Kto po Janasie ?????? - Strona 2

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 27 sie 2004, 15:02

Janasa powinie zastapic ktorys z naszych ekspertow telewizyjnych :lol:
np Jacek Gmoch, Andrzej Strejlau albo Maciej Szczesny :lol: Niech sie wykaza z kadra a nie tylko siedzac w studiu i krytykowac innych. Albo mam jeszcze lepszy pomysl. Jan Tomaszewski na selekcjonera przeciez na pilce to on sie zna najlepiej i z pewnoscia wygralby mistrzostwa swiata z nasza kadra. Przeciez skoro Boniek mogl to i on tez moze byc selekcjonerem :lol:

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 27 sie 2004, 15:52

ciesze że się ze mną zgadzasz:D a kibicujesz możę Rakowi?? wejdz do mnie na gg:D pogadamy :D

Klinsmann
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Klinsmann » 27 sie 2004, 16:28

KASPERCZAK W WIŚLE FOREVER!!!!!!!!!!!!

NAJLEPIEJ ZATRUDNIĆ KOGOS ZZA GRANICY!

Fan_Legii

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fan_Legii » 27 sie 2004, 16:41

Mazi pisze:no dobra ale to jedno razowo.. a Kasperczak wielokrotnie

wiesz co?? zeby tak niestatsowac to sie moze na gg przeniesmy??:D
No ajsne wejdz na moje gg i gadamy :D

Awatar użytkownika
lukas5000
Trampkarz
Trampkarz
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukas5000 » 28 sie 2004, 22:33

jeżeli nie kasperczak to tylko z polaków jeszcze wdowczyk który z kolportera zrobił coś z niczego .

chyba ze engel ale ten zjeb listkiewicz ich nie zatrudni..

ostatnia szansa to szkoleniowiec z zagranicy najlepiej czech bo szybko łapie polski język i nie jest chyba drogi

Awatar użytkownika
martin5000bis
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: martin5000bis » 28 sie 2004, 22:45

Dobrze Napisaleś lukas5000 jestem tego samego zdania jak ty
LIstkiewicz to kutas

WISŁA KRAKÓW THE BEST OFF

Awatar użytkownika
martin5000bis
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: martin5000bis » 31 sie 2004, 15:23

Janas mósi odejść powołał Kryszałowicza na mecze z Irlandią i Anglią , który tak fatalnie grał w meczu z Honvedem Budapeszt a nie powołał Frankowskiego , który tak dobrze gra w wiśle !!!

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 31 sie 2004, 15:36

Prawda Bobohawk :D Ja bym najchetniej widział powrót Engela albo przyjście Otto Reghagela z Grecji :P Zobaczymy co Janas wskóra w Eliminacjach Mistrzostwa Świata! Az nie chce o tym myslec :? Kasperczak powinien siedziec w Wisle bo tam mu idzie poprostu super!

Patrykolas1987
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Patrykolas1987 » 31 sie 2004, 22:49

Wedlug mnie ryba psuje sie od glowy i trzeba zaczac od wymiany Listkiewicza na kogos ktory nad wszystkim zapanuje.

Po pierwsze, dla dobra polskiej ligi Kasperczak musi zostac w Wisle, to samo z Wdowczykiem.

Jedyne co mozna zrobic to zatrudnic szkoleniowca zza granicy. Najlepszy bylby chyba Werner Liczka, ktory moze nie jest najlepszy, ale: zna Polska lige, ma doswiadczenie w reprezentacjach krajowych, jest BEZSTRONNY !!!

Poza tym wazne jest jedno: aby druzyna miala cos osiagnac, musi byc zgrana ! Powinno sie zaczac grac dlugodystansowo ! Zatrudnic trenera, ktory postawi TYLKO na mlodziez, ktora bedzie ze soba grala przez dluzszy czas. W tym momencie z taka gra nie awansujemy do MS wiec powinno sie je odpuscic i zaczac budowac DRUZYNE a nie zlepiac pilkarzy !!!

Zwroccie uwage na najwieksze europejskie kluby i reprezentacje odnoszace sukcesu - wiekszosc selekcjonerow i trenerow jest na stanowiskach od BARDZO DAWNA, a nawet jak nie sa, to przynajmniej SA PEWNI ZE NIE ZOSTANA ZWOLNIENI !!! I to jest najwazniejsze - kjomfort pracy !

Ale sie rozpisalem :) mam nadzieje, ze sie ze mna zgodzicie :)

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 01 wrz 2004, 14:17

Kod: Zaznacz cały

Tomaszewski: Zwalniamy Janasa! 

- Po meczu z Danią Paweł Janas powinien podać się do dymisji, ale zupełnie nie ze względu na wynik - powiedział w wywiadzie dla "Przeglądu Sportowego" Jan Tomaszewski. 

- Przegraliśmy 1:5, trudno - to zupełnie nieistotne. Powinien jednak powiedzieć: "Przepraszam, przerosło mnie to, nie mam żadnej koncepcji, nie wiem, co robić dalej" - mówił Tomaszewski. 

