Bukmacherski Puchar Userów - Strona 6

Sprawy związane z bukmacherką, typowaniem wyników oraz stawkami.

Kiedy startujemy z edycją?

Czas głosowania minął 31 lip 2025, 23:26

15-18 sierpnia
2
22%
22-25 sierpnia
7
78%
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 23 lis 2005, 14:52

Handsome Boy pisze:co do kursow, to faktycznie beda sie zmieniac w tygodniu. proponuje, mimo wszystko, nie kursy tak jak puszczone, tylko wszystkie z piatku godz 24. dlaczego? bo to moze kazdy sprawdzic... tzn. zainteresowany. ja sprawdzam kursy przeciwnika w piatek o 24 i on moze sprawdzic moje, wtedy nikt nikogo nie przytnie... a jak bedzie tak jak ktos puscil, to ja zobacze 1,7... a ktos i powie ze bylo 1,9 jak puszczal... i co.... i dupa
dobra wydaje mi sie ze jest to lepszy pomysl, to wiec tak narazie podawajcie swoje typy (mozecie bez kursow) a ja zbiore wszytkie po ostatnim uczestniku w jednym poscie i wpisze kursy z piatku (moze tak byc???)

fala pisze:Wszystko ładnie , pięknie , tylko typowanie do piątku ? - przecież ten pomysł jest do bani .
Typowanie moim zdaniem powinno się odbywać od 18.00 w piątek do 20.00 w niedziele , wtedy dopiero były by prawdziwe emocje i odpowiednio następna kolejka od wtorku 12.00 do czwartku 20.00 ( oczywiście gdyby były jakieś mecze ) .
Gdyby typowanie trwało w weekend można by bylo grać taktycznie :
- wyczekać aż zakończą się mecze rywala i dopiero znając liczbe jego punktów przystąpić do typowania , minusem jest uciekająca oferta , która z każdą minutą zostaje ograniczona .
- plusy grania jako pierwszy - zdecydowanie większa oferta , można grać na mecze z dwóch dni , itd .
Tak samo jak napisalem juz wczesniej, byloby to troche trudne do ogarniecia, gdyz jak kazdy bedzie podawal pojedyncze typy - duzo czasu zajmnie az wszystkie sie zbierze poza tym moze byc niezly mlyn
Poza tym znowu jest tutaj problem kursow, gdyz beda zapewne wtedy podawane z danej chwili wiec moga sie sporo roznic kursy tych samych meczy, przez co moga byc spore kontrowersje, ktos moze oszukac jak juz pisal "zawdi"
Trzeba bedzie patrzec na godzine oddania postu (czy przed rozpoczeciem - co moze byc troche uciazliwe - 32 osoby a gdy jeszcze beda podawac pojedynczo!!!)
fala pisze:Cały ten regulamin na którym się sugerujemy jest stworzony właśnie pod taką grę , więc może warto by rozważyć wprowadzenie go do końca .
No nie wiem, ten regulamin jest zywcem wziety z bukmachersiego forum na ktorym sa/byly turnieje przeprowadzone wg "twojego" jak i "mojego" punktu widzenia
obstawianie pisze:Typy do kolejek ligowych muszą zostać podane do soboty do godziny 15.00,późniejsze typy nie będą uwzględniane.
fala pisze:Czeher pomyśl jak zakończysz typowanie w piątek to od kiedy będzie typowanie np . na ofertę wtorek , środa , czwartek
Nie napisalem ze beda toczyc sie wlasnie w tygodniu, milismy tylko poczatkowo wystartowac w wtorek - ale to bylo niemozliwe, mysle ze zostaniemy przy weekendach lub tylko w tygodniu gdy bedize lm - kwestia do dyskusji

fala pisze:Typy podane powinny być jak to zrobił - gringo 7 - wtedy wszystko jest jasne
dokladnie, zrobil to wzorcowo
fala pisze:Proponuję zrobić ankietę by się każdy wypowiedział .
Pierwszą kolejkę należy zagrać według zasad już istniejących czyli do piątku 24.00 , a nad nowymi warto się zastanowić .
czekam na sugestie,
Ale jezeli chodzi o mnie wolalbym zeby wszytskie trzy typy byly w jednym poscie oraz byla jakas granica czasowa do kiedy mialyby byc wysylane, mozemy przedluzyc ten limit czasowy
Ostatnio zmieniony 23 lis 2005, 15:53 przez czeher, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
infernus
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: infernus » 23 lis 2005, 14:56

