Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 2559

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Czy Carlo Ancelotti powinien pozostać na stanowisku trenera Realu w sezonie 2023/24?

Tak, zasługuje by dać mu jeszcze szanse
11
69%
Nie, czas na kogoś nowego
5
31%
Awatar użytkownika
Samuraj
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 86

Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » 19 sty 2026, 10:41

Tyle, że Endrick to taki jeździec bez głowy. Dużo pracuje na boisku i jest waleczny, ale strasznie często tracił piłkę w swojej brawurze, jakby nie widział swoich partnerów. Jeśli naprawi to w sobie i będzie wypracowywał sytuacje też kolegom a nie tylko sobie, to faktycznie, powrót do Realu może dać mu nadzieję na grę. W końcu Endrick trafił do Lyonu na półroczne wypożyczenie. On musi pracować teraz aby pojechać na mundial i wrócić do Madrytu jako ważny zawodnik.

Awatar użytkownika
Tennessee
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 418

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » 19 sty 2026, 11:00

Endrick grał jako prawy, Pavel Šulc jako fałszywa 9-ka. Brazylijczyk poza przebojowością i resztą swoich pozytywnych cech pokazał również przemotywowanie, ewidentnie trochę na siłę chciał wygrać ten mecz dla OL w pojedynkę, trochę na zasadzie "ja tu jestem piłkarz Realu, ja wszystko sam", tak to odebrałem. Gdyby miał chłodną głowę, wówczas wyglądałoby to zapewne dużo lepiej, a trzeba również wspomnieć, że rywale grali od 19 min jednego zawodnika mniej, więc było znacznie łatwiej.
Zobaczymy co będzie dalej jak euforia opadnie. Dla Lyonu w obecnej sytuacji taki gracz to i tak skarb.

Awatar użytkownika
Bernabeu2
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 209

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » 25 sty 2026, 19:19

I hat-trick Endricka-dzika, 4 bramki i asysta w trzech pierwszych meczach, tutaj to Alonso i Ancelotti mają krew na rękach, która chyba na szczęście zmyje się w Lyonie.

Awatar użytkownika
Samuraj
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » 25 sty 2026, 19:24

Dzisiaj czytałem, że Real chce zaoferować Chelsea 80 mln za Estevao... Niech już biorą tego Endricka i go próbują wdrażać na prawej stronie a od biedy może łatać dziury w ataku.

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Reputacja: 2321
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 25 sty 2026, 19:33

Samuraj pisze:
25 sty 2026, 19:24
zisiaj czytałem, że Real chce zaoferować Chelsea 80 mln za Estevao
Skąd ty bierzesz te newsy? xD To samo z Erlingiem, pchasz w co trzecim poście tego Norwega, a szansę na niego są mniej więcej takie same jak na to, że jakaś kurtyzana urzędująca w Porcie Radomsko weźmie się do uczciwej pracy.

Endrick fajnie, że sobie radzi, pozostaną kompilki, bo nie widzę siebie jako osoby włączającej L1, ale start robi wrażenie.

Wczorajszego meczu nie widziałem (jednak Bitwa O Południe > Real Madryt, taki ze mnie kibic), ale cieszy wynik, bo jednak jeden z cięższych wyjazdów w lidze odhaczony.

Awatar użytkownika
Samuraj
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » 25 sty 2026, 19:39

HMK pisze:
25 sty 2026, 19:33
Samuraj pisze:
zisiaj czytałem, że Real chce zaoferować Chelsea 80 mln za Estevao
Skąd ty bierzesz te newsy? xD To samo z Erlingiem, pchasz w co trzecim poście tego Norwega, a szansę na niego są mniej więcej takie same jak na to, że jakaś kurtyzana urzędująca w Porcie Radomsko weźmie się do uczciwej pracy.

Endrick fajnie, że sobie radzi, pozostaną kompilki, bo nie widzę siebie jako osoby włączającej L1, ale start robi wrażenie.

Wczorajszego meczu nie widziałem (jednak Bitwa O Południe > Real Madryt, taki ze mnie kibic), ale cieszy wynik, bo jednak jeden z cięższych wyjazdów w lidze odhaczony.
Ponoć jakiś serwis "Defensa Central" które skupia się na Realu Madryt.

Co do szans na Haalanda, to czas pokaże. Jeśli zawodnik ciągle podkreśla, że chciałby kiedyś grać w Realu a klub też go chce, to kiedyś to może nastąpić. Co prawda nie wiem jakie szanse są, że kurtyzana weźmie się do uczciwej pracy w Radomsku, ale trzymam za nią kciuki jeśli od tego zależy los Haalanda.

Pelart2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 118

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart2 » 25 sty 2026, 19:56

Endrick to powinien już od września być na wypożyczeniu, tylko tracił czas. Z jakiegoś powodu Real go ściągnął.

