trudnym terenie, z rywalem zwykle grającym przeciwko Madrytowi mecze sezonu, pokazali klasę.

Nagle okazało się, że:
1. Da się strzelać bramki po szybkich kontratakach (pierwszy gol, nieważne, że był faul i karny).
2. Da się strzelać bramki po grze kombinacyjnej (trzeci gol).
3. Da się strzelać bramki po strzałach z dystansu z wypracowanej pozycji (czwarty gol).

Naprawdę trzeba było tak katować te wrzutki przez wiele miesięcy?

No i da się wystawić dwójkę skrzydłowych oraz Cristiano na środku ataku (końcówka meczu).

Nie ma co przesądzać, że teraz będzie już lepiej, ale mamy cień szansy, że przynajmniej podstawowy skład może jeszcze zapewnić dobre mecze w tym sezonie. Koniecznie trzeba wywalczyć co najmniej trzecie miejsce w lidze. PSG? Nadal Paryż jest dla mnie faworytem, ale to dobrze, że Madryt dał jakiś powód do nieśmiałego optymizmu.

Oby drużyna szła dalej w tę stronę. Kolejne mecze dadzą odpowiedź.

Awatar użytkownika
liam
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: liam » 28 sty 2018, 10:17

HMK pisze: Aa, i jak byłem przeciwny nowej umowy Ronaldo tak teraz (zresztą tak samo jak i z Zidane'em) wychodzi na moje. No ale to Chemik nie miał racji, bo jak to tak Ronaldo strzela to jak go można krytykować (a no strzelał, z główki, do pustaka lub z karnych - zero jakiegokolwiek wpływu na grę),
Problem polega na tym, że Ty prawie non stop piszesz, że trzeba Ronaldo sprzedać. Portugalczyk przez 2 ostatnie lata wygrał 2 razy Ligę Mistrzów, 2 razy był królem strzelców tych rozgrywek. Do tego La Liga i Mistrzostwa Europy.
Takie osiągnięcia ale powinni go wywalić bo ktoś tam na forum pisał, że się nie nadaje i po kilku latach takiego pisania w końcu trafił na gorszą formę Ronaldo XD
No i na koniec najlepszy tekst
"strzelał, z główki, do pustaka lub z karnych - zero jakiegokolwiek wpływu na grę" :D Weź wyślij CV do Madrytu i napisz, że też możesz strzelać do pustej, może dadzą Ci kontrakt.

Co do wczorajszego meczu. Wynik lepszy niż gra. Kluchman zauważył, że kilka aspektów w grze Realu zostało poprawionych i tu się zgodzę. Jednak Real nadal ma problemy z utrzymaniem przewagi po strzeleniu bramki/bramek. Druga połowa do pewnego momentu wyglądała dosyć słabo.
No ale tak, jakiś progres jest i miejmy nadzieję, że drużyna będzie grała coraz lepiej.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 03 lut 2018, 20:25

Real Madryt: Keylor; Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo; Modrić, Casemiro, Kroos; Bale, Benzema, Cristiano.
Ławka: Casilla, Nacho, Theo, Isco, Asensio, Kovačić i Lucas.
Niby mecz o kalesony, ale tak na prawdę walczymy o nowego ducha, i jak najszybsze doścignięcie Atletico.
Ten duch musi nam pomóc wnieść się na wyżyny w nadchodzącym dwumeczu CL, natomiast naszym mistrzostwem w tym momencie jest drugie miejsce i gwiazdeczki powinny walczyć o ten cel jak wilki. Zostało jeszcze 3 miesiące grania i 14 kolejek ligowych.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 03 lut 2018, 20:29

Real nie gra meczów bez stawki, którą jest forma. Co prawda również nie wierzę, żeby Real dogonił Barcelonę, jednakże na LM potrzebna jest forma, którą można spokojnie szlifować w lidze.

Awatar użytkownika
Ilka
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2539
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 03 lut 2018, 22:42

Przyznam szczerze, że współczuję Wam kibice Realu. Od takich sukcesów do takiego dna, w krótkim czasie. Barca w ostatnich latach jak miała słabsze sezony to nigdy aż takiego dna nie miała. Oczywiście sezon możecie sobie uratować LM, ale czy tych piłkarzy w takiej formie stać na to?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 03 lut 2018, 22:52

W Madrycie od dłuższego czasu pompują balonik przed meczem z PSG i urósł on już do takich rozmiarów, że może pęknąć z bardzo bardzo bardzo głośnym hukiem.

Ten dzisiejszy mecz, choć daleki od choćby zadowalającego poziomu, i tak był mniej denerwujący, niż mogliśmy do tego przywyknąć.

Jednak to, jak nadal ta drużyna nie kontroluje gry jest przerażające. To żaden nowy zarzut, bo powtarza się przez cały sezon. W wysoko wygranym meczu z Valencią, choć pochwaliłem chłopaków, też nie mieli oni kontroli i przy mniej korzystnych detalach wynik byłby zupełnie inny. Dziś pod względem gry defensywnej i panowania na boisku oglądaliśmy kabaret, a przecież Levante ma jeden z najsłabszych ataków w lidze.

Awatar użytkownika
Ilka
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2539
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 03 lut 2018, 23:05

To ostatnia szansa Realu na uratowanie sezonu. Może balonik pęknać ale nie musi. Real jak mało kto potrafi grać w LM. Można rzec, że to Wasze rozgrywki. Tylko czy dadzą radę PSG z wyśmienitym atakiem? Co prawda trochę ostatnio zwolnili ale nadal pewnie wygrywają i oni ligę mają w miarę spokojna. Real music walczyć, bo może się obudzić po za .... LM.

