Kto w ataku reprezentacji Polski? - Strona 9

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 02 wrz 2006, 17:44

Rasiak chyba nie miał okresu 8 czy 9 miesiecy bez strzelonej bramki...
Ale przez kilka miesięcy nie miał klubu, a był powoływany do kadry. Co więcej miał pewne miejsce w składzie Polski.
Messi E2 Ronaldinho pisze:Dla mnie skoro Franek sie nie potrafil wstrzelic w sparingach to dlaczego ma w meczach o punkty.
Według ciebie w futbol wszystko jest czarne albo białe. Otóz błedne podejscie do pilki nożna. Frankowski nie strzela i nie jest to zapewne wina tego, że nagle zapomniał jak się gra. Prawdopodobna przyczyna jest psychika. Leo widzac co sie dzieje, wyciaga do Frankowskiego ręke i chce dać mu szanse. Tak jak napisałem jeśli Frankowski się nie przełamie, kredyt zaufania na pewno ulegnie wyczerpaniu. Jednak jeszcze raz powtarzam takiego snajpera, na dodatek swietnie rozumiejacego się z Szymkiem, Żurawiem czyli głównymi generatorami siły ofensywnej naszego zespoły, nie znajdziesz nigdzie.

Tak w ogole to nie podałes tych kilku rzekomo lepszych od Frankowskiego.

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 02 wrz 2006, 18:19

Babel pisze:Prawdopodobna przyczyna jest psychika.

To niech idzie do psychologa. Malyszowi pomoglo to w odblokowaniu sie. Grac powinni zawsze najlepsi a jezeli Leo ma wyciagac do niego reke to ok ale niech mu powie wprost, ze na chwile obecna nie ma formy i musi byc sprawiedliwy wobec innych, ktorzy graja i strzelaja. Niech sie najpierw przelamie w Hiszpanii a wtedy pogadamy.

Wedlug mnie, atak na dzien dzisiejszy powinien sie tak przestawiac: Zurawski - Matusiak badz ewentualnie Zuarwski - Jelen.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 02 wrz 2006, 18:31

LookAsh pisze:Grac powinni zawsze najlepsi
Już pisałem mojemu poprzedniemu adwersarzowi napisz kto na te chwile jest lepszym od Frankowskiego i nie ma chrzciń lub innej imprezy rodzinnej. Bo Jeleń dla mnie jest jokerem, a powołanie Matusiaka traktuje z przymróżeniem oka.

Poza tym napisałem, że jest to moje subiektywne zdanie i możesz pisać wszystko a efekt bedzie taki jakbyś pisał do clonera.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 wrz 2006, 18:35

Babel pisze:Już pisałem mojemu poprzedniemu adwersarzowi napisz kto na te chwile jest lepszym od Frankowskiego i nie ma chrzciń lub innej imprezy rodzinnej. Bo Jeleń dla mnie jest jokerem, a powołanie Matusiaka traktuje z przymróżeniem oka.
what the f... :o

Jeleń jest dla ciebie jokerem ? a Frankowski jaką rolę pełnił, kiedy strzelał gole dla kadry ?
Co z tego, ze jest jokerem ? strzela bramki, gra lepiej od Frankowskiego, potrafi sam stworzyć groźną okazję - jest w lepszej dyspozycji na dzięń dzisiejszy od Franka i to on powinien grać.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 02 wrz 2006, 18:50

Jeleń ma nad Frankowskim taka przewage, że może grać na skrzydla więc lepiej jest mieć go na ławce, bo jest bardziej wszechstronnym graczem. A to czy jest w lepszej dyspozycji tego nie wiem. Leo obserwuje ich od tygodnia na treningach i zdecydował sie postawić na Franka. Wiec polemizowałbym z ta teza. Chyba, że widziałeś te treningi albo uważasz sie za większy autorytet od Beenhakkera.
Babel pisze:Poza tym napisałem, że jest to moje subiektywne zdanie i możesz pisać wszystko, a efekt bedzie taki jakbyś pisał do clonera.
EDIT:
Pogadamy po meczu i najwyzej przyznam Ci racje :D
Ostatnio zmieniony 02 wrz 2006, 18:57 przez Babel, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 wrz 2006, 18:54

Babel pisze: A to czy jest w lepszej dyspozycji tego nie wiem. Leo obserwuje ich od tygodnia na treningach i zdecydował sie postawić na Franka. Wiec polemizowałbym z ta teza. Chyba, że widziałeś te treningi albo uważasz sie za większy autorytet od Beenhakkera.
nie ironizuj, dobrze wiesz, ze Frankowskie ma taką formę, ze w piłkę trafić nie potrafi. Widziałes zreszta w meczu z Danią, jak "próbował" uderzać :roll:
Jeleń niedawno trafił chociażby dla Auxerre - zebrał dobre rezencje - Franek został pochwalony ostatnio jedynie za zmianę otoczenia.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 02 wrz 2006, 20:06

Dla mnie teraz lepsi, znaczy sie w lepszej formie, bo czy lepsi to trudno ocenic sa :arrow:
Matusiak, Rasiak, Żurawski, Piechna, Jelen, Smolarek....

