Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 05 mar 2010, 13:21
Fishbone

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 05 mar 2010, 14:19
Pierwsza liga traci sponsora tytularnego rozgrywek. PZPN poinformował, że w związku z uchwaleniem w dniu 19. listopada 2009 roku ustawy o grach hazardowych, która weszła w życie 1. stycznia 2010 roku, realizacja umowy z firmą Unibet została zawieszenia na czas nieokreślony. Unibet sponorem pierwszej ligi był zatem tylko przez kilka miesięcy, od września 2009 roku. Możliwe jednak, że współpraca zostanie wznowiona, gdy pozwolą na to przepisy.
"Jestem przekonana, że firma Unibet jako sponsor tytularny pierwszej ligi, pomimo krótkiego okresu współpracy z PZPN i PLP, przyczyniła się istotnie do rozwoju rozgrywek pod względem organizacyjnym i marketingowym. Z przeprowadzonych badań efektywności sponsoringu pierwszej ligi jednoznacznie wynika, że nasza marka stała się bardziej rozpoznawalna wśród fanów sportu w Polsce. Zaangażowanie sponsoringowe w sport, a w szczególności w piłkę nożną, od lat jest wpisane w strategię marketingową firmy. Mamy nadzieję, że w niedługim czasie wyjaśnione zostaną wszelkie wątpliwości wynikające z nowej ustawy hazardowej i jeśli pojawi się szansa na kontynuowanie naszej współpracy, na pewno z niej skorzystamy" - powiedziała Katarzyna Davies, szefowa marketingu Unibet na region Europy Środkowo-Wschodniej.
Zawieszenie wykonywania postanowień umowy sponsorskiej spowoduje m.in., że już od pierwszej kolejki rozgrywek w rundzie wiosennej ze stadionów i strojów zawodników pierwszoligowych zniknie logo firmy Unibet, rozgrywki powrócą do starej nazwy oraz wstrzymane zostaną wypłaty wszelkich świadczeń ze strony firmy Unibet wobec 18 klubów pierwszoligowych. Ponadto z anteny TVP Sport, dotychczasowego partnera telewizyjnego ligi, zniknie magazyn ligowy, a liczba transmitowanych spotkań może ulec znacznemu zmniejszeniu.
Mieszkańcy miasta Łodzi spotykają się w niedziele o godzinie 15:00 pod Centralem by wspólnie przemaszerować chodnikami miasta na mecz derbowy, pomiędzy spółką miejską ŁKS PSS a Widzewem Łódź. Jako że kibice Widzewa mają zakaz na ten mecz mieszkańcy miasta pojawiają się na zbiórce bez barw klubowych, udajemy się na stadion MOSiR zakupujemy bilety w kasach i wchodzimy na trybunę by wspólnie obejrzeć jak nasze pieniądze inwestowane w klub ŁKS PSS są wydawaneDerby Łodzi bez kibiców Widzewa, ale słyszałem, że Widzew Łódź coś "kulturalnego" szykuje, więc niech to zostanie tajemnicą
NoName1989

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 05 mar 2010, 14:31
Zobaczymy jak to będzie wyglądać w "praktyce".NoName1989 pisze:Pierwsza liga traci sponsora tytularnego rozgrywek. PZPN poinformował, że w związku z uchwaleniem w dniu 19. listopada 2009 roku ustawy o grach hazardowych, która weszła w życie 1. stycznia 2010 roku, realizacja umowy z firmą Unibet została zawieszenia na czas nieokreślony. Unibet sponorem pierwszej ligi był zatem tylko przez kilka miesięcy, od września 2009 roku. Możliwe jednak, że współpraca zostanie wznowiona, gdy pozwolą na to przepisy.
"Jestem przekonana, że firma Unibet jako sponsor tytularny pierwszej ligi, pomimo krótkiego okresu współpracy z PZPN i PLP, przyczyniła się istotnie do rozwoju rozgrywek pod względem organizacyjnym i marketingowym. Z przeprowadzonych badań efektywności sponsoringu pierwszej ligi jednoznacznie wynika, że nasza marka stała się bardziej rozpoznawalna wśród fanów sportu w Polsce. Zaangażowanie sponsoringowe w sport, a w szczególności w piłkę nożną, od lat jest wpisane w strategię marketingową firmy. Mamy nadzieję, że w niedługim czasie wyjaśnione zostaną wszelkie wątpliwości wynikające z nowej ustawy hazardowej i jeśli pojawi się szansa na kontynuowanie naszej współpracy, na pewno z niej skorzystamy" - powiedziała Katarzyna Davies, szefowa marketingu Unibet na region Europy Środkowo-Wschodniej.
Zawieszenie wykonywania postanowień umowy sponsorskiej spowoduje m.in., że już od pierwszej kolejki rozgrywek w rundzie wiosennej ze stadionów i strojów zawodników pierwszoligowych zniknie logo firmy Unibet, rozgrywki powrócą do starej nazwy oraz wstrzymane zostaną wypłaty wszelkich świadczeń ze strony firmy Unibet wobec 18 klubów pierwszoligowych. Ponadto z anteny TVP Sport, dotychczasowego partnera telewizyjnego ligi, zniknie magazyn ligowy, a liczba transmitowanych spotkań może ulec znacznemu zmniejszeniu.Mieszkańcy miasta Łodzi spotykają się w niedziele o godzinie 15:00 pod Centralem by wspólnie przemaszerować chodnikami miasta na mecz derbowy, pomiędzy spółką miejską ŁKS PSS a Widzewem Łódź. Jako że kibice Widzewa mają zakaz na ten mecz mieszkańcy miasta pojawiają się na zbiórce bez barw klubowych, udajemy się na stadion MOSiR zakupujemy bilety w kasach i wchodzimy na trybunę by wspólnie obejrzeć jak nasze pieniądze inwestowane w klub ŁKS PSS są wydawaneDerby Łodzi bez kibiców Widzewa, ale słyszałem, że Widzew Łódź coś "kulturalnego" szykuje, więc niech to zostanie tajemnicą
Apelujemy o spokojne zachowanie się, żadnych prowokacji i wchodzenia na ulice, by nie dać szansy służbom miejskim na medialną akcję typu "WIDELEC" jaka miała miejsce w Warszawie w minionym roku. Do zobaczenia w niedziele. I przypominamy ŻADNYCH EMBLEMATÓW KLUBOWYCH nie przynosimy
Fishbone

