Nowa I liga - Strona 2

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 09 sie 2008, 22:21

Fishbone pisze:Dzisiaj dla mnie mega sensacja.
No bez przesady, jakby dodac do tego meczu cala otoczke to z mega sensacji jest tylko mala niespodizanka
Trzeba pamietac ze ekipa jest systematycznie rozbierana, nie wiedziala gdzie gra
Owszem niby maja zdolna mlodziez , poza tym czerwona kartka Korony raczej ustawila spotkanie z 2:0 na 2:3

Zreszta Korona wg mnie kandydtaem do awansu nie ejst, ich trzeba upatrywac w gronie zepsolow ... Leczna, Lubin, Widzew, Podbeskidzie

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 10 sie 2008, 0:26

Zreszta Korona wg mnie kandydtaem do awansu nie ejst, ich trzeba upatrywac w gronie zepsolow ... Leczna, Lubin, Widzew, Podbeskidzie
Ja mam nadzieje, ze awansuje Podbeskidzie, moze tez Leczna, oby nie jakis Widzew. :lol: Idzie, idzie, Podbeskidzie :P
A tak poważnie, to ktoś wie, jak wyglada budowa stadionu w Bielsko-Białej :?:

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 16 sie 2008, 22:26

Widzew widać, że ciśnie równo z powrotem do ekstraklasy. Podbeskidzie wygrywa mecz za meczem, jedynie remis w Lublinie i jednak ich zapowiedzi o awans są jak najbardziej uzasadnione. Zaskakuje mnie Stal Stalowa Wola, która wygrała dzisiaj nie z byle kim, bo mistrzem polski sprzed dwóch lat i głównym kandydatem do awansu. Ciekawa liga się robi bardzo.

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 19 sie 2008, 6:15

wszystkich Stal zaskakuje :O ja osobiście sie spodziewałem niezłych bęcków od Zagłębia i Korony D: ale dobrze sie dzieje ;) moze taki czarny koń rozgrywek :)

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 50

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 19 sie 2008, 9:56

Na razie dobrze gra Warta dla mnie miłe zaskoczenie ;) Myślałem że to będzie zespół który jeśli się utrzyma będzie bardzo dobrze a tym czasem górna część tabeli ... Zobaczymy jak poradzą sobie z mocniejszymi rywalami choć z Podbeskidziem na wyjeździe przegrali tylko jedną bramką zobaczymy fajnie by było jakby tak cały sezon utrzymali poziom który obecnie prezentują ;)

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 19 sie 2008, 21:22

majer13 pisze:Na razie dobrze gra Warta dla mnie miłe zaskoczenie ;) Myślałem że to będzie zespół który jeśli się utrzyma będzie bardzo dobrze a tym czasem górna część tabeli ... Zobaczymy jak poradzą sobie z mocniejszymi rywalami choć z Podbeskidziem na wyjeździe przegrali tylko jedną bramką zobaczymy fajnie by było jakby tak cały sezon utrzymali poziom który obecnie prezentują ;)
Warta gra solidny futbol i właśnie martwi mnie to, że w sobotę GieKSa tam jedzie. Z drugiej strony Warta przy Bułgarskiej słabo gra, więc wszystko możliwe :P

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Re: Nowa I liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 24 lut 2009, 18:07

Kmita Zabierzów oficjalnie wycofał się z rozgrywek I ligi piłkarskiej. Co prawda zarząd klubu taką decyzję podjął już na początku lutego, ale dopiero teraz informacja o niej została przesłana do władz związkowych.

Kmita wycofał zespół z rozgrywek I ligi w związku z trudną sytuacją finansową klubu. Jak poinformowano w Małopolskim Związku Piłki Nożnej, władze podkrakowskiego klubu przesłały w poniedziałek faks z taką informacją do MZPN, a dopiero MZPN przekazał ją - tą samą drogą - do PZPN.

Kmita zwlekał z informowaniem władz związkowych o podjętej decyzji, gdyż liczył na "cud", na pozyskanie w ostatniej chwili nowego strategicznego sponsora (poprzedni wycofał się jesienią).

