Puchar Ekstraklasy - Strona 2

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 24 lut 2007, 15:38

Piłkarze Kolportera Korony pewnie pokonali dziś łódzki Widzew w ramach Pucharu Ekstraklasy. Cieszy zwłaszcza to, że aż czterokrotnie udało im się trafić do bramki rywali. Tym samym przełamali niemoc strzelecką, która towarzyszyła im podczas przygotowań na obozie w Hiszpanii.

Widzew Łódź – Kolporter Korona Kielce 0:4 (0:1)
Bramki: Gajtkowski 32’ i 61’, Zganiacz 86’, Kowalczyk 90’

Widzew Łódź: Fabiniak – Nowak, Tychowski (Kursa, 89), Budka, Stawarczyk, Wawrzyniak, Iheanacho (Sokalski, 68), Kuklis, Napoleoni (Kłos, 66), Juszkiewicz, Aleksander

Kolporter Korona: Mielcarz – Golański (Sasin, 73), Szyndrowski, Hernani, Bednarek – Bonin, Hermes (Nowak, 70), Zganiacz, Kaczmarek (Sobolewski, 85) – Gajtkowski (Kowalczyk, 62), Robak
Niespodziwałem się tak łatwego zwycięstwa . Sparingi nie były zbytnio obiecujące , ale wszystko wskazuje na to , że okres przygotwawczy został dobrze przepracowany . Cieczy powrót Gajtkowskiego i to w jakim stylu od razu 2 bramki . Zobaczymy co będzie we wtorek na meczu z Cracovią i później w sobote z Arką .

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 24 lut 2007, 18:45

90M. pisze:Cracovia 0-2 Górnik Łęczna
Tomasz Zahorski 39, Sławomir Nazaruk 85

Cracovia: Marcin Cabaj – Tomasz Wacek, Michał Karwan, Krzysztof Radwański – Dariusz Pawlusiński (62 João Paulo), Dariusz Kłus, Jacek Wiśniewski (72 Karol Kostrubała), Arkadiusz Baran (62 Piotr Giza), Paweł Nowak – Marcin Bojarski (80 Piotr Bania), Tomasz Moskała.

Górnik Ł.: Piotr Leciejewski – Przemysław Kulig, Bartosz Jurkowski, Mariusz Pawelec, Wałerij Sokołenko - Paweł Głowacki (83 Marcin Rogowski), Veljko Nikitović, Rafał Niżnik, Aleksander Kwiek, Sławomir Nazaruk - Tomasz Zahorski (46 Aleksandar Bajevski; 86 Borče Manevski).
:o

Troche dziwny wynik choc w PE wszystko jest mozliwe, no to Łeczna po wzmocnieniach moze bedzie mogła powalczyc o spokojne utrzymanie. Walka sie opłaca bo jak Łeczna spadnie z ligi i dostanie jeszcze kare degradacji to moze wylądować o 4 lidze albo jeszcze nizej.

90M. pisze:Górnik Zabrze 1-1 Odra Wodzisław Śląski
Piotr Madejski 85 - Jakub Grzegorzewski 62

Górnik: 1. Mateusz Sławik - 2. Błażej Radler, 19. Andrzej Bednarz, 20. Sławomir Jarczyk, 4. Tomasz Prasnal (75 Sylwester Dębowski), 13. Damian Seweryn (75 Tomasz Łuczywek), 25. Artur Prokop, 26. Adam Danch, 23. Dariusz Stachowiak (46 Piotr Madejski), 10. Tomasz Moskal, 11. Dawid Jarka. Grał także: Rafał Andraszak.

Odra: 29. Krzysztof Pilarz - 2. Witold Cichy, 16. Jacek Kowalczyk, 4. Dariusz Dudek, 20. Sławomir Szary, 7. Jan Woś (64 Daniel Rygel), 9. Marcin Malinowski, 6. Mariusz Muszalik (64 Bartosz Iwan), 11. Stanisław Wróbel, 5. Marcin Radzewicz (64 Marcin Kokoszka), 18. Jakub Grzegorzewski.

żółta kartka: Woś.
Wynik do przewidzenia, remis był w tym meczu bardzo prawdopodobny pewnie te druzyny beda walcztły o pozostanie w lidze.

Widzowie nie specjalnie chca ogladac te mecze (100 ludzi w Grodzisku, około 800 na Widzewie i 700 w Krakowie.) odstrasz ich niska temperatura stawka spotkania i pewnie poziom, i po co w Krakowie sie tak meczeli zeby dostac zgode na organizacje meczu z Zaglebiem, jak i tak przyjdzie 2 tys kibiców i jeszcze zmarzną :( .

