Wywiad z Piotrem Dziurowiczem - Strona 2

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 05 sie 2005, 19:19

Niklos pisze:Co z tego że Dziurowicz współpracuje z Policją i tak powinien iść do więzienia za korupcje , tak jak oczywiśćie szanowny prezes Listkiewicz :twisted:
Ale on pokazał tylko, że w Polsce takie rzeczy sa jak najbardziej normalne. I nie ma dla mnie znaczenia, że mogła go przycisnąć policja, że zrobił to dopiero po stracie klubu. Skoro znakomita większość tak robi i nikt nie miał jaj by to ujawnić, to Dziurowicz powinien mieć absolutną nietykalność. Bo wynika, ze dotychczasowe zatrzymania są wyłącznie jego zasługą, a PZPN wykonywał krecią robotę, siał zamęt. Zamiast przyszpilić do końca winnych z Piasta Gliwice, odpuścili im mówiąć "Idzcie i nie grzeszcie więcej". I niemal w tym samym momencie zostaje wyciągnięty mecz z przed pół roku Wisła-Pogoń i sprawe Arki. A tak oczywistymi sprawami jak awans Heko i Korony nikt się nie zajął. Dlatego Piotruś dla mnie to postać z westernu. Skazaniec, który występuje w roli w szeryfa :twisted:. W przeciwieństwie do megalomańskiego krzykacza Tomaszewskiego, który potrafi tylko bezproduktywnie pluć na odległość, dopóki nie dostanie posadki. Jaki był jego komentarz do rewelacji Dziurowicza? "Ja już to mówiłem, ale sąd uznał że to potwarz".

Jestem ciekaw co zrobią w centrali Polskiego Związku .... Niekompetencji. Zazawyczaj na jakiegolwiek słowa krytyki reagowali uruchomieniem Wydziału Dyscypliny, który zasądzał karę piłkarzowi/trenerowi (nie pomyle się jeśli powiem, że w ciągu sezonu Wiślacy mieli 5 takich spraw?). Na razie Listek mówi o dziurowiczu jako o śmieszno-żałosnym człowieczku, który kala pamięć swojego ojca i jest niewiarygodny z powodu sposobu zarządzania GKSu. Pomijam to, że nasz kapo dokładnie przewidział ten tragiczny unik, ale w taki sposob się nie można przez cały czas bronić. Dziurowicz podał wystarczająco konkretnych szczegółów. Liczę, że prasa tak zaanagażowana w sledzenie poczynań Andrzeja Leppera i innych znakomitości, potrafi skutecznie wylobbować dymisję prezesa L. Jedna smutna rzecz, że to raczej wiązałoby się z zarządem komisarycznym (L. sam nie zrezygnuje), a zarząd komisaryczny raczej wiązałby się z wyrzuceniem Polski z rozgrywek miedzynarodowych. czyli jak zwykle sytuacja patowa :?.

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 05 sie 2005, 23:55

Muszę przyznać, że im bardziej zagłębiam się w tą aferę tym bardziej ona robi się nie zawiła. Po tym wywiadzie Dziurowicz stał się wrogiem publicznym nr. 1 w całym piłkarskim świecie co zresztą mnie nie dziwi bo kto by się przyznał do posiadania zeszytu ze sprzedawczykami, czy do handlowania. Przydała by się jeszcze jedna osoba która zaczęła by śpiewać a wtedy słowa Dziurowicza będą jeszcze bardziej wiarygodne.
Mimo wszystko bardzo zainteresowała mnie wypowiedź pana Jacka Bednarza z Legii Warszawa która ukazała się w PS:
Nie czytałem tego artyukułu, więc nie wiem, o czym prezes Dziurowicz mówił. Czy składał mi ktoś kiedykolwiek propozycje korupcyjne? Nie wypowiadam się na ten temat i proszę tego nie tarktować jako wypowiedzi, lecz jako informację.
Pogrubione słowa bardzo mnie zaciekawiły i wydaję mi się że Bednarz coś wie tylko boi się do tego przyznać. Jako jednyny nie zaprzeczył temu i to jest interesujące.
Wszyscy teraz uważają, że Dziurowicz chce się zemścić za wszystkie swoje nie powodzenia uważając jego słowa za zmyślone bzdury. Jeśli by tak połączyć wypowiedzi wszystkich prezesów klubów z ekstraklasy, sędziów oraz piłkarzy wychodziło by na to, że nasz liga jest czysta jak łza. Nikt nic nie sprzedaje ani nie kupuje chociaż każdy interesujący się choć w mały stopniu naszą ligą, wie że takie sytuacje mają miejsce bardzo często.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 06 sie 2005, 9:11