1 kolejka

Grupa B

:arrow: Aston Villa - Charlton 2 (2.70)
:arrow: Sociedad - Real M 2 (1.90)
:arrow: Messina - Inter 2 (1.85)

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 23 lis 2005, 15:45

fala pisze: Proponuję zrobić ankietę by się każdy wypowiedział .
To chyba bedzie najlepszy sposob aby poznac zdanie ogolu (32 uczestnikow)
czyli moze taka ankieta

Kwetsia oddawania typow
1. Typy podawane do ustalonej granicy czasowej, zas kursy z ostatniego dnia oddawania typow

2. Typy oddawane przez caly weekend, (oczywiscie przed rozpoczeciem danego meczu), kursy z chwili oddania typu

fala wg Ciebie konkurs ma wygladac tak jak w punkcie 2, jezeli nie to popraw cos i robimy ankiete

Plusy 1pkt :arrow: mniej roboty przy zliczniu pkt
:arrow: nie trzeba uwazac czy dany typ zostal oddany przed rozpoczeciem meczu czy juz po zakonczeniu (32 uczestnikow - wiec cos moze sie przeslizgnac)
:arrow: fakt moze mniej emocjonujacy ale za to bardziej klarowny
Poza tym w tym przypadku chyba rozwiazalismy problem roznych kursow na dany mecz ( :arrow: dzieki zawdiemu)- kursy z piatku beda brane pod uwage
Ostatnio zmieniony 23 lis 2005, 16:00 przez czeher, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fala
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fala » 23 lis 2005, 15:56

No nie wiem, ten regulamin jest zywcem wziety z bukmachersiego forum na ktorym sa takie same zasady jak tutaj
Coś Ci umknęło , by mi się wydaje że to co napisałem jest bliższe temu jak tam rozgrywa się mecze ( sprawdziłem u źródła )

Czeher ty zrobiłeś już bardzo dużo dla tego konkursu : grupy , rozkład .
Teraz po podliczeniu punktów rzucał byś tabelkę z wynikami i daty w jakich musi się zmieścić typer w następnej kolejce .
Dajmy na to przykład : I kolejka 25-27 .11 .2005 - i niech każdy zmiesci się w terminie i nie ważne czy zagra w piątek , sobotę czy niedzielę , ważne by ostatni mecz zakończył się w ostatnim dniu do 24.00.
Wtedy wchodzisz ty spisujesz sobie typy, podliczasz , robisz tabelkę i ogłaszasz termin II kolejki ( jak będą mecze LM to masz na to poniedziałek , jak nie 5 dni ) .
czeher pisze:Ale jezeli chodzi o mnie wolalbym zeby wszytskie trzy typy byly w jednym poscie oraz byla jakas granica czasowa do kiedy mialyby byc wysylane, mozemy przedluzyc ten limit czasowy
Zgadzam się z tobą , żeby" trzy typy oddawać jednorazowo" bo byś miał niezły mętlik i dużo wiecej roboty. Wydłużanie czasu nic nie zmieni wręcz przeciwnie będziesz miał o wiele więcej straconego czasu . Jeśli chcesz to ułatwić zastanów się nad moimi uwagami - mógłbyś na bieżąco spisywać typy i wyniki do notesu , by już w poniedziałek rano ogłosić je i mieć z głowy , a tak jak teraz zaplanowałeś to praktycznie cały tydzień masz w plecy w tygodniu spisujesz typy , a na weekend będziesz śledził wyniki , twoja decyzja .

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 23 lis 2005, 16:07

fala pisze:Coś Ci umknęło , by mi się wydaje że to co napisałem jest bliższe temu jak tam rozgrywa się mecze ( sprawdziłem u źródła )
wiem, juz poprawilem wczesniej bo sa tam lub byly rozgrywane dwoma sposobami - wg mojego jak i twojego pkt widzenia

Ale jak chcesz rozwiazac problem kursow ???

