Copa del Rey - Strona 5

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Re: Copa del Rey

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 25 maja 2012, 22:24

no proszę, messi, który wg niektóych na tym forum umie uzywać tylko lewej nogi, władował gola z prawej. czekam na gola z głowki

Awatar użytkownika
YoOoOgI89
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 92

Post Wyświetl pojedynczy post autor: YoOoOgI89 » 25 maja 2012, 22:33

Ładnie się Pep pożegna z drużyną, liczę na jeszcze kilka bramek ze strony Barcy choć drugie połowy to zazwyczaj w ich wykonaniu tylko kontrolowanie wyniku.

Awatar użytkownika
dziki
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 66
Kibicuję: Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dziki » 25 maja 2012, 22:42

Ładnie się ten komentator na TVP 1 spuszcza nad tą Barceloną..nie można go słuchać :x

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 25 maja 2012, 22:43

rekinho pisze:no proszę, messi, który wg niektóych na tym forum umie uzywać tylko lewej nogi, władował gola z prawej. czekam na gola z głowki
Powinienes byc na tyle madry,zeby z takimi osobami nie dyskutowac. Przeciez pilkarz na tym poziomie po prostu MUSI swobodnie operowac slabsza noga. To nie Peszko.

A do obunoznosci Falcao i tak mu daleko :smoke:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 25 maja 2012, 22:44

Baskowie strasznie spuchli w ostatnich tygodniach...

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 25 maja 2012, 22:51

Dr.Football1 pisze: Nie ma co tego ogladac.
Mi tam się podoba :d
Ale sędzia tragiczny dzisiaj. Najpierw nie dał karnego Bilbao, potem dwóch zółtek dla basków, i na koniec za atak od tyłu w nogi Iniesty też nic, może się ogarnie, ale wątpię.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2204

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 25 maja 2012, 22:56

wydaje mi sie, ze karnego na llorente nie bylo. podobnie jak alexis kilka minut pozniej padl na ziemie, gdy tylko poczul kontakt z rywalem, ale na faul to bylo duzo za malo, chetnie obejrze jeszcze powtorki

barca gra pieknie, widac, ze wypoczeli i chca jak najlepiej pozegnac guardiole. pedro ladnie walczy o powolanie na euro. w przyszlym sezonie niech ich omina kontuzje, zeby mozna bylo swobodnie rotowac i cos z tego bedzie :D

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 25 maja 2012, 22:57

Powinienes byc na tyle madry,zeby z takimi osobami nie dyskutowac. Przeciez pilkarz na tym poziomie po prostu MUSI swobodnie operowac slabsza noga. To nie Peszko.

To ja pisałem, tak jak z tamtym Visca napinaczem nie ma co dyskutować, tak do tego się odniosę. Właściwie wypadałoby mi tylko zacytować końcówkę tego posta. Bo to jasne, że Messi jak trzeba to potrafi prawą nogą zagrać, ale nie gra obiema nogami tak wybitnie jak CR7 i rzecz jasna to miałem na myśli. Ale dla niektórych to zbyt ciężkie do zrozumienia.

No bo przecież jak Messi zaraz strzeli głową gola to gra nią lepiej od CR7 i od Kompanego, tylko że tamci są wyszli i mają lepsze warunki fizyczne dlatego grają nią częśćiej :roftl3: No bo przecież jak Messi strzelił gola z wolnego bo bramkarz ustawiał mur to wykonuje lepiej wolne niż CR7. Niech żyją VIsca fani :pijemy:

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 25 maja 2012, 23:06

Kamil232 pisze:

To ja pisałem, tak jak z tamtym Visca napinaczem nie ma co dyskutować, tak do tego się odniosę. Właściwie wypadałoby mi tylko zacytować końcówkę tego posta. Bo to jasne, że Messi jak trzeba to potrafi prawą nogą zagrać, ale nie gra obiema nogami tak wybitnie jak CR7 i rzecz jasna to miałem na myśli. Ale dla niektórych to zbyt ciężkie do zrozumienia.

No bo przecież jak Messi zaraz strzeli głową gola to gra nią lepiej od CR7 i od Kompanego, tylko że tamci są wyszli i mają lepsze warunki fizyczne dlatego grają nią częśćiej :roftl3: No bo przecież jak Messi strzelił gola z wolnego bo bramkarz ustawiał mur to wykonuje lepiej wolne niż CR7. Niech żyją VIsca fani :pijemy:
messi strzelił wiecej bramek prawą niż ronaldo lewą - na jakiej podstawie uważasz, że cr7 gra lepiej swoją gorszą nogą?
w tym sezonie lepiej wolne bije messi, jak zapytałem skąd bierzesz przeświadczenie, że portugalczyk je lepiej wykonuje to odpowiedziałeś, ze śledziłeś kariere obu piłkarzy od poczatku :lol: to może jeszcze żelek jest lepszym snajperem, bo w zeszłym sezonie wiecej bramek nastukał? :lol:
co do głowkowania - rozdzieliłem gre w powietrzu od gry głową, ale widać to za ciężkie dla ciebie do zrozumienia. tego kompany'ego to już w ogóle z dupy wytrzasnąłeś, ani słowa o nim nie napisałem a ty sie uczepiłeś, jeszcze wymyśl, że napisałem, iż leo lepiej broni niż buffon i uzywaj tego jako argumentu :lol:

edit: guardiola ;( na [ch**] wpuszczać keite, który powinien wypierdalać z barcy zamiast ogrywać tello/cuence/thiago :/ :/ :/

