Jan Tomaszewski - zlote mysli:) - Strona 2

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 03 cze 2008, 16:48

- Mama kombinowała, sama robiła grzyby, śledzie. Mielone pyszne, chociaż więcej bułki niż mięsa. Do tego kartofle, buraczki i mizeria ze śmietaną. Uwielbiałem. A jak nie było czasu, to chleb z masłem, dwie grube pajdy.

Dlatego teraz tak wyglądam. Moi koledzy z boiska - ci z Zachodu, Beckenbauer i inni - figurę mają jak sprzed lat. A my utyliśmy, bo inna była w Polsce kultura jedzenia. Jak trenowałem, to nie miałem nadwagi. Ale komórki tłuszczowe sobie wyhodowałem, teraz widać.

Jeśli w swoim życiu miałbym cokolwiek zmienić, to tylko higienę żywienia.

Bardzo ciekawa "Złota myśl" z tego wywiadu :)
Na pewno się przyda niejednemu

Awatar użytkownika
krowka_smieszka
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krowka_smieszka » 07 cze 2008, 15:45

Jan Tomaszewski pisze:Jedni i drudzy mówią, że wygrają, a ja chciałbym, żeby padł zwycięski remis. Najlepiej, żeby był to remis bramkowy, bo to podbudowuje. Może 2:2, a nawet 3:3

Janka jak zwykle ponosi:) ja licze na 4:4 :bicz2: :spoko:

dobry_typ
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dobry_typ » 17 cze 2008, 14:21

To już nawet nie jest śmieszne:/

Awatar użytkownika
krowka_smieszka
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krowka_smieszka » 20 cze 2008, 12:13

Jan Tomaszewski pisze:
Dziennik "Polska" potraktował swój tytuł poważnie i rozpoczął akcję pod znamiennym tytułem "Jak uzdrowić polską piłkę". Niestety, zaczął od pójścia do Jana Tomaszewskiego.

Zacznijmy od garści cytatów z wywiadu:

Jan Tomaszewski: "To była najsłabsza kadra w historii polskiej piłki, a także najbardziej kompromitujący występ podczas wszystkich turniejów, na których graliśmy. Narzekano na kadrę Janasa i Engela, ale oni potrafili chociaż zdobyć po trzy punkty. Nasz "Tulipan" nie umiał dobrze przygotować polskich kopaczobiegaczy do finałów Euro. Miałem nadzieję, że Beenhakker zachowa się jak mężczyzna i poda się do dymisji".

(o tym, że Listkiewicz nie chce zwalniać Leo) "Skoro musi zostać, niech zostanie. Jesteśmy na niego skazani. Będziemy mu płacić i płakać. Musimy za to koniecznie wypędzić jego holenderskich pomocników. Oni mają na niego zły wpływ. Dużo mieszają i są przeciętnymi fachowcami. Leo musi współpracować z polskimi trenerami".

"Przegraliśmy już na starcie, bo Beenhakker dokonał błędnej selekcji. Mówiłem to już przed turniejem. Wtedy kadrowicze buńczucznie odpowiedzieli: "A kto to jest ten Tomaszewski?". To teraz ja odpowiadam: "A kto to są ci polscy kopaczobiegacze?". Nasi piłkarze ostatni raz dobrze fizycznie wyglądali podczas meczu z Portugalią (2:1). Trochę dawno, prawda? Tylko z tego, co słyszałem, to była raczej zasługa... panienek z Katowic".

(kto w takim razie mógłby uzdrowić polską piłkę?) "Tylko jeden człowiek - Mariusz Walter. Jest spoza układu. To fenomenalny menedżer. Jest jak Midas: czego się nie dotknie, zamienia w złoto".

(Wiele ostatnimi czasu mówi się o szkoleniu młodzieży...): "Stop! Gdy nie ma się o czym mówić, mówi się o szkoleniu młodzieży. To ulubiony temat Wydziału Szkolenia. Szlag mnie trafia, jak to słyszę".

I na tej garści poprzestańmy.
:lol:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 20 cze 2008, 12:58

krowka_smieszka pisze:Nasi piłkarze ostatni raz dobrze fizycznie wyglądali podczas meczu z Portugalią (2:1). Trochę dawno, prawda? Tylko z tego, co słyszałem, to była raczej zasługa... panienek z Katowic".
Niue ma w tym nic smiesznego bo akurat z prawda w tym przypadku sie nie minal

a patrzac przekrojowo na ten "artykul" to tez az tak bardzo z prawda sie nie rozminal no ale mozna dyskutowac, mozna kierowac takie zarzuty ale Jasiu oczywiscie zrobil to w swoj uroczy sposob :!:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 20 cze 2008, 13:21

czeher pisze:Niue ma w tym nic smiesznego bo akurat z prawda w tym przypadku sie nie minal
Jak to :?: Coś chyba Wilmore o tym mówił ale nie znam szczegółów (Kto komu, za ile i jak długo :?: :lol: ) :(

