El Derbi Madrileño / Real Madryt - Atlético Madryt - Strona 6

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

El Derbi Madrileño / Real Madryt - Atlético Madryt

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 02 maja 2017, 23:05

Real wygrał z Bayernem bez formy i Atletico, które formy w tym sezonie w ogóle nie ma. Mnie osobiście wynik nie dziwi, ale żeby już ubierać Real w koronę? Daleka droga, to w jakim stylu wygrali z Bayernem pozostawia wiele do życzenia (przypomnę, że po dogrywce) i przegrali z Barceloną u siebie. Ta była skazywana na miazgę także radziłbym ostudzić emocje bo nie jest to taki gigant jak Barcelona dwa lata temu. Czy Juventus czy Monaco spokojnie mogą wygrać, to tylko jeden mecz

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 02 maja 2017, 23:09

Ja tu jeszcze rzuce slowko o Atletico, no o Realu juz zostalo powiedziane wszystko :D . Dawaniej ekipa Simeone zapieprzala tak jak Griezmann za Asensio pod koniec meczu, any odzyskac pilke. Jeden jedyny taki pokaz ambizji to za malo, aby o czymkolwiek myslec w 1/2 LM. Gdzies ten charakter, poswiecenie, walka i zaangazowanie calej druzyny Atletico zniknely w tym sezonie.
Ostatnio zmieniony 02 maja 2017, 23:15 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 02 maja 2017, 23:09

Atletico było dzisiaj przekoszmarne. Jedna sytuacja po prostopadłym zagraniu do Gameiro to trochę za mało na taki Real. Wszyscy w ekipie gości zagrali jedną wielką koninę z Griezmannem na czele. Tak słabego Atletico jak w tym sezonie to dawno nie widziałem.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 02 maja 2017, 23:13

Simeone powinien odejść rok temu, bo to wtedy była ostatnia szansa na wygranie czegoś wielkiego z Atletico. Obecnie Rojiblancos grają w lidze mocno poniżej oczekiwań, a w LM mieli dużo farta do losowań. Zresztą koncepcja drużyny się skończyła, co doskonale zaprezentowano dzisiaj. To już nie ta sama obrona, która działała jak w szwajcarskim zegarku. Tam z przodu też Atleti jest takie bez charyzmy... Potrzeba świeżości tej drużynie i małej przebudowy.

Awatar użytkownika
Cement
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2550
Kibicuję: Cementarnica 55 Skopje

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cement » 02 maja 2017, 23:24

Niestety, Atletico w niczym nie przypominało dziś wściekłych buldogów Simeone z ich najlepszych meczów LM w ostatnich latach. Brakowało typowej dla Atletico agresji w grze obronnej, Real dochodził dość łatwo (zwłaszcza w 1. połowie) do sytuacji strzeleckich - gdyby nie nieskuteczny Benzema wynik mógł być wyższy. W ataku podopieczni Simeone też byli bez argumentów - prostopadłe podanie do Gameiro i strzał Godina po wrzutce z rzutu wolnego to zdecydowanie za mało. Szkoda, że losy dwumeczu są rozstrzygnięte już po pierwszym spotkaniu.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 02 maja 2017, 23:25

Tomusmc pisze: Real wygrał z Bayernem bez formy i Atletico,
Tylko Juve prezentuje formę na podobnym poziomie, więc de facto Bayern to 3a ekipa w Europie, a dalej Monaco, Atelti, PSG i "ten klub".

A jak patrzeć na ostatnie lata to 3 hiszpańskie i Bayern to światowy top, więc tym bardziej nie dziwi stawianie Realu jako zdecydowanego faworyta w finale, jak i Ronaldo jako podobnego do Złotej Piłki.

Szczególnie, że jest na bank najlepszym zawodnikiem tej edycji LM, a nie ma MŚ, czy ME, tylko Puchar Konfederacji, na który on akurat może pojechać.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5055
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 02 maja 2017, 23:33

Carbon pisze: No więc na co miał wskazywać Twój post?

Śmiejesz sie, że jak Messi zrobi coś fajnego to wszyscy "łał" "mistrzostwo" "jest najlepszy" "ale kozak". A jak zrobi to samo Ronaldo to że "obrońcy mu dali" "inni też tak umieją" itd.

