1. Bundesliga (zbiorczy) - Strona 8

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Re: Bundesliga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 18 maja 2013, 17:21

25 pkt przewagi mistrza nad wicemistrzem :!: :!: :!:

Gdyby nie ter Stegen, może byłby dzisiaj torrekord, a tak zabrakło trzech goli...ale za to najlepsza defensywy w historii - 18 straconych goli 8)

A z ta Fortuna faktycznie niezłe jaja...

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 637
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 18 maja 2013, 17:24

Był ten gol?! bo nie widziałem...

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 18 maja 2013, 17:25

Przez chwilę na lajwskorsach widniało 2-2 i byłem przekonany, że to Lewy wyrównał. Niestety za chwilkę się poprawili i skorygowali na 1:2.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 637
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 18 maja 2013, 17:25

Faktycznie, był na spalonym. Szkoda gościa, jakoś mi tak patriotyzm się obudził i chciałem żeby Polak miał koronę. Mało zabrakło, ale winę ponosi cały zespół.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 18 maja 2013, 17:27

jak to było w końcu z tym golem Schmelzera w 90 minucie? Bo o golu Lewego nie ma nawet co mówić, bo jeśli on dotknął piłki to byłby spalony

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 18 maja 2013, 17:28

Lewy też swoje za uszami ma, bo karnego z Bayernem zmarnował. Poza tym cisnął do końca sezonu na pełnym gazie, nie chciał odpoczywać (tym sposobem Mandzukic został pozbawiony szansy na koronę). Dziwne podejście Borussii - jak się wystawia najsilniejszy skład to wypada pograć na te 50% i poczuć dreszczyk zamiast obniżać morale.

Inna sprawa, że dzisiejszy ich mecz bez znaczenia. Gorzej z Bayernem.

Ciekawe ile lat będziemy czekać aż Polak znów stanie przed szansą zostać najlepszym strzelec czołowej ligi świata.

Wiloch
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wiloch » 18 maja 2013, 17:44

Niewykorzystane sytuacje lubią...

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 18 maja 2013, 18:10

Meczu nie widziałem (BVB - Hoffe), ale już na różnorakich forach, blogach, stronkach mniej lub bardziej fachowych przebąkuje się o perfidnym odpuszczeniu meczu przez Dortmund tylko po to, aby Hoffenheim się utrzymało. Faktycznie podejrzanie to wygląda - 2 gole po karnych, w krótkim odstępie czasowym, czerwo dla bramkarza. Ale sam nie podejmuję się wyroku gdyż nie oglądałem tego spotkania.

Może w przyszłym sezonie to Dortmund będzie potrzebowac punktów i wówczas Wiśniaki się odwdzięczą :wink:

A przypomnę jeszcze, że rok temu Hertha też fetowała utrzymanie a polegli sensacyjnie w barażach. Na Hoffenheim czeka przecież niesłabe Kaiserslautern Borysiuka.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 18 maja 2013, 19:43

No właśnie liczę na Kaiserslautern, tym bardziej, ze na wypożyczenie jest tam przecież nasz młody Weiser ;)

Nie chce oglądać juz Hoffenheim w BL, bo to co robili w tym sezonie to istna tragedia.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 19 maja 2013, 0:02

Wróciłem i obejrzałem skróty - Lewy jak na chama chciał przytulić gola na 2:2 :lol: Nie dość, że gdyby uciekł z linii strzału byłoby 2:2 to jeszcze tej piłki nie dotknął, ale pierwszy łapę w górę podniósł i biegł do narożnika, żeby koledzy na niego, a nie na Schmelzera się rzucili :lol:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 21 maja 2013, 11:41

No ile wiarygodnym źródłem jest Bild i co możecie powiedzieć o Ronie-Robercie Zielerze?

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 21 maja 2013, 11:48

Dobry golkiper, szkolony w United 8)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 21 maja 2013, 11:50

Bild jest dość wiarygodnym żródłem o sporcie, mimo, iż ogólnie to taki sobie szmatławiec ;)

Np. jako pierwsi poinformowali o przejściu Goetze do Bayernu (to tak z ostatnich newsów).

Zieler - dobry bramkarz młodego pokolenia, zresztą obfitującego u Niemców w talenty bramkarskie - chociaż widzę nad nim Neuera, Adlera, a nawet ter Stegena, jest to z pewnością niezły bramkarz, wciąż w dodatku mogący się rozwijać. U Loewa aktualnie nr 3 w kadrze ;)

A co za news? Bo jakoś nic nie widziałem...

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 21 maja 2013, 12:02

Informacja z drugiej ręki. Na stronie Bilda nawet nie sprawdzałem. Wolę się jednak dowiadywać czegoś o bramkarzach łączonych z Liverpoolem, bo wciąż nie jest jasna przyszłość Reiny. Pepe albo odejdzie do Barcelony, albo przedłuży umowę z Liverpoolem o kolejne dwa lata i zostanie w klubie do końca kariery.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 21 maja 2013, 12:16

Sprawdziłem ;)

Bild podaje to jako pogłoskę transferową, mówiąc o zainteresowaniu Liverpoolu osobą Zielera. Także nic pewnego.

Ponoć Zieler był do wyjęcia za 8 mln euro - ale deadline minął 1 maja..

W sumie trudno powiedzieć, kontrakt ma do 2015 r., więc nie za długi, a Hannover raczej nie oddaje zawodników za darmo...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”