Wiedzialem ze wszytsko wyjdzie w praniu, wiec mozemy cos zmienic, wkoncu jeszcze nie robilem takiego konkursu
Najlepiej jak zbiezemy to i damy ankiete

EDIT
Napewno kazdy sposob ma swoje plusy i minusy wiec prosilbym Moderatorow o zmiane ankiety na:
Kwetsia oddawania typow:
1. Typy podawane do ustalonej granicy czasowej, zas kursy z ostatniego dnia oddawania typow

2. Typy oddawane przez caly weekend, (oczywiscie przed rozpoczeciem danego meczu), kursy z chwili oddania typu

nie wiem czy sie to zmiesci, jezeli nie to zmiencie tak aby nie stracilo sensu, lub tak:

Kwetsia oddawania typow:
I sposob
II sposob

chyba wszyscy wtajemniczeni beda wiedziec o co chodzi, prosilbym o udzial w glosowaniu wszytskich uczestnikow

Oczywiscie 1 kolejka leci na starych zasadach :!:

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1236

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 23 lis 2005, 16:31

Gilardino11-Kostek

lillie-nancy 1 1,70
Roma-Fiorenina 2 3.00
sporting-guimaraes 1 1,45

Awatar użytkownika
krako
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 23 lis 2005, 17:26

:arrow: 1kolejka

:arrow: GRUPA C
:arrow: Smitu-krako_91

Tirol - Rapid W. 2 (2,00)
Vitesse - Waalwijk 1 (2.10)
Dubnica - Trencin 1(2.30)
Ostatnio zmieniony 23 lis 2005, 18:15 przez krako, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
raven
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: raven » 23 lis 2005, 18:03

GRUPA H
Zaza - raven
Almeria - Murcia 1 (2.15)
Pescara - Bari 1 (2.20)
Videoton - Gyor 1 (1.70)

Awatar użytkownika
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 23 lis 2005, 19:32

Grupa H

Handsome boy - wazi

Wisła Kraków-Legia Warszawa X (3,20)
AS Roma-Fiorentina X (3,00)
Zagłębie Lubin-Cracovia Kraków 1 (1,90)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 lis 2005, 19:40

krako_91 pisze: Ostatnio zmieniony przez krako_91 dnia Sro 23.11.2005 18:15, w całości zmieniany 1 raz
właśńie - czy nie ma żadnej obawy o jakieś matactwa ?
każdy może sobiie zmienić typy jak zobaczy co stawiał przeciwnik, żeby ewentalnie mieć mecze o większą stawkę

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 23 lis 2005, 19:46

fieldy pisze:właśńie - czy nie ma żadnej obawy o jakieś matactwa ?
każdy może sobiie zmienić typy jak zobaczy co stawiał przeciwnik, żeby ewentalnie mieć mecze o większą stawkę
obawa jest ale raczej wyjdzie szydlo z worka z czasem
Poza tym Krako jest usprawiedlowiony bo zapomnial podac na kogo stawia w meczu Dubnica - Trencin napisal tylko kurs a potem dodal ze na 1, typu zadnego nie zmienil, takie mial

Awatar użytkownika
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 23 lis 2005, 19:47

fieldy czytaj regulamin, jest jasno powiedziane....

Uczestnik ma 5 minut na edycje posta i zmiane meczów, więc dla mnie krako powienien mieć już dyskwalfikacje.

Nie me lekko, trzeba czytać, regulamin Krako...

edit: Nie wiedziałem, że zapomnial...

edit2:
ten mnie znowu strofuje
zapytać nie wolno ?
Już nie będe... :oops: :wink:
Ostatnio zmieniony 23 lis 2005, 19:50 przez wazi, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 lis 2005, 19:48

fieldy czytaj regulamin, jest jasno powiedziane....
ten mnie znowu strofuje :roll:
zapytać nie wolno ? :maruda:

Awatar użytkownika
fala
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fala » 23 lis 2005, 20:07

Dobrze , że się tak stało już teraz , bo będzie nauczka i każdy będzie bardziej zwracał uwagę . Osobiście należało by spytać rywala Krako 91 czyli Smitu czy to mu nie przeszkadza . Jest jeszcze sporo czasu do tych meczy , więc powinniśmy Krako 91 potraktować ulgowo , ale decyzja należy do Smitu i czehera .

Właśnie czeher masz odpowiedź jak rozwiązać problem kursów , każdy kontroluje każdego , jest nas 32 a nie ty sam , więc jak ktoś zauważy jakieś błędy i machlojstwo to od razu zwraca uwagę tak jak teraz zrobił to fieldy i problem znika .

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 23 lis 2005, 20:10

Grupa H

Handsome Boy - wazi

Messina - Inter 2 (1.85)
Portsmouth - Chelsea 2 (1.40)
Betis - Cadiz 1 (1.90)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Bukmacherka”