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 25 maja 2012, 23:37

messi strzelił wiecej bramek prawą niż ronaldo lewą - na jakiej podstawie uważasz, że cr7 gra lepiej swoją gorszą nogą?
Really? A 87% z nich to było jak machnął bramkarza na zwód lewą nogą i prawą ją strzelił do pustej bramki.
w tym sezonie lepiej wolne bije messi, jak zapytałem skąd bierzesz przeświadczenie, że portugalczyk je lepiej wykonuje to odpowiedziałeś, ze śledziłeś kariere obu piłkarzy od poczatku :lol: to może jeszcze żelek jest lepszym snajperem, bo w zeszłym sezonie wiecej bramek nastukał? :lol:
aha no klasyczne rozumowanie Visca Fanów. Jak Ronaldo w jednym sezonie strzelił więcej goli od Messiego...to pff nie ma co się tym przejmować to tylko jeden sezon. Jak Messi w jednym sezonie strzelił więcej goli z wolnych od Ronaldo(z czego to więcej to wynika bo strzelał jak bramkarz ustawiał mur :lol: ), MESSI JEST LEPSZY w wykonywaniu wolnych.
Uwielbiam was :)
co do głowkowania - rozdzieliłem gre w powietrzu od gry głową, ale widać to za ciężkie dla ciebie do zrozumienia. tego kompany'ego to już w ogóle z dupy wytrzasnąłeś, ani słowa o nim nie napisałem a ty sie uczepiłeś, jeszcze wymyśl, że napisałem, iż leo lepiej broni niż buffon i uzywaj tego jako argumentu
Jak ktoś mi piszę, że CR7 gra lepiej głową od Messiego tylko dlatego bo Messi jest niższy to jest takim kretyństwem i takim debilistwem i takim idiotyzmem, że wówczas a żeby to jeszcze bardziej ukazać tworzy się ironie. Ale to dla Ciebie zbyt trudny termin, także rozumiem, że nie wiesz skąd to wziąłem.

Podsumowując po co pisałem o meczach i śledzeniu ich kariery. Być może dlatego, że Cie przeceniłem. Sądziłem, że wystarczy oglądać mecze by dostrzegać oczywiste rzeczy. No to dla ciebie zbyt cieżkie. Bo wystarczy oglądąc ich mecze regularnie na przestrzenii paru sezonów by wiedzieć, że Ronaldo gra lewą nogą wybornie na poziomie prawej, potrafi z niej siekać gole nawet zza pola karnego. Messi potrafi swoją słabszą grać, ale używa jej znacznie rzadziej i nie ma jej równie dobrej jak lewej.

To samo w przypadku gry głową, CR7 jest w tym na poziomie światowym. Messi nie. Ale nie fani Barcy to od razu rozumieją jako, że nie umie grać głową i zaraz się pojawiają 3 linki, że strzelił w karierze głową golą jak np. w finale LM gdzie nie miał wokół siebie żadnego obrońcy. I tyllko dlatego nie strzela częściej bo jest niski bla bla bla. Nie rozumiem tego oburzenia na ironię o Kompanym no co przecież jakby Messi był wyższy to by strzelał równię regularnie gole głową jak CR7, więc z Kompanym by walczył jak równy z równym jak to robi CR7 z najlepszymi stoperami świata. Jakby Michael Jordan miał 20 cm więcej to by był najlepszym blokującym ligi i zbierającym piłki. A jakby Rekinho był mądry to może nie byłby zaślepiony. itd.

No i na koniec wolne. Wystarczy śledzić karierę tych zawodników by wiedzieć co goście potrafią z wolnych. CR7 ma na swoim koncie kilka, a może nawet kilkanaście kapitalnych goli z wolnych. Jego torpedy są znane niemal każdemu interesującemu się piłką. Ma słabsze okresy kiedy nie potrafi się wstrzelić, ale jak to się mówi form is temporary class is permanent. Messiemu się zdarzy strzelić wolnego sporadycznie. Nadaje się na to na jutuba i wklejenie potem na forum, ale i co z tego. Jest wielu graczy na świecie którzy od czasu do czasu walną gola z wolnego, ale nikt ich nie uważa za specjalistów jak choćby CR7.

