F.C. Barcelona (zbiorczy) - Strona 208

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 gru 2005, 16:01

Grynder pisze:visca el Barca !!
do trzech razy sztuka, no napisz 3 posta - zaklinam cię

czy w "co" mówią po agielsku ?

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 12 gru 2005, 21:30

11 zwycięstwo stało się faktem rekord z 55 roku wyrównany, teraz tylko wygrać z Cadiz i będzie rekord wszechczasów. Barcelona z Sevillą się meczyła jednak Ronni+Eto'o załatwili sprawę...

Co do ostatnich słów Eto'o w którym mówi że jest najlepszym piłkarzem świata to według mnie brednie na pewno tak nie powiedział. Może powiedział że jest jednym z najlepszych. Widać było jak Sammi po strzeleniu bramki zaczekał na Ronniego aby mu pogratulować pięknej asysty

Więc dla mnie to pic na wodę zawsze dzienikarze muszą przekręcić :/

Czy Barca pobije rekord 12 zwycięstw z rzędu??..... mam nadzieje że tak

POZDRO 4@ll

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 12 gru 2005, 21:58

Z cyklu niewiarygodne, ale prawdziwe czyli kolejna garść statystyk świadczących o dominacji Barcy.

Samuel Eto'o i Ronaldinho Gaucho.
Ten duet strzelił już w La Liga 23 bramki w tym sezonie. To więcej niż dorobek każdej innej drużyny w lidze z wyjątkiem Realu (27 goli) i Villarrealu (również 23 gole).
Sam Eto'o strzelił więcej bramek (13) od Betisu (10) czy Espanyolu (11).

:P

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 12 gru 2005, 22:01

Niggaz pisze:Z cyklu niewiarygodne, ale prawdziwe czyli kolejna garść statystyk świadczących o dominacji Barcy.

Samuel Eto'o i Ronaldinho Gaucho.
Ten duet strzelił już w La Liga 23 bramki w tym sezonie. To więcej niż dorobek każdej innej drużyny w lidze z wyjątkiem Realu (27 goli) i Villarrealu (również 23 gole).
Sam Eto'o strzelił więcej bramek (13) od Betisu (10) czy Espanyolu (11).

:P
to tylko pokazują jaką dominację ma Barcelona w tym sezonie i tak trzymać :)

Jeszcze taka mała ciekawostka Ronni strzelając swojego 10 gola w La liga pobił już swój dorobek z poprzeniego sezonu w którym strzelił 9 goli :o
A to nawet nie półmetek sezonu. Jest na dobrej drodze aby pobić swój rekord 15 goli w La liga jakie zdobył w sezonie 2003-2004

POZDRO 4@ll

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 12 gru 2005, 22:13

NO te statystyki świadczą o sile tego duetu. A ta siła jest ogromna :wink:

Odnośnie wczorajszego emczu. WYgrana cieszy, styl już nie był tak okazały jak w poprzednich meczach, ale mozna to usprawiedliwić tym, że linia pomocy grała pierwszy i ostatni raz w takim składzie (chyba). Gabri tego meczu do udanych zaliczyć nie może. Iniesta jak zawsze poprawnie, Edmilson także neizły występ. Cieszy jednak fakt, że na następną ligową potyczkę wraca Deco i Marquez więc może być tylko lepiej.

Awatar użytkownika
SiKor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SiKor » 12 gru 2005, 22:49

No i następny przeciwnik będzie raczej mniej wymagający :twisted:
A Real gra z Osasuną, kibicujmy na remis 8)

Awatar użytkownika
revan
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: revan » 13 gru 2005, 11:45

