Górnik Zabrze (zbiorczy) - Strona 9

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 18 maja 2006, 17:59

RzuR pisze: i to bardzo dobra wiadomość,w takim razie lincencje mamy w zasadzie w kieszeni;wątpie by Leśne Dziadki z wawki odwazyly sie robic podchody w tym temacie bo do takiej herezji jak wykolegowanie \G/ z ligi przy zielonym stoliku niemozliwe by doszlo nawet w naszym chorym kraju..

Nie bądź taki pewny... Pan Listkiewicz będzie robił wszystko żeby utrzymała sie jego ukochana Polonia. Więc może nawet nie wydać licencji Górnikowi mimo przejęcia klubu przez miasto. Jak Zagłębiu wymyślił coś z dachem to do Górnika przyczepią się tym bardziej.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 18 maja 2006, 18:24

Marco_Van_Basten pisze:Pan Listkiewicz będzie robił wszystko żeby utrzymała sie jego ukochana Polonia.

Aj tam kolejny stereotyp... Jak Gornik bedzie spelnial wymogi licencyjne zostanie jesli nie to spadnie i konic. Nie bedzie mozna miec do Listka pretensji wtedy. Bo o co :?: Ze wasz klub nie spelnia wymogow licencyjnych to ma zostac :?: Mam nadzieje ze Gornik zostanie jednak w lidze a spadna ci ktorzy sobie na to zasluzyli.

Marco_Van_Basten pisze:Więc może nawet nie wydać licencji Górnikowi mimo przejęcia klubu przez miasto.

Oczywiscie ze moze mu nie wydac jezeli nie bedzie spelnial wymagan licencyjnych.Proste.

Marco_Van_Basten pisze:Jak Zagłębiu wymyślił coś z dachem to do Górnika przyczepią się tym bardziej.

Czesc trybun musi byc zadaszona to jeden z warunkow uzyskania licencji. Wiec nie wiem czemu czepiasz sie do PZPNu ze kazal Zaglebiu zrobic zadaszenie. Jak sie komus nie podoba to druga liga czeka. Ja popieram te wymogi licencyjne bo moze wtedy kluby doprowadza zarowno stadiony jak i sprawy wewnetrzne klubu do porzadku. Bo burdelu byc nie moze.

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 18 maja 2006, 18:27

no coz sprawa wyjasni sie juz wkrotce..
Komisja Licencyjna PZPN zaplanowała dziś drugą turę udzielania pozwoleń na grę w ekstraklasie. Przypomnijmy, że przed tygodniem licencję uzyskało osiem klubów, ale nie było wśród nich Górnika Zabrze.
- Decyzja radnych o przejęciu przez gminę większościowego pakietu akcji znacznie ułatwiła naszą sytuację. Wybieram się dzisiaj do Warszawy, by wytłumaczyć jak ona obecnie wygląda. Mam nadzieję, że nasze argumenty przekonają członków Komisji i zamkniemy także ten rozdział naszych kłopotów - stwierdził prezes Górnika, Jerzy Frenkiel.
jestem dobrej mysli-jest jedna zasadnicza sprawa..
ak Zagłębiu wymyślił coś z dachem to do Górnika przyczepią się tym bardziej.
Gornik to nie jest za przeproszeniem Zaglebie...tu nie przychodzi na stadion 200 w porywach do 300 osob,a Zabrze to nie 70 tys wypizdziewo,ktore nawet w Canal+ wciaz myla z LUBLINEM tylko czesc najwiekszej aglomeracji miejskiej w tej czesci Europy,w dodatku posiadajace klub ktory 14 razy zdobywal MP..a takich klubow sie nie wypierdziela z ligi przy zielonym stoliku z widzimisie warszawskiego Misia ktory chce ocalic swoj klub(przy calym szacunku dla KSP),wierze w to ze nawet w Polsce,gdzie pilka klubowa osiagnela poziom ostatczengo dna...

