Nowa I liga - Strona 8

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Re: Nowa I liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 05 mar 2010, 13:21

Derby Łodzi bez kibiców Widzewa, ale słyszałem, że Widzew Łódź coś "kulturalnego" szykuje, więc niech to zostanie tajemnicą :wink: No Panowie, w końcu chce się powiedzieć! U nas w Katowicach z grubej rury, czyli derby śląska. Chyba pierwszy raz GKS Katowice zagra z Górnikiem Zabrze derby na zapleczu ekstraklasy, ale niestety takie a nie inne czasy przyszły dla tych zasłużonych klubów, gdzie Piast Gliwice gra derby śląska z Odrą Wodzisław w ekstraklasie :lol: U nas sytuacja kadrowo-organizacyjno katastrofalna. Klub jest strasznie zadłużony, istnieją pomówienia, że nie dokończymy rozgrywek, ale wszystko się rozstrzygnie na najbliższej nadzwyczajnej radzie miasta, którą zażądało Stowarzyszenie Kibiców, gdzie prócz samych radnych zamelduje się bardzo liczna grupa kibiców, którzy jako mieszkańcy Katowic mają prawo widzieć jak obradują radni z prezydentem Piotrem Uszokiem na czele i jaką podejmą decyzję. Mieliśmy dwóch inwestorów poważnie zainteresowanych zainwestowaniem w GieKSę, ale prezydent argumentując "nie, bo nie" się nie zgodził. Tak więc zobaczymy jaki On przedstawi plan ratowania. Co do naszych zadłużeń, PZPN zgłosił sprawę do WD, który na pewno zastosuje nam karę, jednak nie wiadomo jaką. Z wszystkiego najgorszego chyba kara ujemna punktów będzie najlepsza, bo o utrzymanie powinniśmy spokojnie zawalczyć. Jeżeli dojdzie dodatkowa kara finansowa lub wzięcie licencji, to praktycznie po nas. Wracając do aspektów sportowych. GKS bardzo osłabiony, Górnik bardzo wzmocniony. Cały sztab szkoleniowy, który psuł humor klubom w 1 lidze, teraz pracuje dla Górnika, więc znają GKS od podszewki. Górnik na pewno cały mecz będzie atakował, bo mają nóż na gardle i każdy mecz muszą wygrywać jeżeli chcą w tym roku powrócić do ekstraklasy. Ja jako kibic GieKSy kolejny raz nie wiem o co gramy. Zazwyczaj będzie, jak będzie. Jednak patrząc na nasze problemy, to utrzymanie się będzie podstawą, bo na dzień dzisiejszy priorytetem jest uratowanie klubu.

Awatar użytkownika
NoName1989
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1345
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 05 mar 2010, 14:19

Pierwsza liga traci sponsora tytularnego rozgrywek. PZPN poinformował, że w związku z uchwaleniem w dniu 19. listopada 2009 roku ustawy o grach hazardowych, która weszła w życie 1. stycznia 2010 roku, realizacja umowy z firmą Unibet została zawieszenia na czas nieokreślony. Unibet sponorem pierwszej ligi był zatem tylko przez kilka miesięcy, od września 2009 roku. Możliwe jednak, że współpraca zostanie wznowiona, gdy pozwolą na to przepisy.

"Jestem przekonana, że firma Unibet jako sponsor tytularny pierwszej ligi, pomimo krótkiego okresu współpracy z PZPN i PLP, przyczyniła się istotnie do rozwoju rozgrywek pod względem organizacyjnym i marketingowym. Z przeprowadzonych badań efektywności sponsoringu pierwszej ligi jednoznacznie wynika, że nasza marka stała się bardziej rozpoznawalna wśród fanów sportu w Polsce. Zaangażowanie sponsoringowe w sport, a w szczególności w piłkę nożną, od lat jest wpisane w strategię marketingową firmy. Mamy nadzieję, że w niedługim czasie wyjaśnione zostaną wszelkie wątpliwości wynikające z nowej ustawy hazardowej i jeśli pojawi się szansa na kontynuowanie naszej współpracy, na pewno z niej skorzystamy" - powiedziała Katarzyna Davies, szefowa marketingu Unibet na region Europy Środkowo-Wschodniej.

