Reprezentacja Niemiec (zbiorczy) - Strona 10

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 17 maja 2008, 13:41

Tak jak napisał fieldy, Jens zawalił początek sezonu. W każdym meczu, w którym grał potem prezentował się co najmniej dobrze.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 20 maja 2008, 10:38

Akarin pisze:Rolfes jest jednym z pewniaków w kadrze :wink: On wg mnie niemal na bank nie poleci.
Wydaje mi się po prostu, że poleci których z DM-ów - jakbym miał wybierać między Jonesem a Rolfesem (bo przecież nie Fringsem), to wziałbym na EURO Jonesa.
Akarin pisze:Jesli chodzi o 3 zawodnika, który musi odpaść z kadry, to wg mnie będzie to ktoś z dwójki Jones/Borowski :wink:
Borowski na pewno nie - jest na fali wznoszącej i Loew jest podobno do niego dość przekonany :wink: Zresztą - zobaczymy za tydzień, może jeszcze komuś kontuzja wpadnie?

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 20 maja 2008, 20:08

Michał M pisze:Wydaje mi się po prostu, że poleci których z DM-ów - jakbym miał wybierać między Jonesem a Rolfesem (bo przecież nie Fringsem), to wziałbym na EURO Jonesa.
w sumie to cieżka sprawa wybrać z ich dwóch, ale Rolfes wg mnie ma mocniejszą pozycję w kadrze. Oczywiście Jones rozegrał bardzo dobry sezon i jestem jego zwolennikiem w kadrze, ale jakoś nie uważam, żeby wywalczył sobie miejsce w składzie kosztem Simona. Choć jeśli to pojedzie on a nie Rolfes to i tak będę zadowolony. Jak mówiłem, chcę go w kadrze :wink:
Michał M pisze:Borowski na pewno nie - jest na fali wznoszącej i Loew jest podobno do niego dość przekonany Wink Zresztą - zobaczymy za tydzień, może jeszcze komuś kontuzja wpadnie?
co do Boro to fakt, forma mu wzrosła w ostatnim czasie i zasługuje na wyjazd. Z pomocników skreśliłbym Odonkora, ale jakoś nie widzi mi sie, żeby Loew nagle z niego zrezygnował :wink:

Będzie ciekawie.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 20 maja 2008, 23:24

Z Odonkora Loew na pewno nie zrezygnuje, bo obok młodziaka Marina to jedyny powołany skrzydłowy z prawdziwego zdarzenia. Wiadomo, że miejsca w pierwszym składzie dla Ghanijczyka nie będzie, ale na ławkę z pewnością się przyda, bo potrafi namieszać na skrzydłach.
Duża liczba napastników. Wydaje mi się, że z dwójki z nich Loew zrezygnuje. Będę wiele zaskoczony, jeżeli na Euro nie pojadą Podolski czy Klose (mimo nie najlepszego sezonu obu panów), Gomez i Kuranyi mają za sobą świetny rok i pewne miejsce w składzie, więc zostają drugoligowcy Helmes i Neuville. I właśnie tę dwójkę typuję do odstrzału + któregoś z pomocników: Hitzlsperger, Trochowski, Jones.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 21 maja 2008, 8:55

Akarin pisze: Z pomocników skreśliłbym Odonkora, ale jakoś nie widzi mi sie, żeby Loew nagle z niego zrezygnował :wink:
Też tak sądzę. Chociaż jestem przeciwny jego powołaniu - fakt, że był dobrym jokerem 2 lata temu jakoś mnie do niego nie przekonuje.
olson pisze:Duża liczba napastników. Wydaje mi się, że z dwójki z nich Loew zrezygnuje.
Duża jest też liczba pomocników :wink: Sądzę, że jednak Loew weźmie piątkę napastników, i tym piątym będzie jednak Neuville, choćby z powodów, o których pisał wczesniej Akarin - jak Loew będzie chciał zagrac trójką napastników, to obok Podolskiego do roli cofniętego trzeciego napadziora najbardziej pasuje właśnie Neuville (pamiętam jak jeszcze w Leverkusen grywał czasem na prawej flance) :wink:
olson pisze:któregoś z pomocników: Hitzlsperger, Trochowski, Jones.
Hitzlsperger jest niemal podstawowym graczem kadry - pierwszym do składu w przypadku urazu Fringsa (tak przynajmniej było w ostatnich spotkaniach Niemców), więc on jedzie prawie na pewno (o ile nie dozna kontuzji) :wink:

Van der Vaart
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Van der Vaart » 21 maja 2008, 13:50

Osobiście wywaliłbym Odonkora, Trochowskiego oraz Neuville. Temu pierwszemu zupełnie się nie wiedzie w Hiszpanii, w ogóle nie wiem co on jeszcze tam robi. Trochowski rzadko gra, a gdy już grał to bardzo przeciętnie i trudno to nazwać poziomem kadry. Dla mnie też nieporozumieniem jest stary Neuville. Lepiej dać szansę Marinowi czy Helmesowi, przynajmniej będą walczyć, a nie brać starych dziadów. Powołanie A. Fredricha to też zupełne nieporozumienie.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 21 maja 2008, 14:00

Van der Vaart pisze:Powołanie A. Fredricha to też zupełne nieporozumienie.
A faktycznie, do niego jakoś nikt nie zdążył się przyczepić. Może to z tego względu, że on cały czas jest w kadrze? Ale rzeczywiście, jeżeli Loew zamierza grać bokami Lahm-Jansen (a to jest najbardziej prawdopodobne), do tego w rezerwie ma Fritza i Westermanna, to faktycznie po kiego mu Arne Friedrich? Jako rezerwowy środkowy obrońca? W tym przypadku nasze szanse by jeszcze wzrosły :P Lepszy rzeczywiście byłby inny Friedrich, Manuel z Leverkusen :wink:

