Reprezentacja Niemiec (zbiorczy) - Strona 5

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
ODPOWIEDZODP
Luber0
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luber0 » 09 lip 2006, 14:00

assurbanipal pisze:
Jest wyższa.
Luber0 czy wiesz co to jest ranking UEFA? Pokazuje osiagniecia klubow z danych lig w europucharach... sprawdz sobie gdzie sa Niemcy :)
http://www.90minut.pl/ranking_uefa.php
Taki Real Madryt za pięknie nie gra i za dobrze też nie.
czekam niecierpliwie, kiedy ktorys z klubow niemieckich osiagnie takie sukcesy w Europie .... w tej chwili jest kryzys, ale inne kluby hiszpanskie dominuja Sevilla czy (niestety :) ) FCB

I poraz kolejny stwierdzam że czytasz niedokładnie albo cchesz mi zrobić na złość.

Po 1 jest wyższa średnia bramek na mecz
Po 2 Nikt tu niemówił o osiągnieciąch tylko o tym że pieniądze nie zawsze dają sukces. I tu była mowa o Realu. Chelsea akurat to potwierza ale Real nie. Real prędzej zespuły pieniadze. I tu kolejna porcja braw dla ciebie za czytanie ze zrozumieniem

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 lip 2006, 14:01

Ukarina na pewno nie, ale Australia, Ghana, USA, Czechy :!:
sa to słabe drużyny ? NIE, a mimo to Włsoi pokazlai kawałek dobrego futbolu,
Niemcy strasznie się meczyli z nami, np. nie pokazali pieknego futbolu, ...
Luber0 pisze:Sama reprezentacja Niemiec pokazała na tych MŚ najładniejszy futbol
... tak jak ty twierdzisz.
Z Kostaryką grali pieknie w ataku, a żenujaco słabo w obronie,
z Polską nie musieli się wysilać w obronie, a w ataku grali chaotycznie, wygrywajac w 92 minucie.
Z Ekwadorem zagrali ładniem nawet bardzo,
nastepnie
Ze Szwesami strzelili zybko 2 gole i kontrolowali przebieg gry do końca, skupiając się na obronie
Z Agrentyna pomógł im sedzia a lepsi się okazali dopiero po serii karnych.
z Włochami byli drużyną minimalnie słabszą i przegrali, zabrakło koncentracji, skupienia - nie wiem czego. Przegrali.
Wczoraj zagrali dobry mecz, choć tez nie nazwałbym tego pięknym widosiskiem, wygrali wysoko, ale Portugalia specjalnie nie powalaczyła.

Reasumując, IMO Niemcy nie grają njładniejszej piłki na mundialu, pewnie nie jeden uzytkownik przyzna mi rację.
Ostatnio zmieniony 09 lip 2006, 14:04 przez fieldy, łącznie zmieniany 2 razy.

Luber0
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luber0 » 09 lip 2006, 14:01

Naprawdę skończmy już dyskusję bo nie warto

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 09 lip 2006, 14:03

Po raz kolejny unikasz odpowiedzi na metytoryczne fakty :)
Pilka ponoc jest dlatego tak popularna, ze jej zasady sa bardzo proste .. lepszy jest ten kto zdobywa wiecej goli od przeciwnika.... i wynik 1:0 jest lepszy niz 4:4 ...moze sie myle ? :?

Co to znaczy najladniejszy futbol? Moze przezuc sie na gimnastyke artystyczna lub lyzwiarstwo figurowe :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 lip 2006, 14:05

Naprawdę skończmy już dyskusję bo nie warto
co nie warto ? masz jakeiś arkumenty, które przemawiałyby za ta piękną gra Niemców ? [najpiękniejsza spośród wszystki ekip na mundialu ? ]

może jakies statystyki ?

jesli nie - to moze rzeczywiscie EOT

Luber0
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luber0 » 09 lip 2006, 14:08

fieldy pisze:Ukarina na pewno nie, ale Australia, Ghana, USA, Czechy :!:
sa to słabe drużyny ? NIE, a mimo to Włsoi pokazlai kawałek dobrego futbolu,
Niemcy strasznie się meczyli z nami, np. nie pokazali pieknego futbolu,
Luber0 pisze:Sama reprezentacja Niemiec pokazała na tych MŚ najładniejszy futbol
tak jak ty twierdzisz.
Z Kostaryką grali pieknie w obroinie, a żenujaco słabo w ataku,
z Polską nie musieli się wysilać w obronie, a w ataku grali chaotycznie, wygrywajac w 92 minucie.
Z Ekwadorem zagrali ładniem nawet bardzo,
nastepnie
Ze Szwesami strzelili zybko 2 gole i kontrolowali przebieg gry do końca, skupiając się na obronie
Z Agrentyna pomógł im sedzia a lepsi się okazali dopiero po serii karnych.
z Włochami byli drużyną minimalnie słabszą i przegrali, zabrakło koncentracji, skupienia - nie wiem czego. Przegrali.
Wczoraj zagrali dobry mecz, choć tez nie nazwałbym tego pięknym widosiskiem, wygrali wysoko, ale Portugalia specjalnie nie powlaczła.