Zawieszenie wykonywania postanowień umowy sponsorskiej spowoduje m.in., że już od pierwszej kolejki rozgrywek w rundzie wiosennej ze stadionów i strojów zawodników pierwszoligowych zniknie logo firmy Unibet, rozgrywki powrócą do starej nazwy oraz wstrzymane zostaną wypłaty wszelkich świadczeń ze strony firmy Unibet wobec 18 klubów pierwszoligowych. Ponadto z anteny TVP Sport, dotychczasowego partnera telewizyjnego ligi, zniknie magazyn ligowy, a liczba transmitowanych spotkań może ulec znacznemu zmniejszeniu.
Derby Łodzi bez kibiców Widzewa, ale słyszałem, że Widzew Łódź coś "kulturalnego" szykuje, więc niech to zostanie tajemnicą :wink:
Mieszkańcy miasta Łodzi spotykają się w niedziele o godzinie 15:00 pod Centralem by wspólnie przemaszerować chodnikami miasta na mecz derbowy, pomiędzy spółką miejską ŁKS PSS a Widzewem Łódź. Jako że kibice Widzewa mają zakaz na ten mecz mieszkańcy miasta pojawiają się na zbiórce bez barw klubowych, udajemy się na stadion MOSiR zakupujemy bilety w kasach i wchodzimy na trybunę by wspólnie obejrzeć jak nasze pieniądze inwestowane w klub ŁKS PSS są wydawane

Apelujemy o spokojne zachowanie się, żadnych prowokacji i wchodzenia na ulice, by nie dać szansy służbom miejskim na medialną akcję typu "WIDELEC" jaka miała miejsce w Warszawie w minionym roku. Do zobaczenia w niedziele. I przypominamy ŻADNYCH EMBLEMATÓW KLUBOWYCH nie przynosimy

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 05 mar 2010, 14:31

NoName1989 pisze:
Pierwsza liga traci sponsora tytularnego rozgrywek. PZPN poinformował, że w związku z uchwaleniem w dniu 19. listopada 2009 roku ustawy o grach hazardowych, która weszła w życie 1. stycznia 2010 roku, realizacja umowy z firmą Unibet została zawieszenia na czas nieokreślony. Unibet sponorem pierwszej ligi był zatem tylko przez kilka miesięcy, od września 2009 roku. Możliwe jednak, że współpraca zostanie wznowiona, gdy pozwolą na to przepisy.

"Jestem przekonana, że firma Unibet jako sponsor tytularny pierwszej ligi, pomimo krótkiego okresu współpracy z PZPN i PLP, przyczyniła się istotnie do rozwoju rozgrywek pod względem organizacyjnym i marketingowym. Z przeprowadzonych badań efektywności sponsoringu pierwszej ligi jednoznacznie wynika, że nasza marka stała się bardziej rozpoznawalna wśród fanów sportu w Polsce. Zaangażowanie sponsoringowe w sport, a w szczególności w piłkę nożną, od lat jest wpisane w strategię marketingową firmy. Mamy nadzieję, że w niedługim czasie wyjaśnione zostaną wszelkie wątpliwości wynikające z nowej ustawy hazardowej i jeśli pojawi się szansa na kontynuowanie naszej współpracy, na pewno z niej skorzystamy" - powiedziała Katarzyna Davies, szefowa marketingu Unibet na region Europy Środkowo-Wschodniej.