MLSoccer pisze:Nie ma znaczenia w jakich okolicznosciach Dziurowicz zaczal sypac,wazne ze w koncu ktos zaczal to robic moze beda inni bo potrzeba jeszcze kogos aby skompromitowac to bagno i wsadzic paru ludzi z tego srodowiska do wiezienia

No ale przeciez on sam jest "z tego srodowiska"!! sam przekrecal inne kluby, kupowal mecze itd. oka, fajnie ze zaczal sypac, tylko nie robmy z niego boga!! przeciez to jest tak jak z ksiegowym mafii - mafia sie rozpada, ksiegowy sypie bo nie chce isc siedziec!
MLSoccer pisze:wsadzic paru ludzi z tego srodowiska do wiezienia lacznie z Listkiem,ktory jest najbardziej odpowiedzialny jako szef pzpn.

I tu sie zgadzam w 100%, tyle, ze on jest odpowiedzialny nie tylko jakp szef PZPN ale jako wspoluczestnik tego procederu (z czasow sedziowania...)
MLSoccer pisze:To wielka sztuka sypac tych oszustow i dlatego wielki uznanie dla Dzirowicza za to co zrobil.Potrzeba takiego swiatka koronnego zeby jak najwiecej wyszlo na swiatlo dzienne bo inaczej nikt nic nigdy by nie zrobil w tej zgnilej polskiej pilce.Brawo Dziurowicz!
No nie zaraz sie poplacze!! jaka sztuka?? o czym ty mowisz?? sztuka jest sie przestraszyc ze mozesz isc siedziec?? nie robcie z niego boga! czlowiek poszedl na dno ze swoim klubem - ktos przekrecil go bardziej, prokuratura go przycisnela, nie mial wyjscia wiec zaczal sypac. i nagle przestaje sie liczyc, ze byl on jednym z glownych uczestnikow tych akcji? wybaczcie nie kumam tego ani troche.

romantyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk » 06 sie 2005, 20:15

Najbardziej denerwuje mnie to, ze media robia z Dziurowicza bohatera, a przeciez on tez siedzial w tym gownie. Uwazam, ze tez powinien odpowiadac przed sadem. Moga byc zastosowane, jakies okolicznosci lagodzace, ale cos musi odsiedziec. Jezeli nei spotka go kara, to bedzie to przyzwoleniem dla innych. Kilka lat beda robic rozne przekrety, a pozniej zaczna wspolpracowac z policja. dla mnie to ejst smieszne

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 06 sie 2005, 20:42

I dobrze, że robią. Wyobrażasz sobie, że można to ruszyć, gdyby wszyscy opluwali Dziurowicza? Bohaterem może i nie jest, ale w niecały miesiąc ruszył, to, czego każdy brzydził się dotknąć. Nawet jesli to szantażem wymuszono, to w końcu trafiło na właściwego człowieka. Jest tak samo umoczony jak inni, więc zna układy i jest dzięki temu wiarygodny. Siedzieć nie powinien, bo gdyby nie on, korupcja w lidze dalej byłaby legendą dla rządu. A teraz może zrobią czystki jak w Radzie Radiofonii i Telewizji :P. Krzysiek (można na ty, szefie Jarzyna :wink: ?) podał dobry przykład z mafijnym księgowym. Kapusie są w pewnych sprawach potrzebni i nie mam nic przeciwko, aby dalej chodzili wolno. Pod warunkiem, że pomogą złapać większe ryby.

