Sevilla FC (zbiorczy) - Strona 5

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 wrz 2007, 19:50

Już widzę ten popis skutecznosci w środę.

Ciekawe ile setek w sumie bedzie zmarnowanych.
Sevilla prowadzi do przerwy z Huelva 2:0, a powinno byc 6:0.
Grają bardzo agresywnie w ataku, ale także bardzo nieskutecznie. Kerzhakov i Kanoute strzelili po golu. Rosjanin miał jeszcze 2 dobre okazje. Do tego Keita i Navas też mogli coś jeszcze ustrzelić.

R. Huelva coś w końcówce próbowało, ale .. nieskutecznie :]
Mecz szybki, wiele okazji - podoba mi sie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 wrz 2007, 18:54

dziwne, ze po sukcesach Sevilla nie pozyskała nowych kibiców :D

dzisiejsze media w Anglii podają, że Wenger jest zainteresowany sprowadzeniem piłkarza Sevilli.
Ja o nim nigdy nie słyszałem, może ktoś coś o nim napisze [pewnie jacyś kibice La Ligi znają to nazwisko] Diego Capel - 19 letni pomocnik.

... dla mnie zupełnie anonimowy, a dla ciebie ? :glass:

edit:
w wkipedii piszą, że to lewo - skrzydłowy. Ponoć nazywany nowym Reyesem :D oby mniej marudny.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 19 wrz 2007, 19:19

Już dawno dawno temu Ferguson i Wenger interesowali się Capelem.
Po ME U17 w 2004(rocznik 1987, wtedy Capel jako jedyny w reprezenatcji był rok młodszy) własnie angielskie klubu się nim zaczeły interesować. Na tym turnieju wchodził jako rezerwow i chyba nawet zagrałw przegranym finale z francuzami ( dzisiaj mozna na tvp2 obczać trzon tamtej Francji : Benzema, Ben Arfa :)

Na tegorocznych MŚ U20 także zagrał i był jednym z lepszych w swojej reprezentacji. Głowny atut to szybkość, dobry drybling i to by było na tyle :wink: Ciekway zawodnik :P

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 19 wrz 2007, 19:41

fieldy pisze:Diego Capel
Mało osób wie, że Diego jest wychowankiem szkółki Barcelony :P Ramos daje mu obecnie coraz więcej szans w Sevilli. Jego główną pozycją jest lewe skrzydło, ale grał też na prawym :) Capel jest bardzo szybki oraz posiada bardzo dobry drybling. Potrafi i lubi zejść na skrzydło i celnie dośrodkować w pole karne. Do minusów bym zaliczył wielką chaotyczność tego zawodnika, ale to raczej wynika z wieku i wraz z doświadczeniem powinien się trochę opanować :] Myślę, że byłby wzmocnieniem dla Arsenalu, ale czy się zaaklimatyzuje to już inna bajka :wink: Pozdrawiam

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 19 wrz 2007, 19:48

Bask pisze:Mało osób wie, że Diego jest wychowankiem szkółki Barcelony
A to dlatego Wenger sie nim interesuje. :P

Prawda jest taka, ze potrzebujemy skrzydlowego. Jak na razie poki nie ma tylu kontuzji w pomocy jest dobrze. Moze w styczniu Wenger siegnie po tego Capela. Ten zawodnik wydaje mi sie byc bardzo ciekawa opcja. Na razie bylby zmiennikiem i chyba by nie marudzil. Szanse by dostal, to jest pewne. :wink:

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 19 wrz 2007, 19:51

Bask pisze:Mało osób wie, że Diego jest wychowankiem szkółki Barcelony
Możesz to jakoś uwiarygodnić :> np. jakimś linkiem :wink:
Bo ja się spotkałem z info że w wieku 12 lat Barcelona i Sevilla chciały mieć Capela w swoich szeregach i rodzice zadecydowali że Deigo trafi do Sevilli :) Oczywiscie nie mówie że nigdy nie grał w Barcelonie, poprostu z taką informacja sie jeszcze nie spotkałem :wink:

Dodam że debiutował w pierwszym zespole gdy miał 16 z hakiem :o

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 19 wrz 2007, 19:54

Rossi pisze:Możesz to jakoś uwiarygodnić Łypiący np. jakimś linkiem
tutaj

Źródło to oficjalna strona Barcelony. Link jest do newsa z BO bo na oficjalnej tego już dawno nie ma :]
Wiele zespołów La Liga zasiliło swoje szeregi zawodnikami mającymi za sobą występy w drużynach rezerw katalońskiego giganta. Taką przeszłością legitymują się m.in. Miguel Angel (Betis), Moha (Espanyol), Guiza (Mallorca), Miguel Martinez (Zaragoza), Jordi Lopez i Oskar Serrano (Racine), Sergio (Deportivo) oraz Diego Capel (Sevilla).
EDIT:
Rossi pisze:Tak żeby się odegrać Razz Ben Arfa wcale nie jest wychowankiem Lyonu bo trafił tam w 2002 roku z słynnej akademi piłkarskiej INF Clairefontaine Krzywy
Miałdo wyboru Lyon i PSG, jak wybrał waidomo Smile
Dzięki. Nie wiedziałem o tym :]
Ostatnio zmieniony 19 wrz 2007, 20:07 przez Bask, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 19 wrz 2007, 20:05