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 28 sty 2026, 23:04

Co za [k****] jebana kompromitacja

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 sty 2026, 23:08

Arbeloa ładny sabotaż odwalił zmianami, a na tych piłkarzyków to szkoda słów.

Awatar użytkownika
Samuraj
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » 29 sty 2026, 6:44

Jest jeden plus tej sytuacji... Mbappe będzie miał okazje postrzelać kolejne gole... Ewentualny rewanż w barażach z Benficą podejrzewam, że będzie już zupełnie inaczej wyglądał i Real wygra to starcie.

Awatar użytkownika
karollo89
Skład C
Skład C
Reputacja: 25

Post Wyświetl pojedynczy post autor: karollo89 » 29 sty 2026, 11:28

Wręcz skakałem z radości, mimo że sympatyzuje od zawsze z Realem, po golu na 3-2. Oczywiście za sprawą Jose Mourinho. Facet nie wygrał LM podczas swojego pobytu w Madrycie, a jednak razem z Zidanem i Ancelottim zawsze będzie wywoływał piękne wspomnienia.

Awatar użytkownika
Bernabeu2
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 209

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » 29 sty 2026, 11:38

Tak, to, że siwy bajerant ma swoją chwilę triumfu - gdy do ostatniej minuty meczu nie ogarniał, że Benfica musi strzelić jeszcze jednego gola żeby awansować - to jest największy plaskacz dla Pereza, Fungusa Juniora i Midinghama. Ale skoro ja czerpię perwersyjną radość z takich występów, to muszę pozazdrościć kibicom innych zespołów.

WKB
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1584

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WKB » 29 sty 2026, 12:47

Samuraj pisze:
Dzisiaj czytałem, że Real chce zaoferować Chelsea 80 mln za Estevao...
ta, chelsea dała za niego 45 mln, spisuje się świetnie, więc oddadzą go sobie za 80. logiczne :witam:

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 981

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 29 sty 2026, 14:18

Kluchman pisze:
28 sty 2026, 23:08
Arbeloa ładny sabotaż odwalił zmianami, a na tych piłkarzyków to szkoda słów.
Żebyście Wy z tym Arbeloą nie zostali tak jak Legia z Astizem... bez wygranego meczu w lidze i na mało satysfakcjonującym miejscu w tabeli.

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 29 sty 2026, 16:39

Zacznijmy tak.

XD
Tj. ja bardzo lubię i szanuję Unaia, to moim zdaniem dobry fachowiec, nawet bym przymknął oko na dwie wtopy w klubach z tieru wyższego niż AV i Villarreal, ale już widzę jak nasze gwiazdeczki słuchają jeszcze dłuższych odpraw niż tych u Xabiego.

Teraz fakty
Courtois jest drugim (po golkiperze Bodø) bramkarzem w największą liczbą parad w 36-zespołowej fazie ligowej Champions.
Piłkarze Realu Madryt przebiegli 142 km, natomiast Benfica 152 km.

Madryt otrzymał 22 strzały, z czego 12 było celnych, a Courtois obronił 7.
XD do potęgi XD

Nie chce mi się już powtarzać, bo mam wrażenie, że wałkuję ten temat bardzo często, ale DAJCIE MI POMOCNIKA.
Trochę obecna sytuacja przypomina mi sezony 14/15 oraz początek 15/16, gdzie nie było balansu między atakiem a defensywą przez brak DM'a i dopiero wstawienie Case do składu przez ZZ poprawiło nasz środek pola. Tak samo widzę to teraz, tj. brakuje tu kogoś od rozegrania a pomoc złożona z samych fizycznych zawodników (którzy w dodatku i tak nie biegają, więc to bardziej w cudzysłów) nie ma prawa bytu.

Kończąc, rzygać mi się chce jak widzę posty atakujące Mbappe, tak, wiem nie biega. Rzygać mi się chce, że ktoś jest w stanie łączyć wzrost PSG zaraz po odejściu Kyliana i natychmiastowy spadek Realu od startu sezonu 24/25 sugerując to głównie winę Francuza. Wcale środek pola jakim dysponuje aktualnie Paryż nie miał na to wpływu, po latach orania Danilów Pereirów i innych wynalazków wreszcie ktoś tam zaczął robić dobrą robotę (Campos chyba?) i Francuzi po prostu trafili wreszcie z tymi wzmocnieniami. U nas z kolei wiadomo kto odszedł.

Nie wiem czy AA dostanie następny sezon, nie wiem kto ewentualnie przyjdzie jako nowy trener (Guardiola :witam: ), ale wyczuwam podobny cyrk co z Xabim, no chyba że kolejny powrót Carlo xD

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”