Reprezentacja Niemiec (zbiorczy) - Strona 8

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 08 lut 2007, 10:26

Niestety, meczu nie ogladalem, bo tak chciala Wyspa :roll:.

Co do meczu to ladnie- wszystkie bramki zawodnikow, grajacych na co dzien w Niemczech. W obu ekipach jest sporo grajkow z klubow niemieckich i dobrze, tak trzymac. Ogladal ktos cale spotkanie [ja tylko skroty :roll:]? Jak zaprezentowali sie nasi zawodnicy?

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 08 lut 2007, 14:11

olson pisze:Ogladal ktos cale spotkanie [ja tylko skroty ]? Jak zaprezentowali sie nasi zawodnicy?
średnio, Lahm miał lekki udział przy bramce Szwajcarów, ale to wg mnie najbardziej Mertersacker zawalił. Schweini mił przebłyski, oglnie dość dobrze zagrał. Lewa strona funkcjowała dobrze. Niemcy dominowali przez całe spotkanie ni przez chwilę ich zwycięstwo nie było zagrożone, Podolskiemu rośnie konkurencja w posatci Gomeza i Kuranyi'ego którzy zagrali bardoz dobrze. Pewne zwycięstwo, ładnie się zaprezentowali Niemcy, Frings wymiatał jak zwykle, ciągle żałuję, że go sprzedaliśmy :/ .

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 08 lut 2007, 16:29

Akarin pisze:Frings wymiatał jak zwykle, ciągle żałuję, że go sprzedaliśmy
Naprawde nie ma czego zalowac. Koles jest slaby psychicznie- w Bremie nie ma tak wielkiego nacisku na tytuly jak w Bayernie, wiec daje tam rade. Z reszta, co to za pilkarz, ktory po jednym sezonie w zespole, przy calkiem czestych wystepach, mowi, ze juz nie chce tam grac. Ze mu sie nie podoba etc., chociaz stanowi o sile zespolu. I jeszcze ma jakies wonty do zarzadu :roll:. Jak dla mnie Frings to panienka, wolalbym, zeby cale obowiazki defensywne spadly na barki mlodego Ottla niz Thorstena.

A sytuacja Podolskiego jest naprawde ciezka. Lukas jest w slabej dyspozycji [jezeli Piza w katastrofalnej formie gra a on nie tzn. ze prezentuje 'wielkie nic'], a konkurencja rosnie w sile. Gomez gra rewelacyjnie juz od poczatku sezonu, Kuranyi dopiero niedawno zaczal szlifowac forme. Jednak obecnie prezentuje sie naprawde dobrze. I jeszcze wroci Klose ;).

Przynajmniej Prinz Poldi bedzie mial motywacje do dzialania :lol2:. Chociaz trzeba przyznac, ze Loew bezgranicznie mu ufa [tak samo jak Klinsmann] i jestem pewnien, ze mimo wszystko bedzie na niego stawial.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 16 mar 2007, 17:10

Loew powołał kadrę na mecz z Czechami:

Bramkarze:
23 Robert Enke
12 Timo Hildebrand
1 Jens Lehmann
Obrońcy:
35 Gonzalo Castro
24 Manuel Friedrich
2 Marcell Jansen
16 Philipp Lahm
17 Per Mertesacker
21 Christoph Metzelder

Pomocnicy:
13 Michael Ballack
8 Torsten Frings
34 Roberto Hilbert
15 Thomas Hitzlsperger
19 Bernd Schneider
7 Bastian Schweinsteiger
28 Piotr Trochowski 22.03.1984

Napastnicy:
33 Stefan Kießling 25.01.1984
31 Kevin Kuranyi 02.03.1982
20 Lukas Podolski 04.06.1985
29 Jan Schlaudraff 18.07.1983

Do tych zawdoników dołączą:
27 Clemens Fritz
26 Alexander Madlung
36 Christian Schulz
30 Paul Freier
Ci piłkarze zostali powołani tylko na mecz towarzystki z Danią.
A kadrze jest 3 debiutantów:Gonzalo Castro, Roberto Hilbert, Stefan Kiessling natomiast Robert Enke był już kiedyś powołany, ale tylko trenował i nie zagrał w żadnym meczu reprezentacji :wink:

Jak widać wykruszyli się napastnicy :/ Kose, Gomez (załamał rękę dodatkowo), Hanke, Neuville, Asamoah. Joachim musiał powołać Kiesslinga, który w ostatnich meczach pokazał przebłyski formy z Norymbergi. Na dzień dzisiejszy wyjściowa jedenastka powinna IMO wyglądać tak:

Jens Lehmann
Philipp Lahm- Per Mertersacker- Christop Metzelder- Marcell Jansen
Bernd Schneider-Torsten Frings-Michael Ballack- Bastian Schweinsteiger
Lukas Podolski- Kevin Kuranyi

Wątpię, żeby od razu od pierwszej minuty w tak waznym meczu wystąpił któryś z debiutantów. Niby największe szanse na grę ma, wobec problemów z prawą stroną obrony, Castro, ale jak już napisałem, niezgrany z drużyną dlatego najlepiej będzie nie ryzykować.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 21 mar 2007, 7:52

Teoretycznie Niemcy w najsilniejszym składzie, prócz Klosego no i powiedzmy Gomeza (nie należy zapominać, że to nowicjusz w kadrze) :wink:

Jednak mają raczej problem z formą swoich najlepszych graczy, na czele z graczami Bayernu, niestety :? Także sądzę, że z Czechami stać ich co najwyżej na remis.