Awatar użytkownika
AnYa
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AnYa » 02 wrz 2006, 22:30

Jeleń zdecydowanie najlepiej sie prezentowal w meczu z Finlandia. A po raz kolejny zbłaźnili sie Zurawski i Frankowski. Niestety taka jest prawda. To juz nie przypadek ze w ktoryms meczu z kolei nie potrafia nawet stworzyc sobie dobrej sytuacji :/

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 wrz 2006, 0:08

Poza tym napisałem, że jest to moje subiektywne zdanie i możesz pisać wszystko a efekt bedzie taki jakbyś pisał do clonera
nie chce mi sie wszystkiego czytac, ale przesadziles Babel :evil:

Wracajac do tematu - to wiadomo, ze atak to Rasiak i ktos szybki, np. Smolarek :wink:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 03 wrz 2006, 0:14

cloner pisze:
Poza tym napisałem, że jest to moje subiektywne zdanie i możesz pisać wszystko a efekt bedzie taki jakbyś pisał do clonera
nie chce mi sie wszystkiego czytac, ale przesadziles Babel :evil:

Wracajac do tematu - to wiadomo, ze atak to Rasiak i ktos szybki, np. Smolarek :wink:
Na Finów byłoby to zdecydowanie dobre wyjście. Lub Rasiak-Jeleń albo Rasiak-Matusiak. Aż żal było patrzeć jak Sami nie wyskakując w powietrze wygrywa wszystkie pojedynki główkowe z Frankowskim...

bragiel
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bragiel » 03 wrz 2006, 2:53

Trudno stwierdzić kto powiniene grać obecnie w ataku reprezentacji Polski, natomiast dużo łatwiej stwierdzić kto w nim grać nie powinien, czyj czs już minął i kto odcina już tylko kupony od swojej niegdysiejszej sławy, a obecnie pozostaje tylko żenującym, nic nie wartym kopaczem.Oczywiście to dwójka Frankowski -Żurawski.
To byli wielcy piłkarze. Byli.
Obecnie to swoje własne cienie.Zarówno Frankowski jak i Żurawski snują się obecnie po boisku bez celu, a miejsce w pierwszym składzie mają tylko za zasługi.
Żurawskiego w ogóle dzisiaj nie zauważyłem na boisku-jakby się ukrywał i uciekał od piłki.
Frankowski jescze coś udawał że gra, ale niestety on już nie ma kondycji, co nie dziwi, bo nie gra już z pół roku w piłkę.
Osobiście bardzo lubię, cenię i szanuję obu tych graczy-zrobili dla Polski wiele, bardzo wiele,ale ich czas już minął i czas na pożegnanie.
Oby było to pożegananie honorowe, oby odeszli teraz , gdy jescze kibice mogą pamiętać ich jako graczy wybitnych, niż po przegranych eliminacjach do Euro, w atmosferze gwizdów i wyzwisk.
Mecz z Serbią winien być dla nich pożegnalnym występem w kadrze.

A kto na ich miejsce? Chociażby atak Garguła-Matusiak. Śmiałe i ryzykowne? Tak-ale gorzej być już nie może i takie ryzyko może skutkowac tylko czymś pozytywnym.
Z tyłu za nimi widziałbym Jelenia-byłoby to dość ofensywne ustawienie , ale myślę, że mogłoby się sprawdzić.

mikolak
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mikolak » 03 wrz 2006, 13:23

Ja postawił bym na Jelenia i Smolarka ... Ebi nie jest w opymalnej formie, ale on jako jedyny oddał naprawde goźny strzał na bramke Finów (oczywiście poza bramką Garguły) poza tym dużo widzi i nie boi sie gry jeden na jeden.
Jeleń - wszyscy wczoraj widzieliśmy, że to obecnie najlepiej dysponowany polski zawodnik !

Frankowski - dopóki nie odblokuje sie w klubie i strzeli parunastu ( !! ) bramek nie powinien zajmowac w kadrze miejsca innym.

Żurawski - wg mnie brak mu motywacji do gry w kadrze ... może jeszcze kiedyś sie przebudzi, mam przynajmniej taką nadzieje

Pozdrowienia !

