Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 250

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 08 gru 2009, 23:22

Brawo, nie wiem kiedy ostatni raz zdarzyło się strzelić cztery bramki Juventusowi (czy to u siebie czy na wyjeździe). Gratulacje!
I że będę mógł napisać - Schweinsteiger, grałeś jak Effenberg :!: :!: :!:
Trochę chyba jednak przesadzasz, do Effenberga to on się nawet nie zbliżył dzisiaj...

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 08 gru 2009, 23:27

Oj nie prawda. Schweinsteiger zagrał dzisiaj nieziemsko jak na to do czego zdążył nas przyzwyczaić przez ostatnie 2 lata. Grał z pomysłem, nie bał się dryblingów, dobrze strzelał...generalnie super.

Co do meczu...jak Butt podchodził do karnego to zacząłem się lekko śmiać :P ale strzelił pewnie, wiec radość była ogromna. Wieksza niz przy innych bramkach :wink:

Jest motywacja - jest wynik :]

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 557
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 08 gru 2009, 23:57

Boromir pisze: Trochę chyba jednak przesadzasz, do Effenberga to on się nawet nie zbliżył dzisiaj...
Na ile widziałem Schweiniego, a oglądałem go nie raz i nie dwa: to był jego najlepszy mecz na środku pomocy w Bayernie.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 09 gru 2009, 8:15

Boromir pisze:Trochę chyba jednak przesadzasz, do Effenberga to on się nawet nie zbliżył dzisiaj...
Kto mnie zna, ten wie, że bardzo krytycznie podchodzę do Bastiana Schweinsteigera i jak trzeba, nie zostawiam na nim suchej nitki. Wczoraj jednak rozegrał niemal perfekcyjne spotkanie, zabrakło może jeszcze do tego bramki (choć widać, że bardzo chciał :) ). Klasa światowa bez wątpienia :!: Aż chce się pytać - czemu Bastian nie grasz tak stale?
Ale wczoraj nie wymieniłem największego bohatera - a byl nim zdecydowanie Ivica Olic :!: Słupek, wywalczony karny i wreszcie ważna bramka na 2:1. Do tego niesamowite bieganie niemal non stop. Nic dziwnego, że w końcówce sam prosił o zmianę. Chorwat to chyba bezprzecznie nasz najlepszy nabytek w tym sezonie, nawet mimo Robbena. Kibice Juventusu chyba żałowali, patrząc wczoraj na jego wyczyny, że nie zdecydował się przejść do Turynu, a poszedł do Monachium :wink:
Akarin pisze:Co do meczu...jak Butt podchodził do karnego to zacząłem się lekko śmiać :P ale strzelił pewnie, wiec radość była ogromna. Wieksza niz przy innych bramkach :wink:
Byłem pewny, że w braku Ribery'ego karniaka będzie walił własnie Butt :wink: Lekki strach był, ale wykonał jedenastkę tak pewnie, że śmiem twierdzić, że być może większy zonk bylby przy strzelaniu przez Francka. "Butt, Butt, Butt" :P
Akarin pisze:Jest motywacja - jest wynik :]
Wir sind Bayern, wir gewinnen :!: :jupi: :beer:

Co tu jeszcze pisać - generalnie było świetnie. Tak wysokiego zwycięstwa na terenie czołowego europejskiego klubu nie odnotowaliśmy od lat. Owszem, np. w 2000 r. było piękne zwycięstwo w Madrycie, ale nawet wtedy bylo to 4:2 i chyba bez aż tak wyraźnej dominacji. A przyznam szczerze, że nie liczyłem na nic, ba, nie wierzyłem nawet w zwycięstwo, a jeśli już, to skromne w rodzaju 1:0. Tym bardziej, że do zwycięstw jedną bramką jakoś nas podopieczni van Gaala w tym sezonie przyzwyczaili.
Co do indywidualnych graczy, to chyba największe zastrzeżenia wzbudził u mnie Demichelis, głównie przez głupi błąd, ktory doprowadził do 0:1. Na szczęście już później Argentyńczyk grał poprawnie, ale mimo to, mam większe zaufanie do pary van Buyten-Badstuber. Zwłaszcza młody Niemiec ostatnio wznosi się na wyżyny swoich umiejętności.