Ostatni mecz Messiego z Realem - chyba Ty coś wspominałeś, że jakby to strzelił ktoś inny to nie byłoby takiego szumu że wspaniała bramka i geniusz Messiego, prawda?
Dzisiejszy mecz Ronaldo - 3 Twoje posty o geniuszu R7.

Dalej mam tłumaczyć?

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 02 maja 2017, 23:35

czarny samael pisze: A jak patrzeć na ostatnie lata to 3 hiszpańskie i Bayern to światowy top, więc tym bardziej nie dziwi stawianie Realu jako zdecydowanego faworyta w finale
Tylko co dają ostatnie lata względem tego sezonu? Liczy się tylko to co jest teraz i moim zdaniem Real żadnym murowanym faworytem nie jest. Finał będzie bardzo wyrównany. Można powiedzieć, że nikt dwa razy z rzędu finału nie wygrał więc teoretycznie Królewscy z góry powinni być skazani na porażkę ;) Juve w ostatnich latach radził sobie z Realem więc też nie powinno być problemów. To tylko nic nie znaczące i suche statystyki

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 02 maja 2017, 23:37

DDK pisze: Śmiejesz sie, że jak Messi zrobi coś fajnego to wszyscy "łał" "mistrzostwo" "jest najlepszy" "ale kozak". A jak zrobi to samo Ronaldo to że "obrońcy mu dali" "inni też tak umieją" itd.
I nie chodziło mi tu o ostrzejsze traktowanie sukcesów Leo, ale o docenianie wielkich gier Ronaldo.
DDK pisze: Ostatni mecz Messiego z Realem - chyba Ty coś wspominałeś, że jakby to strzelił ktoś inny to nie byłoby takiego szumu że wspaniała bramka i geniusz Messiego, prawda?
Dzisiejszy mecz Ronaldo - 3 Twoje posty o geniuszu R7.
Nie jest to do końca hipokryzja, bo stwierdziłem raczej fakt. Ale inną sprawą jest, że nawet ja potrafiłem docenić Messiego i pisałem, że bramka z Realem to była magia w najlepszym wydaniu.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 02 maja 2017, 23:39

Tomusmc pisze: Tylko co dają ostatnie lata względem tego sezonu? Liczy się tylko to co jest teraz i moim zdaniem Real żadnym murowanym faworytem nie jest. Finał będzie bardzo wyrównany. Można powiedzieć, że nikt dwa razy z rzędu finału nie wygrał więc teoretycznie Królewscy z góry powinni być skazani na porażkę Juve w ostatnich latach radził sobie z Realem więc też nie powinno być problemów. To tylko nic nie znaczące i suche statystyki
To nie są tylko staty. Real pokonał najsilniejszych rywali i jeśli Juve przejdzie, to nadal tak będzie się na to patrzeć.

No i jest róznica między murowanym, a zdecydowanym faworytem.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 02 maja 2017, 23:43

Carbon pisze: I nie chodziło mi tu o ostrzejsze traktowanie sukcesów Leo, ale o docenianie wielkich gier Ronaldo.
Są tak samo doceniane jak gry Messiego. Po prostu kibice Barcelony będą w większości doceniać gre Messiego, a kibice Realu gre Barcelony. To, że Ty zauważasz, że jednych jest więcej od drugich - Twoja sprawa, natomiast myślę, że zdecydowana większość zgodzi się ze mną.
Carbon pisze: Nie jest to do końca hipokryzja, bo stwierdziłem raczej fakt. Ale inną sprawą jest, że nawet ja potrafiłem docenić Messiego i pisałem, że bramka z Realem to była magia w najlepszym wydani
Chodzi o sposób. O bramce Messiego napisałeś, że jakby kto inny strzelił to by nie było takiego wrzasku. Poza tym piękna bramka. O bramce Ronaldo 3 posty, a pewnie napisałbyś jeszcze ze 3.

A 5 dni wcześniej wyśmiwałeś, że ludzie wychwalają Messiego od Bogów, a Ronaldo nie. A potem sam robisz to samo tylko w drugą stronę.