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 05 mar 2010, 14:39
NoName1989

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 08 mar 2010, 10:52
NoName1989

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 08 mar 2010, 19:47
Widzew Łódź ma pewny awans. Według mnie Pogoń Szczecin będzie tym drugim klubem. Górnik Zabrze nic nie gra. GKS mecz mógł wygrać, ale nie mamy napastnika, więc nie miał kto strzelać. Według mnie Warta Poznań dużo namiesza.NoName1989 pisze:Cała pierwsza liga zagrała pod nas, gdy w sobotę Pogoń zremisowała, a wczoraj usłyszałem o remisie w derbach Śląska, pomyślałem sobie, że Widzew pewnie nie wykorzysta szansy na odskoczenie rywalom, ale na szczęście się pomyliłem. Mamy 8 punktów przewagi nad drugą drużyną i najtrudniejszy mecz za sobą, do tego Górnik, Pogoń, Dolcan u siebie. Jednym słowem, ekstraklasa jest już nasza !
Fishbone
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 08 mar 2010, 19:50
Nie macie strzelca, bo napastnik jest bardzo dobry, Buśkiewicz sie nazywa, naprawdę dobrze wczoraj grał. Może nieskutecznie, ale podawał do kolegów, umiał się zastawić, goście mieli problemy, żeby mu piłkę odebrać.Fishbone pisze:GKS mecz mógł wygrać, ale nie mamy napastnika, więc nie miał kto strzelać
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Czarna Perła » 08 mar 2010, 22:19
Czarna Perła

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 08 mar 2010, 22:22
Marco Van Basten

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 08 mar 2010, 22:24
Z Motorem w tym sezonie każdy może się spodziewać gładkiego zwycięstwaWynik z Motorem przerósł oczekiwania
Magnum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Czarna Perła » 08 mar 2010, 23:15
My na to czekamy, i licze ze niespodziewanie w tym sezonie się doczekamy.Marco_Van_Basten pisze:Życzę wam wszystkiego najlepszego, ale na mecz Korona - Sandecja w ekstraklasie chyba jeszcze trochę poczekamy
Czarna Perła

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 09 mar 2010, 11:59
NoName1989

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Czarna Perła » 09 mar 2010, 12:24
NoName1989 pisze:Czarna Perła a jak spisuję się Michał Jończyk ? Trenowałem z nim w jednym klubie, jak sobie tak gadaliśmy w szatni czasem to właśnie jemu wróżyliśmy największa karierę. Trochę żałuje, że mama nie puściła go do Sampdorii...
Co do Widzewa, musimy mieć przewagę minimum 6 punktów, bo PZPN jeszcze cofnie decyzję o tych punktach minusowych i znowu będziemy w I lidze
Czarna Perła

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 09 mar 2010, 12:29
NoName1989

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Czarna Perła » 09 mar 2010, 12:30
To analogiczna sytuacja jak z 2 zawodnikami JKS Czarni Jasło - za juniora byli zaproszeni do Herthy Berlin, aktualnie trenują w SMS Łódź, bo rodzice wtedy zgody nie wyrazili - PODOBNO.NoName1989 pisze:Był zaproszony na testy do Sampdorii jak grał w juniorach w Bełchatowie, podobno zaprezentował się pozytywnie i chcieli zaproponować mu żeby został, ale był niepełnoletni i decyzja należała do jego mamy, która chciała, żeby najpierw skończył szkołę. Takie posiadam informację od jego dobrych kolegów z osiedla. Z tego co wiem, był jeszcze zaproszony na testy do Fulham, ale nie wiem czy pojechał.
Czarna Perła
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio