Lech Poznań (zbiorczy) - Strona 8

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto wg Ciebie był największym wzmocnieniem Lecha w letnim okienku transferowym:

Sławomir Peszko
5
7%
Manuel Arboleda
9
12%
Tomasz Bandrowski
2
3%
Robert Lewandowski
33
45%
Ivan Turina
2
3%
Semir Stilić
22
30%
Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Reputacja: 0
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 21 maja 2005, 21:19

Lech pokazał wreszcie klasę, Reiss się przełamał, wreszcie strzelił 2 bramki, jeszcze jedną dołożył Paweł Bugała, niechciany w Łęcznej... :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
maciejdas26
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciejdas26 » 21 maja 2005, 23:21

brawo brawo Jest super nareszcie piekne zwycięstwo Bardzo dziękuję piłkarzom Lecha za dzisiejsza wygraną.Wielkie gratulacje.Jestem szczęśliwy lech na 9 miejscu Brawo

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 22 maja 2005, 17:00

O to moze nie spadniecie :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 maja 2005, 12:12

na pewno nie spadniemy :wink:
A dzisiaj "przegląd sportowy" poinformował, że w miejsce Kałużnego do reprezentacji ma zostać powołany Piotr Świerczewski :wink:
Ciekawe kiedy Janas powoła Juskowiaka :lol:

Awatar użytkownika
maciejdas26
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciejdas26 » 23 maja 2005, 15:30

Bardzo fajnie ze Lech będzie dalej w 1 lidze.dobrze grają w tym sezonie,chociaz w niektórych meczach brakowało szczęścia.bardzo dobrze gra Piotr Swierczewski na pewno jest teraz lepszy od Kałużnego więc nie dziwię się że Janas chciałby go powołać, taki doświadczony piłkarz może się przydać.Na zawsze LECH.

Awatar użytkownika
maciejdas26
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciejdas26 » 24 maja 2005, 17:08

Soorki ze zaraz po sobie ale tu nikt nie pisze.dzisiaj o godz.20 w Grodzisku wielkopolskim odbędzie się mecz Groclin - Lech.Jestem ciekawy jak zagra Lech.Po wygranej z Łęczną 3;0 mam nadzieje ze Lech nie przegra tego meczu.Ale wiem że będzie cięzko przecież Groclin chce mieć wicemistrzostwo.Jeżeli Lech wygra albo zremisuje to Wisła Kraków ma mistrza.
W Derbach Wielkopolski niech wygra LECH Poznań.

Awatar użytkownika
nowok
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nowok » 02 cze 2005, 14:42

"Czy jest możliwe, żeby Lech Poznań w przyszłym sezonie zagrał w drugiej lidze, mimo że zajmie bezpieczną lokatę w tabeli ekstraklasy? O takiej koncepcji zaczęto rozmawiać w Poznaniu.
Lech negocjuje z firmą Piecobiogaz, która wywodzi się ze stolicy Wielkopolski, a obecnie bardzo mocno wspiera Kujawiaka Włocławek. Jedna z koncepcji jest taka, by do Poznania przenieść II-ligowy klub piłkarski. Po co? Żeby ratować Lecha przed finansową klapą.
Nikt nie ukrywa, że sytuacja Lecha jest bardzo trudna pod względem finansowym - klub ma około 17 milionów złotych długu. Na dodatek piłkarska centrala już dwukrotnie odmówiła poznaniakom przyznania licencji na grę w przyszłym sezonie w ekstraklasie. Do piątku Lech ma czas na uzupełnienie dokumentów finansowych, a w poniedziałek zapadnie ostateczna decyzja."

PRZEGLĄD SPORTOWY

Ciezka sprawa, myslalem ze dlugi są mniejsze i jakos sobie zarząd z tym poradzi a jednak widze ze nie jest tak kolorowo ... nie wiem co o tym myslec z jednej strony jeden sezon w 2 lidze (nie sądze ze byliby tam dłuzej) pozwolołby wyjsc z długow a z drugiej takiemu klubowi jak Lech nie wypada tułac sie po zapleczu ekstraklasy ... zresztą nie wiadomo czego mozna sie spodziewac po tej firmie.

Awatar użytkownika
maciejdas26
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciejdas26 » 02 cze 2005, 16:12

wielka szkoda mi Lecha jak bedzie musiał grac w 2 lidze.Dla mnie to nie ważne w jakiej lidze będą grac byle by to uratowało klub przed bankructwem.Tak zawsze będę za Lechem.Pozdrawiam kibiców KOLEJORZA

Awatar użytkownika
nowok
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nowok » 03 cze 2005, 23:45

"Lech cały czas dementuje informacje o tym, że w razie odmownej decyzji licencyjnej miałby się połączyć z Kujawiakiem Włocławek lub zostać przejętym przez jego głównego sponsora, firmę Piecobiogaz. Tej informacji zaprzeczają działacze klubu we Włocławku z Wojciechem Klattem na czele, który nazwał te doniesienia "bzdurami wyssanymi z palca". Kujawiak zresztą zaczyna się wzmacniać - chce pozyskać m.in. Tomasza Sokołowskiego II z warszawskiej Legii. Przebudowuje też stadion, który ma być wkrótce gotowy do spełnienia pierwszoligowych wymogów licencyjnych. To nie są działania, które mogłyby świadczyć o chęci fuzji z Lechem.

- Z firmą Piecobiogaz rozmawiamy od półtora roku, ale na pewno nie o przejęciu drużyny czy miejsca w lidze. Takie rozwiązanie nie wchodzi w ogóle w rachubę i to z nikim - mówi Majchrzak, który dodaje rozeźlony: - Nie wiem, dlaczego wciąż muszę komentować jakieś bzdury, które ktoś wypisuje.

Jego zdaniem, bzdurą jest informacja o 17-milionowym długu Lecha. Jak duży jest jednak dług? W chwili zawarcia układu sądowego objęte nim wierzytelności sięgały 9 mln zł. Było to w 2002 r. Według naszych informacji, dziś dług klubu sięga 14 mln zł, z czego 8 mln zł to wierzytelności wobec skarbu państwa, które nie są objęte układem sądowym. Budżet klubu może osiągnąć ok. 10 mln zł"
źródło: Gazeta.pl

-uff troche mnie to uspokoiło, tak wiec nieprawdziwe są pogłoski o fuzji z kujawiakiem ... i bardzo dobrze !! :D mam nadzieje ze Lech wkoncu otrzyma licencje ... złozone zostały juz wszystkie papiery i decyzja powinna byc pozytywna

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 cze 2005, 23:50

ja bym się nie martwił takimi doniesieniami. Skoro w mijającym sezonie GKS otrzymał licencję, to dlaczego Lech miałby nie dostać :?:
Sytuacja Kolejorza jest dużo lepsza niż GKS -u, dlatego myślę, że nic złego (czytaj degradacja) nam nie grozi :wink:

Awatar użytkownika
maciejdas26
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciejdas26 » 04 cze 2005, 1:02

mam taką nadzieję ze degradacja nam nie grozi w końcu Lech to jest Lech.Dobrze teraz sobie radzą w lidze szkoda by była aby musieli grać w niższej lidze z powodów finansowych.

wojtas1990
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wojtas1990 » 04 cze 2005, 8:55

LICZYŁEM ŻE LECH ZAJMNIE 3,4 MIEJSCE A TU ..................... ALE I TAK UWAŻAM ŻE ZA ROK BĘDZIE DUŻO LEPIEJ, TYLKO TRANSFR=ERA NIECH ZROBIĄ BO TAKI SKŁAD TO DAJE Z SIEBIE 60%

Awatar użytkownika
Alkoholiko
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Alkoholiko » 04 cze 2005, 15:00

Według portalu http://www.transfermarkt.de/ w składzie Lecha od 2004 roku jest niejakiInnocent Hamga - obrońca z Kamerunu grający w Lechu z numerem 2! Dziwne bo ma kontrakt do 2006 a ja o nim nigdy nie słyszałem! Według portalu Hamga w 2004 roku przybył z Francuskiego FC Martigues! Jego sprawami sajmuje sie grupa - 4 YOUNG SPORTS!!

O co tu chodzi? Kto to jest??

Awatar użytkownika
maciejdas26
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciejdas26 » 06 cze 2005, 13:35

Już niedługo bo 18 czerwca Lech zagra w pucharze InterToto
Oto trochę o przeciwniku będzie nim azerski zespół Karvan IK Yevlax - trzecia ekipa swego kraju. Yevlax (inaczej Jewlach albo Ewlach) to miasto w środkowym Azerbejdżanie, 265 km od stolicy (Baku leży na wschodnim wybrzeżu, nad Morzem Kaspijskim). Mieszka w nim ok. 50 tys. ludzi.
Karvan to zespół, który ma wyjściowe stroje podobne do strojów Juventusu Turyn - w biało-czarne pasy (ale czarne spodenki). Na wyjazdach gra na czerwono. W kadrze są Azerowie, Gruzini, Rosjanie, Łotysz i Tunezyjczycy. Jego najlepszym strzelcem jest niejaki Zaur Ramazanow. Ostatnio azerski klub sprowadził zawodnika, który grał kiedyś właśnie w... Juventusie! Nie jednak Juventusie turyńskim, ale Juventusie Zurich. To Yacouba Bamba, piłkarz z Wybrzeża Kości Słoniowej - ostatnio zawodnik tureckiego Diyarbakirspor.
Lech zagra najpierw na wyjeździe, i to już 18 czerwca. Rewanż tydzień później
Jeżeli "Kolejorz" poradzi sobie z Azerami, czeka na niego francuski klub RC Lens. Kolejny etap jest już teoretycznie... łatwiejszy, bowiem czeka w nim ktoś z grona: Dinamo Tirana (Albania), Varteks Varaždin (Chorwacja), Inter Turku (Finlandia) lub IA Akranes (Islandia). Kolejne etapy nie są rozlosowane - do Pucharu UEFA prowadzi jednak łącznie pięć takich rund.

Awatar użytkownika
nowok
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nowok » 06 cze 2005, 13:53

oby nie skończyło sie jak rok temu z innym zespołem ze wschodu, Terekiem Grozny ... ale nawet jak przejdziemy azerów to z Lens raczej sobie nie poradzimy, dobrze jednak ze chłopaki grają w jakims pucharze, przynajmniej młodsi zawodnicy troche sie ograją co moze procentowac w przyszłosci. A swoją drogą pewnie duzo kibiców bedzie chcialo zobaczyc konfrontacje Lecha z takim klubem jak Lens, zawsze to jakas atrakcja, i moze Lechici sprawią nam jakąs miłą niespodzianke po słabym sezonie :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”