Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 255

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 18 lut 2010, 0:23

Nie wiem kto faulował Riberye'go, ale powinien dostać czerwoną kartkę. Takie są przepisy, tak samo przy czerwonej kartce, takie właśnie wycinki tu dawał jakiś kibic jakiegoś klubu z SerieA jak ostatnio była mowa o Ronaldo i Marquezie w La Liga. Włoch dał argumenty, żeby pokazać mu czerwoną kartkę, choć to nie Overebo podjął decyzje i o kartce i o spalonym. Obie podjął ten sam liniowy.
Raz rozpisywanie się, że za każde uderzenie łokciem powinna być czerwona kartka(podobno wg. przepisów), że za sytuacje jak karny dla Bayernu powinna być czerwona dla przeciwnika, a później jeśli to się w jakiś sposób odnosi przeciwko ligom drużyną którym jakoś sympatyzujecie to nagle to zanika.
Dla mnie sędzia podjął 2 złe decyzje pierwsza to nie wyrzucenie zawodnika Violi, druga to spalony. z tego co Polsat pokazał to Bayern powinien dzisiaj pyknąć spokojnie Fiorentinę.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 18 lut 2010, 9:08

Obrazek

Boczny nie mogl tego nie widziec. Cos tu jest nie tak...

Awatar użytkownika
Metal
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Metal » 18 lut 2010, 10:37

Agnieszka pisze:Za takie coś Bayern powinien odpaść z rozgrywek. Nikt mi nie powie, że liniowy nie widział dwumetrowego spalonego. Skandal i tyle.
Opanuj się dziewczyno... proponuję jeszcze zabrać Barcelone zwycięstwo w Lidze Mistrzów, w końcu też awansowała do finału nieuczciwie, a Francji miejsce w Mistrzostwach Świata. Takie błędy się zdarzają i będą się zdarzać, proste.

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 18 lut 2010, 10:58

Wiadomo juz ze Van Buyten nie zagra w najblizszym meczu i nie wiadomo czy wykuruje sie na HSV - daje to szanse na wystepy Contento w pelnym wymiarze czasu - ciekawe jak sie zaprezentuje. Jedno jest pewne bedzie bardziej ofensywny od Holgera i kto wie moze na dluzej zagosci w pierwszej 11, a Badstuber wroci na nalezne mu miejsce.

BTW w przyszlym sezonie Holger musi grac na srodku obrony - moze to moje subiektywne spostrzezenie ale z nim nawet Demichelis gra pewniej :lol: Kto by przypuszczał, ze w polowie sezonu naszym najlepszym obronca bedzie wyciagniety z kapelusza mlodziak :shock: .

dajcie juz spokoj z tym spalonym. Sedzia sie nie popisal, caly mecz podejmowal idiotyczne decyzje np karny czy czerwo. Taki juz urok pilki.

Tragedi nie ma - Viola ma mecz rewanzowy u siebie, pelne 90 min na odrobienie strat. Jeszcze nie wyleciala z rozgrywek przez blad sedziego tak jak the Blues w zeszlym sezonie - winik 2:1 jest lepszy dla Włochów niz 1:0 a taki pewnie by sie utrzymal gdyby nie kontuzja van Buytena( to Contento zawalil bramke gdyby gral Daniel to on lub Badstuber bylby w tamtym miejscu) wiec zlosliwosc losu rowno rozdzielila "szczescie" dla obu druzyn( ktos mnie tu zaraz za to zwyzywa :P)

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 18 lut 2010, 10:59

W modzie ostatnio są własne screeny, więc i ja postanowiłem poszukać. Ujęcie z innej kamery, jak widać spalonego nie ma :naughty:
Obrazek
A tak serio to szkoda Włochów, nie dość że masa kontuzji to jeszcze taka bramka w końcówce.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 18 lut 2010, 12:38

Damian23 spot the difference please :lol:

Obrazek

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 18 lut 2010, 12:55

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 18 lut 2010, 13:10

Akarin pisze:Dla miłośników zdjęć:

http://i.imagehost.org/view/0257/SKY_Sp ... 217_235904
Faktycznie, spalony minimalny! A cytując jednego z liderów strony głównej, to ja tam prześwitu między zawodnikami Bayernu nie widzę, więc sędzia z duchem gry prawidłowo puścił grę na korzyść drużyny atakującej. Brawo :brawo:
Zresztą screen który wstawił Damien23 rozwiał wątpliwości :hardkor:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 18 lut 2010, 13:54