Dla mnie to Tomaszewski robi za największego eksperta TV i jest tak często zapraszany przez swój język. A że jest on barwny, nie boi się mówić tego co myśli (chociaż czasem mam wrażenie że coś mówi zanim pomyśli), jest kontrowersyjny więc dobrze się sprzedaje :roll: Szkoda tylko że czasem robi z siebie pajaca a co do jego wypowiedzi sprzed Euro to ja odnosiłem wrażenie że też robi sobie nadzieje, skład wg niego został dobrze dobrany i inne achy i ochy :roll:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 20 cze 2008, 15:46

Yukasz pisze:Jak to Question Coś chyba Wilmore o tym mówił ale nie znam szczegółów (Kto komu, za ile i jak długo Question Laughing ) Sad
Nie wiem nie bylem, nie widzialem "panienki" Ronaldo jak wymiata z innymi panienkami .... a widac lubi co pokazala jego impreza domowa
Tak czy owak chodza rozne opowiesci ... ktore raczej z nieczego sie nie wzięły

Fakt ten raczej pominiety w mediach, bo po co deprecjonowac osogniecie pilkarzy i stad brak ogolnopolskiej wiedzy na ten temat

Podobnie jak wygrana Kubicy, gdyby miala miejsce nie podczas Euro mowiono by o niej dlugo a tak tylko wspomniano

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 21 cze 2008, 0:58

czeher pisze:a widac lubi co pokazala jego impreza domowa
Tzn jakies orgie? :P Bo nie miałem przyjemności się tam pojawić :?

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 21 cze 2008, 16:28

Tak pisano, dzisiaj wdalem sie w gadke o Portugalii w katowicach i osoba ktora raczej jest wtajemniczona powiedzxiala ze pilkarze wrocili do hotelu okolo 6 rano a prawei kazdy prowadzil 2 panny ....

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 21 cze 2008, 17:45

To pewnie faktycznie coś pewnie jest na rzeczy. I zakładam że Ronaldo szedł już tylko z jedną panienką no bo skoro... :rotfl:
Z tym może być jak z wyjazdem Błaszczykowskiego o którym od samego początku trąbili dziennikarze że ponoć piłkarz chciał grać od razu z Niemcami a Leo miał inne na ten temat zdanie co zakończyło się opuszzceniem zgrupowania przez piłkarza. A wszyscy pukali się w czoło że to niemożliwe i z pewnością to kolejna dziennikarska bajka ale jednak coś się tam wydarzyło :think:

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 22 cze 2008, 10:10

Teorie pana Tomaszewskie w stylu „Polacy wygrali, bo Portugalczycy poszli na dziwki – to katowickim prostytutkom zawdzięczamy zwycięstwo.” Już nawet nie są śmieszne tylko żałosne. Pan Jan „spocony wielbłąd” Tomaszewski powinien przeprosić pana Benhauera (by mr Prezydent) i polskich piłkarz za bardzo krzywdzące umieszenia ich sukcesu.

Im ma wyłożone, że ktoś tam, gdzieś tam, kogoś widział, że grube kreski kokainy/amfetaminy sypały się całymi kilometrami, a wóda lała się wiadrami. Wystarczy popatrzeć na skład reprezentacji Portugali w tym spotkaniu. Czy np. pan „Anderson Luiz de Sousa” (Deco), pan Ricardo Carvalho, pan Nuno Gomes i panowie Costinha, Nuno Valente itd.
, którzy są żonaci i mają dzieci/wyznają tradycyjne wartości/ są katolikami nagle dostali w Katowicach zaćmienia umysłu bądź zatruli się węglowym pyłem z hut i kopalń a następnie całą grupą poszli chlać i rucha... (tu wstaw literkę) To, że kilku (Christiano Ronaldo i jego koledzy z ławki rezerwowych) podobno gdzieś zabalowałi to nie znaczy, zawdzięczamy zwycięstwo „panienkom z Katowic”

Nawet tak obiektywnie patrząc, gdyby Krystyna i Nani (bo to chyba o nich chodził – słyną z korzystania z usług cór Koryntu) wrócili o 6.00 i każdy z dwiema panienkami to wątpię czy zdołały by ich te dwa panie wymęczyć, żeby nie mogli odpocząć i zregenerować sił na mecz, który był o 20.00 no chyba, że to ostre kur… były to może tak.

Tomaszewski i ci co uwierzyli w jego teorię [‘]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”