Mecz o 3. miejsce MŚ 2014: Brazylia - Holandia - Strona 2

Mistrzostwa Świata. Brazylia 2014
Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Re: Mecz o 3. miejsce MŚ 2014: Brazylia - Holandia

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 12 lip 2014, 12:45

fieldy pisze:Będą mocno zmotywowani by zmazać plamę i znaleźć się na podium.
Tej plamy nie zmażą dopóki nie zrobią na Mundialu równie spektakularnej rzeczy jak ich porażka z Niemcami.

Liczę dziś na Holendrów, choć od fazy pucharowej kompletnie przestała podobać mi się ich gra, prezentują się i tak lepiej od przereklamowanych Kanarków. No i Oranje nie mają jeszcze w dorobku brązu na MŚ :P

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 12 lip 2014, 12:49

Holandia podobnie jak Argentyna za swoje cholernie nudne mecze (oprócz meczu z Hiszpanią) i farta, który skończył się dla jednej z nich w 1/2, powinni mocno poczuć smak porażki dlatego stawiam na Brazylię, a w drugim meczu na Niemcy. Brazylia może nie powalała, ale grała na pewno ciekawiej niż Holandia

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 12 lip 2014, 13:07

A moim zdaniem dziś może być tak, jak wczoraj mówił w studiu TVP jeden z komentatorów, który wczoraj wrócił z Brazylii(nazwisko mam na końcu języka...) - właśnie dziś możemy być świadkami wielkiego widowiska. W końcu oba zespoły grają o to trzecie miejsce, a zawsze mówi się, że największymi przegranymi są Ci tuż poza podium. Brazylijczycy chcą założyć maskę i chociaż w taki sposób odkupić swoje winy za blamaż z Niemcami. Holandia za to nie ma aż tyle do udowodnienia, Van Gaal mówi, że chce zostać niepokonanym na tym Mundialu, ale moim zdaniem to jest takie gadanie, by nie zdemotywować piłkarzy.

Ciekawe jak Scolari poukłada zespół, musi włączyć kilku nowych zawodników z dwóch prostych powodów:
  • Tragiczne morale tych, którzy grali z Niemcami.
  • Już nie grają o Mistrza Świata, więc warto dać okazję do pokazania się innym.
Coś czuję, że dziś od pierwszej minuty zagrają m.in. Jo, bo kibice znaleźli kozła ofiarnego w Fredzie, więc jakby dziś Brazylia przegrała, to w ogóle by go znienawidzili, do tego Willian, liczę jeszcze na cały mecz Daniego Alvesa. No ciekawe, jak to Scolari zrobi.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 13 lip 2014, 0:01

Brazylia upokorzona. Holendrzy po raz kolejny niemalze perfekcyjnie w defensywie, choc z drugiej strony trzeba przyznac, ze Brazylijczycy nie maja nawet za bardzo ludzi, zeby te obrone rozbijac... Dzisiaj z trojki najbardziej podobal mi sie de Vrij.

Wijnaldum tym razem na swojej nominalnej pozycji i juz bylo lepiej niz we wczesniejszych meczach.

Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 86

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 13 lip 2014, 0:03

Dziękuję Holandii za cudowny turniej. Mało kto stawiał ich wysoko, a na mistrzów chyba tylko ja i Doctore w ankiecie. Jest podium, jest pięknie :beer:

Awatar użytkownika
Vincente
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vincente » 13 lip 2014, 0:30

A więc stało się tak, jak przewidywałem - Holandia w ustawieniu 5-3-2 spokojnie wypunktowała żółtych. Brazylia, poza indywidualnymi zrywami Oscara, praktycznie nie miała sensownej ofensywy i sprawiedliwie żegna się z turniejem bez medalu.

Nie mogę się już doczekać efektów pracy Hiddinka z młodą kadrą Holandii. Będzie się działo na Euro. :)

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2056
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 13 lip 2014, 0:46

Kto przejmuje Oranje po Ban Gaalu ?Myslicie,ze Kluivert moze dostac posade ?

W robocie na tel sledze co i jak z mecze i widzialem tylko gif stad pytanie - gdzie byl Luiz przy pierwszym golu ?

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 107

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 13 lip 2014, 0:50

No przecież już od marca czy kwietnia wiadomo, że Hiddink będzie trenował Holandię. Nawet Vincente w poście wyżej o tym napisał. :P Jego asystentami mają być Blind i van Nistelrooy. Co ciekawe, po Euro kadrę ma przejąć Blind.

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 13 lip 2014, 0:54

Sammyy pisze:Jego asystentami mają być Blind i van Nistelrooy.
Ale że Patricka się pozbywają? : P
Sammyy pisze:Co ciekawe, po Euro kadrę ma przejąć Blind.
Nienaturalne są dla mnie takie dalekobieżne ustalenia. Przed turniejem wiadomo, że jeden odchodzi, znane już nazwisko jego następcy, a i jak piszesz - spekuluje już się kto i po nim przejmie pałeczkę.

Hiddink to pewnie po Euro na emeryturę pójdzie, kolejny zasłużony, acz chyba nie do końca spełniony trener.

Awatar użytkownika
Bouma
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 128

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bouma » 13 lip 2014, 2:58

De Vrij może najlepszy stoper imprezy. Vlaar miał kiepski początek, a gracz Feyenoordu niesamowicie równy i równie spokojny cały turniejej. Do tego świetny z piłka przy nodze. Przyjdzie czas na podsumowanie, ale gra Stefana przez cały turniej to chyba moja największa indywidualnie radość.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 lip 2014, 8:11

pomyliłem się, Brazylia nie była chętna zmazać plamy po blamażu z Niemcami i byliśmy świadkami kolejnego lamobicia. 10 bramek w półfinale i meczu o 3 miejsce stracić? I to Brazylia? W głowie sie nie mieści. Brazylia nie zawsze błyszczała, ale też (poza finałem z 98) nie pamiętam ich aż tak bezradnych. Przed rokiem wygrywali PK łatwo ogrywając Hiszpanów i na tym turnieju mieli iść również po złoto, a tu się okazuje, że cały świat się z nich smieje.
Po 1 konkretnym graczu w każdej formacji to trochę mało - Silva, Oscar, Neymar. Kto poza nimi? Sami przebierańcy.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 13 lip 2014, 8:18

Po 1 konkretnym graczu w każdej formacji to trochę mało - Silva, Oscar, Neymar. Kto poza nimi? Sami przebierańcy.
Niby Luiz Gustavo,Fernandinho,Marcelo to też nie są byle kto no ale. Nie widać było efektów

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 lip 2014, 9:01

no tak, dobrzy zawodnicy, Marcelo i Fernandinho nawet świetni, ale nie na tym turnieju, który miał być przecież najważniejszym w Brazylii od dawna.

DayToEnd
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DayToEnd » 13 lip 2014, 10:54

A mnie zastanawia, jak można powołać Freda i Jo, a olać Diego Costę

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 13 lip 2014, 10:56

moze dlatego ze byl w brazylii na ms ...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mundial 2014 Brazylia”