Wieczysta Kraków (zbiorczy) - Strona 2

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Przema
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 733

Polska - Transfery i plotki transferowe (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 30 sty 2024, 12:02

NoName1989 pisze:
30 sty 2024, 11:23
Nawet jak masz kasę to trochę bez sensu aż tak przepłacać. Przecież tu co ligę wyżej nowi będą chcieli więcej i więcej skoro wiadomo, że trafili na frajera do wydojenia.
Moze chodzi o ego i satysfakcje, ze pilkarze, ktorzy z powodzeniem mogliby grac w Ekstraklasie, wybieraja jezdzenie po zadupiach za gruba kase ;)

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5054
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 30 sty 2024, 19:36

Boromir pisze:
30 sty 2024, 9:45
Pytanie co się dzieje z tymi chłopakami jak przychodzi taki Trąbka z Ekstraklasy.
Grają w rezerwach i z nami w Playarenie :D

Co do stadionu:
https://gol24.pl/nowy-stadion-wieczyste ... 2-17979389

Jak widać nie jest to tak na odpierdol się. A co do przepłacania to tak jak pisałem - macie zabawkę, na którą przeznaczacie rocznie np. 5% swojego majątku. Tutaj pewnie niektórzy dają tyle na telefon czy rower, więc czy to naprawdę takie dziwne?

Awatar użytkownika
19B10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1502
Kibicuję: WRE

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 19B10 » 31 sty 2024, 10:01

DDK pisze:
30 sty 2024, 19:36
macie zabawkę, na którą przeznaczacie rocznie np. 5% swojego majątku. Tutaj pewnie niektórzy dają tyle na telefon czy rower, więc czy to naprawdę takie dziwne?
Nie do końca się z Tobą zgodzę. Oczywiście, wydawać na zabawkę można, ale po co bez sensu? Hajs wydany na pensję typa z Mielca, który raczej awansu do e-klapy na swoje plecy nie weźmie, można było spożytkować na np. rozwój akademii, budowę stadionu, czy cokolwiek innego. Też wydanego na zabawkę, ale w sposób, który daje większe szanse na to, że ta zabawka będzie przynosić satysfakcję w przyszłości.

Może by założyć temat o Wieczystej i przenieść tam ostatnie posty z tego tematu? @piotrcies?

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 31 sty 2024, 12:39

19B10 pisze:
31 sty 2024, 10:01
Też wydanego na zabawkę, ale w sposób, który daje większe szanse na to, że ta zabawka będzie przynosić satysfakcję w przyszłości.
ale skąd wiesz co jemu przynosi satysfakcję? Ja też lubie wyjebać jakąś kasę na totalną głupotę, czasami na skok na spadochronie z filmikiem, czasami na przejażdzkę na 2 dni do Łodzi, czasami na wyjazd na trening Wisły. I też można powiedzieć, że to wyrzucenie kasy bez sensu, bo oprócz tego że mentalnie mi to da jakąś radość to niespecjalnie ma to sens, ale na tym właśnie polega wydawanie kasy na głupoty.

Awatar użytkownika
19B10
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 19B10 » 31 sty 2024, 12:49

DDK pisze:
31 sty 2024, 12:39
ale skąd wiesz co jemu przynosi satysfakcję?
Nie wiem oczywiście, ale chyba jednak bycie właścicielem klubu to trochę inny sposób wydawania kasy na głupoty niż wskazane przez Ciebie. W takim sensie, że nie jest to jednorazowe działanie tylko proces.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 31 sty 2024, 13:01

IMO tu nie chodzi o żadną satysfakcję. Ktoś mu na początkowym etapie budowania drużyny poradził że musi płacić więcej i ściągać drogich graczy więc w to brnie, a z niepowodzenia z zeszłego sezonu wyciągnął tylko taki wniosek że płacił za mało. Tam się jakaś grupa podejrzewam całkiem nieźle urządziła.

