FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 7

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 gru 2005, 20:33

Krzysztof Jarzyna pisze:Chyba, ze kogos kupia. Osobiscie nie wierze w Henry'ego, ale kto wie. Cos slyszalem o Nihacie, wiec jezeli przyjdzie ktorykolwiek z nich, Maxi dalej bedzie 3 napastnikiem, co przy obecnej taktyce Barcy daje praktycznie zerowa szanse na jakakolwiek gre.
Ja również słyszałem o Nihacie, ale szanse na ten transfer są chyba mniejsze nawet niż w przypadku Henryka. A taktyka Barcy jest właśnie największą zmorą Maxiego. Eto'o gra tak wspaniale, że nie ma mowy o ruszeniu go. Ponadto nie musi często odpoczywać. Jest szalenie głodny gry. O ile drugi napastnik w drużynie ma jeszcze czasem szanse na grę to trzeci już nie za bardzo. Jedynym wyjściem jest tutaj poniekąd uniwersalność (coś jak Ezquerro, który nie musi grać na szpicy), ale Maxi akurat tego atrybutu nie posiada. Jakiś transfer pewnie będzie. Trudno przewidzieć na ile zarząd ufa w umiejętności Maxiego. To chyba jednak za duże ryzyko, aby ten chłopak był pierwszym rezerwowym. Pewnie kogoś sprowadzą.
Dziwne, że dzisiaj hiszpańska prasa nie podała informacji, że Henry w Barcelonie :lol: Prima Aprillis to idealna okazja. Joaquina sprzedali to mogli iść za ciosem :wink:

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 29 gru 2005, 12:27

Krzysztof Jarzyna pisze:Chyba, ze kogos kupia.
Na 99% nie nie kupią nikogo w tym okienku transferowym
Krzysztof Jarzyna pisze:Osobiscie nie wierze w Henry'ego, ale kto wie.
Ja tam wierze w Henrego...
Krzysztof Jarzyna pisze:Cos slyszalem o Nihacie
Powiedz gdzie bo ja nie słyszałem nic o nim... Wiem że Valencia o niego pytała...
Niggaz pisze:Dziwne, że dzisiaj hiszpańska prasa nie podała informacji, że Henry w Barcelonie :lol: Prima Aprillis to idealna okazja. Joaquina sprzedali to mogli iść za ciosem :wink:
Niggaz dokladnie aż się ździwiłem...

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 29 gru 2005, 12:44

Tobik33 pisze:Powiedz gdzie bo ja nie słyszałem nic o nim...
Laporta mi wczoraj na GG napisal :?
Tobik33 pisze:Wiem że Valencia o niego pytała...
Biorac pod uwage, ze mu sie kontrakt konczy, to wiele klubow o niego pyta.
Tobik33 pisze:Na 99% nie nie kupią nikogo w tym okienku transferowym
Krzysztof Jarzyna pisze:Chyba, ze kogos kupia.
:roll: :?
Tobik33 pisze:Ja tam wierze w Henrego
Ja wierze w Boga, ale co tam. Staroswiecki jestem.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 gru 2005, 12:51

Krzysztof Jarzyna pisze:Laporta mi wczoraj na GG napisal
a myślęłm, żę tylko ja byłem pijany - to ze mną gadałeś :roftl3:
Niggaz pisze:Ja również słyszałem o Nihacie
ale co on potrafi ? strzelił kilka goli kilka sezonów temu :think:
Niggaz pisze:Dziwne, że dzisiaj hiszpańska prasa nie podała informacji, że Henry w Barcelonie Prima Aprillis to idealna okazja. Joaquina sprzedali to mogli iść za ciosem
nie kracz łobuzie :? henry nigdzie nie izie w Arsenalu mu obrze to i po co ma się gzięś wybierać. Wiem, napiszecie, że po to aby wygrać coś w końcu - może i racja, jednak jakoś nie dopuszczam do sieie myśli, że mogłoby go zabraknąć :? Nie jego :!:

Awatar użytkownika
Jones
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jones » 29 gru 2005, 12:53

Widzisz, ja wierze w Boga a w Henryego nie ;) Co do samego Henryego to ja bym go nawet w Barcelonie nie widzial. Bo niby po co? Jeszcze pare mesięcy, to byłbym w niebowzięty gdyby go kupili, ale teraz? PO CO? Skład mamy świetny, a celem na letnie okienko nie powinien być żaden Ballack czy inny Henry tylko powinnismy kupić wartościowych zmienników(mimo że i teraz już mamy świetnych) którzy byli by w stanie konkurować z zawodnikami pierwszego składu.