Van der Vaart
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Van der Vaart » 21 maja 2008, 14:05

Michał M pisze:Lepszy rzeczywiście byłby inny Friedrich, Manuel z Leverkusen :wink:
Dokładnie. Arne Fredrich nie miał za sobą dobrego sezonu, podobnie jak i jego koledzy z klubu. W kadrze zaś już gra długo, z tego co pamiętam, to był nawet powołany na Mistrzostwa Świata w 2002 roku. Tak więc należy do starej gwardii. I raczej tym kierował się Joachim Low.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 22 maja 2008, 16:33

Michał M pisze:Sądzę, że jednak Loew weźmie piątkę napastników
to już jest wiadome od jakiegoś czasu :wink: sam Loew tak mówił. Dlatego będzie chciał wziąć bardziej uniwersalnego napastnika jakim jest Neuville.
Bo inaczej to będzie miał aż 4 nominalnych npastników grających na szpicy.

Odonkor może zostać dlatego, że jest jedynym nominalnym skrzydłowym w kadrze. Reszta to nie sa tacy typowi skrzydłowi :wink:

Co do Arne Friedricha to średni zawodnik. Sam nie wiem co o nim sądzić. Osobiście uważam, że są lepsi od niego.
Van der Vaart pisze:Temu pierwszemu zupełnie się nie wiedzie w Hiszpanii, w ogóle nie wiem co on jeszcze tam robi.
w pierwszym roku szło mu średnio. Potem złapał kontuzję i po jej powrocie prezentował się dobrze :wink:

Ja bym wywalił Trochowskiego, ale on w sumie może grać na każdej pozycji w pomocy, więc może swoim uniwersalizmem przekona Loewa. Jak dla mnie jest on w tej chwili niemal bez formy. Już wolę Marina :]

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 557
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 22 maja 2008, 18:48

Akarin pisze: Ja bym wywalił Trochowskiego, ale on w sumie może grać na każdej pozycji w pomocy, więc może swoim uniwersalizmem przekona Loewa.
uniwersalnością

Gdzie i kiedy Low mówił to o napastnikach?

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 22 maja 2008, 19:05

10 pisze:uniwersalnością
no fakt :P nie wiem dlaczego napisałem o uniwersalizmie mając na myśli uniwersalnosć, ale zostawmy ten wątek.

10 pisze:Gdzie i kiedy Low mówił to o napastnikach?
a myślisz, ze pamietam dokładną datę czy co?

Mówił, że weźmie 5 napastników. Jestem tego pewien. Nie pamiętam dokładnie kiedy, ale na DSFie czytałem newsa o tym. Jego słowa były tam zacytowane.
I od tego czasu Niemcy się zastanawiali kto pojedzie jako ten 5. Wielu chciało Kisslinga, inni Asamoah. Neuvilla, inni tez żeby to był młody Helmes czy Hanke. Wszyscy walczyli o to jedno miejsce w składzie. Powołał dwóch z 2 Bl. I wg mnie dobrze zrobił.

Na pewno nie powoływałby 2 napastników po to, żeby żadnego nie brać.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 22 maja 2008, 19:46

Akarin pisze:Powołał dwóch z 2 Bl. I wg mnie dobrze zrobił.
Czy dobrze? Nie wiem. Bardzo lubię Neuville'a, ale wydaje mi się, że Low mógłby wziąć mogącego spełniać podobne role Asamoah.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 23 maja 2008, 0:30

10 pisze:Bardzo lubię Neuville'a, ale wydaje mi się, że Low mógłby wziąć mogącego spełniać podobne role Asamoah.
Asamoah nawet nie łapał sie w ostatnim czasie do składu Schalke :wink: ogólnie zagrał przeciętnie w tym sezonie. To zdecydowało. Neuville jest w lepszej dyspozycji.

Wg mnie dobrze zrobił, że zabrał dwóch piłkarzy mających za sobą dobry sezon w 2 Bl. Obaj teraz będą grać w BL. Dla Neuvilla to ostatnia wielka impreza w karierze.

Loew powiedział, że po EURO kto inny będzie nowym nr 1 w bramce repry. I dobrze.

Ale na razie trzeba się skupić na ME.

Jak mówiłem, Loew jest zachwycony (niemal) Marco Marinem. Są duże szanse, że młody zostanie :wink:
Wzrastają za to szanse, ze Odonkor poleci.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 23 maja 2008, 0:38

Akarin pisze:
10 pisze:Bardzo lubię Neuville'a, ale wydaje mi się, że Low mógłby wziąć mogącego spełniać podobne role Asamoah.
Asamoah nawet nie łapał sie w ostatnim czasie do składu Schalke :wink: ogólnie zagrał przeciętnie w tym sezonie. To zdecydowało. Neuville jest w lepszej dyspozycji.
No wiesz, ale to jednak 2. BL.
Akarin pisze: Loew powiedział, że po EURO kto inny będzie nowym nr 1 w bramce repry. I dobrze.
To może być za późno. Ale mi pasuje, chociaż Adler podwyższyłby poziom sportowy drużyny, a tym samym poziom widowisk przez nią serwowancyh już teraz.

Kaczormistrz
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaczormistrz » 23 maja 2008, 0:45

Jestem za tym zeby Jens bronil w meczu z Polska i popelnil jakis powazny blad, pozniej wchodzi miedzy slupki Adler

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”