Zawieszenie wykonywania postanowień umowy sponsorskiej spowoduje m.in., że już od pierwszej kolejki rozgrywek w rundzie wiosennej ze stadionów i strojów zawodników pierwszoligowych zniknie logo firmy Unibet, rozgrywki powrócą do starej nazwy oraz wstrzymane zostaną wypłaty wszelkich świadczeń ze strony firmy Unibet wobec 18 klubów pierwszoligowych. Ponadto z anteny TVP Sport, dotychczasowego partnera telewizyjnego ligi, zniknie magazyn ligowy, a liczba transmitowanych spotkań może ulec znacznemu zmniejszeniu.
Derby Łodzi bez kibiców Widzewa, ale słyszałem, że Widzew Łódź coś "kulturalnego" szykuje, więc niech to zostanie tajemnicą :wink:
Mieszkańcy miasta Łodzi spotykają się w niedziele o godzinie 15:00 pod Centralem by wspólnie przemaszerować chodnikami miasta na mecz derbowy, pomiędzy spółką miejską ŁKS PSS a Widzewem Łódź. Jako że kibice Widzewa mają zakaz na ten mecz mieszkańcy miasta pojawiają się na zbiórce bez barw klubowych, udajemy się na stadion MOSiR zakupujemy bilety w kasach i wchodzimy na trybunę by wspólnie obejrzeć jak nasze pieniądze inwestowane w klub ŁKS PSS są wydawane

Apelujemy o spokojne zachowanie się, żadnych prowokacji i wchodzenia na ulice, by nie dać szansy służbom miejskim na medialną akcję typu "WIDELEC" jaka miała miejsce w Warszawie w minionym roku. Do zobaczenia w niedziele. I przypominamy ŻADNYCH EMBLEMATÓW KLUBOWYCH nie przynosimy
Zobaczymy jak to będzie wyglądać w "praktyce".

Awatar użytkownika
NoName1989
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 05 mar 2010, 14:39

Zazwyczaj udawało się nam wbić na stadion, tym bardziej, że na tym gruzowisku nie ma sektorów na łukach, a tam zawsze siadaliśmy. Ja mam nadzieję, że policja z władzami ŁKS zdecydują się nas wpuścić właśnie na ten łuk, w obawie o zagrożenie spokoju na mieście.

Awatar użytkownika
NoName1989
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 08 mar 2010, 10:52

Cała pierwsza liga zagrała pod nas, gdy w sobotę Pogoń zremisowała, a wczoraj usłyszałem o remisie w derbach Śląska, pomyślałem sobie, że Widzew pewnie nie wykorzysta szansy na odskoczenie rywalom, ale na szczęście się pomyliłem. Mamy 8 punktów przewagi nad drugą drużyną i najtrudniejszy mecz za sobą, do tego Górnik, Pogoń, Dolcan u siebie. Jednym słowem, ekstraklasa jest już nasza !

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 08 mar 2010, 19:47

NoName1989 pisze:Cała pierwsza liga zagrała pod nas, gdy w sobotę Pogoń zremisowała, a wczoraj usłyszałem o remisie w derbach Śląska, pomyślałem sobie, że Widzew pewnie nie wykorzysta szansy na odskoczenie rywalom, ale na szczęście się pomyliłem. Mamy 8 punktów przewagi nad drugą drużyną i najtrudniejszy mecz za sobą, do tego Górnik, Pogoń, Dolcan u siebie. Jednym słowem, ekstraklasa jest już nasza !
Widzew Łódź ma pewny awans. Według mnie Pogoń Szczecin będzie tym drugim klubem. Górnik Zabrze nic nie gra. GKS mecz mógł wygrać, ale nie mamy napastnika, więc nie miał kto strzelać. Według mnie Warta Poznań dużo namiesza.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 08 mar 2010, 19:50

Fishbone pisze:GKS mecz mógł wygrać, ale nie mamy napastnika, więc nie miał kto strzelać
Nie macie strzelca, bo napastnik jest bardzo dobry, Buśkiewicz sie nazywa, naprawdę dobrze wczoraj grał. Może nieskutecznie, ale podawał do kolegów, umiał się zastawić, goście mieli problemy, żeby mu piłkę odebrać.

