Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 29

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 sie 2005, 22:15

kama_reda pisze:, bardzo silna drużyna, silniejsza niż przed rokiem, ale Bayern jest trzy razy silniejszy niż rok temu
Niestety moje żmude obliczenia jasno dowodzą, że mimo trzykrotnej poprawy jakości gry Bayernu (zufałem Tobie) Juventus w dalszym ciągu jest o 0,7345 % lepszy. Pytacie się jak to zrobiłem? Podzieliłem wtorek przez środę, dodałem 6, zjadłem pierogi i samo jakoś wyszło.

Bardziej na serio to Bayern jest nie do ruszenia w Bundeslidze ale w LM może się znaleść ekipa silniejsza. Teoretycznie Bawarczycy to jeden z faworytów ale czegoś mi u nich brakuje sam nie wiem dlaczego. Pewnie zabraknie szczęścia i trafią na Chelsea albo Milan i odpadną nawet jeżeli będą grali lepiej.

Awatar użytkownika
Kamilo
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamilo » 25 sie 2005, 22:27

Niggaz pisze:
kama_reda pisze:, bardzo silna drużyna, silniejsza niż przed rokiem, ale Bayern jest trzy razy silniejszy niż rok temu
Niestety moje żmude obliczenia jasno dowodzą, że mimo trzykrotnej poprawy jakości gry Bayernu (zufałem Tobie) Juventus w dalszym ciągu jest o 0,7345 % lepszy. Pytacie się jak to zrobiłem? Podzieliłem wtorek przez środę, dodałem 6, zjadłem pierogi i samo jakoś wyszło.

Bardziej na serio to Bayern jest nie do ruszenia w Bundeslidze ale w LM może się znaleść ekipa silniejsza. Teoretycznie Bawarczycy to jeden z faworytów ale czegoś mi u nich brakuje sam nie wiem dlaczego. Pewnie zabraknie szczęścia i trafią na Chelsea albo Milan i odpadną nawet jeżeli będą grali lepiej.
Jak dla mnie ten mecz nie ma faworyta poprostu wygra ten zespół, który w danym dniu będzie w lepszej dyspozycji. Jeśli Bayern będzie grał konsekwentnie to stać ich nawet na wygranie LM (przy dobrych wiatrach 8) ).
Oczywiście, że może znaleźdz się drużyna lepsza. W poprzednim sezonie była całkiem inna sytuacje przyszedł nowy trener, wprowadził nowe porządki do których zawodnicy nie mogli sie przyzwyczaic. Teraz drużyna jest w wysokiej formie, zaakcetpowano metody szkoleniowe Magath'a, wiec nie widze przeszkód w wygraniu LM :wink:

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 26 sie 2005, 16:03

Niggaz pisze:Juventus w dalszym ciągu jest o 0,7345 % lepszy. Pytacie się jak to zrobiłem? Podzieliłem wtorek przez środę, dodałem 6, zjadłem pierogi i samo jakoś wyszło.

Ja właśnie zrobiłem identycznie jak ty i mi wyszło, że Juventus jest 0,249% gorszy od Bayernu :wink:

Niggaz pisze:Teoretycznie Bawarczycy to jeden z faworytów

Tak jest :!: Musze powiedzieć, że twoje zdanie Niggaz na forum szanuje najbardziej i jeżeli ty uważasz Bayern za jednego z faworytów to bardzo się z tego powodu ciesze :D

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 27 sie 2005, 14:45

Nie ma co sie bawic w obliczenia boisko pokaze ze Bayern jest lepszy od Juve :P:P a tak powaznie to sa to klasowe zespoly z tradycjami i sukcesami a ich starcie przyniesie napewno wiele emocji i nerwow :P Narazie Bayern musi sie skoncentrowac na meczu ligowym z Hertha Berlin ktory juz za okolo 45 minut :P oczywiscie na Allianz Arena. Bayern jest faworytem choc oczywiscie nie mozna lekcewazyc berlinczykow. Mam nadzieje ze Bayern wygra i umocni sie na pozycji lidera Bundesligi :D:D

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 27 sie 2005, 17:23

3-0 Prowadzi Bayern :(
Oglądałem tylko 30 min meczu i stwierdzam, że Bayern miał przewage, a Hertha co kilka minut wyprowadzała dupny kontratak. Żaden piłkarz Herthy się nie wyróżniał.
Za to Bayern... Echhhhh

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 27 sie 2005, 18:00

Ja bym ten mecz opisał tak. Piłkarze wyszli, zrobilli co do nich nalezało (wygrali), nie namęczyli się zbyt mocno, zeszli do sztani. Robota odwalona. W tym meczu nie działo się zbytnio nic ciekawego, nudny mecz, z przewagą Bayernu. Hertha nie istaniała. A ten gol Makaaya :D Piękny :wink:

3 mecze, 9 punktów, 11 strzelonych bramek (6 Makaaya). Mogło być lepiej :wink: Żartuje przecież

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 29 sie 2005, 14:09

Po trzech kolejkach tylko Bayern Monachium ma komplet punktów. Drużyna z Bawarii prowadzi w tabeli i ma dwa punkty przewagi nad Werderem, Hamburger SV i Schalke. Bardzo dobrze im idzie i oby tak szlo do konca sezonu. Dobrze by tez bylo gdyby sie pokazali w Lidze Mistrzow z tak dobrej strony. :)