Co tu jeszcze dodać? Prościej wytłumaczyć się nie da. Nie mam wątpliwości, że do ciebie zaślepiony napinaczu to nie trafi, bo przecież Messi jest we wszystkim lepszy od tego śmiesznego żelka. I dałeś dobry przykład na koniec, gdyby Messi był wyższy to miałby lepsze warunki do bronienia, a gdyby miał lepsze warunki do bronienia to może ktoś by go ustawił na bramkę, a gdyby go ktoś ustawił na bramkę to byłby lepszy od Buffona. Czyż się pomyliłem? :lol:

Na tym kończę tą dyskuje bo nie ma sensu, odezwałem się tylko bo Doktor dodał swoje trzy grosze. Nie pisałem nigdzie, że Ronaldo jest lepszym piłkarzem od Messiego, wskazałem tylko niektóre elementy gry w których jest lepszy. Ale to dla napinaczy nie do zniesienia, jak to żelek w czymś lepszy od ukochanego messiego nie może być!

Założe się, że jakby wkleić laski które obracał CR7, a które obracał Messi to tez by się okazał, że Messi obracał lepsze laski. A jakby porównać ile lasek przeleciał Ronaldo, a ile Messi to by Messiemu wliczano do punktacji laski które pocałował w policzek w przedszkolu. Albo i jeszcze napinacze by polecieli i sami wystawili dupę byleby tylko wyszło, że Messi jest lepszy.

Bez odbioru.

Władzio
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Władzio » 26 maja 2012, 0:22

a ja sie zaloze ze jedyna laske jaka obracales to ta miedzy twoimi nogami o ile ja masz bo raczej nie masz ty jaj sadzac po tej argumentacji wyssanej z palca a niby mecze ogladasz. obronca zelowego miesniaka sie znalazl szkoda ze bez konkrentow lepszy bo wiecej rucha idz lepiej ty zaruchaj to przestaniesz pieprzyc glupoty o ile masz co bo watpie

Ban.

Awatar użytkownika
Smashing Pumpkins
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 51

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smashing Pumpkins » 26 maja 2012, 0:57

Kamil232 pisze:

Założe się, że jakby wkleić laski które obracał CR7, a które obracał Messi to tez by się okazał, że Messi obracał lepsze laski. A jakby porównać ile lasek przeleciał Ronaldo, a ile Messi to by Messiemu wliczano do punktacji laski które pocałował w policzek w przedszkolu. Albo i jeszcze napinacze by polecieli i sami wystawili dupę byleby tylko wyszło, że Messi jest lepszy.
Lepiej się tego nie dało napisać ,mistrzostwo :roftl3: :roftl3: :roftl3:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 26 maja 2012, 2:36

na pohybel sk.... :boruta: :boruta: :boruta:

:pijemy: :pijemy: :pijemy: :pijemy: :pijemy: :pijemy: :pijemy: :pijemy: :pijemy: :pijemy: :pijemy: :pijemy:

Awatar użytkownika
HELDER
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HELDER » 26 maja 2012, 7:27

Perez w otoczeniu esperanzy z autonomi madryckiej rok temu posluzyl sie myślą stulecia, rzekł ze kto wygrał Copa del Rey moze sie czuc mistrzem hiszpanii. A wiec oglaszam: mistrzem hiszpanii jest Barcelona !

EDIT(le nie Piah): do tego bełkotu Kamila nalezy dodac: Chomontek lepiej podbija pilke od Messiego.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 26 maja 2012, 8:55

Jak Messi w jednym sezonie strzelił więcej goli z wolnych od Ronaldo(z czego to więcej to wynika bo strzelał jak bramkarz ustawiał mur :lol: ), MESSI JEST LEPSZY w wykonywaniu wolnych.
Uwielbiam was :)
:lol: ktoś ronaldo zabronił strzelać kiedy bramkarz ustawia mur? :lol:
zresztą piszesz o oglądaniu meczów - oglądam 95% barcy i tak 60% realu i w tym sezonie ronaldo napierdala w mur albo środek bramki (kibice realu nieraz się wkurwiali na te jego wolne z tego sezonu) a messi strzela groźnie po okienkach najcześciej i druzyna ma z tego chociaż rzut rożny. ale [ch**], na kompilacjach na youtube widać, ze ronaldo zajebał kilka fantastycznych goli z wolnego to znaczy, ze do końca zycia bedzie najlepszy, i choćby argentyńczyk strzelił ich dwa razy wiecej w sezonie niz portugalczyk, to i tak bedzie gorszy w tym elemencie :lol:
Bo wystarczy oglądąc ich mecze regularnie na przestrzenii paru sezonów by wiedzieć, że Ronaldo gra lewą nogą wybornie na poziomie prawej, potrafi z niej siekać gole nawet zza pola karnego
łał, nawet gole zza pola karnego :lol: wiesz, ronaldo oddaje taką ilość strzałów, ze zawsze coś wpadnie, wszyscy wiemy ile on strzela na mecz. zresztą podcinka jest chyba troche trudniejsza technicznie niz nakurwianie na pałe zza pola karnego płaskim podbiciem, a lionel strzelił kilka/kilkanaście bramek NAWET :lol: podcinką używając prawej nogi

fajnie, najważniejsze trofeum w sezonie wg mourinho zdobyte bez najmniejszego problemu.

keita błagam uciekaj do emiratów albo mls

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”