Reprezentacja Niemiec (zbiorczy) - Strona 13

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Re: Reprezentacja Niemiec (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 06 maja 2010, 13:56

Akarin pisze:Brakuje Rolfesa, ale on kontuzjowany
No właśnie. Ciekawe czy Low w ogóle myślał nad reaktywowaniem Fringsa :think:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 06 maja 2010, 14:07

Akarin pisze:Jak na moje oko wyleci z kadry Badstuber (powie, że za młody, ale jest na przyszłość dobry itp)
Badstuber ma ten plus, że może grać też na lewej obronie, zważywszy niemieckie braki na tej pozycji to cenny aspekt.
Akarin pisze:Z pomocników bym wykreślił Trascha, który mimo wszystko niewielkie ma doświadczenie, choć rozgrywa dobry sezon.
W aktualnej kadrze jest tylko 4 DM-ów: Ballack, Schweini, Khedira i właśnie Traesch. Teoretycznie może tu grać też Westermann, ale jego widzę raczej jako partnera dla Mertesackera. Traesch może też grać na prawej obronie - wniosek jest jasny, Traesch jedzie.
Akarin pisze:nie pojedzie Kiessling, choć Cacau raczej powinien wylecieć, ale nie z Lowem na ławce.
Kiesslinga cięzko będzie Loewowi wyrzucić, szczegolnie jeśli zostanie królem strzelców. Wg mnie cała szóstka nominalnych napastników pojedzie, a to z uwagi na system który podałem wyżej (4-2-3-1) - i Mueller, i Cacau i Poldi, a nawet Kiessling mogą grać jako jeden z zawodnikow w tym "3".
Akarin pisze:No i niech za nic w świecie nie stawia Mullera na prawej pomocy, bo tylko krzywdę mu robi - jego miejsce jest za napastnikiem, koło Ozila .
Nie bardzo ma gdzie wstawiać Muellera, jak nie na prawej pomocy, gdzie Niemcy mają największą lukę (jeśli chodzi o pomocników przynajmniej). Oezil - lewonożny, ustawiany albo w środku, albo na lewej pomocy. Do tego Poldi - jeśli nie w ataku, to tylko lewa pomoc, Kroos - też raczej środek (choć jego można teoretycznie postawić na prawej pomocy). I Marin - ten może grać i na prawej i lewej.
Akarin pisze: bo nie ma Hitzlspergera, który raczej za zasługi tam był w eliminacjach
Rozwalił mnie tekst Loewa, który stwierdzil, że cięzko mu przyszło podjąć decyzję o braku powołania dla Hitzslpergera...
Duch pisze:No właśnie. Ciekawe czy Low w ogóle myślał nad reaktywowaniem Fringsa :think:
Raczej nie, zrezygnował z niego jakiś czas temu, a Loew się ze swoich decyzji nie wycofuje (casus Kuranyi'ego ewidentnie to potwierdza).

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 06 maja 2010, 14:22

Michał, właśnie z tego względu, że Westermann może grać też jako Dm bym wywalił Trascha. Oczywiście, że może grać w obronie po prawej stronie, ale tam jest jeszcze od biedy Lahm czy też sam Westermann
6 napastników? Nie przejdzie. Pojedzie Podolski, Klose, Gomez, Cacau jak dla mnie. Klose i Gomez to wysunięci napastnicy a Cacau to taki pośredni, który może też dobrze pokreować grę. Ja tez bym chętnie zagrał Kiesslinga, ale wydaje mi się, że mimo wszystko pojedzie Cacau.
Badstuber oczywiście, ze mógłby pojechać, ale mówię, jakąś wymówkę Low znajdzie i jak dla mnie zostanie w domu.