Co do "jedenastki", to masz rację, Akarin, pewnie zagrają w tym składzie. Co prawda Lahm na prawej stronie nie za bardzo błyszczy (zresztą on w ogóle ostatnio nie błyszczy), ale takie ustawienie z nim i Jansenem w pierwszym składzie to większy pewniak niż Castro. Swoją drogą, czemu Fritz jest powołany tylko na mecz towarzyski :?:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 21 mar 2007, 10:45

Michał M pisze:Swoją drogą, czemu Fritz jest powołany tylko na mecz towarzyski
właśnie to mnie zastanawia, obecnie ma on najwyższą formę z wszstkich niemieckich prawych obrońców :!: i mimo to dostał powołanie tylko na mecz towarzyski :think: Nie wiem co Loew planuje ale ja bym go powołał na mecz z Czachami :wink:

Aha jak już jesteśmy przy graczu Bremy to Wiese jest niezadowolony (ba wręcz sfrustrowany), że nie dostał powołania. Uważa, że jest w świetnej formie i należy mu się powołanie. Loew jednocześnie mówi, że jeśli on będzie dalej grał jak gra to dostanie powołanie i że sztab szkoleniowy uważnie go obserwuje.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 21 mar 2007, 11:28

Akarin pisze:to Wiese jest niezadowolony (ba wręcz sfrustrowany), że nie dostał powołania. Uważa, że jest w świetnej formie i należy mu się powołanie.
Wcale mu się nie dziwię - uważam że jest lepszy i od Hildebranda i od Enkego.

Zresztą w ogóle za rok, jak Lehmann skończy karierę (przynajmniej reprezentacyjną), to Niemcy będą mieli duży zgryz, jeśli chodzi o obsadzenie tej pozycji. Wg mnie Hildebrand wcale nie jest klarownym następcą Lehmanna, chociaż za takiego się uważa i na takiego się kreuje.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 21 mar 2007, 11:40

Michał M pisze: Wg mnie Hildebrand wcale nie jest klarownym następcą Lehmanna, chociaż za takiego się uważa i na takiego się kreuje.
mam takie same zdanie :wink: Hildebrand poza jednym rewalcyjnym sezonem nie pokazuje nic wielkiego. Ok, gra dobrze czasami bardzo dobrze, ale jednak nie zawsze. Zmiana klubu wyszłaby mu na dobre, dopiero wtedy mógłby w pełni udowodnić, że będzie nastepcą Lehmanna.
A Wiese też sie nie dziwię, ale cóż musi poczekać. Dla mnie Enke jest również bardzo dobrym bramkarzem i stawiam go mniej więcej na równi z graczem Werderu :wink:

edit: Loew potwierdził, że w meczu z Czechami w ataku zagra Kevin Kuranyi z Lukas'em Podolskim :wink:

http://sportbild.de/sportbild/generated ... 00000.html

atak trafiony :mike: :P

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 21 mar 2007, 17:17

Hm, jak dla mnie Niemcy o obsade bramki martwic sie nie musza. Praktycznie co chwila wyskakuje im w lidze jakis talent. Jak choćby w tym sezonie bramkarz Schalke (nazwisko wylecialo mi z glowy). Poza tym jest zawsze dobry Enke, ktory ma swietny sezon w H96, jest Hildebrand (choc ostatnio po swietnym sezonie spuscil nieco z tonu), wreszcie jest Wiese (chyba obecnie najlepszy kandydat na ta pozycje), ktory potwierdzil swa klase wielokrotnie w Bundeslidze i w LM. W ogole jestem zwolennikiem talentu golkipera Werderu :brawo:

Awatar użytkownika
Klinsejeczek
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Klinsejeczek » 21 mar 2007, 23:54

Jest jeszcze Romek z BvB,Adler z Lverkusen czy młody Rensing.
A z Czechami powinni spokojnie wygrać.Obstawiam 1-3.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 22 mar 2007, 16:55

Adler jak narazie robi furorę u Aptekarzy i dobrze, nie nadarmo ktoś kiedyś nazwał go jednym z największych bramkarskich talentów niemieckch. Miał długą kontuzję, zastanwiał się nad zakończeniem kariery a tu nagle się wszystko odmieniło i dzięki świetnemu występowi przeciw Schalke stał się numerem 1 w Leverkusen i udowadnia, że na to zasługuje.