Awatar użytkownika
Czarna Perła
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Czarna Perła » 08 mar 2010, 22:19

Ja licze na moją Sandecję i wierze jak całe miasto w awans na 100-lecie! To by było coś pięknego!
Wynik z Motorem przerósł oczekiwania, teraz kilka ważnych spotkan, 20 marca u siebie mecz o 6 pkt z Pogonią.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 08 mar 2010, 22:22

Życzę wam wszystkiego najlepszego, ale na mecz Korona - Sandecja w ekstraklasie chyba jeszcze trochę poczekamy :(

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 08 mar 2010, 22:24

Wynik z Motorem przerósł oczekiwania
Z Motorem w tym sezonie każdy może się spodziewać gładkiego zwycięstwa :lol:

Awatar użytkownika
Czarna Perła
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Czarna Perła » 08 mar 2010, 23:15

Marco_Van_Basten pisze:Życzę wam wszystkiego najlepszego, ale na mecz Korona - Sandecja w ekstraklasie chyba jeszcze trochę poczekamy :(
My na to czekamy, i licze ze niespodziewanie w tym sezonie się doczekamy.
nie oszukujmy się - przed sezonem realnym celem bylo miejsce zapewniające utrzymanie w lidze, a tutaj niespodzianka i walka o awans.
Sandecja gra widowiskowo, strzela duzo bramek, dawno tak nie grali jak w tym sezonie :D
Pozdrowienia dla Braci z Kielc.

Awatar użytkownika
NoName1989
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 09 mar 2010, 11:59

Czarna Perła a jak spisuję się Michał Jończyk ? Trenowałem z nim w jednym klubie, jak sobie tak gadaliśmy w szatni czasem to właśnie jemu wróżyliśmy największa karierę. Trochę żałuje, że mama nie puściła go do Sampdorii...
Co do Widzewa, musimy mieć przewagę minimum 6 punktów, bo PZPN jeszcze cofnie decyzję o tych punktach minusowych i znowu będziemy w I lidze :D

Awatar użytkownika
Czarna Perła
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Czarna Perła » 09 mar 2010, 12:24

NoName1989 pisze:Czarna Perła a jak spisuję się Michał Jończyk ? Trenowałem z nim w jednym klubie, jak sobie tak gadaliśmy w szatni czasem to właśnie jemu wróżyliśmy największa karierę. Trochę żałuje, że mama nie puściła go do Sampdorii...
Co do Widzewa, musimy mieć przewagę minimum 6 punktów, bo PZPN jeszcze cofnie decyzję o tych punktach minusowych i znowu będziemy w I lidze :D

Szczerze mowiąc - jeden z najważniejszych graczy w klubie.
W ostatnim meczu bramka w Lublinie, ma ich jak na razie 4, bardzo dobrze gra w ofensywie, nie ma co ukrywać - wielki talent.
Z tą Sampdorią to ciekawe - nic o tym nie słyszałem szczerze mowiąc, moze powiesz cos wiecej na ten temat? Chętnie posłucham ;)

Awatar użytkownika
NoName1989
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 09 mar 2010, 12:29

Był zaproszony na testy do Sampdorii jak grał w juniorach w Bełchatowie, podobno zaprezentował się pozytywnie i chcieli zaproponować mu żeby został, ale był niepełnoletni i decyzja należała do jego mamy, która chciała, żeby najpierw skończył szkołę. Takie posiadam informację od jego dobrych kolegów z osiedla. Z tego co wiem, był jeszcze zaproszony na testy do Fulham, ale nie wiem czy pojechał.

Awatar użytkownika
Czarna Perła
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Czarna Perła » 09 mar 2010, 12:30

NoName1989 pisze:Był zaproszony na testy do Sampdorii jak grał w juniorach w Bełchatowie, podobno zaprezentował się pozytywnie i chcieli zaproponować mu żeby został, ale był niepełnoletni i decyzja należała do jego mamy, która chciała, żeby najpierw skończył szkołę. Takie posiadam informację od jego dobrych kolegów z osiedla. Z tego co wiem, był jeszcze zaproszony na testy do Fulham, ale nie wiem czy pojechał.
To analogiczna sytuacja jak z 2 zawodnikami JKS Czarni Jasło - za juniora byli zaproszeni do Herthy Berlin, aktualnie trenują w SMS Łódź, bo rodzice wtedy zgody nie wyrazili - PODOBNO.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”