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 06 maja 2010, 14:40

podolski -pilkarz posmiewisko
http://soccernet.espn.go.com/players/st ... 59&cc=5739
nie ma co - as nad asy - 2 goli na caly sezon-pozazdroscic
a wszyscy kibice-z tego co czytam-jak jeden maz ,nie dosc,ze widza go w kadrze na ms,to jeszcze wystawiawiaja jako pewniaka do podst 11-stki

a czymze sobie w tym sezonie on zasluzyl ? w poprzednim zreszta tez
gosciu jawnie jedzie na opinii gwiazki turniejow i mega postrachu rywali niemiec w eliminacjach,gdzie pakuje po czasem po 3,4 gole lelakom z wysp owczych czy san marino

spojrzmy prawdzie w oczy- na podstawe jest za slaby
mowicie o 4231-zgoda
niech ten ofensywny czworokat tworza oezil,mueller i marin a przed nimi kiessling lub gomez

gre beda ciagnac mesut i -wydaje mnie sie-ze marko marin
chlop swietnie sie rozwinal w bremie,ma niesamowite pokretlo w nodze,super szybkosc,niekonwencjonalny drybling
slowem material na skrzydlowego klasy swiatowej
w bremie gra glownie na lewej stronie,bo jest prawonozny i czesto scina do srodka by oddac strzal
na prawej gra juz gorzej ,ale mysle ,ze da rade

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 06 maja 2010, 14:44

Gdyby decydowała tylko i wyłącznie forma ligowa, to na MŚ nie miałby prawa pojechać też np. Miro Klose.

Tyle, że Loew ma gdzieś te argumenty. Budował tą reprezentację przez kilka ostatnich lat (można by rzecz, że od 2004 r.), i dla niego najważniejsze są występy i zgranie w reprezentacji. A tam rzeczywiscie i Poldi i Klose mają niesamowite statystyki (ok, budowane często na Liechtensteinie, ale nie tylko).

Ja sam, jakbym zestawiał skład ofensywy, ustawiłbym ją na: Mueller, Kroos, Oezil - Kiessling (Kuranyi). Ale to nie ja jestem "bundestrainerem" :wink:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 07 lip 2010, 22:37

Nie wiem czy to kogoś interesuje, ale doszedłem do wniosku, że niemiecki futbol w XXI wieku to największy przegrany świata :boruta: Do czego zmierzam? Otóż chodzi mi o to, że Niemcy zarówno w futbolu klubowym jak i reprezentacyjnym od 2001 roku NIC NIE WYGRALI. Mimo mnóstwa finałów, półfinałów i zaciętych spotkań wciąż i wciąż nie mogą się doczekać złota. Taka sytuacja, że w całym dziesięcioleciu nic nie wygrali jest chyba pierwszą w historii niemieckiej piłki nożnej. Krótka analiza.

REPREZENTACJA:

Wciąż i wciąż na najwyższych szczeblach turniejów.
2002 - srebro na MŚ
2005 - brąz na Pucharze Konfederacji
2006 - brąz na MŚ
2008 - srebro na ME
2010 - półfinał MŚ (może być brąz - kolejny medal)

Ani jednego triumfu.

FUTBOL KLUBOWY:

2002 - przegrany finał LM Bayeru Leverkusen, przegrany finał Pucharu UEFA Borussii Dortmund
2006 - przegrany półfinał Pucharu UEFA Schalke
2007 - przegrany półfinał Pucharu UEFA Werderu Brema
2008 - przegrany półfinał Pucharu UEFA Vayernu Monachium
2009 - przegrany finał Werderu Brema, półfinał Hamburgera SV
2010 - przegrany półfinał Pucharu UEFA Hamburgera SV, przegrany finał LM Bayernu Monachium.

Ani jednego triumfu.