Czy ktos napisał, że spalony minimalny? Nie wydaje mi się, wiec po co piszesz: "faktycznie, spalony minimalny"?
Średnia napinka. Van Gaal też powiedział, ze bramka ze spalonego ewidentnego. Klose sam mówił, ze czuł, że stał na spalonym. Sędzia podjął taką a nie inną decyzje, wiec jego błąd.

A to co napisała Agnieszka nawet nie jest śmieszne, tylko żałosne.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 18 lut 2010, 13:59

A gdzie napisałem, że napisałeś? Uważam, że ten rysunek wstawiłeś w formie żartu bo jest beznadziejnie wykonany więc też sobie zażartowałem.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 18 lut 2010, 14:03

http://multimediacenter.sport1.de/#/81,85,312478,33580/

Dla Ciebie specjalnie. Potwierdza to, że tamten rysunek wygląda dobrze. Spalony jest? Jest. Pokazuje tylko jaki. No deeper meaning.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 18 lut 2010, 14:18

Tamten rysunek nie wygląda dobrze bo linia wyznaczająca łeb Olica powinna być blisko nóg zawodnika Fiorentiny tymczasem ona jest ze trzy metry dalej. Długą ma szyję najwyraźniej.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 18 lut 2010, 15:05

Niezla manipulacja z ta symulacja. Nietrudno domyslec sie, po obejrzeniu rzeczywistych powtorek, ze nie odzwierciedla ona faktycznego stanu rzeczy. Niemcy niezle podrasowali ja. Wstyd.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 18 lut 2010, 15:23

The FIGC (Italian FA) have questioned UEFA on the standard of referees in the Champions League after Fiorentina lost to Bayern Munich amid controversy and heavy protests.

Tom Henning Ovrebo's decisions during the game have left Fiorentina with one foot out of Europe, and the Italian authorities furious.

FIGC president Giancarlo Abete has intervened and he lambasted UEFA and their officials.

"Last night we all saw the wickedness that was evident and you all know what I am talking about," he told La Repubblica.

"A grave error has been committed at this stage of the Champions League and it weighs heavily. But what worries me the most is the level of quality in the preparation of referees for such big games.

"The game was conditioned by the referee and his assistants who were not up to the standard."

Abete referred to Miroslav Klose's winner which was clearly offside.

"The error is a bad one because we are talking about metres, not centimetres," he concluded.

Before that goal, a cocktail of decisions further unmined the clash as Ovrebo gave Bayern a penalty when he could have played the advanatage given Mario Gomez's subsequent goal - Franck Ribery had gone down in the box seconds before.

Later he sent off Massimo Gobbi for a heavy challenge on Arjen Robben, but gave Klose nothing more than a caution for his dangerous challenge on Felipe - luckily, the Fiorentina player was not injured.

The final blow arrived when none of the officials saw Klose standing two metres offside for the winner.
Włosi są wściekli :) Ciekawe co Platini znowu zasapie w tej sprawie.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 18 lut 2010, 16:56

Nic. Gdzieś czytałem, że był na meczu i mówił do Dalla Valle, że 'spalony oczywisty'. UEFA generalnie niewiele może w takiej sprawie. Jeśli zdecydowali by się jednak na coś to byłby precedens i inne kluby zaczęły by się od razu do takich przeszłych rzeczy odwoływać. Dlatego nie zrobią w tej sprawie nic.
Zapis video wprowadzą za 50 lat, bo uznają, że nadszedł odpowiedni czas.

Arek, symulacja jest całkiem dobrze zrobiona. Od nóg jest linia i w ogole, wszystko pasi. Klose był i tak na ewidentnym spalonym, ale sędzia uznał. Cóż zrobić, trzeba się cieszyć, że jest wygrana i nic wiecej.

O zapisach video nie ma co dyskutować, bo o tym było mówione tysiące razy a i tak wiemy, że leśne dziadki z FIFA nic nie zrobią.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”