Awatar użytkownika
19B10
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 19B10 » 31 sty 2024, 13:14

DDK pisze:
31 sty 2024, 13:08
Ale ja też wydaje 50zł miesięcznie od kilku lat na Socios i co mam z tego? Też jest to trochę wyrzucanie pieniędzy do kosza, bo mam z tego tyle co kwiecień - wspieram swój klub. TYlko na to robię dając proporcjonalnie tyle, że mnie to nie boli i on pewnie też. I też jest to proces bo trwa kilka lat. W zasadzie to ja na Wisłę (bilety, pamiątki, socios itd) wydawałem przez jakiś czas pewnie proporcjonalnie do swoich zarobków więcej niż Kwiecień.
Nie dogadamy się ;) Ty wspierasz klub, ale nie Twój, a on coś będącego jego własnością, dzięki czemu ma większy wpływ na to jakie efekty da wydana kasa.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 31 sty 2024, 13:16

DDK pisze:
Ja też lubie wyjebać jakąś kasę na totalną głupotę, czasami na skok na spadochronie z filmikiem, czasami na przejażdzkę na 2 dni do Łodzi, czasami na wyjazd na trening Wisły
Będzie to można porównać, gdy do opłaty za skok spadochronem dasz np. temu ochroniarzowi 80% napiwku. Tyle mniej więcej Kwiecień bezsensownie przepłaca.

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3479

Wieczysta Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 31 sty 2024, 14:01

19B10 pisze:
Może by założyć temat o Wieczystej i przenieść tam ostatnie posty z tego tematu?
Załatwione :)

Awatar użytkownika
Przema
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 733

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 31 sty 2024, 14:06

DDK pisze:
19B10 pisze:
Też wydanego na zabawkę, ale w sposób, który daje większe szanse na to, że ta zabawka będzie przynosić satysfakcję w przyszłości.
ale skąd wiesz co jemu przynosi satysfakcję? Ja też lubie wyjebać jakąś kasę na totalną głupotę, czasami na skok na spadochronie z filmikiem, czasami na przejażdzkę na 2 dni do Łodzi, czasami na wyjazd na trening Wisły. I też można powiedzieć, że to wyrzucenie kasy bez sensu, bo oprócz tego że mentalnie mi to da jakąś radość to niespecjalnie ma to sens, ale na tym właśnie polega wydawanie kasy na głupoty.
A ten Kwiecień to przypadkiem nie chciał kupić Wisły w czasie jak rekin finansjery z Kambodży się kręcił wokół klubu? Jeśli to ten, to chyba ambicje sięgają trochę wyżej niż urealnianie kariery z FMa.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 31 sty 2024, 17:04

19B10 pisze:
31 sty 2024, 13:14
Nie dogadamy się Ty wspierasz klub, ale nie Twój, a on coś będącego jego własnością, dzięki czemu ma większy wpływ na to jakie efekty da wydana kasa.
Jestem współwłaścicielem Wisły :D :D :D
No własnie - on ma wpływ na co jest wydana kasa, a ja nie, więc ja w ogóle ją wydaje nie mając na to żadnego wpływu, wiec w sumie jest to jeszcze bardziej bez sensu.
cloner pisze:
31 sty 2024, 13:16
Tyle mniej więcej Kwiecień bezsensownie przepłaca.
Ale te 80% jest od kwoty która nic dla niego nie znaczy.
Przema pisze:
31 sty 2024, 14:06
A ten Kwiecień to przypadkiem nie chciał kupić Wisły w czasie jak rekin finansjery z Kambodży się kręcił wokół klubu? Jeśli to ten, to chyba ambicje sięgają trochę wyżej niż urealnianie kariery z FMa.
Tak, ale nie dogadali się. Ma jednak prywatnego skyboxa na stadionie.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 25 lut 2024, 23:09

I tyle w temacie Trąbki.

Awatar użytkownika
Precel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 239
Kibicuję: TSW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 10 lis 2024, 16:01

Widać, że Wieczysta miała okazję wskoczyć na drugie miejsce, ale niestety zmarnowała szansę. Mecz z Rekordem, mimo że zaczął się świetnie – gol Chumy w 3. minucie – ostatecznie zakończył się tylko remisem 2:2. I to po tym, jak kilka minut później ten sam zawodnik znów dał Krakowianom prowadzenie. Niestety, nie udało się utrzymać wyniku, bo Rekord zdołał wyrównać jeszcze przed przerwą.

Było widać, że Wieczysta dominowała w drugiej połowie, ale mimo to nie udało się przechylić szali na swoją stronę. Trochę szkoda, bo sytuacja sprzed meczu dawała nadzieje na przeskoczenie Polonii Bytom, ale teraz nie zmienia to faktu, że dalej są na trzecim miejscu, cztery punkty za liderem. Trzeba przyznać, że te drobne potknięcia mogą się odbić na końcowym układzie tabeli. Na pewno szkoda tej straty punktów, bo takie mecze trzeba wygrywać, jeśli chce się liczyć w walce o awans. Czekamy na kolejny mecz z Resovią, może tam uda się zrehabilitować.