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 29 gru 2005, 12:54

Krzysztof Jarzyna pisze:Laporta mi wczoraj na GG napisal :?
Prosze daj mi jego GG :), ja mam tylko GG do Ronaldinho, Puyola, Eto'o i Oleguera :D
Krzysztof Jarzyna pisze:Biorac pod uwage, ze mu sie kontrakt konczy, to wiele klubow o niego pyta.
Laporta o niego też pytał może wiesz :?:
Krzysztof Jarzyna pisze:Ja wierze w Boga, ale co tam. Staroswiecki jestem.
Nie nie jesteś... :P

welcome
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: welcome » 29 gru 2005, 14:10

Jones pisze: Skład mamy świetny, a celem na letnie okienko nie powinien być żaden Ballack czy inny Henry tylko powinnismy kupić wartościowych zmienników(mimo że i teraz już mamy świetnych) którzy byli by w stanie konkurować z zawodnikami pierwszego składu.
A czy Henry nie jest wartościowy i nie jest w stanie konkurowac z zawodnikami z pierwszego składu? Wymień mi jakiegos zawodnika o ktorym myslisz, bo jakos nie moge sie połapać. Może lepiej żeby kupili Wojciecha Grzyba, bo nie jest gwiazdą, a teraz wsród dzieciarni takie modne jest "nie róbmy drugiego Realu Madryt".
Wartościowym zmiennikiem jest Ezkerro, tylko czy Ezkerro jest w stanie sam wygrac mecz tak jak zrobi to np. Henry? NIE. Jeśli w ataku zabraknie R10 i E2(razem) nie będzie juz tak milutko. I po to sie kupuje kogos o nazwisku Henry.

Kiedys boski Johan, kupując Stoiczkowa za pytanie po co go kupuje powiedział: "wole go miec u siebie niz u przeciwnika". To samo dotyczy Henrego, i to samo Lamparta.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 29 gru 2005, 14:33

welcome pisze:jeśli w ataku zabraknie R10 i E2(razem) nie będzie juz tak milutko. I po to sie kupuje kogos o nazwisku Henry.
Czyli Twoim zdaniem kogos o nazwisku Henry sie kupuje po to, zeby go spokojnie posadzic na laweczce i niech czeka na jeden-dwa mecze w sezonie kiedy nie bedzie E2 i Roniego :lol: Dosc odwazna teoria biorac pod uwage stan waszej kasy :lol: Naprawde uwazasz, ze Henry bedzie sie cieszyl siedzac na lawce? A moze posadzicie boskiego E2? No bo razem grac chyba nie beda, no chyba ze taktyke zmienicie. Prawda jest taka, ze Henry Wam nie jest potrzebny. Tzn. przydalby sie tak jak wszedzie, ale nie jest niezbedny, a powiedzialbym nawet, ze moze zaszkodzic. Juz widze oczyma wyobrazmi jak losuja z E2 przed meczem, ktory z nich wychodzi dzisiaj w pierwszym skladzie :smile2:
welcome pisze:Kiedys boski Johan, kupując Stoiczkowa za pytanie po co go kupuje powiedział: "wole go miec u siebie niz u przeciwnika". To samo dotyczy Henrego, i to samo Lamparta.
Nie wiem czy dobrze mysle, ale tak powiedziec obecnie to moze sobie chyba tylko Czerwony Romek, bo nie wiem czy stac jest inny klub na swiecie na skupowanie gwiazd, placenie im ogromnych pensji tylko po to, zeby oslabic przeciwnika...

welcome
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: welcome » 29 gru 2005, 14:48

a kto powiedział ze Henry ma siedzieć na ławce? Na ławce ma siedziec Messi i ma sie uczyć, bo jest za młody by grac 40 spotkań na pełnym obciażeniu.
I jaki jest stan kasy Barcelony bo nie rozumiem? To , że Perez chwali sie wszystkim naookoło ze Real jest najbogatszy na świecie to tak jest naprawdę? Zapewniam Cie, że gdyby dziś odbyły sie wybory i wygrał je np. Sanz pierwsze co by powiedział, to to, że Perez wpuscił Real w długi, że maja potęzne zadłuzenia, że nie stac klub na płacenie potęznych gaży etc etc. Tak to wyglada, jesli kibicujesz troche dluzej niz od czasow Floro to powinnes znać takie historie, glownie w hiszpanii.
A ze Laporta powie, jacy jesteśmy biedni to tez tak jest? Szkoda tylko, że oprocz tamtego lata, to praktycznie Barcelona, Chelsea i Real wydają najwiecej pieniedzy na transfery.

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 29 gru 2005, 15:10

Muszę Cię zasmucić ale Real jest najbogatszym klubem na świecie, nie licząc Chelsea która ma najbogatszego właściciela... Barcelona ma pieniądze i wielki budżet ale ma też dług którego nikt z nas naprawdę nie wie ile wynosi obecnie, gdzieś słyszałem o 180 mln, ostatnio o 120 mln, wiec nie moge powiedziec jakie ma zadłużenie. Messi na ławce w tej chwil :lol: kiedy moze rozwinąć pełnie swoich możliwości. Henrykowi nie mówie nie ale nie chce go tak bardzo jak chciałem 2 sezony temu. Mamy teraz Eto'o który jest "obecnie" najlepszym napastnikiem na świecie wystarczy spojrzeć na jego statystyki...