Awatar użytkownika
krako
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 18 maja 2006, 19:46

Marco_Van_Basten pisze:Pan Listkiewicz będzie robił wszystko żeby utrzymała sie jego ukochana Polonia.
jak może sie utrzymać jak już spadła, już nie odwróci tego..
a pozatym licencje wydaje UEFA a nie PZPN :!:
Martinho pisze:Oczywiscie ze moze mu nie wydac jezeli nie bedzie spelnial wymagan licencyjnych.Proste
bedzie bedzie spełnial nie bój sie :P już nie z takich historii Górnik wychodzil cało :wink:
Martinho pisze:Jak sie komus nie podoba to druga liga czeka.
cos sie tak uparł z tą 2 ligą :think: :|
RzuR pisze:Gornik to nie jest za przeproszeniem Zaglebie...tu nie przychodzi na stadion 200 w porywach do 300 osob,a Zabrze to nie 70 tys wypizdziewo,ktore nawet w Canal+ wciaz myla z LUBLINEM tylko czesc najwiekszej aglomeracji miejskiej w tej czesci Europy,w dodatku posiadajace klub ktory 14 razy zdobywal MP..a takich klubow sie nie wypierdziela z ligi przy zielonym stoliku z widzimisie warszawskiego Misia ktory chce ocalic swoj klub(przy calym szacunku dla KSP),wierze w to ze nawet w Polsce,gdzie pilka klubowa osiagnela poziom ostatczengo dna...
właśnie :P jak chcecie napinki to zapraszamy właśnie to nie takze jakiś Grodzisk gdzie na mecz przyszło 900osób
:zwała: :angry2:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 18 maja 2006, 19:50

krako_91 pisze:jak chcecie napinki to zapraszamy właśnie to nie takze jakiś Grodzisk gdzie na mecz przyszło 900osób

O co ci chodzi :?: Wytlumacz mi bo cie nie rozumie... Ja tylko powiedzialem ze jak nie spelnia wymagan licencyjnych to spadna wiec gdzie tu napinka jest :?: I co z tego ze przychodzi 12 tys ludzi... To jak tyle osob przychodzi to Gornika wymogi licencyjne maja juz nie dotyczyc :?:

Awatar użytkownika
krako
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 18 maja 2006, 19:53

Martinho pisze:Wytlumacz mi bo cie nie rozumie... Ja tylko powiedzialem ze jak nie spelnia wymagan licencyjnych to spadna wiec gdzie tu napinka jest
to był żart ale źle go zinterpretowałeś :wink:
Martinho pisze:I co z tego ze przychodzi 12 tys ludzi...
to że wszyscy są zadowoleni:pilkarze,prezes,kasa klubowa :!:
Martinho pisze:o jak tyle osob przychodzi to Gornika wymogi licencyjne maja juz nie dotyczyc Question
ale czy nie dotyczą ,kto mówi ze nie dotyczą
:roll:

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 18 maja 2006, 19:54

tadam...sezon pelen sukcesow...mamy licencje..
W czwartek 18 maja odbyło się posiedzenie Komisji ds. Licencji Klubowych I ligi. Rozpatrzone zostały wnioski ośmiu klubów, które zostały poproszone po pierwszym spotkaniu Komisji o uzupełnienie dokumentacji. Licencje zostały przyznane: Cracovii Kraków, Górnikowi Zabrze, Odrze Wodzisław, Polonii Warszawa oraz Zagłębiu Lubin. Członkowie Komisji uznali, że wszystkie wymogi przepisów licencyjnych spełnia również Amica Wronki.
kolejny historyczny sukces...trzeba podziekowac w tym miejscu ludziom zarzadzajacym miastem-bez ich pomocy(niezaleznie czy to ruch przedwyborczy czy szczere intencje-liczy sie efekt..)prawdopodobnie nie uzyskalibysmy ListkoLudkowych licencji,wiec dziekujemy...
ehh...jak dlugo jeszcze na liscie sukcesow po sezonie bedzie tylko utrzymanie w lidze i otrzymanie licencji?bo to juz kolejny rok i póki co nie widac by mialo sie to zmienic..

Awatar użytkownika
krako
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 18 maja 2006, 19:57

RzuR pisze:mamy licencje..
:mike: :mike: :witam: :mike: :mike:
niespodziwałem sie tego już dziś... chyba wszyscy są zaskoczeni :shock: :lol: ale co nas nie zabije to wzmocni :wink: :peace:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 18 maja 2006, 20:01

RzuR pisze:kolejny historyczny sukces

Historycznym sukcesem jest dla was otrzymanie licencji co pozwala utrzymac sie w Ekstraklasie :?: bez przesasdy ;)

Czemu Polonia dostala licencje jak w lidze grac nie bedzie :?:

I po co te teorie spiskowe byly ze Listek zrobi wszystko zeby utrzymac Polonie kosztem np Gornika :?: :D

Awatar użytkownika
krako
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 18 maja 2006, 20:03

Martinho pisze:Czemu Polonia dostala licencje jak w lidze grac nie bedzie Question
:think: może tak sobie na wszelki wypadek :D
Martinho pisze:I po co te teorie spiskowe byly ze Listek zrobi wszystko zeby utrzymac Polonie kosztem np Gornika Question
ciekawe kto tak uważał :> :?: :P
Martinho pisze:Historycznym sukcesem
noo moze nie historycznym ale sukcesem... :D

