Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 2552

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Czy Carlo Ancelotti powinien pozostać na stanowisku trenera Realu w sezonie 2023/24?

Tak, zasługuje by dać mu jeszcze szanse
11
69%
Nie, czas na kogoś nowego
5
31%
Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Reputacja: 2321
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 12 sty 2026, 18:57

Dziwne to wszystko, Cortegana dwie godziny temu
BREAKING: Real Madrid & Xabi Alonso’s situation after last night:

• His job is NOT in danger
• Avoiding a big defeat was enough to make him stay
• This caused surprise and disappointment among those close to the players, who are unhappy about the team’s image and performances
• One source close to the players said: ‘Is it enough for Real Madrid now to just not be thrashed?”
• There are also some who are more divided about who should take responsibility this season, and argue that a coach change mid season is not the solution
A tu komunikat.
Gra nie dojeżdżała, to fakt, pisałem to nieraz, każdy (każdy?) wiedział, że Real przed okienkiem potrzebował tę kadrę wzmocnić a jednym z priorytetów powinien być rozgrywający. Z całym szacunkiem do naszego środka pola, bo lubię chłopaków, ale to są w głównej mierze fizole, gdzie może Jude ma w sobie troszkę więcej techniki niż reszta, a próżno tu szukać gościa, który jednak będzie w głównej mierze odpowiedzialny za rozegranie.
Ciężka decyzja i nie widzę innej opcji niż strata szatni.

Nie wiem jakim trenerem jest Arbeloa, ale uśmiech przez łzy powoduje fakt wybrania jego, a nie Raula, który totalnie mi nie leży przez słabe wyniki z Castillą przez bodajże 3 lata.

Awatar użytkownika
Bernabeu2
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 209

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » 12 sty 2026, 19:02

Niesamowite, że Alonso sam odszedł.

Niesamowite, że Real zaczął sezon od porażki z Atleti i samych wygranych; komfortowej sytuacji w lidze; progresem na kilku płaszczyznach - i właśnie w tym momencie zaczęły się doniesienia o straceniu szatni i regres gry.

Szkoda typa.

Szkoda to śledzić.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 475

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 12 sty 2026, 19:34

Michał M pisze:
12 sty 2026, 18:34
W Monachium daliby mu więcej czasu, ale cóż, my już mamy tą pozycję ustawioną raczej na dłużej.
Przecież w Monachium jest taka zasada że spalicie się w LM z 2x I pozycja Kompanyego będzie zagrożona. Liga to żaden wyznacznik.

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Reputacja: 2321
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 12 sty 2026, 20:11

Jeżeli tak to wyglądało (a wychodzi, że raczej tak było) to nie dziwię się, że XA rzucił kluczami. Zawodnicy mieli być w szoku i nic nie wiedzieć o decyzji trenera.

Nie chcę mi się nawet produkować dłuższych wpisów, bo jestem zażenowany (chyba jak większość twitterka.rm) z powodu odejścia Xabiego, miało być piękne małżeństwo, wyszedł szybki rozwód, po prostu szkoda, bo miałem nadzieję, że zaczniemy grać naprawdę ładną dla oka piłkę a o wyniki i puchary byłem spokojny.

PS. Mam też nadzieję, że to ostatnie miesiące w tym klubie tego czarnego pajaca. Najgorsza postać obecnej piłki. Zaraz za nim Dżambal.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1314
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 12 sty 2026, 20:30

No kto miał rację miesiąc temu, że Alonso jest na wylocie? Florek ma niepowtarzalny styl, może to nie Jesus Gil y Gil, ale jak mu coś nie pasuje to nie ma przebacz.
Nie łykam bajeczki o rzuceniu ręcznikiem. Nie w klubie formatu Realu (wyżej już nie ma). W taki czy inny sposób Xabi został wypchnięty (brak szacunku w szatni wynikający z braku wsparcia zarządu dla trenera).
Sezon macie raczej stracony.
Ostatnio zmieniony 12 sty 2026, 20:34 przez MazurXIII, łącznie zmieniany 1 raz.

WKB
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1584

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WKB » 12 sty 2026, 20:32

Samuraj pisze:
12 sty 2026, 18:39
Do tego dochodzi ogarnięcie szatni z gwiazdeczkami, ego i talentami - co trzeba ładnie poukładać i ogarnąć a i tu Xabi sobie nie najlepiej radził.
przeciez posadził slabiutkiego viniciusa na lawke, to sie poplakal, zrobil szopke na caly swiat i widocznie od tamtego czasu stary dziadyga perez ktory powinien byc juz w domu starcow nakazal xabiemu, ze vini musi grac i od tamtego czasu dymisja bylo kwestia czasu. wiec na szatnie pomysl mial, ale biedak chyba sie nie spodziewal, ze w takim klubie rozkapryszone gwiazdeczki musza grac wszystko od dechy do dechy. tak to jest jak sie tworzy klub oparty o celebrytow z wybujalym ego.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1314
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 12 sty 2026, 20:44

dobra, to jednak chyba Mbappe zwolnił trenera (poszło o szpaler). Co za koleś...Na miejscu Xabiego też uniósłbym się honorem.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2204

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 12 sty 2026, 20:52

z tym szpalerem to cos naciagane jak dla mnie, bo w finalach to przeciez wygrani robia szpaler przegranym jak ci ida odbierac srebrne medale. i wczoraj tez to barcelona robila realowi

Awatar użytkownika
Samuraj
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 86

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » 12 sty 2026, 20:54

Prawda to, że od 2017 roku gdy puchar Hiszpanii kończy się El Clasico, to nie było robionego szpaleru i pierwsza z tym wyszła FC Barcelona?

