Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 534

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Czy Carlo Ancelotti powinien pozostać na stanowisku trenera Realu w sezonie 2023/24?

Tak, zasługuje by dać mu jeszcze szanse
11
69%
Nie, czas na kogoś nowego
5
31%
Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 10 lip 2007, 18:42

RealFan pisze:Razem z Saviolą mamy 5 napastników
ja liczę bez Savioli :wink:
RealFan pisze:Jak jest taki dobry to proponuję aby grał w pierwszym składzie Bayernu
grał, ale złapał kontuzję :wink:
RealFan pisze: No i jest jeszcze Baptista.
oj myślę, że jednak będzie grał dalej w Realu, Schuster będzie chciał przegladnąć kadrę i poprzyglądać się czy mu piłkarze pasują i mimo wszystko zostawi Baptistę. Z tego co pamięta m to Bestia grywał również jako DM i może być zmiennikiem Diarry albo Gago. Emerson prawdopodobnie odejdzie. Choć tutaj Milan powiedział, że nie che go. Ale IMO jeszcze raz po niego pójdą, bo to będzie dobry zmiennik dla Pirlo.
RealFan pisze:A nie 27?
:oops:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 10 lip 2007, 18:47

Według ostatnich informacji Emerson raczej zostanie :roll: Przynajmniej tak zapewnia jego agent.

A Baptista grał na DM wieki temu i nie widzę go na innej pozycji niż Mediapunto bądź napastnik.

Awatar użytkownika
Nurni Flowenol
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nurni Flowenol » 10 lip 2007, 20:25

Gratuluje kibicom Realowu zakupow :lol2: :lol2: :lol2: Wybitny snajper Krolik i Pepe za 30 baniek :lol2: Brazylijczyka znam bardzo dobrze ze wzgledu na moja sympatie do Porto, a wiec moge troche o nim napisac. Po pierwsze twierdze, ze nie jest to obronca, ktory na te chwile jest w stanie byc duzym wzmocnieniem "Blancos". Ma istotnie dosc dobra technike, jest szybki, zwrotny i dobrze gra glowa. Czesto jednak slabo sie ustawia, wbrew pozorom nie imponuje sila fizyczna, marnie antycypuje i czasami nie radzi sobie w pojedynkach jeden na jeden. Sumujac: jak za te kase to jest to IMO dosc przecietny defensor i nie wroze mu duzej kariery na SB. Taki Chivu przewyzsza go we wszystkim. Milito poza szybkoscia takowoz, a FCB kupi go najprawdopodobniej duzo taniej.

Real bedzie mial teraz na srodku obrony Ramosa, Metzeldera, Pepe i Cannavaro, z defensorow ktorzy beda walczyli o pierwszy sklad. Ramos, choc jest IMO najlepszym obronca "Merengues", lepiej radzi sobie na prawej stronie defensywy, Metzelder poza gra glowa niewiele potrafi, jest malo zwrotny, wolny i drewniany, a Canna jak na razie nie zachwyca w Hiszpanii. Ergo: nadal srodek obrony Realu, mowiac eufemistycznie, nie zachwyca.

Jezeli chodzi o napad, to poza RvN macie Raula, ktory winien przestac grac w pierwszej jedenastce juz dawno temu, mlodego Higuaina, raczej Soldado i najlepszego snajpera swiata, Javiera "El Conejo" Saviole. Rowniez te nazwiska poza RvN nie powalaja na kolana.

Ergo: po tych dwoch transferach wasza kadra IMO nie wyglada wiele lepiej. Liczylem na powazne wzmocnienia typu zakupy Chivu czy Robbena. Cale szczescie nie doszly do skutku i mam nadzieje, ze Holender tez nie przejdzie do Realu, bo wtedy musialbym Wam wreszcie z reka na sercu pogratulowac udanego transferu :P

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 10 lip 2007, 20:39

Nie wiadomo. Być może Robben jednak do nas przejdzie :smile2: Jeszcze nawet nie było oficjalnej oferty.

Cannavaro powtórzę się po raz n-ty. Myślę, że w tym sezonie będzie grał już o wiele lepiej niż w poprzednim. Jest na to naprawdę spora szansa. Szkoda, że tak długo musiał się aklimatyzować.