Reasumując, IMO Niemcy nie grają njładniejszej piłki na mundialu, pewnie nie jeden uzytkownik przyzna mi rację.

Chyba się nie rozumiemy. Z Kostaryką chyba odwrotnie dobrze w ataku, słabo w defensywie.
Ze Szwecją jakby nie strzelili w 10 to by strzelili w 30. Szwedzi powinni się cieszyć z tak małego wyniku.
Z Polską dominowali , ale widocznie masz inny telewizor i Ci puszczają inne mecze.
Z Włochami stało się. Włosi mieli więcej sytaucji ale Niemcy nie byli dłużni
Z Argentyną po karnych wiadomo. I tym spotkaniu można mieć tylko zastrzeżenie do sędziego w stosunku do sędziowania dla Niemców. I dyskwalfikacja Fringa co mogło mieć kluczowy przebieg. Człowiek od brudnej roboty musiał pauzować.

Sorry za kolejność

Włosi się za to z Australią nie męczyli. Byli po kolejnej dogrywce. Wg Mnie Włosi napewno nie grali ładniejszej piłki od Niemców. Ale na forum jest dużo fanów włoskich klubów, najwięcej zresztą. Więc będą solidarni.

ZAKOŃCZMY TO BO NAPRAWDĘ NIE CHCE MI SIĘ JUŻ ODPISYWAĆ.

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 09 lip 2006, 14:10

Moze jakis inny argument na korzysc Bundesligi ... np. wieksza srednia zjedzonych kielbasek na jednego widza, lub wiecej browarkow :)
Niestety liga niemiecka z racji przepasci finansowej nie przebije hiszpanskiej, wloskiej i angielskiej, a rowniez francuska za sprawa takich druzyn jak Lyon pomalu zaczyna Bundeslidze dorownywac.
Podaj przyklad jakiejs gwiazdy, ktora przybyla do Bundesligi w ostatnich latach ? Przeciez nie stac juz nawet na transfery za 1,5 mln euro. Oczywiscie sa wyjatki (Bayern czy Schalke)

Luber0
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luber0 » 09 lip 2006, 14:11

A czy statystyki mówią o pięknie futbolu. Mecz może się skończyć wynikiem 3:3 a może być brzydszy o tego co się zakończył 0:0. WIęc jakie statystyki mam podać. Trzeba oglądać by stwierdzić czy mecz jest ładny.

ZMĘCZYŁA MNIE TA DYSKUSJA. WIęcej nie odpisuje

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 lip 2006, 14:14

Luber0 pisze:Chyba się nie rozumiemy. Z Kostaryką chyba odwrotnie dobrze w ataku, słabo w defensywie
już wcześniej poprawiłem, przeoczyłem to.
Luber0 pisze:Ze Szwecją jakby nie strzelili w 10 to by strzelili w 30. Szwedzi powinni się cieszyć z tak małego wyniku.
co ty jasnowidz jesteś ? nie masz pewności, ze by strzelili,
zreszta nie chodzi o wynik, tylko o styl, bo zdaje się to miałes na myśli, ppisząc, ze Niemcy grają najpiękniej.
Luber0 pisze:Z Polską dominowali , ale widocznie masz inny telewizor i Ci puszczają inne mecze.
dominowali, a w ataku grali chaotycznie, na tyle okazji co mieli wykorzystali 1,kiedy polacy już od 30 minut w 10 grali, no to chyba, rzeczywiscie nalezy im oddać - grali zajebiscie piękną piłkę.
Luber0 pisze:Z Włochami stało się. Włosi mieli więcej sytaucji ale Niemcy nie byli dłużni
grali gorzej, po prostu.
Luber0 pisze:Z Argentyną po karnych wiadomo. I tym spotkaniu można mieć tylko zastrzeżenie do sędziego w stosunku do sędziowania dla Niemców.
można mieć pretensje, Frings sam jest sobie winien, zresztą Cufre i Maxi tez zostali zdyskwalifikowani, odpowiednio na 2 i 4 mecze, Frings tylko na 1
Luber0 pisze:Wg Mnie Włosi napewno nie grali ładniejszej piłki od Niemców.
masz prawo tak sadziec, a co myślisz, o grze WKS, Argentyny, Francji ? Hiszpanii ? tez grali "bardziej brzydko" od Niemców ? Wszyscy ?

Luber0 pisze: ZMĘCZYŁA MNIE TA DYSKUSJA
welcome to the hall :rotfl2: [chyba tak to było]
Ostatnio zmieniony 09 lip 2006, 14:16 przez fieldy, łącznie zmieniany 1 raz.