Ja powiem szczerze, że robienie szpaleru Barcelonie po takiej porażce i to w Pucharze Arabii Saudyjskiej, to też bym się wypiął. Może po wygraniu ligi lub LM to bym się jeszcze zastanowił...

Jakoś jestem po stronie Mbappe. Xabi niepotrzebnie wyskoczył z szpalerem w sytuacji gdy zespół jest podrażniony porażką i to jeszcze przyklaskiwać Barcelonie. Ostatnio jak Real wygrał Mistrzostwo Hiszpanii, to bodaj Betis nie chciał robić u siebie szpaleru Realowi Madryt.

Awatar użytkownika
Bernabeu2
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 209

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » 12 sty 2026, 21:00

Szpaler sraler

Obrazek

Awatar użytkownika
Leszek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 194

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 12 sty 2026, 21:15

Samuraj pisze:
12 sty 2026, 20:54
Prawda to, że od 2017 roku gdy puchar Hiszpanii kończy się El Clasico, to nie było robionego szpaleru i pierwsza z tym wyszła FC Barcelona?

Ja powiem szczerze, że robienie szpaleru Barcelonie po takiej porażce i to w Pucharze Arabii Saudyjskiej, to też bym się wypiął. Może po wygraniu ligi lub LM to bym się jeszcze zastanowił...

Jakoś jestem po stronie Mbappe. Xabi niepotrzebnie wyskoczył z szpalerem w sytuacji gdy zespół jest podrażniony porażką i to jeszcze przyklaskiwać Barcelonie. Ostatnio jak Real wygrał Mistrzostwo Hiszpanii, to bodaj Betis nie chciał robić u siebie szpaleru Realowi Madryt.
Ja kojarzę te fakty trochę inaczej. Barcelona zrobiła Realowi w 2008 roku gdy Klasyk wypadł tuż po koronacji Realu. W analogicznej sytuacji równo 10 lat później Real odmówił zrobienia szpaleru Barcelonie w 2018 roku. Zwyczajnie małe jak dla mnie no ale cóż.

Sam Mbappe mocno traci w moich oczach bo kogo jak kogo ale jego od lat podziwiałem i szanowałem. Na wyobraźnię mi się wrył zwłaszcza podczasu Mundialu 2018 gdy jako dzieciak prowadził Francję do tytułu Mistrza Świata. No ale ostatnie jego zachowania powodują że mój szacunek i podziw do niego mogę schować do szuflady spod znaku "dawno i nieprawda".

A co do Xabiego to przyznaję że się nie spodziewałem. W Leverkusen robił tak zajebistą robotę że wydawało się że jest skazany na to by to wypaliło w Reali w mniejszym czy większym stopniu. Nie spodziewałem się że aż tak szybko to projekt jego imienia tam upadnie.

glowas12345
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: glowas12345 » 12 sty 2026, 21:23

Pół żartem, najciekawsze wolne nazwiska trenerskie dostępne wg transfermarkt tak bez podziału: Fernando Gago, Patrick Vieira, Laurent Blanc, Alessandro Nesta, Steven Gerrard, Thiago Motta, Paulo Bento, Gareth Southgate. Jak już zwolnią Arbeloe to oby tylko nikt z zarządu Realu nie przeglądał tej strony :rotfl4:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 12 sty 2026, 21:24

Opieramy się na informacjach medialnych, ale jeśli sam odszedł, bo miał dość bandy gwiazdrzących gamoni, którzy uważają, że wiedzą lepiej, to kiwam głową z uznaniem. Xabi to bardzo inteligentny facet. Zbyt inteligentny by jakieś Viniciusy nie okazywały mu szacunku.

Ale też mi szkoda. Wierzyłem w ten projekt i w to, że grę Realu w końcu będzie się dało oglądać z przyjemnością. Niestety zarząd klubu nie stanął tu na wysokości zadania, gdy zaczął się jakiś kryzys i poparł gamoni, pozwalając na ciągłe ataki na trenera.

Arbeloę szkoda palić w tej sytuacji, a szanse na sukces ma teraz bardzo umiarkowane.
Ostatnio zmieniony 12 sty 2026, 21:29 przez Kluchman, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 12 sty 2026, 21:24

glowas12345 pisze:
12 sty 2026, 21:23
Fernando Gago, Patrick Vieira, Laurent Blanc, Alessandro Nesta, Steven Gerrard, Thiago Motta, Paulo Bento, Gareth Southgate.
@sci czyń powinność :wink:

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2745

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 12 sty 2026, 21:32

Ale to by hulało jakby taki Thiago Motta przejął Real. I te mecze z Valencią Tudora… poezja

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”