Co do odsiadki, to codzienna praktyka, że pozwala się jednemu ujść cało, by pogrążył innych. W ramach ustawy antykorupcyjnej, każdy wręczający łapówkę jest nietykalny, jeśli sprzeda biorącego. Chyba :wink:.
A najlepsze, że nawet bojownik o wolność Tomaszewski jest umoczony :lol:.
Czyżniewski pisze:Szefowi komisji etyki ze wspomnianą etyką pomyliła się tyka... Niech spojrzy w swoją przeszłość.
Przypomniało mi się, jak Tomaszewski dowiedział się, że paru kolegów z kadry sprzedało mecz. "Ja tym ludziom już ręki nie podam" :lol1:.

romantyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk » 06 sie 2005, 20:48

ale zobacz w jakich okolicznosciach Dziurowicz zaczal sypac. wtedy,kiedy ktos zabral sie wreszcie za polska pilke. czyli srobil to zeby chronic swoja dupe. nie zrobil tego, bo gryzło go sumienie. zrobil to z czystej bojazni. ja do tego czlowieka nie mam szacunku.

Awatar użytkownika
reddi
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: reddi » 06 sie 2005, 22:02

Off na początek
piwus pisze:A najlepsze, że nawet bojownik o wolność Tomaszewski jest umoczony
Jeśli się prześledzi jego historię, to wychodzi na jaw, że on jest największym sprzedawczykiem. Jedną ciepłą posadką w komisji można mu zapchać gębę. Robi z siebie zbawiciela futbolu.
piwus pisze:Przypomniało mi się, jak Tomaszewski dowiedział się, że paru kolegów z kadry sprzedało mecz. "Ja tym ludziom już ręki nie podam" .
Mówił wtedy, że to był szok dla wszystkich chłopaków. Zapewne gdyby się gość (przykro mi, nie pamiętam który) podzielił nie byłoby sprawy. Ostatni numer "Tylko piłki" wspomina kulisy zmian w Widzewie sprzed roku. Kto chciał udupić Bońka? A jakże, Tomaszewski z kuplem Andrzejem Grajewskim, znanym jako postrach Łodzi (słynie również z wysokich premii podczas niewypłacania pensji).

Kinoteatrzyk: "Piłka tonie"
W roli głównej Tomaszewski: - Ja już dawno mówiłem, że ona tonie, ale nikt mi nie wierzył. Teraz już wszystko opanowane, bo ja jestem w komisji ratującej.
Rola drugoplanowa Liskiewicz: - Nie, ona wcale nie tonie. Jak wszystkim wiadomo piłka jest wypełniona powietrzem więc nie może utonąć, jakby chciała, tak nie może.
W rolę statystów wcielili się: sędzia F., sędzia Cwalina, słowacki sędzia, koło zapasowe.
Kurtyna (aplauz, standing ovation, najlepszy komediodramat wszechczasów)

beckhs pisze:ale zobacz w jakich okolicznosciach Dziurowicz zaczal sypac. wtedy,kiedy ktos zabral sie wreszcie za polska pilke. czyli srobil to zeby chronic swoja dupe. nie zrobil tego, bo gryzło go sumienie. zrobil to z czystej bojazni. ja do tego czlowieka nie mam szacunku.
W pierwszym wywiadzie podkreśla, że zrobił to, bo miał już tego dość. Nie znosił, jak piłkarze sprzedawali kupiony[!] mecz. Zobaczył bezsens piłki nożnej oraz, mimo wszystko, fakt, że siedzi po uszy w gównie. Z tego gówna już się nigdy nie oczyści. A ma niecałe 30 lat. Pomyślcie jak byście żyli ze strachem, że lada dzień prokuratura może się za was wziąć. Pomyślcie. Przesrane następne 50 lat życia.

Komentarz Andrzeja Olejniczaka z Gazety: http://sport.gazeta.pl/sport/1,35336,2855581.html Jako kibice możemy lobbować za:
a) pełnym oczyszczeniem piłki, ze skazaniem na długie lata PZPN-u, komisji "etyki" (dupowłazików), sędziów, trenerów, piłkarzy, DZIAŁACZY i Dziurowicza we własnej osobie (Dziurowicz jako wyjątek - maksymalne zmniejszenie kary)
b) zostawić Listkiewicza na miejscu, bo skoro mówi, że Dziurowicz to sobie wymyślił, to na pewno ma rację (swoją drogą Dz. musiał by żyć w matriksie - on daje, a jakoś nikt nie bierze); ten wariant zakłada zarząd komisaryczny (FIFA lub prokuratura - nie wiem komu podlega PZPN) po odgórnym odwołaniu Listka (może z małej pisać?) i zejście na dno. Zagranica podaje dłoń, wyciąga nas z gówna. Wisła dostaje się do Champions' League. Happy End.

