MŚ 2014: GRUPA D - Urugwaj, Kostaryka, Anglia, Włochy - Strona 4

Mistrzostwa Świata. Brazylia 2014
Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Re: MŚ 2014: GRUPA D - Urugwaj, Kostaryka, Anglia, Włochy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 14 cze 2014, 12:09

Jestem cholernie ciekawy Anglików. Niby wygląda to tak jak zawsze, drewniany trener, spore nadzieje a potem nudy i męczarnie w grupie ale nie przypominam sobie ostatnio żeby mieli tak ciekawy skład. Lallana, Sterling, Henderson, Shaw, Barkley, Ox, Sturridge i Welbeck + weterani. Są ludzie, którzy mogliby tchnąć trochę energii w ten zespół i dałoby się z tego zbudować całkiem fajny zespół. Pytanie czy można to zrobić z Royem, który może czuć się nieswojo przy tak małej ilości zasobów drewna.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 14 cze 2014, 12:12

A mnie zadziwia czemu ciągle przy kolejnych wpadkach kadry wina jest trenera, mieli już świetnych trenerów i to nie trenera wina w większości wypadków.
Ciekaw jestem dzisiejszego meczu, Ciekawe kto zagra, Lampard czy Gerrard.
Angole są w wielu przypadkach indywidualnościami , albo słabi taktycznie, dobrego taktycznie Carricka zostawili w domu, Jones i Smalling są dobrymi obrońcami ale nie z najwyższej półki bo często mają problemy z ustawianiem się, są nie tam gdzie trzeba. No zobaczymy jak dziś zagrają.
Ostatnio zmieniony 14 cze 2014, 12:36 przez League, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 14 cze 2014, 12:18

Raczej nie ma wątpliwości, że Gerrard.

Piłkarzy mieli różnych, trenerów też. Problem polegał na doborze ustawień i stylu. Samo pokolenie graczy było przereklamowane ale Anglicy sami byli sobie winni bo zostali niewolnikami swoich gwiazd. Nie były to kadry na miarę Mistrzostwa Świata ale wydaje mi się, że można było kręcić z nimi lepsze wyniki. Których świetnych trenerów masz na myśli? Capello? Znakomity trener na ligę albo eliminacje, który nie potrafi nic ugrać w systemie turniejowym. Jedyny istotny puchar jaki wygrał to Liga Mistrzów... w 1994. To nie jest trener, z którym można sięgać po medale mistrzostw.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 14 cze 2014, 12:20

Anglicy nie mają defensywy. Włosi dziś w nich będą wjeżdżać jak w masełko. Sam Cahill cudów nie zdziała, a takie nazwiska jak Smalling czy Johnson do mnie w ogóle nie przemawiają. Owszem, z przodu wygląda to nieźle, Sturridge i Rooney mogą zdziałać wiele, bo Wellbeck chyba dopiero po kontuzji dochodzi do siebie, więc gotów na 100% nie będzie z całą pewnością, choć sztab szkolenowy twierdzi co innego ;) Ale... Anglicy chyba tak jak zawsze, spore oczekiwania a nic z tego dobrego nie ma prawa wyjść. Pomoc mają chyba najciekawszą, ciekaw jestem jak trener ich poustawia, jak wepchać do składu Lallanę, Lamparda, Gerrarda, Sterlina i Wilshere'a :P O ekipie Azzurrich nie ma co pisać, Balotelli strzeli hat-tricka, świetne podania zanotuje Pirlo, a De Rossi będzie wszystko czyścił w środku pola. Buffonowi zostaną ochłapy do bronienia.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 14 cze 2014, 12:33

No z tą obroną to bym nie przesadzał. Duet Jagielka - Cahill najlepszą parą stoperów nie zostanie ale swoje zrobić powinni. Smalling jak Smalling ale jest jeszcze Jones o ile będzie zdrowy może grać nawet w podstawie i ma wszystko żeby być potworem. Czy to na środku czy na prawej stronie. Jak Roy go posadzi to moim zdaniem popełni spory błąd bo Phil już jest gotowy na to żeby być jednym z jaśniejszych punktów tego zespołu. Na lewym boku mają Bainesa, który w końcówce sezonu wyglądał naprawdę dobrze. Jedyna mina to może być Johnson na prawej stronie.