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 29 sie 2005, 14:15

Narazie Maakay wymiata ale jak by ktoś nie zauważył to w słabym K'lautern(choć ostatni nie tak źle im
idzie) Hali Altintop też strzelił w 3 meczach 6 bramek :shock: Licze że chłopak utrzyma forme i powalczy z holendrem o król strzleców :D

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 29 sie 2005, 14:25

Rossi pisze:Narazie Maakay wymiata ale jak by ktoś nie zauważył to w słabym K'lautern(choć ostatni nie tak źle im
idzie) Hali Altintop też strzelił w 3 meczach 6 bramek :shock: Licze że chłopak utrzyma forme i powalczy z holendrem o król strzleców :D
Kaiserslautern ma nowego trenera. Być może załapią się do Pucharów, bo nie grają źle. Przeyczyną tego, że Altintop strzelił aż tyle goli jest to, że Michael Hanke stawia na futbol ofensywny, o czym świadczy wynik meczu sprzed dwóch tygodni Kaiserslautern - Duisburg 5-3, czy też sobotni mecz z Koeln wygrany po mękach 3-2. Z takimi zespłami lautern będzie wygrywać, ale też po 5-3. Mają słabą obronę i dobry atak. Jednek we wspomnianym meczu z MSV Atlintop i tak był nieskuteczny.

Awatar użytkownika
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 29 sie 2005, 14:26

Tak tylko zeby zdobyc króla strzelców trzeba tez byc w dobrym zespole. A kaiserlautern moze zaczelo dobrze sezon ale tak jak zwykle bedzie w dolniej czesci tabeli. Zaskoczyl mnie troche Altintop ale jezeli Makaay utrzyma taką forme to nie wiem czy ktos go powstrzma...

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 29 sie 2005, 14:28

wazi pisze:Tak tylko zeby zdobyc króla strzelców trzeba tez byc w dobrym zespole. A kaiserlautern moze zaczelo dobrze sezon ale tak jak zwykle bedzie w dolniej czesci tabeli. Zaskoczyl mnie troche Altintop ale jezeli Makaay utrzyma taką forme to nie wiem czy ktos go powstrzma...
Mintal też grał w słabym klubie, a jednak zdobył kornę króla. Nie mówie, że i Altintop ją zdobędzie, bo Mintal ją zdobył tylko dlatego, że Makaay miał kontuzje w zeszłym sezonie. Jak Makaay będzie w równej formie, i nie będzie miał kontuzji, to i 30 goli zdobędzie.

Design
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Design » 29 sie 2005, 14:49

http://allegro.pl/show_item.php?item=62238799 - koszulka bayernu orginał!!!

Awatar użytkownika
Kamilo
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamilo » 29 sie 2005, 14:56

Corinthians pisze:
wazi pisze:Tak tylko zeby zdobyc króla strzelców trzeba tez byc w dobrym zespole. A kaiserlautern moze zaczelo dobrze sezon ale tak jak zwykle bedzie w dolniej czesci tabeli. Zaskoczyl mnie troche Altintop ale jezeli Makaay utrzyma taką forme to nie wiem czy ktos go powstrzma...
Mintal też grał w słabym klubie, a jednak zdobył kornę króla. Nie mówie, że i Altintop ją zdobędzie, bo Mintal ją zdobył tylko dlatego, że Makaay miał kontuzje w zeszłym sezonie. Jak Makaay będzie w równej formie, i nie będzie miał kontuzji, to i 30 goli zdobędzie.
Pamiętam, że podobną zwyżke formy w zeszłym sezonie miał Cacau, potem grał już gorzej. Jeśli chodzi o kadre to Nürnberg'a jest na pewno mocniejsza od Kaiserslautern. Jak dla mnie nie ma innego wyjść jak tytuł króla strzelców dla Makaay'a :D

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 31 sie 2005, 20:28

fcbayern.pl pisze:Podczas środowego treningu reprezentacji Holandii Roy Makaay skręcił kolano. Narazie nie wiadomo jak poważna jest kontuzja napastnika Bayernu, pierwsze badania nie wykazały niczego groźnego. W tym momencie nie można dokładnie określić ile czasu Roy będzie musiał pauzować.

"Nie czuje bólu w kolanie, jednak nie moge nim swobodnie ruszać" - powiedział po południu Makaay. Roy zderzył się przypadkowo podczas treningu z Theo Luciusem.

Jutro w godzinach porannych nasz snajper zostanie ponownie poddany szczegółowym badaniom. Wtedy będzie wiadomo już o wiele więcej o urazie Roya.
Miejmy nadzieje, że to nic powaznego. Roy to najlepszy snajper Bayernu i na pewno bez niego będzie o wiele trudniej. Nie jestem lekarzem, więc nie wiem co może oznaczać skręcenie kolana :? Liczę, że na Ligę Mistrzów Makaay będzie sprawny w 100%.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 31 sie 2005, 20:46

Szkoda Makaaya. Miejmy nadzieję, że szybko wróci. W zeszłym roku gdyby nie kontuzje to może Bayern wyelimonowałby Chelsea.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”