W ogóle przepychanki Messi-Ronaldo/Real-Barcelona to dla mnie straszna dziecinada. Fajnie poczytać mądre posty Realfana bez zbędnej napinki, dużo treści, bez głupich przepychanek, bez specjalnego pokazywania że to my jesteśmy lepsi. A czytganie postów "Messi lepszy bo tak", "Ronaldo jest niedoceniany, a jest Bogiem", "nasze forum jest lepsze, bo mniej gimbów" jest męczące.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 03 maja 2017, 0:22

DDK pisze: Są tak samo doceniane jak gry Messiego.
Śmiem wątpić, dziś na początku to tylko gadki o spalonym się pojawiły, a potem tylko ja zachwycałem się jego grą. Oczywiście mówię tu tylko o forum, na szczęście w internecie ludzie doceniają to tak, jak ja.
DDK pisze: Po prostu kibice Barcelony będą w większości doceniać gre Messiego, a kibice Realu gre Barcelony.
Są na szczęście ludzie, którzy delektują się grą obu panów.
DDK pisze: O bramce Messiego napisałeś, że jakby kto inny strzelił to by nie było takiego wrzasku. Poza tym piękna bramka. O bramce Ronaldo 3 posty, a pewnie napisałbyś jeszcze ze 3.
Ale to jest stwierdzenie faktu(chodzi o pierwsze zdanie), co nie wyklucza tego, że to piękna bramka. Sam zachwycałem się tą bramką. Choć z perspektywy czasu biję się też mocno w pierś i mogę z pełną świadomością napisać, że może trochę wtedy przesadziłem.
DDK pisze: W ogóle przepychanki Messi-Ronaldo/Real-Barcelona to dla mnie straszna dziecinada.
A owszem. Co innego rzeczowa dyskusja.
DDK pisze: A czytganie postów "Messi lepszy bo tak", "Ronaldo jest niedoceniany, a jest Bogiem", "nasze forum jest lepsze, bo mniej gimbów" jest męczące.
Nie przypominam sobie takich postów tu na forum.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 03 maja 2017, 0:26

Co by tu za wiele nie pierdolic to Monaco >>>>> Atletico/Bayern.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 03 maja 2017, 0:29

W tym roku? A owszem. Gorzej będzie za rok, bo chyba szykuje się niemała wyprzedaż tego lata tam.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 03 maja 2017, 0:31

Carbon pisze: Śmiem wątpić, dziś na początku to tylko gadki o spalonym się pojawiły, a potem tylko ja zachwycałem się jego grą. Oczywiście mówię tu tylko o forum, na szczęście w internecie ludzie doceniają to tak, jak ja.
bo Ronaldo niczego spcjalniego na początku nie grał? Strzelił 3 bramki, a o to w tym wszystkim chodzi. Został bohaterem, jest najlepszym strzelecem w historii LM i to potwierdza. Zagrał wielki mecz, ale nie dlatego, że grał super, tylko dlatego że strzelił 3 BARDZO wazne bramki. I ludzie to doceniają.
Carbon pisze: Nie przypominam sobie takich postów tu na forum.
Oj, nawet tutaj takie były :)

Problem polega może na tym, że tutaj Messi jest bardziej lubiany? Ja również bardziej go lubie, ale po prostu z racji tego jak gra. Bardziej mi pasuje jego sposób gry, poruszania się, powiedzmy że jest bliżej filozofii mojej gry (a raczej mojego kopania piłki). I dlatego, że go bardziej lubie jak zagrał świetny mecz to go wychwalałem. Jak Ronaldo dzisiaj został bohaterem, to nic specjalnego nie pisałem. Nie umniejszałem jego wkładu, po prostu nic nie pisałem, czytałem tylko takie posty jak Twoje, rozumiejąc, że Ty go będziesz teraz wielbił bo jest bohaterem, a inni będą siedzieć cicho. I sytuacja będzie taka sama, jak Messi będzie bohaterem. JEdni będą go wynosić do niebios, inny będą siedzieć cicho. A zawsze znajdzie się jeszcez kilku, którzy będą umniejszać ich osiągniecia. Takie życie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”