Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 256

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 01 mar 2010, 8:09

No i po prawie 2-letniej posusze mamy lidera 8) "Die Welt geht in ordnung - Bayern wieder an die Bundesliga spitze!" :D

A trzeba dodać, że łatwo nie było - raz, że musiało się potknąć Leverkusen (u siebie 0:0 z Kolonią :o ), a dwa pokonać świetnie broniący się Hamburg. No, ale od czego ma się Francka 8) A najlepsze jest to, że przed bramką już myślałem, że to za niego powinien wejść Olic :lol:

W każdym razie jest bardzo dobrze. Jakby ktoś mi powiedział, że Bayern po jednym z najgorszych startów w historii wyprzedzi w 24 kolejce Leverkusen, który do tej pory nie poniesie porażki :brawo:, to bym nie uwierzył. Teraz tylko utrzymać prowadzenie do końca, przejść Fiorentinę i przedłużyć kontrakt z Riberym :wink:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 09 mar 2010, 21:15

Butt sprawia, że bedzie zabawnie.

Awatar użytkownika
Czarna Perła
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Czarna Perła » 09 mar 2010, 21:31

Akarin pisze:Butt sprawia, że bedzie zabawnie.
Moglbys mi napisac pare słów, jak ogolnie wyglada gra w tym meczu? Kto przewaza, jak wyglada praca arbitra itp.
Niestety nie mam mozliwosci oglądnąc, a strasznie mnie ciekawi ten mecz.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 09 mar 2010, 21:39

Jest tak:
Bayern gra kaszane.
Buyten z Bommelem posyłają piłki w ręce Freya co kilka chwil. Ribery nie żyje.
Sędzia dobrze, nie ma za bardzo nic do roboty, choć jak dla mnie Felipe mógł już na początku żółtą zarobić za kopnięcie Robbena.
Poza tym teraz Viola zamurowała sie na swojej połowie i broni się tak jak w Monachium.
Chwile po bramce Robben zjebał (inaczej ciężko to ująć) setkę kiedy miał piłkę na 11 metrze sam na sam z Freyem i Francuz obronił.

Muller do zmiany, bo znów gra słabo i nie widać go w ogole na boisku.

Awatar użytkownika
Czarna Perła
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Czarna Perła » 09 mar 2010, 21:41

Dzięki wielkie!
Czyli reasumując - Bayern ma teraz pod górkę.
Z tego co napisałeś, może im być ciężko, a jakby Violi udało się strzelić drugą bramkę to już chyba w ogóle. Ale skoro mówisz, że murują bramkę, to raczej nie ma co liczyć na ich trafienie, no chyba że z jakiejś kontry.
Jak dla mnie to jest niespodzianka, Bayern coś obniżył loty, a wydawało się że teraz będą jechać jak walec.
W ogóle ostatnio słyszałem - nie wiem czy to prawda - ze Franck znacznie obniżył loty.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 09 mar 2010, 21:44

Jak dla mnie to Bayern grał znacznie lepiej do czasu kiedy Ribery nie wrócił. Tam widać było świetnie grającą drużynę, walczącą jak niewiadomo co a po powrocie Francuza wszystko idzie wolniej, gorzej w obronie i generalnie nie tak dobrze jak powinno.
Ribery jakby nie był tyle kontuzjowany w tym sezonie to byłoby fajnie, bo van Gaal dobrze by go zintegrował z drużyną. A tak nie jest fajnie, jest cienko.

Awatar użytkownika
Czarna Perła
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Czarna Perła » 09 mar 2010, 21:45

Akarin pisze:Jak dla mnie to Bayern grał znacznie lepiej do czasu kiedy Ribery nie wrócił. Tam widać było świetnie grającą drużynę, walczącą jak niewiadomo co a po powrocie Francuza wszystko idzie wolniej, gorzej w obronie i generalnie nie tak dobrze jak powinno.
Ribery jakby nie był tyle kontuzjowany w tym sezonie to byłoby fajnie, bo van Gaal dobrze by go zintegrował z drużyną. A tak nie jest fajnie, jest cienko.
No właśnie obiło mi się to o uszy, że odkąd Franck wrócił to gra troche siadła.
Ale teraz jest ciekawa sprawa - jak w odniesieniu do jego obecnej dyspozycji odniesie się chęć sciągnięcia go do Madrytu przez Real?
Moze być róznie, chociaz nie zawahali się wylozyc wielkich pieniędzy na Kakę, który był od dluzszego czasu w slabszej dyspozycji.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 50

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 09 mar 2010, 21:48

Kurde co się stało z Bayernem :?: Tak mocno wyglądali na początku rundy wiosennej że była nawet szansa o powalczenie o półfinał Ligi Mistrzów przynajmniej mnie się tak wydawało. Teraz jednak znów wraca symptom nie ogarniania nikt nie wie co ma robić i gra nie jest tak płynna :roll: Co do Viloli to chyba mądrze postąpili : strzelili gola widzą że Bayern nie ma dnia i się cofnęli do obrony :D
Czarna Perła pisze:W ogóle ostatnio słyszałem - nie wiem czy to prawda - ze Franck znacznie obniżył loty.
Męczyło go sporo kontuzji ( a może jedna dłuższa :?: ) więc nie ma się czemu dziwić gdyż po kontuzji ciężko być od razu w niesamowitym gazie i grać tak jak przed kontuzją.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 09 mar 2010, 21:50

