Werder Brema (zbiorczy) - Strona 14

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 14 lut 2008, 9:00

fieldy pisze:Dlaczego Wise nie gra w Arsenalu ?
Może dlatego, że jeszcze nie tak dawno temu przedłużył kontrakt z Werderem? :wink: Poza tym, mało Wam niemieckich bramkarzy? :P
Van der Vaart pisze:Wiesie już od kilku lat broni na dobrym europejskim poziomie,
Generalnie tak, ale czasem potrafi zrobić taką wtopę, że głowa mała. Jestem ciekaw jak strzelali te karne - tak słabo jak Toni w niedzielę? (bo jego karnego to chyba i ja bym wybronił :P )
Akarin pisze:Po sezonie pierwszym bramkarzem będzie Rensing
Dokładnie, a gdyby (nie daj Boże) jemu się nie powiodło, to prędzej wolałbym w Bayernie Rene Adlera niż Wiese, za którym osobiście nie bardzo przepadam. No i zresztą jak ma byc kolejny desant z Bremy, to niech to będzie Mertesacker :wink:

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: Werder Brema (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 26 wrz 2008, 12:05

Niemiecka prokuratura zajęła niejakim Timem W. :P Sprawa dotyczy zajścia w meczu Werder - HSV, w którym niemiecki zawodnik bez pardonu zaatakował chorwackiego napastnika Ivicę Olicia. Jego czyn może zostać zakwalifikowany jako usiłowanie zabójstwa ( :!: ). Co ciekawe niedoszła ofiara niedozwolonego zachowania, zarzeka się, że nie złożyła doniesienia do prokuratury i generalnie bagatelizuje sprawę. Sam zainteresowany przyznaje podobno, że bardziej niż kary obawia się zemsty pseudokibiców, gdyż otrzymuje od tamtego zajścia pogróżki...

Ewentualny wyrok dla Tima W. może być precedensowy. Do sądów może spłynąć lawina pozwów. Kto wie czy Arsenal nie zdecyduje się pozwać Martina Taylora, ManU Emanuela Pogatetza, Real Abou Diaby'ego za wejścia, które mogą zostać zakwalifikowane jako spowodowanie ciężkiego uszczerbku na zdrowiu :?:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 26 wrz 2008, 12:30

Szybko się kurcze obudzili panowie. Przecież ta sytuacja miała miejsce już troszkę czasu temu. Ale faktycznie sprawa bez precedensu, bo za boiskowe zderenie koleżka pójdzie do więzienia :lol: Ciekawe jakby to zadziałało na innych piłkarzy, trenerów itp. którzy mają dośc chamstwa na boisku.

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 20 sty 2009, 21:07

Jeden z moich "ulubiencow" Diego ... zostal zlapany za jazde po pijanemu. O.8 promila alkoholu - tyle zostalo stwierdzone u pilkarza Werderu po krotkim POSCIGU :roll: przez Niemiecka policje. A oto jak "inteligentnie" Pan Diego skomentował cale zdarzenie : Piłkarz winą obarczył kelnera w restauracji. Jak podkreślił "cały czas dolewał mi wino". Dodał też, że nie wie jak wiele alkoholu można wypić, by nie łamać prawa..

No coz... mam nadzieje ze w Hiszpanii, Wloszech czy Bog tam wie gdzie w przyszlosci jak Diego odejdzie to nie spotka takich zlych i okropnych kelnerow ktorzy na sile usiluja cie upic :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 21 sty 2009, 8:49

rebuzz pisze: Piłkarz winą obarczył kelnera w restauracji. Jak podkreślił "cały czas dolewał mi wino". Dodał też, że nie wie jak wiele alkoholu można wypić, by nie łamać prawa..
Tak, to było niezłe :lol: Najlepsze jednak jest to, że klub nie dał mu żadnej kary, nawet zwykłego upomnienia :!: Któryś z szefów Werderu (juz nie chce mi się sprawdzać który) stwierdził, że na północy Niemiec z uwagi na zimno trzeba sobie od czasu do czasu strzelić kielicha :shock: :haha: Bardzo pouczające...
rebuzz pisze:No coz... mam nadzieje ze w Hiszpanii, Wloszech czy Bog tam wie gdzie w przyszlosci jak Diego odejdzie to nie spotka takich zlych i okropnych kelnerow ktorzy na sile usiluja cie upic :mrgreen: :mrgreen:
Wiesz, południowcy piją raczej słabe lub rozwodnione alkohole, także chyba da radę :] No i nie będzie musiał rozgrzewać się alkoholem :lol:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 20 lip 2009, 22:10

A jednak jest zycie bez Diego dla Werderu... Mozna przytoczyc stara maksyme, iz nie ma ludzi/pilkarzy niezastapionych :!:
fajnie Werder gral na terenie rywala, a miala byc z nich mokra plama... :roll:

PS. Stowka w plecy....