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 27 mar 2009, 21:38

Ciekawie robi się w czubie tabeli I ligi. Korona zremisowała w meczu z Podbeskidziem, a Lubin podzielił się punktami ze Stalą Stalowa Wola. Szansę odskoczenia w tabeli otrzymał więc Widzew, który gra jutro na wyjeździe z Flotą Świnoujście. Natomiast w przypadku wygranej u siebie z Wisłą Płock, na fotel wicelidera wskoczy Znicz Pruszków. A w przypadku potknięcia Widzewa ma szansę nawet objąć prowadzenie w lidze.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1396
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 28 mar 2009, 9:21

Korona zremisowała ten mecz na własne życzenie. W pierwszej połowie bardzo ładna gra i kontrola meczu. Co prawda pierwszą bramkę dla gospodarzy Konon strzelił po niefortunnym podaniu główką obrońcy Podbeskidzia, ale drugi gol padł po świetnym podaniu Sobolewskiego do Ediego. Korona mogła jeszcze podwyższyć wynik, miała kilka sytuacji, ale brakło skuteczności.
Gracze z Bielska-Białej strzelili kontaktową bramkę po karnym, gdzie głupi faul popełnił Markiewicz. Cierzniak postanowił zatańczyć Dudek Dance, ale to nie przeszkodziło Żmudzińskiemu trafić do siatki.
Na początku drugiej połowy goście przycisnęli, stwarzając sobie parę sytuacji, jednak żadnej nie wykorzystali. W końcu Korona doszła do głosu i można było się spodziewać podwyższenia wyniku, wszak bardzo dobre sytuacje do strzelenia bramki miał najpierw Sobolewski, a później Kiełb, który 2 razy dobijał strzał kolegi. Niestety nic nie wpadło.
Jak mówi stara piłkarska prawda: niewykorzystane sytuację się mszczą. I się zemściły. Piłkę z autu wyrzucał zawodnik gości, Hernani wybił ją, jednak wprost pod nogi Matusiaka, który przyjął ją i strzałem z ok 18 m strzelił pięknie w samo okienko. :badziewie: Źle w tej sytuacji zachował się bardzo dobrze grający Edi, który nie upilnował zawodnika Podbeskidzia.
Gospodarze mogli jeszcze wygrać to spotkanie, ale Hernani po dośrodkowaniu Ediego trafił tylko w słupek :maruda:
Korona frajersko zremisowała i straciła 2 pkty, zwłaszcza, że w drugiej połowie zawodnik z Podbeskidzia dostał czerwoną kartkę.
Jednak jak na I ligę mecz był bardzo ładny, i toczony w szybkim tempie. Mógł się podobać. :]

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 29 mar 2009, 20:04

I stało się. "Wielką trójkę" Korona, Widzew, Zagłębie L. pogodziła drużyna Znicza Pruszków obejmując prowadzenie w tabeli po 22. kolejce. W lidze robi coraz się ciekawiej.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 29 mar 2009, 23:08

Nigdy nie zginie! Oderka nigdy nie zginie :!:

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 30 mar 2009, 15:04

Te cienkie Zagłębie L. zawaliło mi kupon do 200zł bo nie potrafili wykorzystać jednej z kilku 100% okazji w meczu z "wymagającą" Stalówką :shock:
A po drugie to GKS Jastrzębie wygra ligę. :lol:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 04 kwie 2009, 16:23

Pisałem ostatnio, że robi się coraz ciekawiej. To jak nazwać to co ma miejsce teraz? Podbeskidzie, po świetnym meczu i jak najbardziej zasłużenie, skopało tyłki miedziakom 3:0. Tym samym górale dogonili w tabeli lubinian i pokazali, że nie zamierzają składać broni w walce o ekstraklasę.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 06 kwie 2009, 13:51

GieKSa niepokonana od 5 spotkań i wychodzimy z "czerwonego pola" :D Mam nadzieję, że za tydzień zobaczę na żywo zwycięstwo w Lublinie 8)

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 12 kwie 2009, 11:04

Znicz Pruszków w ekstraklasie, coraz bardziej realne :lol: Wczoraj z Lublina wywozimy cenny punkt (niewykorzystany karny przez nas) bo beznadziejnej grze i jesteśmy od 6 spotkań niepokonani, a co najważniejsze opuściliśmy strefę spadkową :wink: Za tydzień ciężki maraton się zaczyna od meczu z Koroną Kielce, przez Zagłębie Lubin kończąc na meczu z Flotą Świnoujście. Mam nadzieję, że w najgorszym wypadku 4 punkty zdobędziemy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”