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 03 wrz 2006, 14:02

Ja wiem, że Franek był super, że Franek strzelał bramki itd. ale swoją grą cały czas udowadnia, że Janas miał rację nie zabierając go do Niemiec. A tekst, że wróci do kadry tylko wtedy kiedy odejdzie Janosik bo on nie ma wizji dla mnie był już wystarczającym powodem, że nie zasługuje na grę w kadrze. Że świetnie się rozumie z Szymkowiakiem i Żurawskim? Ile możemy sluchac takich tekstow? Kiedy ostatnio zagrali jakąś akcję świadczącą o tym, że tak świetnie się rozumieją. Zamiast opierać się na sukcesach w eliminacjach do mistrzostw wyciągnijmy wnioski z samej imprezy. Żurawski, który zagrał w Niemczech i we wszystkich trzech spotkaniach przeszedł obok meczów dostaje opaskę kapitana. Kiedy ostatnio widzieliśmy mecz reprezentacji, w którym dwoił się i troił jak chociażby w spotkaniu eliminacyjnym z Anglikami w Polsce? Przynajmniej istnieje argument żeby go powoływać bo gra w Celticu i od czasu do czasu coś strzeli. Ale Leo powinien dla przykładu kazać mu zacząć mecz z ławki bo chyba poczuł się zbyt pewnie. Ja nie mam zamiaru oglądać kopaczy, którzy reprezentują mój kraj za karę i oddają mecz w Polsce praktycznie bez walki. Co z tego, że Frankowski chce i stara się. Jak wymagać od napstnika, który przez ponad pół roku nie trafił do siatki żeby wbijał bramki rywalom. Skoro nie powołują takiego Kosowskiego, który jakby nie patrzeć na grę w klubie w kadrze zawsze prezentował jakiś poziom to czemu mają podawać rękę Frankowi? Gdyby to był wielki talent i nadzieja polskiej piłki jak Rooney dla Anglików wtedy moglbym to pojąć. Ale to juz pilkarz niemlody, ktoremu blizej do emerytury niz do szczytu mozliwosci, w dodatku kompletnie bez formy... Atak wczoraj był beznadziejny, w ogole cala gra byla tragiczna i jesli z Serbią w wyjsciowej jedenastce znow zobacze parę Żurawski - Frankowski będę srodze zawiedziony.
Skoro Kaźmierczak jest w takim gazie to czemu znowu gra bezproduktywny od dluzszego czasu Szymkowiak? Jeśli nie będzie zmian mozemy liczyc na kolejne baty...

TS borys IFC
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 74

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 03 wrz 2006, 14:46

ja bym poczekal ze skreslaniem franusia nie strzelil przez pol roku prawda cos jest nie tak ale mysle ze mozna go usprawiedliwic bo w koncu on sie nadaje do anglii jak ja do baletu w teneryfie sie odblokuje ja na serbie wystawilbym taki sklad ktoremu rzeczywiscie zalezaloby na zwyciestwie (nie mowie ze temu ktory gral z finami nie zalezalo ale niestety moze jemu TYLKO zalezalo i nic wiecej)

pawelek(nie dlatego ze jestem wislakiem wolalbym fabianskiego ale jego nie ma w kadrze)=>golanski-jop-glowacki-zewlakow(bo nie wiem kto jest jego zmiennikiem w kadrze na te dwa mecze)=>blaszczykowski-kazmierczak-gargula-smolarek=>jelen-matusiak

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 03 wrz 2006, 15:21

Wy tak piszecie Szymkowiak, Frankowski i reszta out. Łatwo jest wypieprzyć zawodników z kadry, trudniej bedzie ich zastąpić. Jeden juz próbował postawić na młodszych i szybko zrezygnował z pomysłu, następnie z posady. Tylko czy przypadkiem w składzie z Gargułami, Łobodzińskimi, Iwańskimi i cała reszta w rewanżu z Finami nie dostaniemy pięciu bramek? Piszecie tak jakby Iwański czy Garguła od razu wejda do kadry i beda grali tak jak OE. Tutaj poziom jest troche inny. Świadczy o tym choćby postawa Błaszczykowskiego, który sie po prostu spalił. Leo wyselekcjonował pewna grupe i musi ich konsekwentnie zgrywać. Wiadomo, że nikt nie ma pewnego miejsca w składzie, selekcja trwa cały czas. Janas też na poczatku nie miał ani pomysłu, ani wyników. Dopiero z czasem to wszystko powinno się zazębic. Jedno martwi, że tego czasu nie mamy. To jest mimo braku czasu, jedyna słuszna droga.

Troche odbiegłem od tematu.
Frankowski nie ma pewnego miejsca w składzie. Jednak wydaje mi się, że cały czas powinien dostawac od trenera wsparcie, bo jemu jest to potrzebne jak nikomu innemu w tym zespole. To w przyszłości zaprocentuje. Intuicja mi to podpowiada. Wiem, że marny argument, ale jeszcze go wam przypomne :lol:.
cloner pisze:nie chce mi sie wszystkiego czytac, ale przesadziles Babel
Chyba mnie nie zrozumiałes. To nie miał byc obraza. Po prostu w tej sprawie bede tak samo nie wzruszony jak Ty broniąc Rasiaka.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”