Kto zdobędzie Pichichi w sezonie 2005/2006? - Strona 6

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Kto Zdob?dzie PIchich??

Eto'o
67
59%
Floran
7
6%
Ronaldo
16
14%
Baptista
3
3%
Torres
12
11%
Kezman
3
3%
Inny
6
5%
Awatar użytkownika
Dombroś
Grafomania zaawansowana
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dombroś » 03 sie 2005, 22:31

W tym sezonie doszło paru świetnych pretendentów do pichichi.
O końcowy sukces ( według mnie) walczyć będą Etoo,Kezman,Torres i Forlan
Jeżeli wygra któryś z nich (a na pewno tak się stanie) to minimalną liczbą bramek. Stawiam na Etoo :!: :wink:

Awatar użytkownika
R@f@ł
Grafomańskie harakiri

Post Wyświetl pojedynczy post autor: R@f@ł » 04 sie 2005, 11:45

Ja stawiam na napastnika Barcy - Eto'o...Ronaldo mu nie podskoczy.. :)
Eto'o juz w poprzednim sezonie udwodnił ze jest jednym z najlepszych napastników ligi :P

alex90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: alex90 » 07 sie 2005, 18:33

zdecydowanie eto'o najlepszy w lidze z napastników a jesli nie to moze torres albo keżman :D 8)

Awatar użytkownika
zazul
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zazul » 07 sie 2005, 19:19

Uważam że Eto'o bo to świetny zawodnik :D ,ale nie można zapomnieć o Torresie. Ciekawy jestem jak zaprezentuje się Baptista

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 08 sie 2005, 16:26

Nie chce sie wtracac do tej rozmowy zabardzo, bo juz wypowiedzialem sie w tym temacie, ale jest jeden maly szczegol, ktory mysle ze w niczym nie przeszkadza, ale jednak jest on nieprawidlowy. Nazwa tego tematu brzmi: "Kto zdobędzie Pichichi w sezonie 2005/2006?". Problem jest w tym ze "pichichi" nie jest zadnym pucharem, ani nagroda. To jest tytul, ktory przyznaje sie najlepszemu strzelcu ligi, turnieju, itp i prawidlowo powinno byc "Kto bedzie pichichi w ..." a nie kto "zdobedzie".
Nie musicie tego poprawiac, bo po polsku tak brzmi lepiej, chociaz ze jest nieprawidlowo. :D

to jest tak samo jak: "Kto zdobedzie krola strzelcow"
a powinno byc: "Kto bedzie krolem strzelcow"

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 sie 2005, 19:30

Nie masz racji snake.
'Pichichi' jest to tytuł przyznawany królowi strzelców przez czasopismo marca.
Sądze, że wszystko jest wporządku.
Ten tytuł po prostu można zdobyć.

Awatar użytkownika
Maniaczek[ACM]
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maniaczek[ACM] » 08 sie 2005, 19:47

Zobaczycie że Ronaldo zdobędzie króla strzelców :D moze jest gruby ale i tak szybszy od wyżej wymienianych napastników nie wspomnie o jego technice. Ostatnio szczelał mniej bo spadła na niego masa krytyki i to go prztbiło, wiedział ze musi strzelać ... i mu to przestało wychodzić

piotrpio2
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrpio2 » 08 sie 2005, 20:00

Eto ,a kto inny. w tym roku się rozgrzewał , ale teraz pokaże klasę. ((((((((( 38 goli))))))))))))))

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 08 sie 2005, 20:57

Niggaz pisze:Nie masz racji snake.
'Pichichi' jest to tytuł przyznawany królowi strzelców przez czasopismo marca.
Sądze, że wszystko jest wporządku.
Ten tytuł po prostu można zdobyć.
Wiadomo ze go mozna zdobyc, ale to nie jest tytul taki jak np. mistrz swiata, albo rekordzista swiata, ani krol strzelcow, chociaz ze wlasnie takie ma znaczenie. "Pichichi" moze byc uznawane za tytul, ale nie jest to tylko tytul w Primera Division, jest tez pichichi w Segunda Division. W Hiszpani mowi sie potocznie "pichichi" na krola strzelcow, jakich kolwiek zawodow, w ktorych dana osoba (el pichichi) zdobedzie najwiecej goli.
Mozliwe ze czasopiso "Marca" bylo pierwsze w urzyciu tego slowa.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 sie 2005, 21:01

snake pisze:Mozliwe ze czasopiso "Marca" bylo pierwsze w urzyciu tego slowa.
użyciu :wink:
To właśnie 'marca' przyznaje nagrodę 'pichichi'. Nie jest to oficjalna nagroda federacji.

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 08 sie 2005, 21:06

Niggaz pisze: To właśnie 'marca' przyznaje nagrodę 'pichichi'. Nie jest to oficjalna nagroda federacji.
Tak czy inaczej te slowo jest bardzo popolarne w Hiszpani i malo kto wie z kad pochodzi. Ja widocznie tego nie wiedzialem, chociaz ze czytam "Marce" od czasu, do czasu. No wiec wg mnie "pichichi" zdobedzie :wink: Ronaldinho, albo Robinho. :)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 sie 2005, 21:14

snake pisze:z kad

A Ronaldinho szans na tytuł :wink: 'pichichi' nie ma praktycznie żadnych. Natomiast od Robinho dużo większe szanse ma chociażby (nie szukając daleko) Ronaldo.

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 08 sie 2005, 21:23

Niggaz pisze:snake napisał:
z kad

A ja myslalem ze mnie nie poprawisz z tym bledem. To byla mala próba, zeby zobaczyc czy jestes dobry z polskiego :wink:
Co do tematu, to ja mysle ze Ronaldinho ma spore szanse na tytul, nie wiem czemu Ty myslisz ze nie. Jako kibic Barcy pewnie stawiasz na Etoo, albo z tego co napisales na Ronaldo. Tak naprawde to jest wielu zawodnikow zdolnych i majacych szanse na tytul "pichichi". Kto stawial na Etoo przed rozpoczeciem poprzedniego sezonu? Pewnie malo osob. Tak somo moze sie wydarzyc w przyszlym sezonie. :)

Awatar użytkownika
AtletiFAN
Grafomański impertynent

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AtletiFAN » 08 sie 2005, 21:23

Ciekawy jestem jak poradzi sobie w lidze Hiszpańskiej Robinho. Czy będzie duzo bramek strzelał zy nie. Według mnie jeżeli Robinho będzie grał jak Owen to strzeli 17 bramek.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 sie 2005, 21:29

snake pisze:A ja myslalem ze mnie nie poprawisz z tym bledem. To byla mala próba, zeby zobaczyc czy jestes dobry z polskiego
:lol:
Żeby wszystkie próby były takie proste :lol: :wink:
snake pisze:Co do tematu, to ja mysle ze Ronaldinho ma spore szanse na tytul, nie wiem czemu Ty myslisz ze nie.
Dlatego, że Ronaldinho nie jest szczególnie bramkostrzelnym zawodnikiem. Wiem doskonale jak gra i zdobywanie bramek nie jest jego głównym zadaniem. On robi wszystko żeby bramkę mógł zdobyć ktoś inny choć sam też lubi czasem strzelić. Dużo częściej jednak podaje. Większe szanse ma Eto'o choćby dlatego, że jest napastnikiem i będzie miał więcej okazji prawdopodobnie. Ronaldo natomiast jest bardzo skuteczny i zawsze dużo strzela bez względu na to co się o nim mówiło i mówi.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”