Puchar Polski (zbiorczy) - Strona 9

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 13 maja 2008, 20:45

Juz sie zaczyna zwalanie winy kto zaczal. Niewazne kto zaczal obie bandy zachowaly sie debilnie niech po meczu rozwiazuja swoje sprawy.

Gratulacje dla Legii za Puchar Polski ale jak to sie mowi Mozecie spiewac sobie co chcecie Ale Mistrza Polski i tak miec nie bedziecie :)

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 13 maja 2008, 20:55

Niestety moje przewidywania "Stecowe" co do kiboli na meczu potwierdziły się. :rotfl4:
Bienias pisze:taa kibice Wisly sa swieci i nie zaczeli biec. Wisla jak zwykle umywa rece ale czego sie spodziewac po nozownikach.

Śmieszne jest Twoje zwalanie winy na kibiców Wisły, którzy zostali sprowokowani przez bandę małp z Warszawy :zwała: :krzesło:
A klub jak zwykle nie wyciagnął wniosków po Vetrze Wilno i zapewne jak zawsze powiedzą, że teraz poczynią drastyczne kroki aby tego rodzaju miejsca nie miały już prawa byty. Coś żałośnie to wygląda

Mecz nie stał na wysokim poziomie. TVN podniecał sie jakby to był najlepszy mecz w historii piłki nożnej a tymczasem mecz zawiódł. Szkoda. Dobrze, że "n" nie będzie miało ligi polskiej na swoim kanale bo gorszego komentarza nie słyszałem - Szpak (na dzień dzisiejszy) wraz z Gmochem są o klasę lepsi :hardkor2:

Gratulacje dla piłkarzy Legii za zdobycie PP :brawo:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 maja 2008, 21:22

Martinho pisze:Juz sie zaczyna zwalanie winy kto zaczal. Niewazne kto zaczal obie bandy zachowaly sie debilnie niech po meczu rozwiazuja swoje sprawy.
Dokladnie. ale wiele osob tego pojac nie moze. Bydlo z Warszawy zaczelo i trzeba tepic ale inne bydlo z Krakowa juz nie. Wszyscy sa wini ktorzy wyszli poza trybuny a tym bardziej debile z Warszawy

MENDEZ pisze: A klub jak zwykle nie wyciagnął wniosków po Vetrze Wilno i zapewne jak zawsze powiedzą, że teraz poczynią drastyczne kroki aby tego rodzaju miejsca nie miały już prawa byty. Coś żałośnie to wygląda
ALE ty jestes $#%^$&$%*&$*&%^$* Pojecia nie masz a ciagle piszesz.
KP LEGIA NIE ODPOWIADA ZA TYCH KIBICOW BO NIE ORGANIZOWAL WYJAZDU!!!!!!!!!!!

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 13 maja 2008, 21:29

Bienias pisze: KP LEGIA NIE ODPOWIADA ZA TYCH KIBICOW BO NIE ORGANIZOWAL WYJAZDU!!!!!!!!!!!
Legia mogła zablokować wyjazd tych bandytów?
Mogła.
I nikt nie wmówi mi, że nie było takiej możliwości. Z jakiej paki bilety dostało SKLW? Jakby zgłosił się klub Anonimowych Filatelistów, to też dostaliby masę biletów, gdyby chcieli?
Bez jaj. Legia Warszawa mogła powiadomić PZPN o zamiarach SKLW i zgłosić chęć przejęcia tych biletów - nie wierzę, że PZPN robiłby kłopoty z tym, obyłoby się bez nieprzyjemnych sytuacji, a kasa by i tak wpadła im do kieszeni.
Ale Legia nie zrobiła nic. Kompletnie nic.
Ergo za zachowanie bydła z Warszawy i Krakowa ukarać kluby.
A bandytów zidentyfikować i zabronić wstępu na stadiony.