Odpadniemy - odejdzie.
Ja tam płakać nie będę, bo w sumie jak na razie rozegrał jeden super sezon, drugi przeciętny a teraz to więcej sie leczył (w tym sezonie). I kasa za niego wpadnie i będzie na Di Marie (jego widziałbym tutaj najbardziej :wink: )

Awatar użytkownika
Czarna Perła
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Czarna Perła » 09 mar 2010, 21:51

majer13 pisze:Kurde co się stało z Bayernem :?: Tak mocno wyglądali na początku rundy wiosennej że była nawet szansa o powalczenie o półfinał Ligi Mistrzów przynajmniej mnie się tak wydawało. Teraz jednak znów wraca symptom nie ogarniania nikt nie wie co ma robić i gra nie jest tak płynna :roll: Co do Viloli to chyba mądrze postąpili : strzelili gola widzą że Bayern nie ma dnia i się cofnęli do obrony :D
Dokładnie tak samo myślałem. Jak widziałem ich gre w Bundeslidze - miazga, wydawało się że Fiorentinę bez popitki wezmą na raz. A tu takie cyry pyry.
No ale nie dzielmy skóry na niedzwiedziu, Niemcy to Niemcy, jest jeszcze druga polowka :)
majer13 pisze:Męczyło go sporo kontuzji ( a może jedna dłuższa :?: ) więc nie ma się czemu dziwić gdyż po kontuzji ciężko być od razu w niesamowitym gazie i grać tak jak przed kontuzją.
Slusznie zauwazyles, nie ma co oczekiwac od graczy po kontuzji cudów. Ale tak to już jest, jak jest sie graczem takiego formatu jak Ribery, to wszyscy licza ze szybko wroci do dawnej formy, a z tym bywa roznie.

Edit:
Akarin pisze:Odpadniemy - odejdzie.
Ja tam płakać nie będę, bo w sumie jak na razie rozegrał jeden super sezon, drugi przeciętny a teraz to więcej sie leczył (w tym sezonie). I kasa za niego wpadnie i będzie na Di Marie (jego widziałbym tutaj najbardziej )
Moze jest cos w tym, ze to troche przereklamowany grajek. Kapitalnie gral na Mundialu w Niemczech, pozniej zbytnio nie moge sie wypowiedziec, gdyz nie ogladam Bundesligi dość często :)

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 09 mar 2010, 21:59

Akarin pisze:I kasa za niego wpadnie i będzie na Di Marie (jego widziałbym tutaj najbardziej :wink: )
Kasa kasą ale o Di Marię powalczy więcej niż jeden klub a Argentyńczyk jeśli będzie miał powiedzmy do wyboru między Chelsea ,Interem, Manchesterem i Bayernem to Bawarczykom będzie go jednak ciężko sprowadzić. Jak wiemy poziom sportowy Bundesligi spadł ostatnio i w sumie jak odejdzie do Bayernu to stamtąd potem gdzieś odejść już nie będzie tak łatwo czego przykładem może być sam Ribery ;)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 09 mar 2010, 22:03

I to by było chyba na tyle w kwestii bredni o wyższości niemieckiego futbolu nad calcio.
EDIT: Ależ frajerstwo Fiorentiny. Bayern, gdyby nie sędziowie, nie miałby czego szukać we Florencji, a ci jeszcze przy wysokim prowadzeniu dają pograć rywalom. Żenada.
Ostatnio zmieniony 09 mar 2010, 22:11 przez Wilmore, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 09 mar 2010, 22:06

Właśnie sportowo Bundesliga sie podnosi. Ale nie o to chodzi.

Chodzi o to, że bedziemy potrzebowali skrzydłowego. I tutaj nie ma co oszczędzać, bo tą drużynę trzeba wzmocnić przynajmniej na 3 pozycjach.

Skrzydło, lewa obrona oraz środek obrony, bo ani Buyten ani Demichelis nie są świetnymi obrońcami.

Edit: Spoko, spoko, mecz trwa.
2:1 jest. Nas nie można przekreślać, bo gramy ostatnio przez cały czas nie najlepiej.

Ribery w akcji z bramką Bommela pokazał klasę.

Awatar użytkownika
Czarna Perła
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Czarna Perła » 09 mar 2010, 22:08

Akarin pisze:Właśnie sportowo Bundesliga sie podnosi. Ale nie o to chodzi.

Chodzi o to, że bedziemy potrzebowali skrzydłowego. I tutaj nie ma co oszczędzać, bo tą drużynę trzeba wzmocnić przynajmniej na 3 pozycjach.

Skrzydło, lewa obrona oraz środek obrony, bo ani Buyten ani Demichelis nie są świetnymi obrońcami.

Edit: Spoko, spoko, mecz trwa.
2:1 jest. Nas nie można przekreślać, bo gramy ostatnio przez cały czas nie najlepiej.

Ribery w akcji z bramką Bommela pokazał klasę.
Nie chwal słonka przed zachodem :D 3:1
Ale Bayern strzela drugą i on awansuje - wiec dopiero teraz zaczal się meczyk :D

Edit:
A nie mówiłem hahahah :D 3:2 :D

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 09 mar 2010, 22:09

Akarin pisze:Chodzi o to, że bedziemy potrzebowali skrzydłowego.
Tak samo jak my i Inter ( chyba :think: ) ,a jak już pisałem w obu klubach i ligach poziom sportowy jest wyższy.
Ten mecz zrobił się zajebisty :roftl:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”