Awatar użytkownika
*Elano*
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: *Elano* » 25 lut 2007, 0:48

Mnie cieszy zwycięstwo Legii, bo trochę się bałem, że odpuszczą ten mecz i dojdzie do jakiejś nieprzyjemnej sytuacji przd startem ligi. Porażka Cracovii nie jest dla mnie zaskoczeniem. Lęczna trochę wzmocniła skład i nie będzie już tak słaba jak jesienią. A Korona wyrasta na jednego z najpoważniejszych faworytów do mistrzostwa. Oczywiście to jeszcze nie jest liga, ale nie wydaje mi się, żeby któryś z tych klubów odpuscił mecz. Dla wszystkich zespołów był to pierwszy oficjalny mecz w tym roku i na pewno zawodnicy byli głodni gry, co oznaczało, że chcieli się dobrze pokazać odrazu w próbie przed ligą. Ciekawi mnie wynik jutrzejszego meczu Wisły z Zagłębiem. Lubinianie tak jak Korona wydają się bardzo mocni. "Biała Gwiazda" też nieźle grała w sparingach, więc według mnie mecz zakończy się remisem lub minimalną wygraną którejś z drużyn.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 25 lut 2007, 3:14

Po dzisiejszym meczu Legi z ŁKS'em twierdze oto wam ze omal sie nie rozplakalem . Przez 3 miesiace ogladalem mecze europejskich pucharow , i dobrych/srednich zagranicznych lig , wszystko bylo ok i najlepiej do tego o co mi chodzi pasuje powiedzenie , ze "czlowiek szybko sie przyzwyczaja do dobrego" .
Przeciez to co bylo pokazane dzisiaj to bylo swietokractwo , kaleczenie ... i wogle brak mi słow aby to okreslic ... pilkarzyki (na Piłkarzy musieliby zasluzyc) kopali sie w czolo , pilka im odskakiwala przy kazdym półgornym podaniu "niczym Grzesiowi w slynnym meczu na Old Trafford" i ta babska gra , ze co drugie ostrzejsze starcie , to lezy i beczy ... toż to żałosne .

Albo Musze skonczyc nadmiernie ogladac PD i EPL , albo ... juz sam nie wiem ... sweet god to juz 3 Marca :cry:

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 25 lut 2007, 10:42

Wczoraj Lech zagrał dobrze, ale Pogoń która jechała na pożarcie nie oddała pola tak łatwo. Widać, że Majdan wogóle nie ma kominikacji ze swoimi obrońcami. Cały czas krzyczał do Julcimara aby przekazał swoim obrońcom co mają robić. Mi się osobiście wydaje, że "brazylijska" Pogoń nie jest taka daremna jak się wydaje i powalczy coś w lidze.

Legia zagrała też dobrze, w 30 minucie już z przewagą zawodnika całkowicie kontrolowała spotkanie. Jańczyk fantastyczna bramka i według mnie on jest pewniakiem w drużynie Wdowczyka a reszta będzie musiała walczyć, chociaż wydaje się, że na Grzelaka nie wydano 600.000 euro, żeby grzał ławkę. Powrót Kłosa nie wiem jak nazwać :? Fatalne błędy robił, nawet w piłkę nie potrafił trafić. Widać, że miał bardzo długą przerwę w graniu bo wogóle sobie nie radzi.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 25 lut 2007, 19:45

Wisła wygrywa z Zagłębiem po bramce Zieńczuka. Mecz nie najgorszy, bardzo wyrównany, ale wygrana zasłużona. Choć pomysłu na grę dalej brak konstruowanie akcji ofensywnych w wykonaniu Wisły wygląda jak oranie pola - straszna męka. Nie wiem jak ciężkim frajerem trzeba być, żeby po każdym okresie przygotowawczym od odejścia Szymkowiaka, Żurawia wierzyć, że coś się w tej materii poprawi.

Ja oczywiście wierzę i mam nadzieję, że będzie to lepiej wyglądać już w przyszłym meczu. Starałem się jednak traktować z dystansem eksplodującego wręcz optymizmem Nawałkę, ale nie udało się. Spodziewałem się, że gra będzie bardziej płynna, a ciężar ataku przeniesie się na skrzydła, jak zapowiadał Nawałka. Nie było chyba jednej dobrej akcji skrzydłami... tak więc jest parę rzeczy do poprawienia.