Teraz czekamy na rywala. Chyba wszyscy kibice Bayernu chcieliby wylosować Lyon lub Violę (w zależności, która z tych drużyn wygra grupę E), no ale zobaczymy. Jeśli formę z Turynu udałoby się utrzymać na dłużej, to chyba nikt nam nie będzie straszny :wink:

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2059
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 09 gru 2009, 14:04

Michał M pisze:Kto mnie zna, ten wie, że bardzo krytycznie podchodzę do Bastiana Schweinsteigera i jak trzeba, nie zostawiam na nim suchej nitki.
Moim zdaniem nie przesadziłeś.Sam sobie wczoraj pomyślałem, że Bayern zagrał jak za dawnych lat, właśnie przypomniała mi się ta złota era Bayernu.Bastian kapitalne zawody - podawał, strzelał, rozgrywał, brał grę na siebie.O to chodzi, prawdziwy lider drużyny.Pierwszy mecz w jego wykonaniu widziałem - jak potrafi grać na takim poziomie to chciałbym, żeby w BL i LM udowadniał to dalej prowadząc grę Bayernu.Oby nie był to jednorazowy wybryk bo widać na co stać Schweinsteigera.
Michał M pisze:Ale wczoraj nie wymieniłem największego bohatera - a byl nim zdecydowanie Ivica Olic
Czyli normalny stan rzeczy - Olic już w HSV pokazał jak się walczy o piłki wczoraj robił taki wiatr w obronie Juve, że aż miło.Ale dla mnie bohaterem jest cała drużyna, takiego monolitu nie było za czasów Van Galla.Każdy pod grą, każdy atakuje, każdy broni.Trochę narzekałem na Gomeza, ale w drugiej połowie biegał, od niego zaczynał się odbiór.Lahm zawsze chętnie do przodu, Van Bommel jak zawsze agresywnie, twardo ale wczoraj czysto, Pranjic również bardzo dobrze, wrzutki na głowę Olica dokładne.No na prawdę nie było słabego ogniwa.Fajnie oglądało się niemiecką drużynę tak grającą w piłkę.

Dziś Stuttgart i 2 drużyny z BL w 1/8.

Brawo Bayern.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 19 gru 2009, 16:52

Robimy sobie z Herthy placki ziemniaczane. I to mimo nie najlepszego stanu murawy.

Robben gra tak zespołowo jak chyba jeszcze w żadnym innym zespole :o
Podaje, odbiera, troche sie pokiwa, ale zawsze niemal z pożytkiem odda piłkę. Chyba van Gaal mu coś utemperował to kiwanie ;p

A Schweini oddaje strzały z daleka jak w przeszłosci. Szkoda, ze tylko słupek/poprzeczka po tym wolnym...

sitrus
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sitrus » 19 gru 2009, 18:17

Bayern znowu zaaplikował rywalowi 5 bramek. Świetny mecz Gomeza i Robbena. Ci dwaj zagrali dzisiaj na jakieś 1.5-1. Robben w niczym nie przypomina tego samoluba z Realu czy z Chelsea. Świetna asysta przy golu Mullera - klasa światowa. Gomez takżę fajny gol i jeszcze lepsza asysta przy golu Olica. Zawiodła za to dzisiaj nasza para stoperów. van Buyten strzeliłco prawda bramkę, ale przy golu na 5-2 spisał się słabo. Ale do niego pretensji większych jeżeli chodzi o cały mecz i całą rundę nie mam. Dużo gorzej jest z Demichelisem. Ten człowiek robi takie karygodne błędy, że się w pale nie mieści. Nie rozumiem czemu van Gall nie wpuścił do tej pory Breno. Aż tak młody Brazylijczyk sobie nie radzi na treningach ?? Wróci Ribery, któremu do końca kontuzji jest co raz bliżej i Bayern powinien bez trudu lige wygrać. No przydałby się mimo wszystko transfer do obrony. Co szkodzi naszemu zarządowi sprowadzić prawego//lewego obrońce z prawdziwego zdarzenia. Lahm co prawda radzi sobie co raz lepiej na prawej obronie, a Badstuber zaskakująco gra dobrze na lewej, ale nie jest to rozwiązanie na stałe. Badstuber powinien wrócić na środek zamiast Demichelisa, a na bok obrony powinien zostać szybko sprowadzony ktoś odpowiedni. Najlepiej Rafinha ! Ogólnie jest 3 miejsce, 2 ptk staty i pełno optymizmu. Gramy na 3 frontach i na wszystkich mamy szanse się dobrze zaprezentować.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 19 gru 2009, 18:25