Awatar użytkownika
Precel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 26 sty 2025, 14:31

KS Wieczysta Kraków 1-2 Budapesti Vasutas SC - Sparing - 25.01.2025

Wieczysta Kraków w końcu musiała uznać wyższość rywala – i to w sparingu z węgierskim drugoligowcem Budapesti Vasutas SC. Węgrzy, 6. drużyna swojej ligi, wcale nie wyglądali jak chłopcy do bicia, a Wieczysta... no, powiedzmy, że chyba jeszcze nie weszli na swoje obroty, oczekiwałem po nich więcej w starciu z takiego sortu rywalem.

Pierwsza połowa? Bardzo solidna. Paweł Łysiak pokazał, że ma nosa do takich sytuacji – pressing, odbiór, wejście w pole karne i gol jak z podręcznika. Taki gol, który z natury ma prawo się udać tylko na treningach, defensywa przeciwnika totalnie zaspała Szkoda, że po przerwie obraz gry zupełnie się zmienił. Najpierw defensywa się pogubiła i zostawiła Simona kompletnie samego. Wiadomo, że na takim poziomie ktoś to wykorzysta. Potem jeszcze Mikułko zaliczył słabszy moment – Szekely posłał bombę z 20 metrów i było po wszystkim. Dwa strzały, dwie bramki, a Wieczysta musi przełknąć gorycz porażki.

Okej, może to tylko sparing, ale z drugiej strony – od takiego składu (i budżetu!!) ludzie oczekują więcej, prawda? Nowi zawodnicy, Dijan Vukojević i Kuba Wiśniewski (pozdro Wisła), zaliczyli debiuty, ale ciężko jeszcze ocenić, czy wniosą coś ekstra. Na pewno czekam na więcej od nich i całego zespołu. Dobre wieści? Sparingi jeszcze się nie skończyły. Już za chwilę Dynamo Kijów – rywal zupełnie z innej półki, więc to będzie prawdziwy sprawdzian. A potem jeszcze ŁKS. Liczę,, że do marca, na ligę, chłopaki wejdą na pełnej petardzie, bo ambicje są spore i awans to obowiązek. Ta porażka? Okej, zimny prysznic. Teraz czas na odpowiedź, bo Wieczysta nie po to inwestuje w piłkę, żeby schodzić z boiska pokonana, zwłaszcza z rywalami w zasięgu.

Awatar użytkownika
Precel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 31 sty 2025, 8:56

Wieczysta Kraków 4-2 Dynamo Kijów U19 - Sparing - 30.01.2025

Wieczysta Kraków pyknęła młodzieżówkę Dynama Kijów 4:2 w kolejnym sparingu na tureckim zgrupowaniu. No dobra, nie był to pierwszy zespół Ukraińców, ale i tak szanuję, bo takie mecze trzeba wygrywać i nie ma co patrzeć, czy po drugiej stronie jest młodzież, czy weterani. Liczy się, że wpadły cztery brameczki i że to Wieczysta dyktowała warunki.

Paweł Łysiak zaczął show w 19. minucie – mocny strzał i było 1:0. Wieczysta kontrolowała sytuację, ale Dynamo wyrównało po niezłym zamieszaniu w polu karnym. Klasyka – wrzutka, chaos, piłka przy słupku i już było 1:1.

Po przerwie zrobiło się jeszcze ciekawiej. Łysiak znowu w roli głównej, ale tym razem nie strzałem, tylko dośrodkowaniem z wolnego, którego nikt nie przeciął i... piłka wpadła do siatki. Trochę fartem, ale gol to gol! Dynamo jednak szybko wyrównało – Mielcarz nie utrzymał piłki po strzale z rzutu wolnego, a Ukraińcy błyskawicznie to wykorzystali.

Na szczęście Wieczysta nie zamierzała się zatrzymywać. Kasolik wpakował z dwóch metrów na 3:2, a Semedo w końcówce postawił kropkę nad „i”. Kontrola, skuteczność, ładne akcje – taką Wieczystą aż miło widzieć.

Teraz czas na kolejny test – dzisiaj mecz z ŁKS-em. To już będzie poważniejszy rywal, więc zobaczymy, na co stać ekipę Peszki. Ale po tym meczu można być optymistą – Wieczysta idzie w dobrym kierunku.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”