Dzięki, człowiek uczy się całe życie :wink:

Tak żeby się odegrać :P Ben Arfa wcale nie jest wychowankiem Lyonu bo trafił tam w 2002 roku z słynnej akademi piłkarskiej INF Clairefontaine :]
Miałdo wyboru Lyon i PSG, jak wybrał waidomo :)

To nawiazanie do twojego posta w temacie o grupie E 8) sorry za OT :o

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 paź 2007, 14:57

Nastepca Juande Ramosa został Manolo Jimenez. Ciekawe, dlaczego Del Nido tak łatwo pozwolił odejsc Ramosowi. To troche nei w jego stylu, coś musiało sie dziac od dawna na lini Del Nido- Ramos, bo raczej watpliwe jest to, że wszystko przez wyniki. Sevilla grała dobrze w LM słabiej w La Liga, ale ostatnio chyba wrociła na odpowiednie tory.

Osobiscie jestem ciekaw kogo ewentualnie zabierze ze soba w zimie do Tottenhamu. Stawiam na Adriano i kogoś z kreatywnych pomocnikow, moze Renato, Dude badz Marece, bo takeigo własnie brakuje Kogutom.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 27 paź 2007, 15:08

Może pozwolił mu odejść właśnie ze względu na szacunek do tego co Ramos zrobił w klubie przez ostatnie lata i dlategonie chciałmu odmawiać. Nie ma co się doszukiwać jakiś ukrytych powodów.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 23 lut 2008, 23:55

Nie wiem co powiedziec, nie wiem co napisac, ale to co dzisiaj gra Sevilla to jest pilka z kosmosu :rydzyk: Spokojnie do przerwy moglo byc 10-0, a i tak mozna by bylo mniec niedosyt. Jezeli ktos chce zobaczyc pilke z kosmosu niech wlaczy II polowie, naprawde warto.

Z taka gra to Sevilla jest moim faworytem w LM. To nie Saragossa jest taka slaba tylko Sevilla tak mocna. :O

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 24 lut 2008, 0:46

Rzeczywiscie swietnie dzisiaj zagrali. Czasami pilka wrecz perfekcyjna. Dobrze, ze juz z nimi nie gramy w tym sezonie :p

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 24 lut 2008, 14:27

Dokladnie sa w niesamowitym gazie, wymiany pilek pomiedzy Fabiano, Alvesem ... zreszta calym zepsolem robia wrazenie. Szkoda troche tego ze tacy pilakrze jak Kierzakov (juz Dynamo) i Kone nie moga zaistniuec w zepsole, lecz nie ma sie co dziwic z taka dobrana para napastnikow trudno konkurowac, poprostu Kanoute i Fabiano sa nie do wygrywzienia

Widac bylo od kilku tygodni ze Sevilla wraca do msirtzowtskiej dyspozycji z poprzedniego sezonu, chyba lepszego momentu wybrac nie mogli, czolowka az tak nie uciekla oporcz tej scislej a w LM z taka gra moga namieszac maksymalnie

To co zrobil de Mul lekko go kompromituje na tle reszty

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 24 lut 2008, 20:04

Od jakiegos czasu Sevilla wracała do wysokiej formy. To co pokzali z Saragossa to kosmos. Będa w 4, Atletcio przegrywa co sie da, podobnie Espanyol. Nie spodziewałem sie, ze tak frajersko beda grali w tym roku. Pamietam jak Luis Fabiano chyba w zimie w poprzednim sezonie cos wspominal o odejsciu nawet do Brazylii. Teraz jest w zajebistym gazie, strzela jak szalony, zobacyzmy jak poradza sobie dalej jesli awansuja w LM. Troche moze brakować ławki, ale zobaczymy, narazie wygladaja imponujaca, mzoe naprawde nie chca odchodzic z Sevilli i słow Del Nido ich zmotywowały.

Co do Saragossy, to spodziewałem sie walki o LM, ale klimat jaki jest wokol druzyny jest fatalny. Sporo ilosc zaowdnikow z Ameryki dobrze im nie zrobila.

Awatar użytkownika
brzycho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brzycho » 26 lut 2008, 21:18

Bez przesady. Przestańcie tak zachwycać się tym Fabiano. Fakt. Na swoim koncie ma już 19 strzelonych bramek ale gdyby jego skuteczność byłaby odrobinę lepsza to tych bramek mógłby mieć spokojnie o wiele więcej. Kolejną rzeczą, której mu tak bardzo brakuje jest dobra koordynacja ruchowa. Dlatego jeżeli miałbym wybierać pomiędzy nim a Kanoute który z nich miałby zostać w Sevilli wybrałbym Malijczyka. W tym sezonie może nie strzelił tylu bramek co Brazylijczyk ale szczerze powiedziawszy nie było w tym sezonie jeszcze takiego meczu, żeby irytował swoją obecnością na boisku. Fabiano takich meczy niestety kilka już ma w swojej kolekcji.;]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”