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 29 gru 2005, 15:13

Krzysztof Jarzyna pisze:A moze posadzicie boskiego E2? No bo razem grac chyba nie beda, no chyba ze taktyke zmienicie.
Niekoniecznie... W meczach tego sezonu Eto'o niejednokrotnie grał bardziej na lewym skrzydle niż na szpicy co bynajmniej nie przeszkadzało mu w zdobywaniu bramek. Również Thierry nie miałby IMHO problemów z grą po prawej stronie boiska. Zmiana taktyki nie byłaby więc konieczna aby ci trzej gracze mogli występowac jednocześnie. Dodatkowo atak Ronnie-Eto'o-Henry byłby w stanie całe spotkanie zmieniać swoje pozycje co siałoby nieprawdopodobny zamęt w szeregach obronnych rywali. Jeżeli dodać do tego wchodzącego z ławki (a czasem i w pierwszym składzie) Messiego formacja ofensywna prezentowałaby się imponująco. Największym przegranym byłby w tej sytuacji Giuly, który grałby ogony albo i wcale. Messi nie byłby tak eksploatowany jak obecnie i nie burzyłby się zapewne bo w końcu Henry to (z całym szacunkiem dla Małego Księcia) nie Giuly - kilka klas różnicy.

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 29 gru 2005, 15:19

janiofcb pisze: Dodatkowo atak Ronnie-Eto'o-Henry byłby w stanie całe spotkanie zmieniać swoje pozycje co siałoby nieprawdopodobny zamęt w szeregach obronnych rywali.
A atak Ronnie-Eto'o-Messi nie zmieniają swoich pozycji tylko trzymają się nich kurczowo :(
janiofcb pisze: Jeżeli dodać do tego wchodzącego z ławki (a czasem i w pierwszym składzie) Messiego formacja ofensywna prezentowałaby się imponująco.
Nawet bez Henrego wygląda imponująco...
janiofcb pisze:Największym przegranym byłby w tej sytuacji Giuly, który grałby ogony albo i wcale.
Największym przegranym to on by nie był bo Maxi, Ezquerro by mogli woogule nie wracać z wakacji...

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 29 gru 2005, 15:28

Tobik33 pisze:A atak Ronnie-Eto'o-Messi nie zmieniają swoich pozycji tylko trzymają się nich kurczowo
Gdyby grało jednocześnie dwóch klasycznych snajperów - Eto'o i Henry -wymiana pozycji musiałaby być siłą rzeczy częściej stosowana niż obecnie.

Tobik33 pisze:Nawet bez Henrego wygląda imponująco...
Tylko, że Henry jest z 10 razy bardziej bramkostrzelnym graczem od Leo, a ponadto posiada większość zalet swojego młodszego kolegi 8)

Tobik33 pisze:Największym przegranym to on by nie był bo Maxi, Ezquerro by mogli woogule nie wracać z wakacji...
Czyli w ich sytuacji nic by się praktycznie nie zmieniło - natomiast liczba minut gry Ludo spadła by znacznie...

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 29 gru 2005, 15:28

welcome pisze:I jaki jest stan kasy Barcelony
Przeciez dobrze wiesz, ze nie przedstawie Ci tu wyciagu z ich konta bankowego. Takie rzeczy sa praktycznie nie do sprawdzenia, ale jak slyszy sie je z roznych zrodel to cos na rzeczy musi byc. Poza tym, jezeli nie macie dlugow to dlaczego nosza sie z zamiarem sprzedania tradycji, jaka jest przeciez u Was brak reklam na koszulkach? No chyba, ze az tak modni chca byc, to ok.

janiofcb no ok. Przyjmijmy nawet, ze Henry gralby po bokach a nawet cofal sie ze szpicy. No to wtedy Messi laweczka. A to przeciez nastepca Maradony, wielu juz dzisiaj obwoluje go jednym z najlepszych na swiecie. Wiec co? Rezerwowy? Trybuny? Barca B? Owszem, mlody jest, wiec musi byc oszczedzany, no ale az tak :roll: Przeciez gralby ogony, a nie wiem czy po tylu ochach i achach jakie uslyszal w tym sezonie tak latwo by sie z tym pogodzil. Wszystko mogloby sie sie skonczyc jak z Owenem czy Morientesem w Realu.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 29 gru 2005, 15:34

IMHO Leo już jest nadmiernie eksploatowany i przyjście kogoś takiego jak Henry mogłoby to zmienić. Poza tym Messi prędzej zaakceptowałby sytuację w której musi się dzielić czasem gry z tak świetnym graczem jak Thierry niż gdyby musiał ustępować miejsca słabszemu od niego Giuly'emu. Frank też częściej stosowałby rotację w składzie wiedząc że wypuszczając czy to Argentyńczyka czy Francuza nie osłabia znacząco wyjściowej jedenastki.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”