Zagłębie podeszło do meczu na 100% obecnych możliwości, Wisła jak zwykle, czyli nie wiadomo, bo biegali nawet ładnie, ale za często oddawali inicjatywę i za dużo niedokładności jak na Wisłę. Ten nowy nabytek lubinian Miguel na pewno ma predyspozycje, żeby zostać odkryciem przyszłej rundy bo tak zapowiada Michniewicz, ale może chowa je na mecz z Odrą :). Jesli chodzi o Wisłę, to ja zobaczyłem potwierdzenie, że Małecki powinien grać w podstawowym składzie - Paulista co prawda gra ładnie dla oka, ale przecież nie można robić zwodu, czy przekładać piłkę ilekroć powinno się oddać strzał. Brożek tym razem za bardzo statycznie, dopiero kiedy wszedł Mały, to gra przyspieszyła, poza tym pokazał parę ładnych zagrań. Ładnie Dolha (świetna obrona, jak zwykle), Gołoś (podania niestety gołosiowate, ale to przedryblowanie trzech zawodników ehhh, poza tym znacznie przyspieszył grę po wejściu z ławki), Małecki, Głowacki, z kolei Chiacu zostawił te asysty i formę w Turcji, słabo Zieńczuk (poza bramką, ale ta powinna być Kokoszki, gdyby nie wypuścił za daleko piłki), a za Baszczyńskiego wolałbym Thwaite, bo w moim przekonaniu lepiej radzi sobie z grą ofensywną (Baszczu miał problemy nawet z krótkimi podaniami).

Ograniczyłem się do narzekania, ale nie mam wątpilwości, że wygrał lepszy.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 25 lut 2007, 19:58

piwus - ile osob na meczu ? jakie warunki ? jak doping :?: i ... po ile macie bilety :?:

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 25 lut 2007, 22:20

cloner pisze:piwus - ile osob na meczu ? jakie warunki ? jak doping :?: i ... po ile macie bilety :?:
Odpowiem :P
osób ok 8 tyś, warunki znakomite :) Doping mógłby być lepszy, bilety po 15 zeta ;)

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 26 lut 2007, 21:34

Jeszcze co do wczorajszego meczu:
Czesław Michniewicz - konferencja pomeczowa pisze:- Gratuluję trenerowi Nawałce, to jego trzeci oficjalny mecz w Wiśle i Jest to jego pierwszy mecz w Wiśle, no i oby z dobrym skutkiem. Tak jak ostatnio - mistrzostwo Polski. Mogę być zadowolony z gry Zagłębia. Cieszę się też, że pierwszy mecz graliśmy z Wisłą. Trzy lata temu specjalnie zapraszaliśmy Wisłę do Poznania, za trenera Kasperczaka, Wisła wygrała z nami 2:1 a później zdobyła mistrzostwo Polski. Teraz może będzie podobnie. Wiele razy przyjeżdżałem do Krakowa i zawsze przegrywałem...
Jest to ta słynna mentalność zwycięzcy, którą stara się wpoić swoim zawodnikom Michniewicz, którą buduje się nawet w sparingach :lol:.

Dziękujemy :rotfl:!

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 27 lut 2007, 21:13

Dzis rozegrano piec kolejnych spotkań PE:

Korona Kielce 2-1 Cracovia Kraków
Wisła Płock 0-1 Legia Warszawa
Pogoń Szczecin 0-2 Groclin Dyskobolia
Górnik Łęczna 3-0 Widzew Łódź
GKS Bełchatów 5-0 ŁKS Łódź

Wyniki przewidywalne wygrali faworyci, choc troche dziwi az tak wysoka przegrana ŁKS-u. Trzy gole dla Bełchatowa zdobył Dawid Nowak a i bramke strzelił tez swietny Tomek Kłos :lol:

Jutro czekają nas jeszcze tylko dwa mecze, ponieważ spotkanie Arki z Lechem Poznań zostało przełożone na 21.03.

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 27 lut 2007, 21:17

franz pisze:Górnik Łęczna 3-0 Widzew Łódź
Mnie najbardziej dziwi ten wynik. Czyżby aż tak poważna metamorfoza Łęczan? Czy taka obniżka formy Widzewa?