- O naszym zespole nie wiadomo nic. Janas budował go od dwóch lat z myślą o eliminacjach mistrzostw świata. Przyszły owe eliminacje, a my nie wiemy, kto będzie spełniał funkcję jedynego napastnika. Mało tego! My nie wiemy, czy to na pewno będzie jedyny napastnik. Z Danią zagraliśmy nagle dwójką z przodu. Przećwiczmy jeden wariant i się go trzymajmy. Przed meczem na Wembley zagraliśmy sparing z Holandią i wystąpiliśmy w takim samym zestawieniu. A teraz nie wiadomo, jak i czym zagramy - mówił były bramkarz reprezentacji Polski. 

Zdaniem Tomaszewskiego kadrę powinni przejąć Henryk Kasperczak i Jerzy Engel. 

- Natychmiast, ale to natychmiast zwalniamy Janasa! Oddajemy kadrę w ręce dwóch awaryjnych selekcjonerów - Henryka Kasperczaka i Jerzego Engela. Następnie na bazie Wisły Kraków wystawiamy jedenastkę na mecze z Irlandią Płn i Anglią. Kasperczak i Engel są jedynymi ludźmi z autorytetem w naszym futbolu. Stawiamy na Wisłę Kraków, licząc na to, że tamci piłkarze chociaż tworzą drużynę. Bo nasza reprezentacja drużyną nie jest - wyjaśnił Tomaszewski. 

Tomaszewski przedstawił dziennikarzom "PS" swoją koncepcję budowania reprezentacji. 

- Mówię z góry - Anglia jest stracona, trzeba wygrać z Irlandią. Co do Anglików, jedyna dobra rzecz, że oni się muszą martwić, jak wygrać, a my nie. Jak już powiedziałem, stawiam na Wisłę. Wystawiam taki skład: w bramce Dudek, w obronie Baszczyński, Głowacki, Kłos, i Żewłakow, w pomocy Gorawski, Szymkowiak, Mila, Krzynówek, Kosowski, w ataku Żurawski. Frankowski mi nie pasuje, Kukiełka też nie. No bo gdy teraz Kukiełka gra w reprezentacji, a w Wiśle nie, to kto z kogo chce idiotę zrobić? Kasperczak z Janasa, czy Janas z Kasperczaka? Wprowadzam powolne korekty, szukam pojedynczych piłkarzy, mając szkielet kadry. Kadra jest jak kamienica, która stoi od lat, tylko trzeba ja odnawiać, remontować. I ja ją tak powoli remontuję, dopuszczam nowych ludzi. Ale jej nie burzę, jak kiedyś Boniek. Co do szkieletu kadry - Janas to ma teraz kościotrupa, a nie szkielet. I ten kościotrup coś się chybocze - wyjaśnił Tomaszewski. 

(INTERIA.PL/Przegląd Sportowy) 

hmm...czy ja wiem...hmmm :roll:

Klinsmann
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Klinsmann » 01 wrz 2004, 15:35

KASPERCZAK W WIŚLE FOREVER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Moim zdaniem oprócz niego nie ma już w Polsce dobrego trenera

A więc jedynym rozwiązaniem byłoby zatrudnienie kogoś zza granicy.
NIE WIECIE CZY BARIĆ ALBO KUHN MAJĄ ROBOTĘ

JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA!!!!!!!!!!!!! FORZA INTER!!!!!!!!!!!!

romantyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk » 01 wrz 2004, 15:44

Moim zdaniem powinien wrócic Jerzy Engel :)

Sergeboy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergeboy » 01 wrz 2004, 18:43

Tomaszewski ma racje ze kadre trza na Wisle oprzec. Ale najlpeij niech trenerem zostanie Oto Baric bo on chyba bezrobotny.

Awatar użytkownika
martin5000bis
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: martin5000bis » 02 wrz 2004, 14:30

beckhs pisze:Moim zdaniem powinien wrócic Jerzy Engel :)

Zgadzam się z twojm zdaniem błąd zrobił pan Listkiewicz i PZPN że go zwolnili po Mistrzostwach Świata 2002

Awatar użytkownika
doli
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: doli » 02 wrz 2004, 14:51

Moim zdanie powinien być ktoś z zagranicy... Grecja ma Rehaggela i co? Mistrz Europy!! A my z grecją wygralismy! no 1:0 i po samobójczej bramce... ale wygraliśmy!! Najlepiej żeby był to trener który powie: Won dudek, Lewandowski, kukiełak rasiak, Hajto i te inne downy i wprowadzi nowych... Mila, Frankowski, Ślusarski, Dawidowski, Wichniarek, Boruc. Majdan (ewentualnie)... Moimzdanie powinien to być (z Polskich jak sie PZPN uprze) Kasperczak, Smuda, Pichniczek Gmoch alebo Strejlau... a z zagranicznych Liczka, Okuka albo jakiś Santini...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”