Mamy zatem same srebrne i brązowe medale, że tak powiem. Od 2001 roku (triumf Bayernu w LM) ani jednego złota, ani jednej wygranej (nie wliczam drużyn juniorskich). A mamy rok 2010, w którym niemieckie drużyny znów nic nie wygrają. Brak talentów? Umiejętności? Dla mnie - tak. Wszystkie te sukcesy zawdzięcza dyscyplinie, taktyce itp. Indywidualnie, kadrowo, nazwiskowo są drużyną, która w XXI wieku nie powinna W OGÓLE wejść do półfinału - czy to w 2002 czy to w 2008 czy to w 2010. Niemniej niemiecki futbol przechodzi wielką rewolucję, ale to już temat na jakiś felieton. Tyle.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 lip 2010, 22:41

A ile reprezentacji chciałoby mieć takie 8 ostatnich lat. :lol: Przynajmniej ciągle się liczą i patrząc na to jaka kadra jeśli chodzi o wiek była na Mundialu w RPA to nadal będą w gronie faworytów.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 08 lip 2010, 1:38

Jarzinho pisze:A ile reprezentacji chciałoby mieć takie 8 ostatnich lat. :lol: Przynajmniej ciągle się liczą i patrząc na to jaka kadra jeśli chodzi o wiek była na Mundialu w RPA to nadal będą w gronie faworytów.
Niby osiągnięcia imponujące, ale taki neutralny kibic Niemców, który życzy dobrze wszystkim drużynom przeżywa same porażki w decydujących momentach :P

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 08 lip 2010, 8:56

Patrząc na to pokolenie Niemieckich graczy to mam wrażenie, że parę następnych imprez będą walczyć o najwyższe lokaty czy to w MŚ czy w ME. Tak młodej i świetnej reprezentacji dawno nie widziałem. Razem z Hiszpanią mają najlepsze pokolenie graczy na świecie i dobry trener(Loew odchodzi?) musi to wykorzystać.

AutoDeco
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AutoDeco » 27 sie 2010, 13:11

Zgadzam się,reprezentacja Niemiec ma najbardziej przyszłościowych-w sensie młodych zawodników. Zarówno na turnieju w 2012 roku jak i na mundialu w Brazylii będa walczyć o najwyższe cele.

vinc
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vinc » 31 sie 2010, 10:02

najbardziej mi sie podoba ich zorganizowanie, gra zespołowa - cos wspanialego, na takie mecze sie czeka, jak na jakąś zajebista nagrode - przynajmniej ja tak mam. i nigdy przenigdy nie mialem poczucia straconego czasu - w przeciwienstwie do momentow, kiedy ogladam w akcji nasza reprezentację :lol:

Awatar użytkownika
daniel10_15
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: daniel10_15 » 04 lis 2010, 16:26

Prawda jest taka, że gdyby nie uczestnictwo w tej reprezentacji zawodników o polskich korzeniach to reprezentacja niemiec wcale nie byłaby taka świetna... 8)

Awatar użytkownika
Lucaas
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lucaas » 11 lis 2010, 2:35

Tymczasem Loew zdecydował się dać szansę młodym wilczkom z Bundesligi. Powołania na najbliższe spotkanie towarzyskie ze Szwecją otrzymali: Mats Hummels, Kevin Grosskreutz, Mario Götze, Marcel Schmelzer (wszyscy BVB) oraz Lewis Holtby, André Schürrle (FSV Mainz). Spotkanie rozegrane zostanie 17 listopada w Gotteborgu na Nya Ullevi Stadion.

kruszynka202
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Re:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kruszynka202 » 20 cze 2011, 19:59

Tutaj wszystkich nie ma wyników

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 02 wrz 2011, 22:26

Jak tak sobie patrzę na luźną już grę Niemców (prowadzą spokojnie, ale tylko 5-2) to obserwując Polaków widzę nie tyle co dwa światy, dwie galaktyki, co zupełnie inne wszechświaty. Mnogość wspaniałych talentów oraz ich kombinacyjna gra powala. Naprawdę. Gdyby nie grali już na luzaku tylko spinali się do samego końca (po 30 minutach było 3-0) to zrobiliby dwu cyfrówkę.

Jak zagrają tak we wtorek to znowu w Polsce zapanuje depresyjna atmosfera, a Smuda nie wyjdzie z mieszkania przez tydzień.

No i bym zapomniał. W silnej grupie komplety zwycięstw i jako pierwsza ekipa jedzie na Euro.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”