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 18 maja 2006, 20:08

Historycznym sukcesem jest dla was otrzymanie licencji co pozwala utrzymac sie w Ekstraklasie?
ja widze tutaj wyczuwanie ironii nie jest kolegi najmocniejsza strona...:/
po co te teorie spiskowe byly ze Listek zrobi wszystko zeby utrzymac Polonie kosztem np Gornika ??
dlatego sie pojaiwaja ze dziwne wypowiedzi jego i reszty jego zlodziejskiego syndykatu zaczely sie pojawiac (w stosunku do przyznawania licencji roznym klubom) od momentu gdy wiadomo ze KSP czeka odlot dzikich szpaków w drugoligowe czeluscie(a slyszac o ich problemach finansowych,niestety moze i nizej)..a to ze Polonia nie ma problemow z licencja,a to ze \G/ moze miec,albo Zaglebie,albo ktos jeszcze inny...wiec to nie spiskowe teorie tylko nasza pilkarska rzeczywistosc.....

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 18 maja 2006, 20:16

jak może sie utrzymać jak już spadła, już nie odwróci tego..
Dziwne rzeczy mówisz. Lech nie dostał licencji czyli leci na ostatnie miejsce w tabeli, chodzą słuchy, że Pogoń nie dostanie licencji, bo nie może dogadać sie z miastem w sprawie dzierżawy stadionu. W takim wypadku Polonia awansuje na miejsce barażowe i zagra w barażach z drugoligowcem a Arka utrzyma się w 1 lidze bez żadnych dodatkowych gier. Czy wszystko jasno napisałem ??
I jeszcze jedno co do teorii spiskowej. Polonia jest winna duże pieniądze panu Dziekanowskiemu. PZPN straszy Polonie od lat, że jeśli nie uregulują tego długu to nie dostaną licencji. A jak jest ?? Co rok dostają.
Przecież nie od dzisiaj wiadomo, że ulubionym klubem Listka jest Polonia Warszawa.

Awatar użytkownika
krako
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 18 maja 2006, 20:50

Marco_Van_Basten pisze:Lech nie dostał licencji czyli leci na ostatnie miejsce w tabeli, chodzą słuchy, że Pogoń nie dostanie licencji, bo nie może dogadać sie z miastem w sprawie dzierżawy stadionu. W takim wypadku Polonia awansuje na miejsce barażowe i zagra w barażach z drugoligowcem a Arka utrzyma się w 1 lidze bez żadnych dodatkowych gier. Czy wszystko jasno napisałem ??
noo tak
krako_91 pisze:wszelki wypadek
to jest dla mnien wypadek

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 20 maja 2006, 17:33

Górnik chce Kowalczyka i Kmiecika
Jacek KowalczykGórnik Zabrze przystąpił do poszukiwania nowych piłkarzy. Śląski klub chce pozyskać Jacka Kowalczyka, obrońcę Polonii Warszawa (jest także na celowniku Odry Wodzisław). Zabrzanie kuszą też napastnika Grzegorza Kmiecika, który po okresie wypożyczenia do Polonii nie ma szans na grę w Wiśle Kraków.
no coz,byloby naprawde swietnie...jednak Kowalczyk raczej przejdzie do Odry,tam jednak klub,póki co gwarantuje mu wiekszą stabilność finansową..specjalnie sie nad tym nie martwie,bo zdanie na temat tego pilkarza mam średnie...
natomiast Kowalczyk,to jak najbardziej!zreszta,jego transfer chyba jest bliski realizacji,do Wisly nie wroci-nie ma poco,pamietajac jego gre jeszcze w GieKSie musze powiedziec ze byla momentami wiecej niz przyzwoita jak sam twierdzi
Mam dość tułaczki. Ofertę z Górnika przyjmę z wielką radością
wiec sprawa jest mozliwa do finalizacji!oby!
[/b]

Awatar użytkownika
krako
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 20 maja 2006, 20:44

RzuR pisze:Kowalczyk
chyba Kmiecik albo Kowalczyk bo niewiem obaj grali w GieKaeSie :wink:
RzuR pisze:specjalnie sie nad tym nie martwie,bo zdanie na temat tego pilkarza mam średnie...
dlaczego napewno byłby lepszy niż Stpie Matić... tym bardziej jak polowa skladu odejdzie to solidny ograny Iligowiec by sie przydał...
coś slyszałem że Adaś Kompała mógby do nas come back 8)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”