Może ktoś pamięta Jachimka z Opola 2005. "Kuzyneczka, teraz uważaj, będzie żart absurdalny:"Znalazła się jedna czarna owca""(Tu następuje śmiech (w wersji 2006 na widowni zasiądą kibice zagraniczni i FIFA)

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 07 sie 2005, 0:31

piwus pisze: Krzysiek (można na ty, szefie Jarzyna :wink: ?)
OOO widze ze Kolega wie o co chodzi :D :wink: Jasne ze mozna na ty, bedzie mi oczywiscie bardzo milo :wink: o ile mnie wczesniej jeden z Twoich kumpli moderatorow nie zbanuje bo ma na to wyrazna ochote :P wtedy juz nikt do mnie nie napisze przez ty... :( :lol: :lol:
Pozdrawiam.

zeby nie bylo tak calkiem OT:
reddi pisze:W pierwszym wywiadzie podkreśla, że zrobił to, bo miał już tego dość. Nie znosił, jak piłkarze sprzedawali kupiony[!] mecz. Zobaczył bezsens piłki nożnej oraz, mimo wszystko, fakt, że siedzi po uszy w gównie. Z tego gówna już się nigdy nie oczyści. A ma niecałe 30 lat. Pomyślcie jak byście żyli ze strachem, że lada dzień prokuratura może się za was wziąć. Pomyślcie. Przesrane następne 50 lat życia.
W sumie masz duzo racji, tylko ze trzeba wziac pod uwage to o czym juz wspominalem - dziwnym zbiegiem okolicznosci "opamietal" sie w momencie kiedy mu sie GKS posypal... byc moze sie myle, ale mam dziwne przekonanie ze jakby mu wyszedl przekret z utrzymaniem Katowic to by sie tak bardzo nie bal o przyszlosc i te 50 lat o ktorych wspominasz...
reddi pisze:ten wariant zakłada zarząd komisaryczny (FIFA lub prokuratura - nie wiem komu podlega PZPN)
Czasem odnosze wrazenie ze PZPN to "panstwo w panstwie"... ich chyba nie dotycza przepisy prawa polskiego, skoro nie respektuja wyrokow sadu(sprawa Szczakowianki), wydaje sie ze dla nich ostateczna wyrocznia jest Regulamin PZPN, stworzony oczywiscie przez nich...
piwus pisze:A najlepsze, że nawet bojownik o wolność Tomaszewski jest umoczony
dla mnie ten koles zawsze byl bardziej komediantem niz reformatorem... owszem mozna sie bylo posmiac z jego hasel, ale ze cos naprawi... wybaczcie, nikt kto gral na takim poziomie w tamtych czasach nie moze byc czysty, z ta roznica ze teraz sprzedaja za 100tys zl, a wtedy za talon na samochod i takie tam, lub jak w "Pilkarskim pokerze" za mozliwosc wyjazdu za granice...
i na koniec
Laguna z "Piłkarskiego pokera" pisze:Ja jestem uczciwy - zaplacili za 3-0 i bedzie 3-0...
:lol: :lol:

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 07 sie 2005, 2:26

Heh, najśmiesznejsze jest to, że Dziurowicz podaje na Misia dowody, tłumacząc " Sam u niego kupywałem mecze ... " :lol: .Szkoda, że dopiero teraz ludzie chcą się na ten temat wypowiadać, i wygłaszać głębsze wyznania.Misio póki co się broni, ale pan Belka wcale mu nie idzie na ręke i gdy utworzy stanowsko Minister Sportu to nie będzie już ciekawie.Teraz przechodzi fala krytyki na Listka, i lepiej żeby wszyscy co mają do powiedzenia na ten temat się odezwali.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”