sitrus pisze:Gomez takżę fajny gol
Gwoli scislosci z ewidentnego spalonego. :wink:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 19 gru 2009, 19:43

Ładnie się dzisiaj Bayern przejechał po berlińczykach. Przecież 5:2 to najniższy wymiar kary biorąc pod uwagę prezenty Demichelisa (oprócz tych po których padły gole to jeszcze w pierwszej połowie głupia strata po zabawie piłką z Ramosem), sytuację z początku drugiej połowy kiedy to Gomez ograł Drobnego i nie trafił z kilku metrów, a do tego jeszcze strzał w poprzeczkę. Hertha groźna była właściwie tylko po błędach monachijskich obrońców i przy strzale Piszczka w słupek. Olić, Gomez i Robben robili na boisku co chcieli. Naprawdę świetny mecz Bayernu, chylę czoła.

P.S. Nie sądziłem, że kiedyś to powiem, ale gra Bayernu robi się naprawdę przyjemna dla oka.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 20 gru 2009, 0:05

Tak słabej obrony jak Herthy dawno nie widziałem. Kolesie ewidentnie bali się zatrzymać Bawarczyków czy to faulem czy zwykłym wślizgiem, nic pasywa, zero zaangażowania (i tak jakimś cudem udało im się strzelić 2 bramki, choć sumie dzięki sprzymierzeńcowi czyt. Demichelisowi). Bayern jest w gazie, ale zdecydowanie rywale nie utrudniali wam gry. Fajnie zaprezentował się Robben (szkoda, że nie zagrał Franck bo pewno doszło by do dwucyfrówki).

Stenek93
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Stenek93 » 28 gru 2009, 18:56

@Sero
Masz racje, Bayern jest w gazie, a to że rywale nie byli zbyt widoczni to tylko i wyłącznie zasługa Bayernu. Pomińmy mecz z herthą bo fakt gra w tym sezonie fatalnie, ale Juventus Turyn ? Na codzień nie grają tak tragicznej piłki a jak doszlo do meczu z Bayernem to po prostu znikneli.. Bayern gra w końcu tak jak sie od niego tego wymagało na początku rundy, ciekawe co będzie na wiosne..

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 03 sty 2010, 17:33

Nowy Rok się zaczął, trzeba by coś skrobnąć :) Tym bardziej, że mimo przerwy zimowej na nudę nie ma co narzekać, bo co chwila jakieś nowinki transferowe i faktyczne transfery się pojawiają. Łącznie notujemy na chwilę obecną aż 4 odejścia - jestem zdziwiony takim tempem :o No może nie było zaskoczenia w kwestii Toniego (choć już samo model - wypożyczenie - chyba jednak tak) oraz Breno (cieszy mnie, że młody Brazylijczyk trafił do Norymbergi, jest szansa, że może wyjdzie jeszcze na dobrego obrońcę), to co do Ottla i Baumjohanna to na ich transfery nie bardzo liczyłem. Jeszcze Baumjohanna może obstawiałbym na wypożyczenie, ale transfer definitywny? Chyba rzeczywiście szykuje się powrót Kroosa :think: Ottl to już w ogóle niespodzianka, na dodatek wypożyczenie, a nie sprzedaż. A już myślałem, że jego siłą nikt z Monachium do końca kontraktu nie ruszy. No i ciekawe co oznacza to wypożyczenie? Zachętę do transferu defintywnego? Czy też danie szansy na ogranie się i powrót Ottla w przyszłym sezonie, gdzie być może w kadrze nie będzie już van Bommela lub Tymoszczuka i potrzebny będzie solidny rezerwowy? Obstawiałbym jednak to pierwsze, tym bardziej, że van Gaal dookoptował właśnie do kadry trójkę juniorów (Contento, Ekici i Alaba), z których może będą nieźli gracze w przyszłości :wink: I taki Ottl, czy np. Lell lub Goerlitz (co oni jeszcze robią w Monachium?) w ogóle nie będą Bayernowi potrzebni.