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 13 maja 2008, 21:32

A to dziwne bo klub powinien interwieniować - na 100% byli tam kibole z Vetry... Twoi koledzy ze stadionu są więc *^%$#%^#!@#$%^ :D a klub zapowiadał, że zrobi wszystko aby mieli oni zakaz stadionowy.
Coś czuje, że nie chcecie zagrać w Pucharze Uefa a kara, która została wam zawieszona może szybko znów zawitać i tym razem nie będzie zmiłuj

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 maja 2008, 21:39

Wilmore Legia najpierw zamowila bilety a potem oddala PZPNowi tlumaczac sie tym ze nie da rady zapewnic bezpieczenstwa na swoim sektorze.
ZA to PZPN posatwnowil dac SKLW ktore sie zglosilo po tym jak LEgia zrezygnowala z tych biletow. Dodam tylko ze Legia jak tylko zamowila bilety rozpoczela rozmowy z Sklw z ktorym notabene jest sklocona i doszla do wniosku ze organizowanie wyjazdy jest samobojcze.
Wniosek: Legia umyla rece i po prostu nie chciala wlasnych kibicow na stadionie. Kto chcial? pzpn a dokaldniej chyba pan Kozminski. To SKLW ktore nie jest powiazane w zadnym stopniu formalnie z LEgia oraz PZPN ponosza odpowiedzialnosc za kibicow ktorzy byli w Belchatowie

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 13 maja 2008, 21:46

Bienias pisze:taa kibice Wisly sa swieci i nie zaczeli biec. Wisla jak zwykle umywa rece ale czego sie spodziewac po nozownikach.
Wisła Kraków jest winna. Wisła Kraków zabiła człowieka.

[napinka]A co do meczu, to gdybym się musiał dowartościować, to napisałbym, ze to najsłabszy zdobywca Pucharu Polski jakiego pamiętam i rywale byli słabi - ale na szczęście nie muszę.[/napinka]

Wygrała drużyna lepsza. To smutne, bo nie wierzę, by dziś zabrakło motywacji. Zabrakło Brożka, ale przecież to nie jedyne wytłumaczenie. Wisła grała tak, że bolały zęby. No i w czasie dogrywki wytypowałem dwóch z trzech zawodników (bo Jirsak nie miał okazji, może dlatego), którzy zawalą karne - ale to trochę marna pociecha :). Trudno, na kolejny dublet trzeba będzie poczekać, Wisła miała dostatecznie dużo sukcesów, może takie mecze są potrzebne by się nie zachłystywać. Łyżeczką nie chochlą :).

Specjalny ps. dla fanów pewnego gracza giełdowego- znowu dostał po 45 minut w meczu z Zagłębiem i teraz. Co pokazał?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 maja 2008, 21:46

MENDEZ pisze:A to dziwne bo klub powinien interwieniować - na 100% byli tam kibole z Vetry... Twoi koledzy ze stadionu są więc *^%$#%^#!@#$%^ :D a klub zapowiadał, że zrobi wszystko aby mieli oni zakaz stadionowy.
Coś czuje, że nie chcecie zagrać w Pucharze Uefa a kara, która została wam zawieszona może szybko znów zawitać i tym razem nie będzie zmiłuj
Moi koledzy tam pojechali i co z tego? W Wilnie "ktos tam" byl tak najebany ze nawet nie widzial ze wyladowal na srodku murawy z kamieniem. Mial odslonieta twarz i co? Kto go znajdzie? Policja? straz miejska? a moze FBI? bo nikt go nie wyda bo konfidentow sie nie lubi. Klub moze sobie mowic a i ta kibole swoje vide przyklady nozownikow z Krakowa.
Poza tym co zrobia jak im zlapia? Praktycznie nic i to jest wlsanie najgorsze. Nie maja bata bydlaki i sie czuja bezkarnie.
Kare nalozyla Uefa wiec krajowe podworko malo ma do gadania.
Swoja droga nie ciesz sie tak z ewentualnej kary dla Legii bo ucierpi na tym nasz futbol bo w uefa przez 5 sezonow nie bedziesz mial 2 druzyn a 1 z Polski

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 13 maja 2008, 21:49

Bienias pisze:Klub moze sobie mowic a i ta kibole swoje vide przyklady nozownikow z Krakowa.
Jest na sali jakiś moderator? Za to chyba powinny być jakieś ostrzeżenia?

Ochłoń trochę.

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 13 maja 2008, 21:50

Bienias pisze:Legia umyla rece
Trzeba było nie oddawać biletów skoro KP Legia wiedziałam, że SKLW je weźmie albo dogadać się z PZPN - notabene to Legia zapłaci karę a nie PZPN. Jak chciała umyć ręce to trzeba było wogóle nie dawać kibicom biletów. Dając je PZPN wiedziała, że daje je SKLW więc "umywanie rąk' jest żałosne...