Reszta wyników przewidywalna, Korona wygrywa po 2 bramkach Robaka, no i wysokie zwycięstwo Bełchatowa. Zapowiada się naprawdę ciekawa liga wiosną.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 27 lut 2007, 21:18

Oglądał ktoś spotkanie GKS-u z ŁKS-em? Zdążyłem tylko na ostatnie 30 minut, ale i tak jestem pod dużym wrażeniem. Na Nowaka zwróciłem uwagę uż podczas letnich sparingów, gdzie też załadował hattricka i jest dla naturalnym zastępcą Matusiaka w pierwszej jedenastce. Bardzo dobre wrażenie zrobił na mnie Boguski (wypożyczony z Wisły) - i nawet nie przeszkadzało mi, że znowu musi łatać dziury (dziś zagrał na prawej pomocy zamiast na ataku), najważniejsze żeby grał. A we fragmencie, który widziałem przeprowadził parę ciekawych akcji, jego rajdy wynikały również z tego, że przeciwnik grał na miękkich nogach, ale boiskowa inteligencja i zagrania z klepki są jego. Być Nawałka powie w lecie, że znowu Wisła nie potrzebuje wzmocnień po sprzedaży Błaszczykowskiego :P. Oprócz tego Chwalibogowski pokazał, że ma potencjał na pierwszą ligę, a Kłos, że ma szansę stać się prawdziwym walking disaster wiosny :P.

ŁKS zagrał jak zespół z trzeciej ligi, gra GKS-u bardzo ładna, trudno wyrokowac po pół godzinie, kiedy rywal jest już na kolanach po 3 bramkach, ale technicznie, po ziemi... tego mi brakowało w grze Wisły w niedzielę.

Feferendum.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 27 lut 2007, 21:28

Ja dzisiaj tylko zdążyłem na ostatnie 30 minut meczu Korona Kielce - Cracovia Kraków, ale Korona bardzo mi się podobała, szczególnie Sobolewski. Korona w końcówce miała tyle 100% okazji, że szkoda mówić. Cracovia też zagrała odważnie ale trener Majewski chyba specjalnie nie przejmował się wynikiem bo wpuszczał młodych zawodników do gry. Nie widziałem niestety meczu GKS Bełchatów - ŁKS Łódź, ale domyślam się jak grał Kłos :lol: Ostatni mecz z Legią zagrał tak słabo, że teraz już nie muszę sprawdzać jak grał, bo wystarczy, że widziałem co grał na Łazienkowskiej. Górnik Łęczna nareszcie gra przyzwoicie i wyniki z pucharu ekstraklasy również powinny mieć wpływ moralny na ich mecze ligowe. Można powiedzieć, że wszystkie grupy są już jasne 8)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 lut 2007, 22:09

Ja musze przyznac, ze jestem pod ogromnym wrażeniem tego co zaprezentował BOT. Chwalibogowski 8) Podobno chciało go wielu, jesli bedzie grał tak jak dzisiaj to mozna szybko stwierdzic, ze Orest zrobił świetny interes. Nowak dostawał mało szans, a teraz nastrzelał chyba 7 bramek w PE. Wreszcie kapitalna gra Ujka :twisted: Techniczny popis na polskich boiskach. :shock: Zagrali jak lider. Fakt było sporo osłabien w ŁKS'ie ale np. Legia tak tego nie potrafila wykorzystać, GKS tazke grał bez dwoch czy trzech podstawowych zawodnikow.

Co do Łecznej sciagneli dobrych zawodników i efekt widać. Wygrali z Cracovia teraz bez wiekszych problemow odprawili Widzew, spokojnie powinni sie utrzymac, przynajmniej patrzac na to co prezentuje Płock czy Arka.
Źle wyglada sytuacja obu Łódzkich ekip, ŁKS jeszcze troche nazbierał jesienia, ale Widzew bedzie mial spore problemy.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 28 lut 2007, 8:44

piwus pisze:Oglądał ktoś spotkanie GKS-u z ŁKS-em?
O dziwo przez pierwsze 25 minut na boisku dominował ŁKS. Później pada dość przypadkowa bramka dla GKSu , mimo to goście nadal przeważają i chcą strzelić gola. Dopiero szczupak Kłosa ich kompletnie załamał i od tego momentu przestali grać. Trudno powiedzieć czy po tej pół godzinie gry to gospodarze tak przyśpieszyli grę, czy goście są aż tak fatalnie przygotowani do rundy, że zdychają już w pierwszej połowie.

Legia wczoraj zagrała w zupełnie innym składdzie (nie licząc Vukovica) niż w ostatnim meczu PE z ŁKSem. Zmiennicy się raczej nie popisali i ledwo, ledwo wymęczyli 1-0. W tym spotkaniu zadebiutował w barwach Legii P. Bronowicki i młody pomocnik Maciej Górecki.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”