Niemcy - Transfery (zbiorczy) - Strona 4

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 04 sty 2005, 17:06

Rufus pisze:Stefan Reuter kończy kariere już lece newsa pisać! :D
hmm on juz skonczyl dawno kariere jako pilkarz :wink:

A teraz po prostu skonczyl kontrakt z BVB jako MENADŻER DRUZYNY , i z tego co wiem idzie na kurs trenerski :)

Awatar użytkownika
Kamilo
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamilo » 06 sty 2005, 18:30

Nowaczek pisze:Brazoo wiesz to atak by był Pizzarro - Makkaay - Gurrero - Kezman heheheh ale no to nie myśle żeby magath nie dał keżmana bo ma chcrypke na niego od dłuższego czasu.

A Schalke to co tam Sand i Asamoah jest tylko to by był 3 napastnik
Kezman umiejętności ma wielkie, ale wątpie w jego transfer do Bayernu (ale jak już wolał bym go 100 razy od Crespo)

Pamiętam, że swego czasu Schalke było też zainteresowane Tevezem :wink:

Kaczormistrz
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaczormistrz » 17 sty 2005, 21:45

bardzo intensywnie wzmocnia sie w przerwie zimowej Borussia Mönchengladbach, 1.FC Kaiserslautern, Arminia Bielefeld, SC Freiburg
tylko czy te transfery sa sensowne?? dowiemy sie w maju czy wydane pieniadze przeloza sie na polozenie na koniec w tabeli mysle ze madrze wzmacnia sie arminia ale moge sie mylic zobaczymy :D

Awatar użytkownika
Tweety
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tweety » 25 sty 2005, 22:22

Jestem zdziwiony tym iż w przerwie zimowej tak mało transferow zostało dokonanych w Bundeslidze. Bayern już nie potrzebuje wzmocnień. Borussia Munchengladbach wydała najwięcej pieniędzy na transfery :shock: . Mam takie przeczucie że to jednak niewypali. Jakoś nie wydaje mi sie że Advocat może zrobić cos "wielkiego" w tym klubie. Zresztą po Euro straciłem do niego zupelnie szacunek

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 25 sty 2005, 22:50

Tweety pisze:Borussia Munchengladbach wydała najwięcej pieniędzy na transfery :shock: . Mam takie przeczucie że to jednak niewypali. Jakoś nie wydaje mi sie że Advocat może zrobić cos "wielkiego" w tym klubie. Zresztą po Euro straciłem do niego zupelnie szacunek
No to prawda, że mocno wzmocnili swój zesół, tacy zawodnicy jak: Wesley Sonck, Jorg Bohme, Craig Moore, Kasey Keller, Bernd Thijs, Filip Daems, a przed sezonem zespół wzmocnili: Ziege, Oliver Neuville, Marek Heinz, van Kerckhoven, Morten Skoubo, Milan Fukal robią wrażenie, sam nie wiem skąd Moenchengladbach wzielo pieniądze na te transfery. Kadra była zbudowana z myślą o troche wyższych ambicjach niż tylko walka o utrzymanie w Bundeslidze, jak to bywało przez kilka ostatnich sezonów i nie zawsze to sie udawało. No ale trzeba pamiętać że w Gladbach ponad połowa zawodników całej kadry to zawodnicy nowi i potrzeba czasu aby drużyna sie zgrała. Gladbach w tym sezonie jest zagrozony spadkiem, jednak mysle że bez problemu powinni sie utrzymać, a w następnym sezonie bedzie juz drużyną z którą bedzie musiał sie liczyć każdy. Co do Advocata to też nie jestem do niego przekonany, prawda że na EURO popełnił kilka błedów jako selekcjoner, ale trzeba pamiętać, że praca w klubie to całkiem cos innego. Pod jego wodza Gladbach grało słabo, ale Advocat przyszedł do klubu w połowie rundy jesiennej i to też moglbyc powód dlaczego Gladbach pod jego wodzą grało tak słabo. Teraz miał czas na przygotowanie drużyny do juz rozpoczetej rundy i dla Moenchengladbach ta runda zaczęła sie dobrze od zwycięstwa 1:0 nad Arminią Bielefeld, a bramke strzelił nowo pozyskany zawodnik z Glasgow Rangers Craig Moore. Ja osobiście życze tej drużynie jak najlepiej :)

FC Bayern forever number one

Awatar użytkownika
olek j
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olek j » 25 sty 2005, 23:11

Być może Tomasz Wisio zasili Arminie Bielefeld, ceniony w Austrii, polski obrońca :wink:

Awatar użytkownika
Pawel
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel » 26 sty 2005, 17:05

olek j pisze:Być może Tomasz Wisio zasili Arminie Bielefeld, ceniony w Austrii, polski obrońca :wink:
o ile wiem jest to lewy obrańca
bardzo dobrze że trafi do Armini
moze błyśnie w Bundeslidze i coś z niego będzie w kadrze?
przydałby sie lewy obrońca bo to aktualnie najsłabszy punkt reprezentacji(moim skromnym zdaniem)

Awatar użytkownika
Tweety
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tweety » 26 sty 2005, 19:17

No dobrze by było oglądać kolejnego polaka w Bundeslidze. Może będzie jeszcze z niego pożytek w reprezentacji... . Co do dziury na lewej obronie myśle że Tomek Rząsa popełnia za dużo błędów. Warto by spróbować 25-letniego Mirka Sznaucnera.

Awatar użytkownika
brazzo
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brazzo » 30 sty 2005, 21:48

elber w monchengladbach :) ...po poltorej roku powrot do bundesligi, widac ze borussia nie proznuje na rynku, elber-heinz-neuville-sonck niezle to wyglada, ciekawe jak w praktyce 8)

litmanen w hansie :) ...eh, ciekawy transfer, jest to b. doswiadczony zawodnik ktory gral w najwiekszych klubach europy...problem w tym ze on sam hansy z ostatniego miejsca nie wzniesie...chociaz wszystko moze sie zdarzyc, w koncu dzisiaj pomimo porazki ustrzelili 2 bramki werderowi na wyjezdzie 8)

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 30 sty 2005, 21:52

brazzo pisze: w koncu dzisiaj pomimo porazki ustrzelili 2 bramki werderowi na wyjezdzie 8)
a powinien być przy stanie 3:2 dla Werderu karny dla Hansy, wyraźnie reką w polu karnym zagrał którys z obrońców Werderu

Awatar użytkownika
w00jtas
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: w00jtas » 26 lut 2005, 19:55

Tim Wiese (K'lautern) od przyszlego sezonie bedzie bronil barw Werderu :wink: bardzo dobre posuniecie transferowe przyda sie dobry mlody bramkarz Werderowi bo maja tylko 36 letniego Reinke a Borel jest sredniakiem :wink:

Awatar użytkownika
Rufus
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rufus » 03 mar 2005, 21:49

jako piłkarz to dawno:)

mathiasek12
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mathiasek12 » 04 mar 2005, 14:48

nie wiecie do kiedy wisio bedzie pauzowal przez kontuzje tak ok.??

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 20 mar 2005, 13:25

Patrick Owomoyela od nastepnego sezonu bedzie graczem Werderu Brema. Włodarze klubu zapłacili sumę odstępnego, jaka była zawarta w kontrakcie, czyli 2,5 mln € .
Werder bardzo mądrze postępuje na rynku transferowym. Oprócz Owowmoyeli zakupili Hunta, Zidana, a także bramkarza Tima Wiese

mathiasek12
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mathiasek12 » 20 mar 2005, 16:00

transfer napewno bardzo dobry bo pilkarz bardzo dobry a nie taki drogi

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”