Generalnie nie pojmuje jak może się drużyna "stoczyc". Ta sama drużyna, która jeszcze niedawno miała najlepszy sezon w swojej historii i która jako pierwsza obroniła LM.

No zobaczymy co to będzie dalej. LM tuż tuż.
Nie wiem czy na miejscu Pereza bym już nie zwolniła Zidana. Ale póki co nie ma za bardzo kogo na jego miejsce. Choć jakby w LM Real odpadł to nie wiem czy dotrwa do końca sezonu.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 03 lut 2018, 23:15

Obrazek

To po prostu trzeba w ramke oprawic. Kozak. :D

Co do Realu to kadra najzwyczajniej w swiecie jest nasycona sukcesami, a Zidane jak widac nie ma skilla, aby wzniecic w niej glod I ogien. W lecie Perez musi podjac kilka trudnych, ale koniecznych decyzji w kwestia trenera jak i kilku zawodnikow. Jednakze mam nadzieje, ze tego nie dostrzega o kolejny sezon bedzie z obecna ekipa.

czerepach
Skład B
Skład B
Reputacja: 19

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czerepach » 03 lut 2018, 23:28

ozob pisze: Co do Realu to kadra najzwyczajniej w swiecie jest nasycona sukcesami,
Mocno naciagane, taka Barcelona grala-i ciagle gra- pilkarzami ktorzy tez wygrali wszystko, Lige Mistrzow, Mundial, Mistrzostwo Europy - smiem twierdzic ze jakby te sukcesy zsumowac indywidulanie, to ci z Barcelony wygrali nawet wiecej, swoja lige tłukli seriami, a takiego łajna nie odstawili w lidze (oczywiscie mam na mysli te czasy Messi-Ronaldo).

Druga sprawa, jak ogladam Real i Barce w tych czasach Messi-Ronaldo to zawsze mam wrazenie ze za chwile strzela gola. Nawet jak sa pod swoja bramką. I ci i ci. To sa jedyne kluby ktore moga to zrobic w kazdym momencie meczu. Taką maja sile przebicia w tych dwoch pilkarzach. I to jest pierwszy sezon w ktorym ogladajac RM takiego wrazenie calkowicie nie mam. Oni wygladaja jak normlany zespol, ktory zatracil ten pierwiastek boskosci. Prawdopobnie wlasnie przez zjazd Ronaldo do bazy.

Resasumujac: uwazam ze nie ma absolutnie mowy o zadnym przesyceniu, bo w dzisiejszym sporcie cos takiego nie istnieje. Dzis kazdy chce byc lepszy, najlepszy. Problem RM nazywa sie - brak goli Ronaldo, a moze, zjazd do bazy tego pilkarza, pilkarza ktory pobil mase rekordow strzeleckich sprzed 50 i wiecej lat. To nie jest tak, ze nie bedzie Ronaldo, bedzie ktos inny i tez bedzie tyle strzelał. No wlasnie nie bedzie strzelał. Bo wyniki strzeleckie Ronaldo sa anormalne i sa nie do powtorzenia przez najblizsze xxx lat. Zreszta to samo czeka Barcelone po odejsciu Messiego.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 03 lut 2018, 23:58

Ilka pisze: Nie wiem czy na miejscu Pereza bym już nie zwolniła Zidana. Ale póki co nie ma za bardzo kogo na jego miejsce. Choć jakby w LM Real odpadł to nie wiem czy dotrwa do końca sezonu.
Zidane nie zostanie zwolniony. Być może na pewnym etapie sezonu ze sportowego punktu widzenia byłaby to najlepsza decyzja, ale teraz już za późno. Musi dograć ten sezon i zobaczymy, co osiągnie. Tu jest też aspekt wizerunkowy. Zidane ma w Madrycie status legendy pod każdym względem i po prostu jak odejdzie, to albo sam złoży dymisję, albo wszystko odbędzie się bez szumu "za porozumieniem stron".

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Reputacja: 2321
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 04 lut 2018, 15:12

Pozdrawiam ludzi, którzy łudzą sie po jakiejś naszej wysokiej wygranej, że geniusz z Algierii wyciągnie wnioski. Po Sevilli miało przyjść lepsze, to samo po Depor i po Valencii, a tymczasem dostajemy dziś prawdopodobnie 21 punktów straty do Barcy. Genialny wynik, brawo trenerze.
Powtarzam, ten człowiek nie ma absolutnie żadnego prawa stać na czele rewolucji o ile do takowej dojdzie, ze swoją betonowością, ze swoim przywiązaniem do nazwisk. Fuera.

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 08 lut 2018, 0:38

http://www.realmadryt.pl/index.php?co=a ... 997&kom=ok

Gdyby nie chodziło o Zidane'a uznałbym za głupią plotkę. #TeamPSG

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 08 lut 2018, 0:40

Bernabeu pisze: #TeamPSG
Co to ma znaczyć ?

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 08 lut 2018, 0:46

Bardziej drwię, ale jednak trochę nie. Innymi słowy, wymęczony półfinał LM i zostawienie Zidane'a może okazać się dużo gorsze niż kolejna wtopa i pożegnanie się po sezonie. Bo normalnie te plotki bym zignorował, ale mówimy o trenerze który młodszego, dużo lepszego zawodnika trzymał rok temu cały sezon w kluczowych meczach na ławce a następnie go sprzedał.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”