Ula w tym sezonie gra jak dla mnie fantastycznie. Mimo, iż niespecjalnie przedpadałem za Presasem to jednak teraz nie wyobrażam sobie bez niego pierwszego składu Barcelony. Szkoda tylko, że wciąż znajdą się jakieś oszołomy, które nie doceniają ciężkiej pracy i serca, które ten zawodnik wkłada w każdy mecz.
Jeszcze słówko odnośnie Messiego. Podobnie jak Niggaz uważam, że wcale nie zagrał tak źle, chociaż trzeba przyznać uczciwie, że wypadł znacznie słabiej niż w poprzednich meczach. Wydaje mi się, że co niektórzy nieco za wiele od niego wymagają. Nie można oczekiwać, że w każdym spotkaniu będzie grał na tak wysokim poziomie do jakiego ostatnio nas przyzwyczaił. Leo powinien trochę odpocząć, bo odnoszę wrażenie, że ostatnio w jego życiu wszystko dzieje się strasznie szybko. Za szybko jak na 18 - latka. Sam Leo chyba także nieco za bardzo się spieszy i za bardzo chce udowodnić, że zasługuje na regularną grę w pierwszym składzie. Należy pamiętać, iż w składzie są jeszcze Giuly i Ezquerro - świetni zawodnicy, którzy nie po to trafili do Barcelony, żeby teraz grzać ławę. Messi powinien trochę przystopować, tym bardziej, że przed nim jeszcze wiele lat grania, a i ten sezon nie osiągnął jeszcze nawet półmetka.
Pozdro

Awatar użytkownika
Jones
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jones » 13 gru 2005, 18:37

Racja. Nalezy pamietać, że Leo to nie jest jeszcze jakis superpiłkarz, tylko narazie diamencik, diamencik który trzeba jeszcze oszlifować, a to wymaga czasu. Messi z pewnością już jest świetnym zawodnikiem, lecz nie możemy wymagać od niego, że będzie z meczu na mecz grał na najwyższym poziomie. Jeszcze raz mówie, jemu jest potrzebny czas, a wtedy pokarze na co go naprawde stać. A co do Presasa, to ja go zawsze doceniałem i wiem ile on wkłada serca i walki w każdy mecz, należy mu sie miejsce w pierwszym składzie nawet kosztem Belletiego.

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 13 gru 2005, 21:55

Messi wegług gazety Tuttosport został zwciezcą plebistytu na najlepszego piłkarza do lat 21 :jupi: wiedziałem ze bedzie sie liczył, ale myslałem ze wtgra Rooney i tym bardzie cieszy fakt ze kolejny piłkarz Barcy zdobywa nagrode :D
Z drgiej strony zgadzam sie z Wami , ze Messi musi troche odpocząc, ostatni mecz mu nie wyszedł i przerwa napewno dobrze by mu zrobiła :!:
pozatym Giuly napewno bedzie chciał udowodnic ze jest z niego pozytek i dlatego mam nadzieje ze w nastepnym meczu La liga Mister da pograc francuzowi

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 13 gru 2005, 22:43

luk1208 pisze:Messi wegług gazety Tuttosport został zwciezcą plebistytu na najlepszego piłkarza do lat 21 wiedziałem ze bedzie sie liczył, ale myslałem ze wtgra Rooney i tym bardzie cieszy fakt ze kolejny piłkarz Barcy zdobywa nagrode

Czy uważacie to za sluszne? fakt koleś mlody gra bardzo dobrze, ale ile on zagrał meczy? Mi się wydaje ze jednak Rooney bardziej załsugiwał na tą nagrode, gra duzo duzo wiecej niz Messi, ale jesli to prawda trzeba sie z tym pogodzić.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 gru 2005, 22:46

Toudinho pisze:ale ile on zagrał meczy?
W klubie jeszcze nie za wiele, ale nie zapominaj o tym co wyczniał z reprezentacją. Nie zdziwiłbym się gdyby to Rooney wygrał, ale tak to przynajmniej jestem mile zaskoczony 8)

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 13 gru 2005, 22:55

Niggaz pisze:W klubie jeszcze nie za wiele, ale nie zapominaj o tym co wyczniał z reprezentacją. Nie zdziwiłbym się gdyby to Rooney wygrał, ale tak to przynajmniej jestem mile zaskoczony

No w reprze wymiatal. Ale Rooney tez w reprezentacji pyka, ogólnie to dla mnie ejst ogormne zaskoczenie, bo moim faworytem był jednak Rooney.