Ciekawe, czy oprócz juniorów pojawi się w kadrze ktoś jeszcze? Media pieją o Kolarowie, pojawiło się też nazwisko Boatenga (choć ten raczej jako transfer letni). Wzmocnienie do obrony oczywiście jest potrzebne, i to właśnie albo na środkową obronę (Boateng), albo lewą (Kolarow), bo ewidentnie widać, że w 1 składzie obecnie grającym najsłabszym punktem defensywy jest Demichelis - więc albo wymieniamy jego, albo przywracamy do środka Badstubera i kupujemy lewego obrońcę. Na chwilę obecną żadnych innych slabych punktow nie ma, a że Bayern nie jest nawykły do wielkich transferów zimą, to nie spodziewałbym się nowego bramkarza (Butt da radę jeszcze przynajmniej jedną rundę) ani sprzedaży Ribery'ego już teraz i kupna jego następcy. Prawdziwą siłę naszej drużyny (w tym ewentualne slabe punkty) zweryfikuje początek 2 rundy, jak sądzę, gdzie mamy takie hity jak mecze z Hoffenheim i Werderem.

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 18 sty 2010, 23:40

kolejny bardzo solidny mecz Bayernu... w pierwszej polowie jeszcze jako tako Hoffenheim dawało rade tak w drugiej zostatli calkowicie stlamszeni... Robben MVP meczu ale generalnie cala druzyna zagrala solidne zawody... czekam z niecierpliwoscia na 17stego lutego... w zestawieniu z Riberym z checia ogladne potyczke z Fiorentina :twisted:

fajnie by było jakby zarowno Smerfy i Aptekarze poplyneli z Hoffenheim na przestrzeni najblizszych dwoch kolejek...

w sobote Werder... Bremenczycy w dolku takze wiekszego problemu miejmy nadzieje byc nie powinno ze zgarnieciem 3 pkt.

z aktualnosci:

1.dzisiejsza spinka Robben vs. Lahm
Obrazek

2.przekonywanie Riberego do przedluzenia kontraktu :P
Obrazek

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 23 sty 2010, 17:24

Mario Gomez przypomina mi Santa Cruza z M.City.
Gościu chyba gra tylko dlatego że tyle kasy na niego wyłożono. Ja kojarzę go ewidentnie z Euro 2008, meczu z Austrią i akcji z 1 minuty.
Lahm na prawej obronie mniej przebojowy niż na lewej. A Robben .... to Robben ;)
Dobry mecz i 2-3 dla Bayernu

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 23 sty 2010, 18:07

Robben był dzisiaj klasą sam dla siebie. To co on wyprawia z obrońcami kiedy ma piłkę przy nodze to jest coś niesamowitego. Do tego ten zwycięski gol - istny majstersztyk. Choć nie wierzę, że on strzelał, a nie dośrodkowywał ;)
Ogólnie mecz bardzo dobry, szybki, z dużą ilością sytuacji. Uważam jednak, że Bayern powinien wygrać wyżej, stwarzał sobie więcej okazji, ale brakowało skuteczności: słupek Robbena i jego kiks gdy miał pustą bramkę, pudło van Buytena z najbliższej odległości. Generalnie jednak na Bayern w ofensywie patrzy się z przyjemnością.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”