Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 542

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Bayern Monachium (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 30 maja 2024, 21:47

Bo jak Palikot podpierdolił Rydzyka do prokuratury to pamiętam z nim wywiad że często się spotyka z murzynkiem Bambo co się boi że po kąpieli będzie biały.

Po polsku był ten wywiad.

I miał silny akcent i gramatykę niespójną ale przekaz wypowiedzi był swobodny i klarowny.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 30 maja 2024, 21:49

OK rozumiem, mogłeś tą argumentację podać 2 posty temu zamiast się rzucać "a gdzie napisałem że płynnie mówił po polsku". :beer:

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2745

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 30 maja 2024, 22:49

A macie jakieś info co Kompany powiedział na temat tego filmiku albo Rummenige? :p

Awatar użytkownika
Ojciecdyrektor
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 482

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ojciecdyrektor » 30 maja 2024, 23:37

Eyesmon pisze:
29 maja 2024, 21:21
Chyba 1 czarnoskóry trener BM w historii. Jak to wygląda w całej Bundeslidze? Był jakiś?
Felix Magath po części,
ojciec z Puerto Rico.

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 09 cze 2024, 15:20

Wiem, że top przecinak i przyda się w bawarskim walcu, pewnie tym razem ostatecznie to dopną, ale ani mi nie pasuje do piłki Bayernu ani kupowanie 29-latków nie wydaje mi się przesadnie sensowne. Ale w sumie tu kilka uzupełniających transferów i poprzedłużanie Kimmichów i z dobrym trenerem realnie można powalczyć o Ligę Mistrzów, więc może mają rację.

Awatar użytkownika
Tennessee
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 418

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » 09 cze 2024, 19:07

Bernabeu pisze:
09 cze 2024, 15:20
ani kupowanie 29-latków nie wydaje mi się przesadnie sensowne.
Dlaczego?

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 10 cze 2024, 18:50

Ciekawe, chyba faktycznie Palhinha ma spore szanse na transfer do Monachium, co nieco dziwi po zimowym okienku, kiedy ten transfer wydawał się być pogrzebanym na dobre.

Wygląda na to, że byłby uzupełnieniem dla Pavlovicia (względnie innego rozgrywającego, gdyby Bayern zdecydował się na jeszcze jednego pomocnika) i oznacza to chyba definitywny koniec duetu Kimmich-Goretzka, tak ongiś wymarzonego przez niemieckich dziennikarzy…

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 12 cze 2024, 20:11

Tennessee pisze:
09 cze 2024, 19:07
Bernabeu pisze:
09 cze 2024, 15:20
ani kupowanie 29-latków nie wydaje mi się przesadnie sensowne.
Dlaczego?
Bo wartość takiego 29-latka na koniec umowy jest minimalna, a ile po 30-tce mu zostało w baku to nie wiadomo. Można trafić jakiegoś Van Dijka czy Modricia, ale można też dostać Varane'a czy Casemiro - a to oczywiście dużo bardziej sprawdzeni gracze niż Palhinha. Teraz jest trochę lepiej, bo pojawiła się Arabia, gdzie można recyklingować graczy w wieku emerytalnym, ale nie przez przypadek te średnie wieku transferów etc. chyba mocno spadły w dół: piłkarz to towar, a czym młodszy towar tym lepiej.

Jak jeszcze bierzesz piłkarza pod 30-tkę za prowizję to może Ci się to finansowo kalkulować, ale tu czytam, że Bayern będzie licytować się z Fulham. Ale ciekawe okienko generalnie przed Bawarczykami, bo pojawiają się informacje, że Davies jednak nie przedłuży, zobaczymy czy to prawda.

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 12 cze 2024, 21:01

@Tennessee - co sądzisz? Bo jak oglądałem VFB to nie rzucił mi się jakoś w oczy, ale ja to ignorantem jestem. A zarazem liczba obrońców kupionych przez Bayern jest potężna nie przez przypadek.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 13 cze 2024, 1:13

Lewonożny obrońca, tego brakuje nam w wesołej gromadce środkowych :D

A tak poważnie, to szykują się chyba mocne przetasowania w tej formacji - była mowa o dogadaniu się z Tahem, a tu nagle wyskoczyła wiadomość o Ito. Jeśli obydwaj by doszli, to z kolei dwóch musiałoby odejść - Dier na pewno zostaje (kontrakt na rok i do tego jest najtańszą opcją), więc do odejścia byliby Upamecano, de Ligt lub Kim. To okienko zapowiada się naprawdę ciekawie.

Awatar użytkownika
Tennessee
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 418

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » 13 cze 2024, 14:23

Bernabeu pisze:
12 cze 2024, 21:01
@Tennessee - co sądzisz? Bo jak oglądałem VFB to nie rzucił mi się jakoś w oczy, ale ja to ignorantem jestem. A zarazem liczba obrońców kupionych przez Bayern jest potężna nie przez przypadek.
Hiroki Itō? Nieskromnie powiem, że jeden z najlepszych obrońców w sezonie. Jak to Azjata pracuję na innych, sam się nie wywyższa.
Dobry odbiór bez głupich wyjść, jakichś wślizgów. Niezły z piłką. Koncentracja, opanowanie. Słaby w starciach powietrznych.

Ograny w lidze, w dobrym wieku, po bardzo udanym sezonie. Więc transfer ma sens.

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 13 cze 2024, 14:45

Dzięki.

Za to De Ligt chyba głównym kandydatem do odejścia: ciekawy który trener klubu z (finansowego) topu grającego w czerwonych strojach mający dużą słabość do zawodników, których mógł trenować lub oglądać w Eredivisie się skusi.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 13 cze 2024, 14:49

Bernabeu pisze:
13 cze 2024, 14:45
Dzięki.

Za to De Ligt chyba głównym kandydatem do odejścia: ciekawy który trener klubu z (finansowego) topu grającego w czerwonych strojach mający dużą słabość do zawodników, których mógł trenować lub oglądać w Eredivisie się skusi.
ciekawe czy znowu znajdzie się ktoś kto zapłaci koło 80 mln za niego. Byłbym w szoku.

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 13 cze 2024, 15:14

United chce chyba Yoro, który chyba chce do Realu, którego chyba Real nie chce przepłacić, bo ma rok do końca kontraktu. Tu i na lewej obronie trzeba pewnie czekać na efekt domino.

Poza Ito, Bayern chce jeszcze Taha z Lejwerkusen.

Ale fani Bayernu chwalą De Ligta z tego co widzę i nie chcą go sprzedawać, więc pewnie chodzi o 70 mln za transfer i 8 mln netto kontraktu, niezłe pieniądze jak na lidera 5. defensywy Bundesligi, który opuścił kilka miesięcy przez kontuzje.

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Reputacja: 2321
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 13 cze 2024, 15:22

Ten de Ligt w takim tempie będzie samodzielnym liderem, jeżeli chodzi o łączną kwotę transferów patrząc na wiek i fakt, że nie grał jeszcze w Anglii (a pewnie prędzej czy później zagra), a gdzieś na horyzoncie jest jeszcze Paryż.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”