Z ocenami Pepe i Metzeldera należy się wstrzymać. Nie zagrali jeszcze nawet minuty w Realu. Na wysnuwanie wniosków o ich grze przyjdzie jeszcze pora. To samo Saviola, którego transferu klub nadal oficjalnie nie potwierdził, ale to pewnie kwestia czasu.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 11 lip 2007, 0:09

Mam teorię a'la zygy :P Nie daję jej specjalnie wiary żeby było jasne :P

Ponoć radia czy telewizja w Hiszpanii coś spekulują, że tak naprawdę Real nie zapłacił 30 mln za Pepe. Słyszał coś ktoś o tym? Ponoć było 12 za Pepe i 18 za Quaresmę, a do operacji miał być włączony Baptista. Wszystko nie zostało jeszcze jednak oficjalnie potwierdzone. Dla mnie to bardzo dziwne, bo przecież dlaczego strona Porto pisałaby o 30 mln za Pepe? Radzę się nie łudzić. Podałem tylko rozstrząsanie tych 30 mln.

Pozdro :!:

EDIT:

Widzę, że już nawet na fioletowej ktoś na to trafił. Widać takie spekulacje w Hiszpanii są. Ciekawe tylko, czy ma to cokolwiek wspólnego z prawdą.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 lip 2007, 0:29

RealFan pisze:Radzę się nie łudzić.
Kluczowe zdanie :]

Można sobie wysnuwać różne teorie bo przeciętnemu człowiekowi 30 mln za Pepe nie mieści się w głowie, ale pamiętajmy, że Pedja to nie jest przeciętny człowiek :smile2: A tak bardziej na serio to być może coś jest na rzeczy tyle, że prędko się raczej nie dowiemy jak to dokładnie będzie wyglądało. Myślę, że 30 mln euro to Porto może od Realu żądać właśnie za Quaresme. Tylko w takim razie dlaczego pisali tylko o Pepe :think: Do transakcji miałby być włączony jeszcze Baptista a więc niezłe zamieszanie. Być może ostatecznie będzie to wyglądało właśnie tak, że Real płaci 30 za Quaresme a Pepe to w zasadzie jest wymieniony za Baptiste tyle, że to by się kłóciło z tym co podała strona Porto.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 11 lip 2007, 0:37

Takie właśnie rozwiązanie wydawałoby się logiczne i tłumaczyłoby cenę :] To 30 mln wydało się dziwne dla wszystkich. Osobiście nie chcę robić sobie nadzieji, ale nie ukrywam, że to byłoby "coś". Dziwny jest jednak w takim razie komunikat oficjalny na stronie Porto. W ciągu 24 - max 48 godzin wszystko zostanie wyjaśnione.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 lip 2007, 0:39

Logiczne czy nie fakty są takie, że żadna strona nie podaje niczego takiego o czym piszesz (o Quaresmie) więc nie wiem w ogóle skąd te info. No chyba, że coś przegapiłem :>

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 11 lip 2007, 0:42

Dlatego mówię, żeby się nie łudzić. Żadna strona tego nie podała. Rozmawiałem tylko z jednym kibicem Realu i podał mi takie info, że niby w Hiszpanii dyskutują właśnie w ten sposób. Przecież napisałem
RealFan pisze:Mam teorię a'la zygy
:P

Chciałbym żeby okazała się prawdziwsza, ale sam wiesz :P

Przynajmniej w przeciwieństwie do zygiego zweryfikowałem wiarygodność - małoprawdopodobne i napisałem dlaczego.