Luber0
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luber0 » 09 lip 2006, 14:14

assurbanipal pisze:Moze jakis inny argument na korzysc Bundesligi ... np. wieksza srednia zjedzonych kielbasek na jednego widza, lub wiecej browarkow :)
Niestety liga niemiecka z racji przepasci finansowej nie przebije hiszpanskiej, wloskiej i angielskiej, a rowniez francuska za sprawa takich druzyn jak Lyon pomalu zaczyna Bundeslidze dorownywac.
Podaj przyklad jakiejs gwiazdy, ktora przybyla do Bundesligi w ostatnich latach ? Przeciez nie stac juz nawet na transfery za 1,5 mln euro. Oczywiscie sa wyjatki (Bayern czy Schalke)

TO już moja ostatni komentarz. Ja nie pisałem że jest lepsza, pisałem że nie jest siłowa jak to mówią. Hamburg, BVB, Werder co transferów nie robią? To jakim cudem Niemcy doszły tak wysoko skorą nie mają gwiazd. A tak na marginesie Bundesliga z pośród lig hiszpańskiej, włoskiej, angielskiej jest najmniej zadłużona. Nie mam artykułu by tego potwierdzić ale mam nadzieję że mi uwierzysz

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 09 lip 2006, 14:15

Czlowieku w futbolu najwazniejsze jest to kto strzela wiecej goli od przeciwnika, a nie kto gra ladniej. Co z tego, ze moja Hiszpania grala ladnie skoro przegrala .... i co mam z tego powodu na sile udowadniac, ze zasluzyli na final. Nie, bo nie zasluzyli, ale zasluzyla Argentyna na polfinal, bo zostala brutalnie oszukana przez sedziego, ktory forowal Niemcow. Szwedzi tez w mniejszym stopniu zostali oszukani, czerwien z kapelusza :P
Skoro Wlosi i Francuzi awansowali do finalu to widocznie na to zasluzyli.

Luber0
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luber0 » 09 lip 2006, 14:17

fieldy pisze:
Luber0 pisze:Chyba się nie rozumiemy. Z Kostaryką chyba odwrotnie dobrze w ataku, słabo w defensywie
już wcześniej poprawiłem, przeoczyłem to.
Luber0 pisze:Ze Szwecją jakby nie strzelili w 10 to by strzelili w 30. Szwedzi powinni się cieszyć z tak małego wyniku.
co ty jasnowidz jesteś ? nie masz pewności, ze by strzelili,
zreszta nie chodzi o wynik, tylko o styl, bo zdaje się to miałes na myśli, ppisząc, ze Niemcy grają najpiękniej.
Luber0 pisze:Z Polską dominowali , ale widocznie masz inny telewizor i Ci puszczają inne mecze.
dominowali, a w ataku grali chaotycznie, na tyle okazji co mieli wykorzystali 1,kiedy polacy już od 30 minut w 10 grali, no to chyba, rzeczywiscie nalezy im oddać - grali zajebiscie piękną piłkę.
Luber0 pisze:Z Włochami stało się. Włosi mieli więcej sytaucji ale Niemcy nie byli dłużni
grali gorzej, po prostu.
Luber0 pisze:Z Argentyną po karnych wiadomo. I tym spotkaniu można mieć tylko zastrzeżenie do sędziego w stosunku do sędziowania dla Niemców.
można mieć pretensje, Frings sam jest sobie winien, zresztą Cufre i Maxi tez zostali zdyskwalifikowani, odpowiednio na 2 i 4 mecze, Frings tylko na 1
Luber0 pisze:Wg Mnie Włosi napewno nie grali ładniejszej piłki od Niemców.
masz prawo tak sadziec, a co myślisz, o grze WKS, Argentyny, Francji ? Hiszpanii ? tez grali "bardziej brzydko" od Niemców ? Wszyscy ?

JEZU LUDZIE NAUCZYCCIE SIĘ CZYTAĆ. FRINGS JEGO DECYZJA I NIE ZAGRAŁ CHODZIŁO MI O TO ŻE KLUCZOWE BO NIE ZAGRAŁ Z WŁOCHAMI. A NAPISAŁEM PRZECIEŻ ŻE WKŚ GRAŁO BARDZO ŁADNY FUTBOL.

CZYTANIE ZE ZROZUMIENIEM KLUCZEM DO SUKCESU. POTRAFICIE CZŁOWIEKA ZDENEROWAĆ SWOJĄ IGNORACJĄ.WYLOGUJ

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 09 lip 2006, 14:18

Nie mam artykułu by tego potwierdzić
... pewnie wiarygodne zrodlo Bild :P
Czlowieku jeszcze nie dorosles na tyle, aby brac przez palce to co media pisza :)
To jakim cudem Niemcy doszły tak wysoko skorą nie mają gwiazd.
to dotyczylo transferow zagranicznych graczy do Bundesligi

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 lip 2006, 14:18

Luber0 pisze:A NAPISAŁEM PRZECIEŻ ŻE WKŚ GRAŁO BARDZO ŁADNY FUTBOL.
ładniejszy od Niemców ?

Awatar użytkownika
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 09 lip 2006, 14:19

assurbanipal pisze:Przeciez nie stac juz nawet na transfery za 1,5 mln euro.
Zgadzam sie z tobą w pełni, że finansami nie przebije Bundesliga najlepszej trójki i co za tym idzie nie ma transferów po 20 mln Euro czy też 30, z tym zgadzam sie. Ale przesadziłeś z tym, że nie stać klubów Bundesligi na transfery za 1,5 mln euro, bo nawet odstatnie drużyny, wydają takie kowty, nie mówie, już o klubach z środka tabeli.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”