DFB i Olivier Bierhoff potwierdzili informację, że dnia 22 sierpnia tego roku zostanie rozegrany pilkarski klasyk- Anglia kontra Niemcy. Mecz odbędzie się na nowym Wembley. Anglicy chcą się zrewanżować za porażkę na starym Wembley 0:1 z el. do MŚ. Niemcy też chcą się zrewanżować :P z porażkę 1:5 u siebie w tych samych eliminacjach.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 24 mar 2007, 22:58

Niemcy wygrali zasłużenie 2:1. Przez większość czasu kontrolowali grę, poza tym mogli sie czuć niemal jak u siebie w domu, bo przyjechała z nimi duża grupa niemieckich kibiców i zagłuszali fanów czechów.
Niemcy grali szybką piłkę, nie zostawiali pola czechom i walczyli o każdą piłkę. Per razem z Fringsem i Christoph'em wyłączyli całkowicie z gry były duet z BL- Rosicky + Koller. Czesi nie mieli sposobu na sforsowanie dobrze dysponowanej defensywy niemieckiej. Bramka Barosa przypadkowa, ale po niej gospodarze dosatli wiatr w żagle i dążyli do wyrównania, co im sie na szczęście nie udało :wink: . Ciekawe widowisko było. Ładna, szybka gra. Bawarczycy zaprezentowali się dobrze, żenych zastrzeżeń do nich nie można mieć, zwłaszcza Schweini szarpał lewą flanką i w defensywie też się udzielał. Może wróci w końcu do formy :think: świetnie układała mu się współpraca z Janssenem, dobrze się uzupełniali :wink: Jakby Gladbarch spadło to jednak widziałbym Marcela u nas :wink: jak najszybciej :P

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 24 mar 2007, 23:07

Widziales mecz? Bo ja musialem ojcu pomagac :?. Jak zagrali Bawarczycy? Widzialem, ze Lahm zaliczyl asyste przy 2. bramce Kuranyi'ego 8).

Z relacji, ktora przeczytalem na kickerze, wynika, ze mecz byl dosc wyrownany. Oba zespoly mialy swoje sytuacje, ale Niemcy mimo wszystko stwarzali wieksze zagrozenie pod bramka Cecha. Wydawalo mi sie tez, ze Podolski byl calkiem aktywny. Szkoda, ze dzisiaj nie trafil do siatki. Lahm asystowal przy zwycieskiej bramce, a przez cale spotkanie wystepowal na prawej stronie defensywy, czyli na swojej 'rdzennej' pozycji.

Cieszy wysoka dyspozycja Kurany'ego, szkoda tylko ze w zanadrzu mecz z Schalke :roll:. 2 bramki Kevin zdobyl glowa, Hitzfeld bedzie musial maksymalnie wyczulic van Buytena i Lucjana na tego zawodnika.

A duza rzesza niemieckich kibicow wcale mnie nie dziwi. Do Pragi maja rzut kamieniem, szczegolnie ci z poludnia.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 24 mar 2007, 23:16

MEcz był ciekawy, końcówka bardzo emocjonująca. Co do gry Bawarczyków to Podolski był aktywny, ale mógł strzelić ze trzy bramki. Te sytuacje przemawiają na jego niekorzyść. Bastian tez miał dogodne okazje, ale niczym się nie wyróżnił. Lahm był chyba najlepszym obrońcą reprezentacji Niemiecv, walczył w powietrzu nawet z Kollerem :lol: i chyba tyle.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 24 mar 2007, 23:18

olson pisze:Widziales mecz? Bo ja musialem ojcu pomagac . Jak zagrali Bawarczycy? Widzialem, ze Lahm zaliczyl asyste przy 2. bramce Kuranyi'ego .
mój ojciec oglądał ze mną, ciągle się kłócilismy co do decyzji sędziego :P

Schweini aktywny bardzo, świetnie sie uzupełniał z Janssenem :wink:
Przy drugiej bramce to podwójna asysta Bawarczyków :P Poldi do Lahma a ten świetna wrzuta na 5 metr i Kuranyi strzela "unhaltbar" :wink: . POza tym Schweini i Lahm świetnie w defensywie, nie było dla nich czegoś takiego jak stracona piłka :wink: Lahm czyścił wszystko i jeszcze pilnowal Kollera 8) Podi bardzo dużo pracował z przodu, dużo biegał, wystawiał się na pozycję, mógł zaliczyc asystę, ale Schneider sam na sam nie strzelił :roll: Czyli można powiedzieć, że Bararczycy zagrali bardzo ładnie :wink: Schweini tak jakby do formy wracał :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”