Mimo wszystko byłaby bardzo fajna niespodzianka :P

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 11 lip 2007, 1:12

Pomieszanie z poplątaniem! Mijatović w ogóle nie wie kogo kupywać! Sprzątnęli mu Milito, Andrade, Teveza, Maloudę, więc bierze tych co pozostali. Quaresma? Świetny piłkarz, ale ja sobie nie wyobrażam z nim składu Realu! Będzie grał Emerson, będzie grał Quaresma, będzie grał Królik co to jest!? Oni pasują do siebie jak garbaty do ściany. Jeden zwalnia, drugi przyspiesza, trzeci traci... Już sobie wyobrażam sytuację, gdzie Robinho i Quaresma będą cały mecz bezskutecznie kiwać się na skrzydłach, a Królik z RVN będą czekać w polu karnym na piłkę i nawet nie wyjdą za 20 metr. Przecież dla takich pilkarzy potrzebny jest napastnik, z którym będzie można rozegrać szybką dwójkową akcję. A królik to platfusa ma! Jeszcze do tego Riquelme i będziemy mieli sytuację jak w sejmie :lol2: Schuster mówi "trza dopasować taktykę do piłkarzy". Potem okaże się, że do tych piłkarzy nie da się dopasować taktyki. Schuster mówi "najważniejsza jest piękna gra". Potem okaże się, że tu nie da się pięknie grać. Potem Schuster powie "to przez zarząd". I wyjdzie na to, że zupa była za słona.

Oby to były plotki...

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 11 lip 2007, 1:30

Corinthians - Myślę, że w przypadku gdyby faktycznie miał przyjść Quaresma temat rozgrywającego zostanie w zasadzie zamknięty. On zająłby prawą flankę, Robinho Mediapunto, a Reyes czy ktoś tam lewą. Przynajmniej ja tak bym to widział. Nie potrzebny byłby wtedy Cesc czy Riquelme jak dla mnie, ale czy Schuster by na to wpadł :think: Na razie informacje z Quaresmą traktuję jako plotki więc tematu póki co nie ma. A naprawdę myślisz, że Saviola będzie w pierwszym składzie?

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 11 lip 2007, 6:06

http://www.fcporto.pt/Info/Futebol/Noti ... _27887.asp

tak tak

quaresma, baptista a portpo sobie wymysla. niejaki portugal czyli nowy czlowiek w realu tez potwierdza ten transfer dla jaj mowiac ze takie sa ceny na rynku :lol:

dodam tylko ze porto chce za quresme 25 milionow od atletico to nagle dali realowi pepe i jego za 30?

:lol:

nie pisze o tym nikt - ani as, ani marca, ani md, ani sport :shock:

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 11 lip 2007, 9:37

Przewidywania co niektorych (pozdro kuman) co do wielkosci kontraktu Savioli sie nie sprawdzily. Argentynczyk bedzie dostawal 2,5 mln euro za sezon. Nie 5, a 2,5. Dla porownania Metzelder dostanie bodajze 4. Niestety wszystko wskazuje na to, ze jego przyjscie do Madrytu staje sie faktem :roll: Prezentacja w piatek.
Dzisiaj Metze, jutro Pepe, w piatek Krolik... Di Stefano i Calderona czeka maraton pozowania do zdjec :wink:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 11 lip 2007, 9:47

jak saviola dostanie tylko 2.5 za sezon to na dloni wyrosnie mi pokazny kaktus :] jestem pewien ze dostanie wiecej jako ze kluby tureckie dawaly mu wiecej.

btw - co wy za szopke z domyslami na temat pepe robicie? nigdzie nie ma nic o quaresmie, nic nie zniknelo ze strony porto a kibice realu (i to ci powazniejsi a nie dzieciaki) slepo w to uwierzyli :o

ktos puscil jakad durna plotke i rozrosla sie ona do strasznych rozmiarow

pozdro makis

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 11 lip 2007, 9:58

rkoeman pisze:jak saviola dostanie tylko 2.5 za sezon to na dloni wyrosnie mi pokazny kaktus :]
Znowu :?: :D W piatek sie wszystko wyjasni. Zobaczymy, kto jest blizej prawdy.
rkoeman pisze: btw - co wy za szopke z domyslami na temat pepe robicie? nigdzie nie ma nic o quaresmie, nic nie zniknelo ze strony porto a kibice realu (i to ci powazniejsi a nie dzieciaki) slepo w to uwierzyli :o
Nie wszyscy kumanie, nie wszyscy :wink: Poza tym, watpie, zeby RealFan naprawde w to wierzyl, to bylo raczej pobozne zyczenie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”