HSV (zbiorczy) - Strona 18

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Re: HSV (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 07 mar 2009, 23:22

Zdecydowanego faworyta?

Kto miał trochę oleju w głowie i wiedzy o Bundeslidze mógł przewidzieć wygraną Gladbach. Może nie w takich rozmiarach, bo fakt, skończyło się wysoko, ale samo zwycięstwo nie dziwi.
HSV przyjechało osłabione brakiem dwóch podstawowych obrońców. Do tego nie grali ostatnio najlepiej i już w meczu z Wolfsburgiem widać było błędy w defensywie.
Gladbach za to od początku rundy gra zupełnie inaczej. Bailly na bramce wyczynia cuda, Galasek uporządkował trochę grę w obronie. Do tego Marin z Bradleyem zaczeli grać na miarę możliwości i ofensywa ruszyła. Głownym problemem Borussi w pierwszej rundzie była defenswya, która zimą została wzmocniona odpowiednio i teraz widać tego efekty. Obudził sie też Baumjohann i pokazuje, że jednak ma talent, jak mówił Heynckes.
W tej rundzie widać było poprawę od początku, bo zespół nagle przestał tracić po 2-3 bramki na mecz, tylko lepiej sie bronił. To, co prawda, głownie dzieki Bailly'emu, który na lini jest niesamowity. Widać zaangażowanie, którego brakowało w pierwszej rundzie. Jak Gladbach będzie tak dalej grało to ich szanse na utrzymanie znacznie wzrosną.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 107

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 07 mar 2009, 23:31

Akarin czytaj uważniej :P
Zdecydowana porażka, a nie zdecydowanego faworyta, jest różnica :)

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 07 mar 2009, 23:46

Faktycznie, chyba nie powinienem był dzisiaj pić.
No ale Bayern zagrał w końcu na poziomie i wygrał 5:1 to trzeba było ;p

Zresztą i tak wszyscy wiedzą, że HSV było faworytem. I wspólczuję głupoty tym, którzy na pałę postawili na zwycięstwo HSV.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 07 mar 2009, 23:55

Przyznam, że ostatnio nie śledziłem zbyt uważnie Bundesligi, stąd też moje pytanie. Chyba trzeba nadrobić zaległości, ale tyle tych lig gra naraz, że czasem trudno się zdecydować, który mecz obejrzeć. Dzięki za wyjaśnienie. (Oprócz uwagi o oleju w głowie)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 13 paź 2009, 13:29

sbQ pisze:Wielkimi krokami zbliza sie ciekawe spotkanie HSV - Bayer i nikt nic nie pisze.
Tu generalnie mało kto pisze, nawet w wątku Bayernu.

Jak zawsze w takim spotkaniu, trzymać będę kciuki za remis :) Co więcej, jest on dość prawdopodobny, zważywszy dobrą formę obu drużyn i ich dość wyrównane składy :wink:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 13 paź 2009, 13:42

Ja obawiam się, że z tego meczu wyjdzie to, co często wychodzi z takich szlagierów. A mianowicie to, że obie drużyny będą grały zachowawczo, bojąc się odsłonić, żeby nie stracić bramki. Ale generalnie mecz powinien być bardzo wyrównany i mam nadzieję, że jednak otwarty i miły dla oka. Zastanawia mnie czy HSV nie zagra czasem nieco zachowawczo, mając w uwadze to, że w czwartek czeka ich daleki wyjazd do Glasgow.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 17 paź 2009, 23:02

Wynik to jedno, bo wiele było meczów bezbrakowych, które były przyjemne dla oka, ale ogólnie spotkanie było kiepskim widowiskiem. Wyglądało to jakby obie drużyny bały się zaatakować, żeby nie popełnić błędu. Większość akcji kończyła się przed polami karnymi. Może na HSV miało wpływ to co o czym wcześniej pisałem, ale na pewno też nie sposób pominąć ich problemów z zestawieniem linii ataku. Obok Berga grał dzisiaj młody Tolgay Arslan, dla którego był to dopiero drugi mecz na tym poziomie rozgrywek i w dodatku on też doznał kontuzji! Bayer z kolei zagrał tak jakby chciał tylko przywieźć z Hamburga punkt. Rozsądnie w środku pola i pewnie w defensywie, gdzie brylował Hyypia. Ogólnie mecz nudny i bez historii.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 19 paź 2009, 8:44

Michał M pisze: trzymać będę kciuki za remis :) Co więcej, jest on dość prawdopodobny, zważywszy dobrą formę obu drużyn i ich dość wyrównane składy :wink:
No i się sprawdziło :) Także Bayern ma już stratę nie ośmiu, a sześciu punktów do liderów :wink: A za tydzień kolejny szlagier - Schalke-HSV.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 689

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 03 lip 2010, 14:26

Ktoś może coś napisać o Aogo, podobno blisko Juve jest?

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 03 lip 2010, 14:35

Całkiem solidny obrońca. Gdyby nie Lahm to myślę, że miałby pewne miejsce w wyjściowym składzie reprezentacji Niemiec. Tylko lubi sobie od czasu do czasu swojaka strzelić Trzy samobójcze gole w ostatniej edycji Ligi Europejskiej, plus trzy w Bundeslidze, jeden w kadrze i jeden w Pucharze Niemiec.
A grając jeszcze we Freiburgu w drugiej lidze strzelił 13 swojaków. Nie wiem jak on to robi :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 lip 2010, 14:39

:lol2:

To jakiś żart z tymi swojakami? Ktoś może to potwierdzić? Nie to żebym Ci nie ufał emdżej, ale po prostu nie mieści mi się to w głowie :lol:

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 689

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 03 lip 2010, 14:43

Ale przecież z tego co się orientuje to on nie rywalizuje z Lahmem, bo ten gra na prwej stronie, a na lewej wydaje się być dopiero trzecią opcją po Boatengu i Badstuberze w reprezentacji, co nie świadczy najlepiej.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 03 lip 2010, 14:46

Miałem napisać "gdyby nie Badstuber", a nie Lahm. Mój błąd. W klubie grali z Boatengiem obaj (Aogo na lewej, Boateng na prawej).

Mentor

http://www.transfermarkt.co.uk/en/denni ... 19354.html

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 166

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 03 lip 2010, 14:48

Samoboje sa na czerwono, zielone to asysty :>
Ostatnio zmieniony 03 lip 2010, 14:58 przez Maciek (interista), łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 lip 2010, 14:51

No raczej, wystarczy najechać kursorem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”