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 cze 2010, 11:45

kto mi powie, jak wygląda sytuacja Ozila w klubie ? długi ma kontrakt ? ile by kosztował ? mówi się coś o ewentualnym odejściu ?

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 27 cze 2010, 12:01

Z rok temu coś się mówiło o Juventusie i o 20 mln, tak więc teraz Werder zażyczy sobie pewnie trochę więcej. Myślę, że trzeba wyłożyć przynajmniej 25 mln, jak za Diego.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 27 cze 2010, 12:11

fieldy nie dla psa kielbasa... Arsenalu na niego nie stac, a moze inaczej przy Wengerze nie ma szans na transfer

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 cze 2010, 12:25

kto wie, jak Cesc odejdzie, to trzeba będzie kimś go zastąpić, a 25 mln przy jego umiejętnościach wygląda ja kieszonkowe :P

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 cze 2010, 12:39

kto mi powie, jak wygląda sytuacja Ozila w klubie ? długi ma kontrakt ? ile by kosztował ? mówi się coś o ewentualnym odejściu ?
Mesutowi za rok kończy się kontrakt także cena nie powinna być za duża mimo dobrych występów na Mundialu. Wszystko zależy od Ozila czy podpisze szybko nowy kontrakt. Jeżeli nie to Werder nie będzie miał wyboru i będzie zmuszony sprzedać go po promocyjnej cenie.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 27 cze 2010, 14:01

Jak już tak gadacie o Oezilu to zwróćcie uwagę jakie Werder ma szczeście do piłkarzy. Odszedł Micoud - płacz, ale na jego miejsce ściągnęli jeszcze lepszego Diego. Odszedł Diego, ale to nic bo w jego miejsce wszedł Oezil - jeszcze lepszy od Brazylijczyka. Aż strach pomyśleć kto będzie następny.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 27 cze 2010, 14:10

Ebi pisze:Jak już tak gadacie o Oezilu to zwróćcie uwagę jakie Werder ma szczeście do piłkarzy. Odszedł Micoud - płacz, ale na jego miejsce ściągnęli jeszcze lepszego Diego. Odszedł Diego, ale to nic bo w jego miejsce wszedł Oezil - jeszcze lepszy od Brazylijczyka. Aż strach pomyśleć kto będzie następny.

Nastepnym rozgrywajacym Werderu bedzie zapewne Marko Marin,no chyba,ze bremenscy dzialacze znowu wynajda jakiegos nieznanego lub niedocenianego geniusza. Osobiscie proponowalbym Ganso z Santosu :)

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 27 cze 2010, 18:14

mete pisze:
Mesutowi za rok kończy się kontrakt także cena nie powinna być za duża mimo dobrych występów na Mundialu. Wszystko zależy od Ozila czy podpisze szybko nowy kontrakt. Jeżeli nie to Werder nie będzie miał wyboru i będzie zmuszony sprzedać go po promocyjnej cenie.
Jakiś czas temu pisano, że Allofs i Ozil (+jego agent) dogadali się co do przedłużenia kontraktu o rok. Żeby mieć spokój na to okienko transferowe, a potem, jesienią, siąść do rozmów o dłuższym kontrakcie. Oficjalnego potwierdzenia tego jednak nie widziałem na stronie Werderu.

Marco Marin nie będzie rozgrywającym, bo to nie jego bajka. On jest skrzydłowym i cała przyszłość przed nim.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 18 sie 2010, 22:21

Bez Oezila Werder też daje radę.

Póki co 3-0 w meczu eliminacji CL przeciwko Sampdorii Genua z boskim atakiem Pazzini-Cassano.

Losy awansu chyba już rozstrzygnięte

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”