Wątpię aby Lampard dziś zaczął, podobnie Sterling. Obok Gerrarda raczej wyjdzie Henderson.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 cze 2014, 12:43

cloner pisze:jak wepchać do składu Lallanę, Lamparda, Gerrarda, Sterlina i Wilshere'a
np. Gerrard i Wilshere do środka, Lallana i Sterling na skrzydła, Lampard na ławce. .. ale Roy pewnie nie postawi na Jacka.
No ale sa jeszcze Henderson, który z Gerrardem się świetnie zna, do tego Barkley, Milner,

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 14 cze 2014, 12:48

Az musiałem na google zajrzeć kto to jest ten Henderson, wybaczcie, nie śledzę meczów Liverpoolu. Naprawdę jakoś nie widzę tego meczu w wykonaniu Anglików, kilka, kilkanaście lat temu kadrę mieli mocniejszą (przynajmniej na papierze) i sukcesów brakowało. Teraz będzie podobnie. Dziś co najmniej remis Włochy osiągną.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 14 cze 2014, 12:50

Barry to akurat nie pojechał chyba, że coś mnie minęło ;)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 14 cze 2014, 12:50

Nie pojechał. Fieldy zdążył edytować swój post, cwaniaczek :won:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 14 cze 2014, 12:59

Problem Anglików jest taki, że są święte krowy, których nie można ruszyć. Ja bym po prostu posadził Rooneya, bo ani to to środka pola, ani na szpicy. Ja bym to widział tak:

Lallana-Sturridge-Sterling

Barkley/Wilsza

Henderson- Gerrard

Nie widze tutaj miejsca dla Rooneya, ale przecież wiadome... musi grać i pieprzy wszystko. Mam nadzieje, że nie zagra Welbeckiem, bo to bedzie skandal. Np na ławce Sterling/Lallana a w pierwszym Welbz. :lol2:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 14 cze 2014, 13:01

Buffon kontuzja stawu skokowego. Jego szanse na zagranie dziś to 50%.
:shock: :(

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 cze 2014, 13:07

od tego jest opcja edytuj, by edytować jak się palnie głupotę :P

W defensywie mieli lepszych graczy kiedyś (Adams, Rio, czy Sol), ale w pomocy już niekoniecznie. Ja jestem przekonany, że z lepszym trenerem mogliby zajść do strefy medalowej, z Royem nie mają szans raczej.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 14 cze 2014, 13:23

Potencjał ofensywny Anglicy mają naprawdę świetny. Młoda krew nadchodzi :P Sturridge, Sterling, Lallana, Barkley, Chamberlain, Wilsza, Welbeck... Później wróci jeszcze Walcott i Rodriguez. Przyszłościowo wygląda to dobrze, niestety mają takiego trenera co nawet z Hiszpanią (na poprzednich turniejach) mógłby nie wyjść z grupy. [']

Cloner, jeżeli obrona Johnson-Jagielka-Cahill-Baines jest słaba to nie mam pytań. Co tam takiego jest dobrego we Włoszech?

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 14 cze 2014, 13:30

http://sport.tvp.pl/2014fifaworldcup/15 ... az-buffona
Na zasłonę dymną to nie wygląda, bo po co robić ściemę a propos bramkarza?

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2059
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 14 cze 2014, 13:37

guru pisze: Co tam takiego jest dobrego we Włoszech?
Gigi w bramce, dalej świetny duet z Juve bo Bargzali i Chiellini to bardzo solidni i zgrani zawodnicy, normalnie też na boku zagrałby De Sciglio dobry w defensywie i ofensywie, na drugim boku Abate w miarę pewny w defensywie.Dziś ci dwaj nie zagrają, za nich prawdopodobnie Paletta i Darmian - dla mnie ci gracze to niewiadoma.
Ponadto dziwią mnie takie pytania jak te powyższe - mają tyle dobrego, że w ostatnich latach zawsze są wysoko w turniejach ME czy MŚ.

Nie pałam miłościom do angielskiej kadry, oby odpadli jak najszybciej, ale lubię czytać te ohy i ahy na temat ofensywy,pomocy, czy nawet wpis powyższy o defensywie i ''nie mam pytań'', a zapewne skończy się jak zwykle.Szybko odpadną więc dlaczego jest tak super jak jest tak źle.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mundial 2014 Brazylia”