Awatar użytkownika
adekk
Pomarańczowy skrytożerca
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adekk » 14 gru 2005, 18:36

Toudinho pisze:ale jesli to prawda trzeba sie z tym pogodzić.
Dobry pomysł...po co sobie sprawiać dodatkowy problem i kompleks?? :lol:
Toudinho pisze:Mi się wydaje ze jednak Rooney bardziej załsugiwał na tą nagrode,
Tak..szczególnie swoją postawą poza boiskiem..bo nie zapomnij, że piłkarz zostaje nim nawet po zejściu z murawy...
Toudinho pisze: ale ile on zagrał meczy?
materialista z Ciebie :lol: ...nie liczy się ilość, ale jakość...no i ta gra Leo w reprezentacji...miód na moje skołatane serce... :lol:
No i jeszcze sprawa, w którym można pokładać większe nadzieje..który z nich ma tendencje wzrostową formy?? :> odpowiedz sobie po cichu w duszyczce swojej :lol:
Pozdrawiam...

Awatar użytkownika
R@f@ł
Grafomańskie harakiri

Post Wyświetl pojedynczy post autor: R@f@ł » 14 gru 2005, 18:40

kulekfcb pisze:NO te statystyki świadczą o sile tego duetu. A ta siła jest ogromna :wink:
Zgodze się z Tobą. Ronaldinho i Eto'o tworzą wspaniały duet, który jak narazie [ w tym sezonie ] dominuje w Primera Division a moze i w całej Europie. Barcelona dzięki Nim gra bardzo dobrze i utrzymuje się w czołówce tabeli :D jeszcze ze dwie kolejki i Osasuna straci tą wspaniałą pasję, która trwa od początku sezonu i będzie się znizać w tabeli a Barca będzie się pięła w górę [ pod względem punktów ]
Messi wegług gazety Tuttosport został zwciezcą plebistytu na najlepszego piłkarza do lat 21
No i bardzo dobrze. :) cieszę się z tego ... zagrał być moze mniej meczy od Rooney'go i C.Ronaldo ale był w tych meczach bezkonkurencyjny i poprostu lepszy. Chłopak jest młody i nalezała mu sie ta nagroda jak najbardziej. Oby tak dalej grał i zyskiwał pochwały trenerów i nagrody.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 14 gru 2005, 18:51

adekk pisze:Dobry pomysł...po co sobie sprawiać dodatkowy problem i kompleks??
Czy Ty masz jakies zboczenie na punkcie kompleksow? Czy jezeli ktos uwaza, ze nie kazda nagroda powinna wedrowac w rece pilkarzy Barcy bo sa inni, ktorzy bardziej na to zasluguja od razu musi miec kompleks? Ehhh, naprawde zaczyna Wam chwilami uderzac...

adekk pisze:Tak..szczególnie swoją postawą poza boiskiem..bo nie zapomnij, że piłkarz zostaje nim nawet po zejściu z murawy...
Swietne stwierdzenie! Wprost genialne! Best, Maradona, nawet Wasz Ronaldinho (o ktorego nocnym zyciu w Paryzu chyba slyszales :roll: ) nie byli/sa wielkimi pilkarzami. Adekk - dawaj jeszcze, "Zlote Usta 2005" jeszcze nie rozdane.
adekk pisze:No i jeszcze sprawa, w którym można pokładać większe nadzieje..który z nich ma tendencje wzrostową formy??
A Ty sie zastanow jak gralby Messi gdyby go teraz wrzucic do ManU. Podpowiem Ci, ze pilka nozna to gra zespolowa. Jezeli caly zespol gra zle, to ciezko jest zrobic cos samemu. A i tak Rooney jest wybijajaca sie postacia w obecnym skladzie ManU.
adekk pisze:odpowiedz sobie po cichu w duszyczce swojej
No. Ty niektore rzeczy powinienes tez sobie trzymac w duszyczce i nie dzielic sie nimi z szerokim gronem...

Co do Rooneya to nielubie go jak malo kogo, ale IMHO bardziej zasluzyl na ta nagrode niz Messi. Ok, moze za rok, jezeli ich obecna forma utrzymywalaby sie moglbym powiedziec z czystym sumieniem, ze zgadzam sie z wyborem Tuttosport. Ale teraz? I nie mowcie, ze argumentem na korzysc Messiego jest jego gra w kadrze, bo to chyba Rooney jest podpora Anglii od jakiegos roku :roll: Nie neguje talentu Messiego, ale mimo wszystko ta nagroda jest troche na wyrost i raczej w kierunku "dajmy wszystko Barcelonie, przeciez tak ladnie graja...". Jeszcze niech VV dopstanie nagrode dla najlepszego bramkarza i przerzuce sie na szachy :?

Zablokowany

Wróć do „Hiszpania”