Tak czy siak oba kluby ukarać.... oraz dać zakazy stadionowe - i tu KP Legia popełnia najwiekszy błąd- nie rozpatruje ich i wciąż kibole mogą wchodzić na stadiony... umywanie rąk w tych sprawach jest śmieszne - nic nie wnoszą dobrego a nawet jest jeszcze gorzej bo kibole czują sie bez karni

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 maja 2008, 21:50

za nozwnikow? przestan? to karajmy za bydlo itp

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 13 maja 2008, 21:53

Bydło to dosyć wąski zakres, nożownik to generalizowanie, o celu takiego nazewnictwa strażniku moralności nie ma co mówić. Nazwijmy go chęcią odreagowania. Ja nie bardzo się poczuwam do latania z nożem. Ok. 20 tys. osób, które bywają na Reymonta też nie, dziesiątki tysięcy, które kibicują Wiśle również.

No chyba, że mogę nazywać całą Legię bydłem, to wtedy rozumiem Twoje rozumowanie :lol:.
Ostatnio zmieniony 13 maja 2008, 21:55 przez petru, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 maja 2008, 21:55

MENDEZ pisze:
Bienias pisze:Legia umyla rece
Trzeba było nie oddawać biletów skoro KP Legia wiedziałam, że SKLW je weźmie albo dogadać się z PZPN - notabene to Legia zapłaci karę a nie PZPN. Jak chciała umyć ręce to trzeba było wogóle nie dawać kibicom biletów. Dając je PZPN wiedziała, że daje je SKLW więc "umywanie rąk' jest żałosne...
po pierwsze nie dala kibicom Legii
po drugie nie organizowala wyjazdu
po trzecie Pzpn dal bilety w swoim imieniu i na zasadch wypracowanych pomiedzy Sklw a Pzpn.
Legia kare ma placic za co? Nie bylo jej przy negocjacjach i sprzedazy biletow. Pzpn strzelil sobie w stope i teraz bedzie chcial jakos wybrnac zwalaja na klub. zalosne to fakt

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 13 maja 2008, 21:57

Bienias pisze:Swoja droga nie ciesz sie tak z ewentualnej kary dla Legii bo ucierpi na tym nasz futbol bo w uefa przez 5 sezonow nie bedziesz mial 2 druzyn a 1 z Polski

Zdaję sobie z tego sprawę dlatego też coś tu napisałem o KP Legii i jej zarządców no nie? To oni chyba nie zdają sobie z tego sprawy "umywając ręce". To jest przykre. Do zespołu CWKS Legia Warszawa nic nie mam i nie popieram wzajemnych bluzg na obie strony... bluzgi niech lecą na kiboli - kibica nie zaboli bo on już wie czy jest kibicem czy kibolem. Tępić należy tych, którzy źle działają dla polskiej piłki i jak to mówią: robią to dla wyładowania sie, a wynik? a czasem do gazetki zaglądam i tyle o aspekcie sportowym. TO NALEŻY TĘPIĆ A NIE UMYWAĆ RĄK I UCIEKAĆ OD SPRAWY.
UEFA dała KP Legii szanse - dała nam także Euro wszysko to po to aby podnieść stan polskiej piłki ale jak klub nie zrobi nic.... to UEFA już przestanie sie bawić i za nic nie robienie pójdą ostrzjsze wnioski i kary dla klubu a co za tym idzie dla polskiej piłki

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 maja 2008, 21:58

piwus pisze:Bydło to dosyć wąski zakres, nożownik to generalizowanie, o celu takiego nazewnictwa strażniku moralności nie ma co mówić. Nazwijmy go chęcią odreagowania. Ja nie bardzo się poczuwam do latania z nożem. Ok. 20 tys. osób, które bywają na Reymonta też nie, dziesiątki tysięcy, które kibicują Wiśle również.

No chyba, że mogę nazywać całą Legię bydłem, to wtedy rozumiem Twoje rozumowanie :lol:.
Wlasnie. Tyle ze dla mnie nie kazdy wislak czy tez cracoviak to nozwownik tak samo jak bydlak itp z kibicow z Legii. Patologia jest i ja ja nazywam po imieniu. Mozliwe ze zgeneralizowalem ale nie byla to moja intencja

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”